• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce ben bu konuyu cok mu abartiyorum? Görüslerinize ihtiyacim var

Meralim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2019
17
2
1
34
Selam Arkadaslar!

Ben mi abartiyorum bilmiyorum ama size bir konu hakkinda danismak istiyorum. Yaklasik bir senedir cok takinti yaptim. Isin icinden cikamaz hale geldim. Ben cocukken cok büyük bir hata yaptim ve kendimi affedemiyorum. Sürekli internetden arastirir oldum bu meseleyi. Konuya giriyorum. Cocuklar arasi cinsel oyunlarin normal oldugunu biliyorum. Bunu uzmanlar da söylüyor. Ama ben bu yaptiklarima birtürlü inanamiyorum. Cocukken cinselligi cok merak ederdim. Tabi bunun cinsellik oldugunu bilmeden. Hosuma gidiyordu. Bunun cok dogal oldugunuda ögrendim. Kiminle konusduysam cocuklukta olur blyle seyler neden bukadar kafana takiyorsun diye yorumlar aliyorum cevremde. Fakat oyun ayni yasit ya da en fazla iki yas farki ile oynanmaz mi? Ben kendimden yasca kücük 5-6 yas kücük kisilerlede böyle deneyimlerim oldu. Ama herseyi net hatirlamiyorum. Oyun mu oynuyorduk onu bile hatirlamiyorum. Yasitlarim lada böyle deneyimlerim özür diliyerek söylüyorum öpme sürtünme gibi davranislrim oldu. Ama ben bunlari takmiyorum. Kendimden yasca kücük kisileri cok ama cok takiyorum. Ben ozamanlar 11-13 yas arasiydim. Yasimi bile pek net hatirlamiyorum. Tek bildigim o kisiler 5-6 yas arasi idi. Sanki onlari kandirmis kullanmisim gibi geliyor. Bu aslinda taciz degilmidir?! :( yoruldum artik. Ben nasil böyle birseyi yaparim bilmiyorum. Üstelik gizli sakli yapardim. Korkardim yakalanmaktan. Simdi ise cok korkuyorum beni birisi suclarsa diye. Sonucta benim yasim onlardan daha büyüktü. Okadar derin icine girdim ki. Psikologlar cocuklar arasinda merak duygusu oldugu icin böyle deneyimler yapabiliyorlar dedi. Normal karsilandim. Ama internete göre normal olmadigi okudum. Cezasi bile varmis diye okumustum. Simdi yorumlari size birakiyorum. Bu arada yasim 28. herzaman düzgün insan olmaya calismisimdir. Bu yaptigimi öyle kiniyorun ki. Allah canimi alsaydi da yapmasaydim. Ben asla ama asla insanlara zarar verecek bir insan degilim. Resmen öyle bir hale düsdüm ki yetiskinin yaptigi igrenclikle kiyasliyorum resmen kendimi. Allahim sen affet. Psikolojim cok bozuk:(

13 yaş aslında cinsel oyunlar için ileri bir yaş. Çocuklar özellikle okul öncesi ve ilk öğretim dönemi çocuklarında görülebilir bir davranış bu. Hatirlamamanizin sebebi sizde travmatik etki yapmış olduğu için olabilir. Iyi bi psikoterapiste giderseniz hem içinizde hep sizi rahatsız eden bu konuyu hemde o dönemki davranışlarınızı konuşabilirsiniz.

Adı üstünde çocuktunuz yaptiginizin kotu bir sey oldugunun farkinda bile degildiniz. Kendinizi bu kadar suclamayin.

Yaşınızdan emin misiniz? 13 yaş olsa daha detaylı hatırlardınız bence.
Konunun uzmanları daha çok yardımcı olur size ama kendinize bu kadar yüklenmeyin bence. Sonuçta çocukmuşsunuz.

13 yaş bazı şeyleri deneyimlemek için çok küçük değil, ergenliğin başı. Suçluluk duygusuna da kapılmışsınız, yaptığınızın yanlış olduğunun da farkındaymışsınız.
Sizin yerinizde 13 yaşında bir erkek karşısında 5 yaşında bir çocuk olsaydı bu kadar masum karşılanmazdı bu durum bende karşılayamam. Bunun için psikoterapi almanızda fayda var.

13 yaş bazı şeyleri deneyimlemek için çok küçük değil, ergenliğin başı. Suçluluk duygusuna da kapılmışsınız, yaptığınızın yanlış olduğunun da farkındaymışsınız.
Sizin yerinizde 13 yaşında bir erkek karşısında 5 yaşında bir çocuk olsaydı bu kadar masum karşılanmazdı bu durum bende karşılayamam. Bunun için psikoterapi almanızda fayda var.

