• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce 3. Çocuk!???

2 yaş az bence. Her şey oyun, yemekle bitmiyor. Okulu, özel dersi, kursu, hobisi derken büyüdükçe teknolojik ilgi ile masraflar katlanıyor. 3. çocuk hevesinizi biraz törpüleyin bence. Annenize de yazık ayrıca. Kadın biraz dinlensin.

Benimkiler daha küçük, henüz 3. Yü kucağıma almadım.
Ama şöyle anlatayım,
1 ve 3 yaşında iki oğlum var.
5 aylık da hamileyim.
Çocuklarım çok hareketli, eşim çok yardımcı.
Ev için haftada iki gün yardımcı geliyor.
Ama şu an yatağa uzandım ve kasılmalarımın biraz azalması için dua ediyorum...
Ki öyle nazlı biri degilimdir :)

çocukların tam oyun zamanı. 4 ay sonra da böyle olacak durum.
Siz orada bekleyin ben kardeşinizi emzireyim diyemeyeceğim. Yada çocuğu uyutup geleyim olmayacak. Her şeyden önce çocukların güvenliği ve birbirine zarar vermemesi için bu olmaz:
Öte yandan yaz-kış yağmur kar bizimkiler her gün dışarı çıkar. Ben çocuk gelişimi için önemli olduğunu düşünüyorum.
2 çocukla oluyordu ama 3? Tek başıma mümkün değil.
Çocuklarla günlük yaptıgım aktiviteler, haftalık yaptıgım geziler var. Yaz olduğu için şimdi genelde orman keşfi, böcek inceleme falan yapıyoruz 3 yaş olanla. 1 yaşta bizimle takılıyor.
3 olduğunda hangi birine nasıl faydalı olacagım?
Ben tek başıma yetmeye çalışırsam kendimi yıpratacagıma ve çocuklarımla hayal ettiğim şeyleri yapamayacağıma karar verdim...
Herkesin şartları farklı. 3. Çocuk sürpriz oldu. Planlı olsaydı 5 ve 7 yaşlarını beklerdim:
Bİim dışarı aktivitemiz yok hep evdeyiz çnkü parka gttiğimzde kesin birine bşe oluyor bilmiyorum szinkiler daha da küçükmüş

Yok ben tuvalet egitimi bitince rahat ederim diye düşünüyorum :)) yani o zaman da büyük 1. Sınıfla başlayacak falan... sanırım şu saatten itibaren herhangi bir şekilde rahat edemem :))
tuvalet egitimi ben 2 yas civari verdim ikisinede. Onun zarari yokki. Bezliyosun bitiyo:) ama yuruyunce birlikte takilabilirsiniz.. park olsun .. gezme olsun oyun olsun. Buyuk abi bile oynatir en kucugu. Benim kiz 10 aylik ve yurusun diye gozune bakiyorum suan. Buyuk abi en kucugu koruyo kucuk abi kiskaniyo hala.. senin arti yonun aralari az olacak 2 ve 3 numaranin. Kiskanma daha az oluyo

Meral hanım annem genç değil 60 yaşında. Eşim çok istiyor lütfen konumu bir daha gözden geçirin

Evet sonradan fark ettim eşiniz istiyormuş, onu başkası yazmış, ama anneniz konusunda kendiniz yazmışsınız annem bizimleyken bir çocuk daha yapmak istiyorum diye, bu anneye güvenmek olmuyor mu? Ben mi yanlış anlamıyorum , birde erkek olsun diye yapacaksanız bilmiyorum yine kız olabilir, karar sizin

Bİim dışarı aktivitemiz yok hep evdeyiz çnkü parka gttiğimzde kesin birine bşe oluyor bilmiyorum szinkiler daha da küçükmüş

İşte ben kesin birine bir şey oluyor diyip çocukları evde tutmayı doğru bulmuyorum.
O olan şey bugün olmazsa yarın okulda olacak... çocukların fiziksel olarak gelişimleri için de, ruhsal olarak iyi olmaları için de evde tıkılıp kalmamaları, dışarıda olmaları gerekiyor diye düşünüyorum.
Bu bir zorunluluk Benim hayata bakışımda.
Çocuk yağmurun altında ıslanarak, ayakları üşüyerek, kara dokunarak, güneşte biraz yanarak, başka çocuklar görerek buyumeli.

Hiç kolay olmuyor zaten, ki Benim 3 yaş olan 6 basamak birden atlar merdiven inerken falan. Uçan çocuk kendisi :)
Standartlarınıza ve beklentilerinize bağlı.
Ama bence erken 3. Çocuk için.
Eğer annenizden beklentiniz 2 gün ise, 3 yıl sonra anneniz yapamaz durumdaysa eşiniz işten izin alır, o yardımcı olur.

Şimdi belki bir şekilde büyütürsünüz ama ilerde yaşları bu kadar yakınken hepsinin eğitim masraflarına yetebilecek misiniz? En basitinden birine bir şey alırken diğerine de almak gerekicek

Maddi duruma,annenin babanın isteğine bağlı bir durum kendinize güveniyorsanız neden olmasın yani

Çok mu kötü bi fikirbilemiyorum

Çocuklar hep masum hep melek
Fikir kötü değil de devir kötü.
Ekonomik şartlar,eğitim,sosyal hayat vs...
Yani saldım çayıra mevlam kayıra büyütmek eminim en son isteyeceğiniz şeydir.

Simdi siz ne alirsaniz giyiyor siz ne verirseniz yiyor yaşındalar .
3-5 sene sonra markalı ayakkabilar,son teknoloji cep telefonları, tasarım kıyafetler isteyebilirler,özel okula gitmek,tenis dersi almak,arkadaşında bulunan o muhteşem patenlerden satın almak isteyebilirler.

