Evde size karşı yapılan kötü bir şey görmedim ben. Dayak, hakaret gibi şeyler yok. Kendi aralarındaki kavgalarından rahatsızsınız siz haklı olarak. Ama bence en azından bu durumda üniversite bitene kadar sabredebilirsiniz.
Annemle tartışırken ben de çok iyi sözler kullani yorum diyemem sıkıldım artik bu durumdanEvde size karşı yapılan kötü bir şey görmedim ben. Dayak, hakaret gibi şeyler yok. Kendi aralarındaki kavgalarından rahatsızsınız siz haklı olarak. Ama bence en azından bu durumda üniversite bitene kadar sabredebilirsiniz.
Bu daha fazla onlardan maddi destek aldırmama sebep olur ben bunu istemiyorumÜni tercihlerini şehir dışı yap
Düşüncenize saygı duyuyorum ama herkes kendi yaşadıklarını bilirCanım sen şuan ergensin 5 seneye geçer diye ümid ediyorum o zamana okulda biter rahat edersin şimdi sabretmen gerekiyor
Bu daha fazla onlardan maddi destek aldırmama sebep olur ben bunu istemiyorum
Olabilir aslındaYurtta kalır burs alır part time çalışırsın
Evde yiyip içip ulaşım vs masrafı olacak
Şehir dışında çalıştığını vs söylemen de gerekmez
M morfil007
Universiteyi ailesinden ayrı sehirde okumuş devlet yurdunda kalmış biri olarak yazıyorum..
Aileden uzakta okumak apayrı bir şey. Çok farklı uyrukta, çok farklı şehir ve kültürlerde insanlarla karşılaşınca anlıyorsunuz herşeyi.. Yurtta kalmak aynı odada dip dibe 4 kişi veya 8 kişi hiç tanımadığın insanlarla geçinmeye çalışmak.. Evde kendine ait bir odan var. Yurtta bırak kendine ait odayı kendine ait çalışma masan bile olmaz.. Evden ayrılmak için bu tür kararlar verme bence. Ailen dışında kimse ne maddi ne manevi destek olur. Illaki iyiler de var ama şu zamanda o iyilere rastlamak şans.. Hem okurum hem calışırim dersen yaparsın yapmasına ama o kadar kolay değil.. Bu yaşlarda kuşak çatışması illaki olur. Ama ailene sakın arkanı dönme.. senin yapman gereken derslerine odaklanıp okulunu okumak sonrasında kendi ekmeğini kazanmak.. Bu gunlerin kıymetini bilirsin umarım. Ayrıca çalıştığını gizlemen durumunda çalışırken başına bir şey gelse sana ilk koşacak yine ailen olur..
Peki kendi kaldığım şehirde çıkıp bunları yapsam sizce nasil olurBaska sehirde universite+ ogrenim kredisi+ bol bol burs başvurusu+ haftasonlari ek is, yazin staj/iş, mezun olur olmaz da iyi kotu demeden yine farkli bir sehirde ise girip çalışma.
En iyi cozum bu.
Bu daha fazla onlardan maddi destek aldırmama sebep olur ben bunu istemiyorum
Peki kendi kaldığım şehirde çıkıp bunları yapsam sizce nasil olur
Ayni sehirde ayri eve/yurda cikmana olumlu bakiyorlarsa super olur, ama karsi cikarkarsa ipleri koparmak zorunda kalirsin. O zaman da cok pisman olursun emin ol.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?