- Konu Sahibi Camille_claudel
-
Bence annesinde önce kendisini bi tanıyın. 32 yaşında internetten kısmet aramak biraz saçma geliyor. Konu çok ciddi değil bence. Sadece siz mi ciddiye aldınız acaba?
Tam tersi basta ben ciddiye almamistim ama sonra ilgisini gorunce ben de kapildim sanirim.
Daha adamın yüzünü görmemişsiniz ki,her şeyi size uygun olsa bile anlaşabileceğinizin garantisi yokken şu amda bunu düşünmeniz gereksiz. Önce yüz yüze bir görüşün,adamı bir tanıyın. Belki ilk bakışta hoşlanmayacağınız adamın şimdiden anasını danasını sorun etmeye gerek yok.
Arkadaşım, fazla ezik değil mi bu adam. Ha bir de ben yurtdışına senin yanına gelecekse şimdiki işi sorun değil zaten diye düşünmüştüm. Ama yaşadığınız yerde bir işi, tecrübe edindiği bir mesleği yoksa bu problemdir benim için.Iki aile de yurtdisinda, yani ayni ulkede yasiyorlar.
Acikcasi baktigim zaman idare edebilecek mi emin degilim. Annesinin baskin ve ona cok duskun oldugundan da bahsetti. Hatta abisini anlatirken onun annesiyle daha cok tartistigindan ama kendisinin daha uyumlu oldugunu soyledi.
Benim gorebildigim kadariyla bir sikinti yok ama dediginiz gibi goremedigim bir kusuru da olabilir. Ama bu ozguvensizligi daha cok genele yayilmis gibi. Mesela gayet uzun boylu ama kisa oldugunu dusunuyor, iyi bir egitimi var ama yetersiz goruyor vs vs.
Annesinden ziyade aşağıda saydığın durumlardan ötürü daha çok olmaz gibi geliyor. Bir kere ciddi ilişki istiyorsan, 32 yaşına gelmiş düzgün işi olmayan biri olması seni hep rahatsız edecek ki haklısın. Ayrıca özgüven sorunu yaşayan aşağılık kompleksi olan erkek yarın öbür gün en ufak şeyi sorun yapıp kavga çıkaracak. (Benim eski nişanlım da öyleydi üstelik eğitimi işi gücü de vardı) öfke problemleri yaşayacak ve seni de aşağı çekmeye çalışacak. Ki daha şimdiden kilo vereyim kas yapayım öyle tanışalım diye sorun çıkarmaya başlamış. İyi düşün.Selam arkadaslar,
Icinden bir turlu cikamadigim bir sorunum var. Biriyle tanistim. Kendisi cok kibar, eli yuzu duzgun, egitimli, hos bi adam. Beni de cok begendigini soyluyor. Saatlerce konusabiliyoruz hic sikilmadan. Lakin benim kafami karistiran bazi seyler var.
Ben ic anadoluda yetismis bir kizim. Ailem muhalif evet ama kadinlarin buyuk cogunlugu kapali, herkes kendince dini vecibelerini yerine getirmeye calisir. Ben de acigim, makyaj yaparim vs ama dini vecibelerimi yerine getirmeye de calisirim.
Karsimdaki adamsa egeli, hayata daha farkli bakan, bana gore cok daha serbest yetismis ve yasayan bi insan. O bu farki sorun etmiyor, hatta benim inancli oldugumu anladigindan beri sanki bu konulara daha yatkinmis gibi bi hale girdi :)
Ben dun onu biraz stalklarken annesinin sosyal medya hesabini buldum. Anladigim ve onun da anlattigi kadariyla egitimli, aydin bir kadin. Ancak kapali kadinlari asagilayan bir paylasimi olmus. Ben bunu gorunce sok oldum ve uzuldum, cunku dedigim gibi benim ailem kapali bi aile. Bu yuzden bitirmek istiyorum ama cok da uzuluyorum bitmesine.
Bu konu haricinde kafami kurcalayan baska noktalarsa;
- 32 yasinda ama hala yl yapiyor ve duzgun bir isi yok. Lisans diplomasi olmasina ragmen parttime isiyle alakasiz islerde calisiyor.
- cok ozguvensiz, benim ondan daha iyilerini hakettigimi dusunuyor. 1 aydir konusuyoruz ama bulusmadan once kilo vermesi ve kas yapmasi gerektigini soyluyor. Bulusmak icin 3 ay daha beklemem gerek ve ben tezcanli biri olarak boyle agirdan alan bir insan hakkinda ne dusunmeliyim bilemiyorum.
