- 7 Nisan 2017
- 756
- 337
- 53
- Konu Sahibi Esmermeleq
Maddi manevi sorumluluk var sabır konusunda ikilemdeyimhem maddı hem manevı sorumluluk
sırf cocuk olsun dıye kardes olsun dıye annem hala yasıyorken dıye cocuk dogurulmaz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Maddi manevi sorumluluk var sabır konusunda ikilemdeyimhem maddı hem manevı sorumluluk
sırf cocuk olsun dıye kardes olsun dıye annem hala yasıyorken dıye cocuk dogurulmaz
Çok sağolun.iyi dilekleriniz içinYapın gitsin:)
Eşiniz çok istiyor siz çok istiyorsunuz ne düşünüyorsunuz siz 4.yude yaparsiniz:)
Ben en büyük okula başlamadan yapın derim zor oluyor çocuğu okula götürüp getirmek bebeği hergun hazırla yanina al yaz kış taşı ödevleri oluyor. Allah yardım etsin hayırlı sağlıklı evlat versin.
Burda yap derseler değil 3 çocuk anneleri neler yaşıyor bir bilene sorayım dedimSelamlar yorumlarin hepsini okuyamadim lakin tek bisey dicem yani siz simdi cocuk yapmak icin burdakileremi soruyorsunuz bakick olan yetistircek olan her dertleeine kosucak olan sizsiniz burda yap diyen olur asla yapma diyen olur.. sizin durununuzu kimse bilemez kimseye güvenip cocuk yapmayin benimde allah bagislasin üc tane evladim var ortanci engelli olmasina ragmen kimseden yardim destek almadan büyütüyorum ve elbette cok daraliyorum ama onlarin bi gülüsü dünyayi saniyede degistiriyor bunalimin dibindede olsan o an cikiveriyosun yani bu 3cü cocuk senin bilecegin karar verecegin bi sey kolay biseyde degil sorumluluk gerektiriyor sabir gerektiriyor
Yapmaz.ailece bi huyları var tiksinme.bebek kussa ağzını bile silmeyen benimi silcek açık konuşamıyorumEsin yapsın bu dediklerini
Aile arabamız var.seneye evimiz değişecek büyükbüyükşhirdeyzBu devirde 3 cocuk fazla diyorum her zaman.
mesela 2. Cocuk maddiyat olarak o kadar zorlamayabilir aileyi ama 3. Cocuk oyle mi? Muhakkak aile arabasina gecilmesi gerekir, en az 3 odali ev gerekir. Yani masraflar birden asiri artar. E bir de hayat konforu olayi var, buyuk sehirlerde tum aile icin zorluk benve, anca koy kasabada olabilir belki.
O hasta olursa sizde ondan tiksinin lütfen...Yapmaz.ailece bi huyları var tiksinme.bebek kussa ağzını bile silmeyen benimi silcek açık konuşamıyorum
Çok çok sağolun cevabınız için dilerim hskkımda hayırlısı olurHiç bdv ye yorum yazmamıştım ama belki yardımcı olabilirim diye bir ilk olsun istedim.
Ben 3degil ,4 çocuk annesiyim.
Yaşları ; 14-13-10 ve 2.5
Rabbim acılarını göstermesin ,onlar hep başımın üstünde olsunlar ama çok çok zor . Evet zevklimi güzelmi dersen kesinlikle kalabalık aile çok güzel derim ama Türkiye şartlarında çok zor .
Ve küçükken herşey daha kolay büyüdüklerinde okullrai ,dersleri,arkadaşları ,giyim ve gezmeleri hem maddi hem manevi açıdan çok ağır .
Eğer sakin yapılı ve özveriliysen olabilir ama asla kendine ayıracak vaktin olmoyur ve en önemlisi eşinle başbaşa hiç vaktiniz olmayacak ..
Son olarak şunu söyleyeyim ,aile bireylerine ve hatta annene bile asla güvenme .ben dördüncü doğumumda eşimle hastanede kaldım ,annem evde cocuklarlaydi .annem hastanede uykusuz kalsın istemedim . Ona güvenmememe rağmen annem hastaneden eve gelişte iki saat sonra evine döndü .mutfağım öylesine dağınık ve yemeğim yoktu ,vede sezeryanliydim.eşim bebeğe ve çocuklara baktı ben yemek temizlik ve hastaneden gelen kıyafetleri yıkadım.obur gün okulları olduğu için okul kıyafetlerini yıkayıp ütü yaptım ve gece gündüz eşimle bir baktık.
Annemin canı sağolsun ama ben zaten hep yanlız olucam diyerek kendimi alıştırmıştım.eger gerçekten istersen başarırsın sezeryanlı süreci bile.kimseye minnet etme annene bile
Bnm eşim onu yapsa daha yanıma yaklaşmaz iğrenir şükredin Allah daim etsin ailece hepsnin huyu buO hasta olursa sizde ondan tiksinin lütfen...
Bir hafta eğilemedim sezeryandan sonra, pedimi bile eşim değiştirdi..adamı başımın üstünde taşıyasım geldi şimdi yaaa...
Sırf erkek olsun diye doğuruyor sa dogurmasın zaten ,Rabbim sağlıklı,hayırlı evlatlar versin öncelik budur .. bebekte cinsiyet ayrımcılığı en iğrendigim durumdur ...Erkek olsun diye düşünerek yapmayın. O düşünceyi bir aklınızdan atın önce. Sadece 3. cocugu isteyip istemediginize karar verin. Bir kızınız daha olabilir her sey Allahtan. Halam erkek olsun diye 5. Kizini dogurdu. Önemli olan hayırlısı istemek. Takdiri Allaha bırakmak. Allah gönülleri biliyor zaten.. Ama nasıl dua ettiğimiz çok önemli.
Eşiniz şu şekilde düşünsün, "Bir kızım daha olacagını varsayarsak, bir çocuk daha istiyor muyum?" Bunu bu şekilde düşünsün. Ben sizin yerinizde olsam 2 de kalırdım. Ama tabi tercih sizin..
Başka bişe yaptıgım yokki yani ya temizlik yapıyor çalışmayanlar yada çocuk
aynen bu zamanda 3 cok fazlaBana göre Allah bilir ya 3 çok fazla. Ama istiyorsan yap demekki bakabiliyosun.
Gecmis olsun mu desem bilemedim tamda anlayamadım kırık isini sızın mı bacak kol kırıktı.Çok zorlandım.bacak kol kırıklar baya şansızlıkla 2 aydır toparlandık şükür
Canım bizimki erkek kiz erkek araları güzel ama büyük ortancayi dövüyor bazen ortanca da en küçüğü hirpaliyor bu şekilde gidiyor her evin düzeni farklı ama ben çok mutluyum bizim ailemiz yok onların ailesi olacak diye ben diyorum ki hepsi bir büyüyecek inşallah ve kol kanat gerecekler birbirlerine senin annen var benim maalesef kimsen yok şanslisin yani.Hepsi isteyerekmi oldu ve kız erkek?
Burda yap derseler değil 3 çocuk anneleri neler yaşıyor bir bilene sorayım dedim