- 14 Ağustos 2018
- 19.661
- 2
- 73.878
- 598
Aç kardeşim bir telefon, eşim bana anlattı şimdi ben de aramal istedim. Müsait değiliz başka zaman inşallah kusura bakmayın de kapat. Eşin algılar inşallah yaptığı terbiyesizliğiEvde küçük çocuğumun bakıcısı var onunla otursak siz gelene kadar sorun olur mu demişler. Bakıcıyı bile düşünmüşler rahatsız olur mu diye de beni düşünmek akıllarına gelmemiş
Eşiniz size sormalıydı.Onu aramaları normal ama size sormalıydı.Merhabalar hanımlar;
Öncelikle sizlere bir soru sormak istiyorum. Esinizin ailesinden size misafir gelecekleri zaman sizi mi yoksa eşinizi mi arıyorlar. Başka şehirde oturuyoruz ama bugüne kadar hiç beni arayıp müsait misin demediler. Eşime soruyorlardır belki ama oda hep buyurun gelin der. 10 senelik evliyiz artık bugun patladım. Çalışıyorum, aynı zamanda iki küçük çocuğum var bunun üstüne bir de eşim ciddi bir operasyon geçirdi ve bana yardımı yüzde beş oranında öyle söyleyeyim. Çok yoruluyorum bunalıyorum. Eşimin operasyon süreci sıkıntılı geçti yorgunluktan öldüm desem yeri. Yazın doğru dürüst dinlenemedim. Bu süreçte kimsenin aman aman bir yardımı olmadı. Kimse de iki çocukla ne yapacak bu kadin demedi.
Şimdi aradan zaman geçmiş iyileşmişiz hayatımızı düzene sokmuşuz. Bana geçmiş olsun ziyaretine geleceklermiş misafir olarak. Hemde hafta içi işim var gücüm var yorgunluk tavan ancak kendime ve çocuklarıma yetebiliyorken. Bende istemiyorum dedim eşime müsait olmadığımızı söyle dedim. Tabi ki tartıştık ve kavgaya vardı. Haksız mıyım ne yapmalıyım sizce. En çokta beni adam yerine koyup müsait misiniz gelmek istiyoruz diye bir aramıyorlar ona bozuluyorum.
Bana muhtaç halde bu tabir hoş değil yalnız.Konuda haklı olsanız dahi iyi günde kötüde evlilik.Bana muhtaç demek yani bilemedim.Yarın aynı duruma siz düşseniz ve eşiniz aynı tabiri kullansa ne hissedersiniz.Ya zaten millet için kendini parçaladı da hastalandı şimdi kaldı öyle bana muhtaç halde. Beni de yorup hasta edip kenara atıp rahatlayacak. İnsan bir düşünür bu kadin aylardır tek başına mücadele verdi yoruldu ama nerdee
Tabiki bana söylerler sonuçta ben ağırlıyorum.misafiri kocam kös kös oturuyorMerhabalar hanımlar;
Öncelikle sizlere bir soru sormak istiyorum. Esinizin ailesinden size misafir gelecekleri zaman sizi mi yoksa eşinizi mi arıyorlar. Başka şehirde oturuyoruz ama bugüne kadar hiç beni arayıp müsait misin demediler. Eşime soruyorlardır belki ama oda hep buyurun gelin der. 10 senelik evliyiz artık bugun patladım. Çalışıyorum, aynı zamanda iki küçük çocuğum var bunun üstüne bir de eşim ciddi bir operasyon geçirdi ve bana yardımı yüzde beş oranında öyle söyleyeyim. Çok yoruluyorum bunalıyorum. Eşimin operasyon süreci sıkıntılı geçti yorgunluktan öldüm desem yeri. Yazın doğru dürüst dinlenemedim. Bu süreçte kimsenin aman aman bir yardımı olmadı. Kimse de iki çocukla ne yapacak bu kadin demedi.
Şimdi aradan zaman geçmiş iyileşmişiz hayatımızı düzene sokmuşuz. Bana geçmiş olsun ziyaretine geleceklermiş misafir olarak. Hemde hafta içi işim var gücüm var yorgunluk tavan ancak kendime ve çocuklarıma yetebiliyorken. Bende istemiyorum dedim eşime müsait olmadığımızı söyle dedim. Tabi ki tartıştık ve kavgaya vardı. Haksız mıyım ne yapmalıyım sizce. En çokta beni adam yerine koyup müsait misiniz gelmek istiyoruz diye bir aramıyorlar ona bozuluyorum.
Merhabalar hanımlar;
[/QUOTE
O kadar haklisinizki. Hasta ziyareti gercekten kisa olmali. Hastaya bakana cok zor oluyor. Bide siz yeni atlatmissiniz bu sureci. İste calisiyorken bide 2 cocukla bide haftaici ayy dusuncesi bile zor esinize guzel bi dille anlatin bence.