- egitim ve dis gorunus olarak onu begenmeyecegimden kaygilaniyor, ama alakasi yok, gercekten yakisikli ve iyi bir egitimi var. Konusurken kendimi sik sik onu toparlarken buluyorum.
- hic kiskanc olmadigini soyluyor ve bunu dusunduruyor. Paranoya derecesinde kiskanc bir adam elbette olmasin ama biraz da olsa kiskanmasi lazim bana gore.
- bir diger sorunsa gun icinde bana istedigim kadar yazmamasi. Biz sadece aksamlari konusabiliyoruz, onda da bana gore yine az.
Ailelerimizi cok alakasiz buluyorum. Ama tum bunlarin yaninda hoslaniyorum sanirim. Kendisi cok yapici, alttan alan, kibar bir adam. Iliskiye baslarsak da sanki daha cok bana uyum saglarmis gibi geliyor ama uzun vadede ne kadar saglikli olur bunu bilmiyorum.
Terapi aldigim icin terapistim bir yere kadar kendimi sabote ettigimi soyluyor. O yuzden kafam cok karisik. Bu konuyu iki arkadasimla paylastim. Biri bulusmadan karar verme diyor, digeri bitir, bu zaman kaybi diyor.
Siz ne dersiniz?
Benim annemin sosyal medyasına baksan Türkiye'nin yüzde ellisi terörist, tüm dünya Türkiye'yi devirmeye uğraşıyor, biz ilelebet yaşayalım ama komşular, diğer ülkeler falan hepsi kahrolsun
Annemin faceine bakıp bana 'bizden olmaz' diyen adam bence mantıklı degil, çünkü annemin faşizan görüşlerini zaten en sevmeyen benim yani:) benim ne suçum var.
Bence adamın görüşü de benzer değilse bu konuya takilman saçma. Belki de o senin amcanın, eniştenin Facebook gonderilerine baksa diğer kesime nefret saçan, en makul insanın kapalı insan olduğuna dair gönderiler bulabilir.
Yani bu bir kıstas mi?
Hala eli ekmek tutmaması da önemli bir mesele. Siz evlenseniz geçimi nasıl sağlamayı düşünüyor?
Şu an nasıl geçiniyor?
Haaa bir de sanırım daha gorusmemissiniz bilegörüşmediğin , haliyle bir çekim yasamadigin, sana gereken vakti ayırmayan, ıssız güçsüz parasız, ailesiyle de uyumsuz olacağın bir adamla neden görüşesin ki?
Bir ortamda tanışıp flortlesip bu gerçekleri öğrensen 'ne olacak devam et' derdim ama tanımadığın etmediğin adama bunca efor harcamaya gerek yok
Keşke tartışan taraf olsaydı. O durumda ailesi ile sorun yaşama ihtimaliniz daha az olurdu kendi sınırlarını çizebiliyor olduğu için.Iki aile de yurtdisinda, yani ayni ulkede yasiyorlar.
Acikcasi baktigim zaman idare edebilecek mi emin degilim. Annesinin baskin ve ona cok duskun oldugundan da bahsetti. Hatta abisini anlatirken onun annesiyle daha cok tartistigindan ama kendisinin daha uyumlu oldugunu soyledi.
Benim gorebildigim kadariyla bir sikinti yok ama dediginiz gibi goremedigim bir kusuru da olabilir. Ama bu ozguvensizligi daha cok genele yayilmis gibi. Mesela gayet uzun boylu ama kisa oldugunu dusunuyor, iyi bir egitimi var ama yetersiz goruyor vs vs.
Ne cocugu taniyorum , ne seni. Ancak nedenini bilmiyorum ama bu cocugun dogru soylemedigini hissediyorum.Selam arkadaslar,
Icinden bir turlu cikamadigim bir sorunum var. Biriyle tanistim. Kendisi cok kibar, eli yuzu duzgun, egitimli, hos bi adam. Beni de cok begendigini soyluyor. Saatlerce konusabiliyoruz hic sikilmadan. Lakin benim kafami karistiran bazi seyler var.
Ben ic anadoluda yetismis bir kizim. Ailem muhalif evet ama kadinlarin buyuk cogunlugu kapali, herkes kendince dini vecibelerini yerine getirmeye calisir. Ben de acigim, makyaj yaparim vs ama dini vecibelerimi yerine getirmeye de calisirim.
Karsimdaki adamsa egeli, hayata daha farkli bakan, bana gore cok daha serbest yetismis ve yasayan bi insan. O bu farki sorun etmiyor, hatta benim inancli oldugumu anladigindan beri sanki bu konulara daha yatkinmis gibi bi hale girdi :)
Ben dun onu biraz stalklarken annesinin sosyal medya hesabini buldum. Anladigim ve onun da anlattigi kadariyla egitimli, aydin bir kadin. Ancak kapali kadinlari asagilayan bir paylasimi olmus. Ben bunu gorunce sok oldum ve uzuldum, cunku dedigim gibi benim ailem kapali bi aile. Bu yuzden bitirmek istiyorum ama cok da uzuluyorum bitmesine.
