• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce 3. Çocuk!???

Y
Neden 3 çocuk? Maddi durumun mu çok iyi? Bana düşmez ama uyarı gibi düşün, devlet okullarının 20 sene önceyle alakası bile yok baya berbat eğitim veriyorlar hatta eğitim bile veremiyorlar. Ekonomi desen sıfırı tüketmeye çeyrek kaldı. Venezuelladaki gibi bir ekmek 1 dolara eşit olduğunda belki ekmek 10 TL olacak. Evlatlarına layıkıyla yetebileceksen 5 çocuk yap ama hepsine az buçuk yeteceksen bin kere düşün günah. üstelik bi tane de oğlum olsun diyorsan gönlüne göre versin ama o işler kısmet işi. Bi tane de kızım olsun diye yola çıkan komşum 5.oğlunu kucağına aldı inanki. Herşeyin hayirlisi Allah evlatlarımıza yokluk yüzü göstermesin inş :dua:
Eşim çok istiyor bide oğlunun olmasını amiinamiin

Ben tercih yapsaydım okula başlama yaşını tercih ederdim hele 2 yaşında olan çok küçük.Okul çağındaki çocuk en azından bazı işlerini kendi yapar durumda olacak..
Eşinizde öyle olumsuz düşünmesin herşey nasip..
2 si bir okula gdecek okul yakın byük ihtimal bn brakıp alacagm hamileliğim zor gçiyo 3 ayı snra bebekle okul telaşı bilemedim

Mesela 2 çocuk hem zor hem mütiş güzel birşey ama hiç 3 çocugum olmadıkı bilemiyorum nasıl bi hayat.olanlar anlatsa zorlugu güzelliği neler

Annem hazır gençken bir çocuk daha yapayım aradan çıksın mantığı bana da saçma geldi, birde eşiniz de istemiyormuş, Allah çocuklarınıza uzun ömür versin, bence bu devirde 2 çocuk gayet ideal.

İşte ondan buraya yazdım 3 çocugu olanlar anlatsın zorlukları yada avantajları diye

Benimkiler daha küçük, henüz 3. Yü kucağıma almadım.
Ama şöyle anlatayım,
1 ve 3 yaşında iki oğlum var.
5 aylık da hamileyim.
Çocuklarım çok hareketli, eşim çok yardımcı.
Ev için haftada iki gün yardımcı geliyor.
Ama şu an yatağa uzandım ve kasılmalarımın biraz azalması için dua ediyorum...
Ki öyle nazlı biri degilimdir :)

çocukların tam oyun zamanı. 4 ay sonra da böyle olacak durum.
Siz orada bekleyin ben kardeşinizi emzireyim diyemeyeceğim. Yada çocuğu uyutup geleyim olmayacak. Her şeyden önce çocukların güvenliği ve birbirine zarar vermemesi için bu olmaz:
Öte yandan yaz-kış yağmur kar bizimkiler her gün dışarı çıkar. Ben çocuk gelişimi için önemli olduğunu düşünüyorum.
2 çocukla oluyordu ama 3? Tek başıma mümkün değil.
Çocuklarla günlük yaptıgım aktiviteler, haftalık yaptıgım geziler var. Yaz olduğu için şimdi genelde orman keşfi, böcek inceleme falan yapıyoruz 3 yaş olanla. 1 yaşta bizimle takılıyor.
3 olduğunda hangi birine nasıl faydalı olacagım?
Ben tek başıma yetmeye çalışırsam kendimi yıpratacagıma ve çocuklarımla hayal ettiğim şeyleri yapamayacağıma karar verdim...
Herkesin şartları farklı. 3. Çocuk sürpriz oldu. Planlı olsaydı 5 ve 7 yaşlarını beklerdim:

Benimkiler daha küçük, henüz 3. Yü kucağıma almadım.
Ama şöyle anlatayım,
1 ve 3 yaşında iki oğlum var.
5 aylık da hamileyim.
Çocuklarım çok hareketli, eşim çok yardımcı.
Ev için haftada iki gün yardımcı geliyor.
Ama şu an yatağa uzandım ve kasılmalarımın biraz azalması için dua ediyorum...
Ki öyle nazlı biri degilimdir :)

çocukların tam oyun zamanı. 4 ay sonra da böyle olacak durum.
Siz orada bekleyin ben kardeşinizi emzireyim diyemeyeceğim. Yada çocuğu uyutup geleyim olmayacak. Her şeyden önce çocukların güvenliği ve birbirine zarar vermemesi için bu olmaz:
Öte yandan yaz-kış yağmur kar bizimkiler her gün dışarı çıkar. Ben çocuk gelişimi için önemli olduğunu düşünüyorum.
2 çocukla oluyordu ama 3? Tek başıma mümkün değil.
Çocuklarla günlük yaptıgım aktiviteler, haftalık yaptıgım geziler var. Yaz olduğu için şimdi genelde orman keşfi, böcek inceleme falan yapıyoruz 3 yaş olanla. 1 yaşta bizimle takılıyor.
3 olduğunda hangi birine nasıl faydalı olacagım?
Ben tek başıma yetmeye çalışırsam kendimi yıpratacagıma ve çocuklarımla hayal ettiğim şeyleri yapamayacağıma karar verdim...
Herkesin şartları farklı. 3. Çocuk sürpriz oldu. Planlı olsaydı 5 ve 7 yaşlarını beklerdim:
Oluyo ama senin 2 numarada kucuk bu yuzden cok cabuk olmayacak belki.. 3 numara yurumeye basladiginda rahat edersin

Annem hazır gençken bir çocuk daha yapayım aradan çıksın mantığı bana da saçma geldi, birde eşiniz de istemiyormuş, Allah çocuklarınıza uzun ömür versin, bence bu devirde 2 çocuk gayet ideal.
Meral hanım annem genç değil 60 yaşında. Eşim çok istiyor lütfen konumu bir daha gözden geçirin

Oluyo ama senin 2 numarada kucuk bu yuzden cok cabuk olmayacak belki.. 3 numara yurumeye basladiginda rahat edersin

Yok ben tuvalet egitimi bitince rahat ederim diye düşünüyorum :)) yani o zaman da büyük 1. Sınıfla başlayacak falan... sanırım şu saatten itibaren herhangi bir şekilde rahat edemem :))

Back