Sizce abartıyor muyum

Akhtar

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2017
491
525
103
Merhabalar hanımlar;
Öncelikle sizlere bir soru sormak istiyorum. Esinizin ailesinden size misafir gelecekleri zaman sizi mi yoksa eşinizi mi arıyorlar. Başka şehirde oturuyoruz ama bugüne kadar hiç beni arayıp müsait misin demediler. Eşime soruyorlardır belki ama oda hep buyurun gelin der. 10 senelik evliyiz artık bugun patladım. Çalışıyorum, aynı zamanda iki küçük çocuğum var bunun üstüne bir de eşim ciddi bir operasyon geçirdi ve bana yardımı yüzde beş oranında öyle söyleyeyim. Çok yoruluyorum bunalıyorum. Eşimin operasyon süreci sıkıntılı geçti yorgunluktan öldüm desem yeri. Yazın doğru dürüst dinlenemedim. Bu süreçte kimsenin aman aman bir yardımı olmadı. Kimse de iki çocukla ne yapacak bu kadin demedi.
Şimdi aradan zaman geçmiş iyileşmişiz hayatımızı düzene sokmuşuz. Bana geçmiş olsun ziyaretine geleceklermiş misafir olarak. Hemde hafta içi işim var gücüm var yorgunluk tavan ancak kendime ve çocuklarıma yetebiliyorken. Bende istemiyorum dedim eşime müsait olmadığımızı söyle dedim. Tabi ki tartıştık ve kavgaya vardı. Haksız mıyım ne yapmalıyım sizce. En çokta beni adam yerine koyup müsait misiniz gelmek istiyoruz diye bir aramıyorlar ona bozuluyorum.

Son düzenleme:
Eşinize söyleyin işimiz var desin iptal etsin. Kendi ailesiyse eşinizi arayabilirler bana garip gelmedi ama eşinizin size sorması lazımdı. Yardım konusuna gelince kimseden birşey beklememek lazım bu devirde onlara sıkıntı olursa sizde yardım etmezsiniz millet telefonu açmaya çekiniyor biri birşey ister diye.

Ben çok adam yerine konulmama olarak düşünmüyorum bunu. Eğer benim akrabam ya da arkadaşım erkekse ve ziyarete gideceksem onu ararım muhatabım o olduğu için. Ama bunu eşini yok sayma olarak görmem çünkü eşine danışacağını düşünürüm. Sorun eşinizin herkese tamam demesi bence.

Yardım beklemedim zaten ama şimdi gelip bana kendilerini ağırlatacaklar. Çalışan bir insan iki küçük çocuk yatılı misafir istememek bencillik mi ?

Eşimin tarafından beni de arayabilirler, eşimi de ancak birbirimize danışmadan buyur etme huyumuz yok, zaten okullu bir çocuğumuz var, ona göre de düzeni; hafta sonu ancak gelmek isteyen olursa, müsaitsek kendimizi ayarlıyoruz, benim uygun bulduğum dinamik bu ve konunuza da yorumum, eşinizin size danışmadan buyur etmesinin yanlış olduğu.

Genelde ikramlıktı, servisiydi, misafirlik öncesi şöyle bir evi toparlamasıydı, yemeğiydi, kadınlar ayarlıyor böyle şeyleri. Her ne kadar eşler de yapsalar da (Servis filan) diğer kısımlarda daha geri planda kalıyor çoğu erkek. Yerinizde olsaydım ben de tartışırdım "Benim de müsait olup olmayacağımı bi düşünseydin" diye ama "Gelin" denildikten sonra çevirmesi de ayıp olur, hadi onu geçtim (Ayıpsa ayıp damarım tutar bazen, geri çevirebilirdim de), sizin imajınız zedelenir sadece, eşiniz sütten çıkmış ak kaşık olur. :) Eğer eşiniz iptal etmemekte diretiyorsa, kendisine söyleyin ikram edilecekleri, yemekleri ya kendisi hazırlasın ya da alsın gelsin. Servise de kalkmayın yorgunum deyip. Çayını, kahvesini de eşiniz yapsın, yataklarını da herkes kendisi sersin. Çekilin kenara, umursamaz bir ev sahibi olun gülümseyin öyle gelenlere. Eşiniz bunu tecrübe etmezse, huyuna aynen devam eder, nasılsa ona dokunan yok diye.