Eger hepsine gücünüz yetecekse,kendinizi üzgün çocuklarınızı mağdur bırakmayacaksanız neden olmasın

Evet sonradan fark ettim eşiniz istiyormuş, onu başkası yazmış, ama anneniz konusunda kendiniz yazmışsınız annem bizimleyken bir çocuk daha yapmak istiyorum diye, bu anneye güvenmek olmuyor mu? Ben mi yanlış anlamıyorum , birde erkek olsun diye yapacaksanız bilmiyorum yine kız olabilir, karar sizin
Annem doğum anında yanı hastanedeki 2 günlük zaman diliminde yanımda olmalı.psikolojkmen 2 haftadır bunu dşünüyorum.benim annemden başka kimsem yok.sezeryan doğumlunun üzerini yakını siliyor giydiriyor.anlatabiliyormuyum bu anımda yanımda olmazsa ben dogum yapamam..
Hı kız erkek mevzusu içinde çevre baskısı nedeniyle erkek istiyoruz.kız çocuga aşığız yoksa olursa oğlumuz 4.de kızımız olur inşallah.olmazsa oğlumuz 1 tane xaha çiçeğimiz olmuş olur

tuvalet egitimi ben 2 yas civari verdim ikisinede. Onun zarari yokki. Bezliyosun bitiyo:) ama yuruyunce birlikte takilabilirsiniz.. park olsun .. gezme olsun oyun olsun. Buyuk abi bile oynatir en kucugu. Benim kiz 10 aylik ve yurusun diye gozune bakiyorum suan. Buyuk abi en kucugu koruyo kucuk abi kiskaniyo hala.. senin arti yonun aralari az olacak 2 ve 3 numaranin. Kiskanma daha az oluyo

Biz hep buyuk kıskanır sanıyorduk.
Şu an 1 yaşındaki kıskanıyor.
Babası Eve geldiğinde büyük önce koşarak sarılıyor diye küçük en az 1 saat ağlıyor :)
İnadını kırmak için zamana bıraktık şimdilik.
Ya alışacak ya da abisinden hızlı koşacak :) kıskançlık konusunda ikisi birbirini oyalar, 3. Ye çok salça olmazlar diye düşünüyorum ama 1 yaş hala gecede 3-4 kere uyanıyor. Bir o kadar da yenidoğan uyanacak :)
Bende merak ediyorum 3 çocuklu hayati ne yalan söyleyeyim...

3ncunun de kiz olmayacaginin garantisi yok. Sadece erkek olsun diye mi yoksa 3ncu bir evladim daha olsun diye mi istiyor esiniz?
Yas araliklari cok az; hepsine maddi manevi yetebilmek de zor.
Ben Allahin izniyle oglumun bi kardesi olsun istiyorum; maddi manevi yetebilecegime, esit imkanlar sunabilecegime inansaydim 3 de isterdim, seviyorum kalabalik aileyi. Kendim tek cocuk oldugum icin ozeniyorum sanirim :)
Hakkimizda hayirlisi

Ucuncu cocuga yeni dogum yapmis biri olarak tavsiye etmiyorum ..En buyuk oglum 6 ondan kucuk oglum 4 bucuk ,bir de 3 aylik kizim var .Cok zor gercekten.Birkere kendine ayiracagin vakit sifir.Esinle muhabbeti birak ayni sofraya bile oturamiyorsun.Cok yipraniyor insan ..genelleme yapmayayim ama ben cok tahammulsulsuz ve sabirsiz olmusum .Yemek bile dogru duzgun yapamiyorum,bebegim uyudugunda dinlenmek istesem oyle bir firsatim asla olmiyor diger cocuklarim ilgi istiyor.cocuklarin sesleri yuzunden bebegim dakka basi kalkiyorr...Neden annenize bel bagliyorsunuz.Tamam uc cocuk iyidir guzeldir ama sizin icin bemce erken..Kizlarinizin biraz buyumesini bekleyin bence...

Çocuklar birleşip yapıyolar herşeyi ablama bişi kalmıyo
Buna katılmıyorum.cocuklar kendi aralarında dogruyu yanlısı bilmiyor ki hangi davranısı birbirlerine öğretsinler.amac orda birseyler öğretmek sadece vakit geçirmek değil ki.yoksa bırakın evde cocuklar takılsın bu cok yormaz insanı

Çocuklar hep masum hep melek
Fikir kötü değil de devir kötü.
Ekonomik şartlar,eğitim,sosyal hayat vs...
Yani saldım çayıra mevlam kayıra büyütmek eminim en son isteyeceğiniz şeydir.

Simdi siz ne alirsaniz giyiyor siz ne verirseniz yiyor yaşındalar .
3-5 sene sonra markalı ayakkabilar,son teknoloji cep telefonları, tasarım kıyafetler isteyebilirler,özel okula gitmek,tenis dersi almak,arkadaşında bulunan o muhteşem patenlerden satın almak isteyebilirler.

Eger hepsine gücünüz yetecekse,kendinizi üzgün çocuklarınızı mağdur bırakmayacaksanız neden olmasın

3-5 seneye gerek Yok aslında.
Alışveriş yaptıgım yerler belli. Ortalama yerler(di)
Artık değilmiş :)
Aynı markanın benzer ayakkabısını 2 yıl önce oğluma 100-150 arası bir fiyata alabiliyorken, şu anda 250-350 Arası değişiyor.
Gelirimiz 2 yılda 2.5 kat artmadığı için artık fazla geliyor. Karşılayabilir miyiz, evet.
Ama gerekliliği 2 kere sorguluyoruz artık.

Back