Erkek olsa tepkiler daha farklı olurdu, buna katılıyorum.
Ama konu sahibinin yaşına bakıp da kendimle kıyaslayınca 11-13 yaşlarında yaptığı şeyin ne olduğunu bilmemesini normal karşıladım.
O yaştaki erkekler hep çok daha fazla şey biliyor gibiydi.

Ben o yaşlarda neyin ne olduğunu kafamda tam oturtamıyordum.
Arkadaşlarımız birilerinden bir şeyler duyup yalan yanlış anlatırdı.
Ortaokulda bir ped markası gelip kitapçık dağıtmıştı da cinsel ilişki tam olarak nasıl oluyor oradan öğrenmiştim mesela.
Şimdiki çocukların o yaşta bilmediği şey yok.

Bir de 11 yaş ile 13 yaş çok fark eder bence. 11 yaş ilkokul 5. sınıf seviyesi. Küçük geldi bana.

Yasim
13 yaş aslında cinsel oyunlar için ileri bir yaş. Çocuklar özellikle okul öncesi ve ilk öğretim dönemi çocuklarında görülebilir bir davranış bu. Hatirlamamanizin sebebi sizde travmatik etki yapmış olduğu için olabilir. Iyi bi psikoterapiste giderseniz hem içinizde hep sizi rahatsız eden bu konuyu hemde o dönemki davranışlarınızı konuşabilirsiniz.

Yasimi pek net hatirlamiyorum. En kötü 13 diyorum. Bilmiyorum ney bu neyin nesi anlamadim. Ama görüsünüz icin tsk ederim

En
Ama konu sahibinin yaşına bakıp da kendimle kıyaslayınca 11-13 yaşlarında yaptığı şeyin ne olduğunu bilmemesini normal karşıladım.

Ortaokulda bir ped markası gelip kitapçık dağıtmıştı da cinsel ilişki tam olarak nasıl oluyor oradan öğrenmiştim mesela.

Bir de 11 yaş ile 13 yaş çok fark eder bence. 11 yaş ilkokul 5. sınıf seviyesi. Küçük geldi bana.

En kötü 13 yasindaymisimdir. Hatirlamiyorum yasimi. Ben bu yaptiklarimin cinsellik oldugunu bile kavriyamiyordum bile

Ben yaptigimi zaten normal görmüyorum. Yasimi hatirliyamadigim icin en kötü 13 diyorum. Her cocuk farkli gelisir. Herkez farkli yaslarda ergenlige girer. Bunuda iyi biliyorum. Yaptigimin yanlis oldugunu simdi farkindayim. Ozamanlar degil. Ozamanlar gizli yapsrdim evet ama tv lerde gördügüm öpüsme sahneleri beni cok etkilerde mesela. Ilgimi cekerdi. Yanlis bisey oldugunu bilir gibi gizli gizli yapardim iste. Nasil anlatsam bilemedim

Anormal olan sizin kendinizi bu kadar yargılamanız
Çok normal diyemem ama olabilir yaşadığınız olaylar nasıl etkilenmiş olduğunuzu araştırsanız
Sebep sonuç ilişkisini bulsanız
Bunu zihninizde mantıklı bir zemine oturta bilirsiniz

Böyle durumlar cinselliğe tabu haline getirince ortaya çıkıyor maalesef. Tabi bu da bir tür taciz, çünkü karşınızdaki çocuk ne olup bittiğini anlayacak kapasitede bile olmamıştır sanırım. Bence bir psikoloğa danisin bu durumu ne kadar zor olsada.

Ben kimdyi
11-13 yaşlarinda birinin 5-6 yaşlarda çocukları sıkıştırıp bişey yapmasına nasıl olabilir takılma deniyor hayretler içindeyim.
[/Q
11-13 yaşlarinda birinin 5-6 yaşlarda çocukları sıkıştırıp bişey yapmasına nasıl olabilir takılma deniyor hayretler içindeyim.