Onlarda zaten bi esine de sor müsait mi demiyorlar hep emrivaki

Sonuna kadar haklısınız.. yerinizde olsam siz bana değil eşime haber verdiniz ama biz müsait değiliz derdim

Evet çok haklısınız bu tamamen eşimin beni hiçe sayması. Teşekkür ederim yorumunuz için aynen durumu anlatmışsınız ve çok iyi anlamışsınız. Her seferinde bu sebeple kavga eder geriliriz ama sonuçta yine aynı olur ben mecburen hizmet ederim. Eşimin suan bunları yapabilecek fiziki durumu yok. İnsan en azından her şeyi o yapacak bir sorayım der

Ha yatılı mı geliyorlar birde. Bencillik değil kimseye ağırlamak zorunda değilsiniz siz eşiniz aramazsa siz arayın gelmesinler.
Sormadı ayıp çalışan insanların evine yatılı gelip ne yapıyorlar siz işte iken yalnız mı takılıyorlar evde ay insan rahat edemez bile

Geçmiş olsuna yatılı misafir olarak gelmek nedir?
Adam yeni hastalıktan kurtulmuş, ne alaka yatılı ya? Hastalık atlatılmış, zor zamanlardan geçilmiş. Üstüne iki çocuk var, kadın çalışıyor. Nereye yatılıya geliyorsun? Üç öğün yemek hizmet de beklerler. O nasıl geçmiş olsun demek ya? Bayağı otel tatili gibi, oturup geleni yutmak oluyor bu.
Hiç oluru yok, kesinlikle kabul etmeyin.

Ha yatılı mı geliyorlar birde. Bencillik değil kimseye ağırlamak zorunda değilsiniz siz eşiniz aramazsa siz arayın gelmesinler.
Evet başka şehirlerde yaşadığımız için bir gün bile olsa hep yatılı gelirler. Zaten kendimi zor tutuyorum. Kendileri çalışmadığı için ben misafir sevmeyen gelin olacağım bu gidişle. Söylediğim de zaten hak vermeyecekler

Mesele sizi arayıp aramamalari değil bence, eşiniz düşünecek, hafta içi zor oluyor, eşime sorayım diye. Hafta içi kısmını direkt eleyecek hatta. Diğer kısmını da size soracak yine.

Sormadı ayıp çalışan insanların evine yatılı gelip ne yapıyorlar siz işte iken yalnız mı takılıyorlar evde ay insan rahat edemez bile
Evde küçük çocuğumun bakıcısı var onunla otursak siz gelene kadar sorun olur mu demişler. Bakıcıyı bile düşünmüşler rahatsız olur mu diye de beni düşünmek akıllarına gelmemiş

Mesele sizi arayıp aramamalari değil bence, eşiniz düşünecek, hafta içi zor oluyor, eşime sorayım diye. Hafta içi kısmını direkt eleyecek hatta. Diğer kısmını da size soracak yine.
İşte karşı taraf müsait misiniz demiyor biz yarın size gelebiliriz diyor

Aynen durum bu

Direkt söyleyin olmazsa; "Eşim bana sormadan sizi buyur etmiş ama kusura bakmayın, müsait değilim" diye gelecek olanları arayıp.

Zoruma giden de bu
Madem gelecektiniz o dönem gelseydiniz bir gün bile olsa gelip bir faydanız dokunsaydı. Şimdi muhtaçlık durumu bitmiş artık misafirlik yapabilirler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…