Bence bu defa gelsinler ama eşinizden şunun sözünü net olarak alın. Bir daha eve gelmek isteyen herhangi birisine telefonda bir dk ben akhtara bir sorayım müsait miyiz diye soracağına dair söz versin. İnatlaşmayla çözülmüyor maalesef bazı şeyler. Gelin dedikten sonra gelmeyin demek de zor olur onun açısından. Bu seferlik böyle olsun ama bundan sonrası için lütfen kim olursa olsun önce bana danış yoksa sonra kendin iptal etmek zorunda kalırsın deyin. Bu alışkanlığı kazanması lazım.Biraz önce konuştuk ama hiç anlayacak gibi değil
Biraz sakinleştiğimi görünce hiç bir şey yok gibi davranmaya başladı
Konuyu ben açtım tekrar tartıştık. Neymiş misafire hayır demek onun yapısında yokmuş. Dedim ki ben istemiyorum sen hayır diyemiyorsun diye de kimseye hizmet edemem. Bu kavga böyle kapanıp giderse her zaman aynısını yapmaya devam edecek iyi bir ders vermem lazım
Bunu tabi ki ona söylemiyorum durum anlaşılsın diye söyledim.Bana muhtaç halde bu tabir hoş değil yalnız.Konuda haklı olsanız dahi iyi günde kötüde evlilik.Bana muhtaç demek yani bilemedim.Yarın aynı duruma siz düşseniz ve eşiniz aynı tabiri kullansa ne hissedersiniz.
Bizde de eşimi ararlaar çünkü herkesle mesafem vardir arayıp sormazlar yani...kalinacaksa kayinvalidemin evinde kalırlar. Çocuklu çalışan halimle yatılı agirlamam zor ama kv evi yoksa önceden haber verildiyse eşimi kırmamak için tamam derdim. Sonuçta benim akrabalarım gelse eşim istemese çok sinirlenirdimMerhabalar hanımlar;
Şimdi aradan zaman geçmiş iyileşmişiz hayatımızı düzene sokmuşuz. Bana geçmiş olsun ziyaretine geleceklermiş misafir olarak. Hemde hafta içi işim va beni r gücüm var yorgunluk tavan ancak kendime ve çocuklarıma yetebiliyorken. Bende istemiyorum dedim eşime müsait olmadığımızı söyle dedim. Tabi ki tartıştık ve kavgaya vardı. Haksız mıyım ne yapmalıyım sizce. En çokta beni adam yerine koyup müsait misiniz gelmek istiyoruz diye bir aramıyorlar ona bozuluyorum.
Size katılıyorum, sadece erkek ailesi değil kendini bilen tüm insanlar evin hanımını arayıp müsait olup olmadığını sorarBunu yapmaları için görgü lazım bence. Cahil görgüsüz insanlar genelde gelini bir şeyden saymadıkları için hani biz oğlumun evine gidiyoruz kafasıyla aramıyorlar
Senin iyi oğlumun evi diyormuş benim kv 2 kez burada benim evi dedi bide bana bakarak kasıtlı ortam da bozunca tekrarlamadıSize katılıyorum, sadece erkek ailesi değil kendini bilen tüm insanlar evin hanımını arayıp müsait olup olmadığını sorar
Benim rahmetli kp sürekli çat kapı gelirdi, ay birde yayılıp burası benim oğlumun evi derdi
Sanki oğlu tek başına yaşıyor
Kıymetliyse al turşusunu kur
Ay yine coştum bak
Üfff ne günlerdi geçti gitti çok şükür
Sizi adam yerine koymamakla alakası yok. Bir arkadaşınızın evine çiftli gidecek olsanız arkadaşınızı mü ararsınız eşinizi mi? Arkadaşınızı tabii ki çünkü herkes daha yakın olduğu kişiyi arar. Bu durumda eşinizin yapması gereken ben akhtara sorayım ona göre dönüş yaparım demek. Arkadaşım bana müsaitiz gel dese eşine de sorayım demek aklıma gelmez. Muhatabınız eşiniz olmalıMerhabalar hanımlar;
Ay ne alaka. Gelinin annesi de kendi kızını arar. İnsanın daha yakın olduğunu araması normal. Koca kişisinin eşime sorup dönerim demesi lazım.Bunu yapmaları için görgü lazım bence. Cahil görgüsüz insanlar genelde gelini bir şeyden saymadıkları için hani biz oğlumun evine gidiyoruz kafasıyla aramıyorlar
Evet buna bende katılıyorum. Lakin taktir edersiniz kii evde ki tüm sorumluluk kadına yükleniyor. Temizliği yemeği şu su busu. Yani oğullara sormaktansa geline sormalılar ki oda ona göre hazırlığını yapsın demii ama. Benim annem gelinini arar hep mesela müsait misin diyeKoca kişisinin eşime sorup dönerim demesi lazım.
Eski kuşakta bu tamamen böyleydi ama artık böyle bir genelleme yapamayız bence. Bunun normal kabul edilip ona göre davranılması da rahatsız ediyor beni. Bu çiftten olağanüstü bir durum varmış adam şu an ameliyatlı galiba ama misafir ağırlamayı sadece kadının görevi olarak görmek çok sakıncalı bir yaklaşım. Hele hele gelen damadın ailesiyse ilgilenen daha çok o olmalı.Evet buna bende katılıyorum. Lakin taktir edersiniz kii evde ki tüm sorumluluk kadına yükleniyor. Temizliği yemeği şu su busu. Yani oğullara sornaktansa geline sormalılar ki oda ona göre hazırlığını yapsın demii
Zatenn öylee. Ama maleseff bazı barzolar yapmıyor bunu. Ben görmüyorum ki yaşadığımız toplum belli. Çok azı sizin dediğinizi yapıyordamadın ailesiyse ilgilenen daha çok o olmalı
siz de yanlış anlamadıysam, eşiniz hastayken kimseyi kabul etmemissiniz,onceki mesajınıza yazmışsınız, yardım icin mi geleceklerdi?Bana muhtaç halde bu tabir hoş değil yalnız.Konuda haklı olsanız dahi iyi günde kötüde evlilik.Bana muhtaç demek yani bilemedim.Yarın aynı duruma siz düşseniz ve eşiniz aynı tabiri kullansa ne hissedersiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?