Ben kimseyi sIkIstirmadim. Farkindaysaniz bende normal karsilamiyorum bu yaptigimi. Yasimi pek net hatirlmiyorum bile. Cinsellik neyir bilmezdim. Tv lerde gördüklerimi merak ederdim. Evet biliyorum bende cocuktum. Ve evet benden kücüklerdi. Ama ne yapabilirim bende bilmiyorum. Zamani geri alamam.hepsinle hala görüsüyorum. Ve emin olun okadar cok kisi varki
Böyle seyleri yasiyan. Bilmeden.. neyse tsk ederkm görüsünüz icin

Yaşınızdan emin misiniz? 13 yaş olsa daha detaylı hatırlardınız bence.
Konunun uzmanları daha çok yardımcı olur size ama kendinize bu kadar yüklenmeyin bence. Sonuçta çocukmuşsunuz.

En kötü 13 diyorum. Yasimi pek net hatirlamiyorum.

Evet 11 ile 13 yaş çok fark eder ama 5 ile 11 yaş da aynı yaş grubundan değil.
Kendi yaş grubuyla yaşadıklarına bir yorum yapmadım zaten.
Ama aynı yaş grubunda olmayıp, yaptığından da utanıyorsa bunun adı cinsel kimlik keşfi değildir.

Bu konu da böyle internetten, forumlardan yorum okuyup netleşecek bir konu değil. Psikolog, psikoterapi bunlar daha sağlıklı olacaktır.

Ben kimdyi

Ben kimseyi sIkIstirmadim. Farkindaysaniz bende normal karsilamiyorum bu yaptigimi. Yasimi pek net hatirlmiyorum bile. Cinsellik neyir bilmezdim. Tv lerde gördüklerimi merak ederdim. Evet biliyorum bende cocuktum. Ve evet benden kücüklerdi. Ama ne yapabilirim bende bilmiyorum. Zamani geri alamam.hepsinle hala görüsüyorum. Ve emin olun okadar cok kisi varki
Böyle seyleri yasiyan. Bilmeden.. neyse tsk ederkm görüsünüz icin
Size birşey demedim zaten, ama herkes normal dediği için çok tuhaf geldi. Kendi çocukları olsa söz konusu normal diyebilirler miydi?
Bence yardım alın. Siz de mi acaba taciz mağdurusunuz. Yoksa tv de iki öpüşme sahnesiyle cinsel dürtülerin bu kadar saplantılı uyanacagini sanmam. Kaldiki 15 sene öncenin tvsi diyorsunuz

Aklıma "DELİ" diye bir roman var o geldi konuyu okuyunca tekrar okumak istedim şimdi 🙄
Konuya bişe diyemiyeceğim hiç bir fikrim yok sadece roman aklıma geldi okuyun diyeceğim ama sizi nasıl etkiler bilemedim neyse ben sustum iyi geceler 🙊🙊

Ya tam tersini düşünürsek bu bir istismar değil midir ? 13 yaş küçük değil bence az önce Kibariye’nin kızının 14 yaşında bir birliktelik yaşadığını okudum bir yaş var arada yani bilincinde olunan bir yaş. Ayrıca yakalanma korkum vardı diyorsun o zaman yaptığının kötü bir şey olduğunu biliyorsun psikolojik destek al ama bunu yaptıklarının zihninde bir travma olarak yer edip her gün beddua almadığını da bilemezsin asıl onlar bunu hatırlamıyordur da hayatlarını etkilemez inşallah on yaş altı olsa derdim belki çocuk anlamıyor ama bahsettiğin yaşlar küçük değil

Böyle durumlar cinselliğe tabu haline getirince ortaya çıkıyor maalesef. Tabi bu da bir tür taciz, çünkü karşınızdaki çocuk ne olup bittiğini anlayacak kapasitede bile olmamıştır sanırım. Bence bir psikoloğa danisin bu durumu ne kadar zor olsada.

Zor evet. Benden kücüklerdi evet. Ama ben cinselligin nasil old
Size birşey demedim zaten, ama herkes normal dediği için çok tuhaf geldi. Kendi çocukları olsa söz konusu normal diyebilirler miydi?
Bence yardım alın. Siz de mi acaba taciz mağdurusunuz. Yoksa tv de iki öpüşme sahnesiyle cinsel dürtülerin bu kadar saplantılı uyanacagini sanmam. Kaldiki 15 sene öncenin tvsi diyorsunuz

Taciz magduru degilim. Hickimse cocuguna zarar gelmesini istemez. 6-12 yas arasi cocuklarin cinsel dürtüleri vardir. Merak eder ve rol model olarak evcilik doktorculuk gibi bu tür oyunlar yaparlarmis. Ben zaten yardim aliyorum. 5 psikologa gittim ve beside cocuklar arasi böyle seylerin genelde
Merakdan oldugunu söylediler bana. Ilk sorulari sizde taciz edilmis olabilirmisiniz diye sormustu hepside.

Back