Kusura bakmayın, geç gördüm mesajları uzun süredir giremediğim için. Konuyu okudum, şöyle ki sağ olun uzman olarak görmüşsünüz de ben bu konuda uzman olduğumu söylersem yalan olur. Psikologum evet ama bu işin uzmanıyım diyemem. Bu işin uzmanı diyebileceğimiz insanlar nöroloji uzmanları, nöropsikologlar, sinirbilim uzmanlarıdır. O yüzden sizin de yaptığınız gibi en mantıklısı sizin de yaptığınız gibi uzmanından tanı almaktır -ki Fransa'ya kadar göndermişsiniz zaten. İşin kötü tarafı maalesef ve ne yazık ki, hastalığın seyrini bilmeniz, nelerle karşılacağınızın farkında olmanız ve elinizden bir şey gelmemesi.
Tavsiyem muhakkak iyi bir nöroloji uzmanıyla sürekli işbirliği içinde olmanız (eminim önerilen doktorlar ya da nöropsikologlar olmuştur, benim önerim Ege Üniversitesi'nde Prof. Dr. Ali Saffet Gönül'dür, müthiş bir psikiyatri uzmanıdır, Alzheimer üzerine çalışmaları da mevcuttur. İsterseniz kendisiyle yazışabilirsiniz, eminim yardımcı olacaktır. Bununla beraber düzenli gittiğiniz bir nöroloji uzmanınızın olması bence şart.) Seyrini durduramasak bile yavaşlatmak mümkündür. Alzheimer ya da demans hasta yakını olmak zordur, size de tavsiyem grup terapilerine katılarak destek arayabilirsiniz, Ekşi Sözlük'te Alzheimer başlığında maillerini paylaşarak dertleşmek isteyen kişiler oluyor, onlarla yazışarak birbirinize destek olabilirsiniz. Kolaylıklar diliyorum.