- 32 yasinda ama hala yl yapiyor ve duzgun bir isi yok. Lisans diplomasi olmasina ragmen parttime isiyle alakasiz islerde calisiyor.
- cok ozguvensiz, benim ondan daha iyilerini hakettigimi dusunuyor. 1 aydir konusuyoruz ama bulusmadan once kilo vermesi ve kas yapmasi gerektigini soyluyor. Bulusmak icin 3 ay daha beklemem gerek ve ben tezcanli biri olarak boyle agirdan alan bir insan hakkinda ne dusunmeliyim bilemiyorum.
- egitim ve dis gorunus olarak onu begenmeyecegimden kaygilaniyor, ama alakasi yok, gercekten yakisikli ve iyi bir egitimi var. Konusurken kendimi sik sik onu toparlarken buluyorum.
- hic kiskanc olmadigini soyluyor ve bunu dusunduruyor. Paranoya derecesinde kiskanc bir adam elbette olmasin ama biraz da olsa kiskanmasi lazim bana gore.
- bir diger sorunsa gun icinde bana istedigim kadar yazmamasi. Biz sadece aksamlari konusabiliyoruz, onda da bana gore yine az.
Ailelerimizi cok alakasiz buluyorum. Ama tum bunlarin yaninda hoslaniyorum sanirim. Kendisi cok yapici, alttan alan, kibar bir adam. Iliskiye baslarsak da sanki daha cok bana uyum saglarmis gibi geliyor ama uzun vadede ne kadar saglikli olur bunu bilmiyorum.
Terapi aldigim icin terapistim bir yere kadar kendimi sabote ettigimi soyluyor. O yuzden kafam cok karisik. Bu konuyu iki arkadasimla paylastim. Biri bulusmadan karar verme diyor, digeri bitir, bu zaman kaybi diyor.
Siz ne dersiniz?
Anlamadığım siz bu beyi daha görmediniz sanirim. Görmeden aile uyumu hakkında endişeniz yersiz olmus. Kalan sorunlar hallolur ise girer ailesi sizi sever sorunlar çözülür ancak sizinle üç ay sonra buluşmak istemesi ciddi bir psikolijik sorun. Buna daha çok dikkat etmenizi öneririm kompleksli insan kıskanç ve paranoyak olur bu adamın ciddi sorunları var. Size gelince darılmayin ama hiç görmediğiniz bir adam için bunca tantana düşünce. Biriyle buluşmadan önce adamın ya da sizin söylediğiniz her şey hava cıva sakın unutmayın. Tabi bunu buluşma olmadığını varsayarak diyorum
Bebegim sanal ilişki konusunda master deegre oldum zamanında. Görmediğin için kafandaki kurguya bağlandın zaten bir de sanaldan görmeden ciddi düşünen kadınların blokaji vardır, ilişki blokaji. Cocuga gelince gercekten hiç görmediği birine evlilik umudu veridrip buluşma için üç ay sonrasina gün veren biri. çocuğu on gün engelleyip hiç iletişim kurmadan dursan sen de normal bakıp ilişkiye bu ne saçma şey adam manyak galiba diceksin de. Şimdi ilizyon içindesin eğlenmek istiyorsan takıl ama hiç görmediğim bir adamın ailesi ile ailem sorun yaşar mı desem.ne dersin? E görüş o zaman dersin? Yok ama çocuk üç ay sonra dedi vücudu guzel olsun istiyor desem? Ya kızım manyaklarla ne ugrasiyon adam ruh hastası belli dengesiz anladık sen kafayi mi yedin dersin? Adam sağlıklı ruh haline sahip değil. Senin de ruh halin bozulacak. Kendini kurtar bence gerçek dünyaya dön. Gerçek dünyadan camileee May Day May Day kaç kurtulKonustukca baglandigimi hissediyorum ve uzun vadeli dusundugum icin uyuma bakiyorum. Uymazsak hic baslamanin anlami yok diye dusunuyorum.
Bulusmayi bu kadar otelemesi gercekten tuhaf.
Aciklama yapip mi bitirmeliyim yoksa hic birsey demeden engellesem mi? Engellersem daha hizli ve kolay olur diye dusunuyorum. Cunku aciklama yaparsam beni ikna edebilir.
Selam arkadaslar,
Siz ne dersiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?