• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsaydınız ne yapardınız?

_cedric_

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2013
1.262
1.675
133
Merhabalar. Bu konu resmen içime dert oldu . Hayırlısı böyleymiş diye diye 6ay bitirdim . Ama hep içimde bir pismanlik olarak kalacak malesef :(
Sorun şu ki ben agustos ayında doğum yaptım. Doğumum sezeryan oldu son anda. Ben normal doğum olmasını çok ama çok istiyordum bunun için epey uğraştım. Aslında hersey yolunda gidiyordu. Lakin 40 Haftam doldu ve doktorum sıkıştırmaya başladı. Psikolojik baskıya daha fazla dayanamayarak suni sanciyi kabul ettim. Hastaneye yatışim gerçekleştiğinde 3cm açıklık vardı. Suni sanciyi sabah 8 den akşam 7ye kadar verdiler 7 cm açıklık oluştu. Doktorum seni dinlendirecegiz dedi sabah gerekirse tekrar suni sanciya başlayacağız dedi. Lakin gece 2 gibi sancım dayanılmaz oldu artık doğum vakti gelmişti ve suyum da . Tabi sürekli nst cihazına bağlıyım bu arada. Bebeğin herseyi çok iyi hersey yolunda. Çatala aldı doktor hanim ve açıklık 9cm di artık . Fakat o da ne bebek kaka yapmış şu bulanık geldi . Doktorum beni hemen sezeryane aldı ben daha ne olduğunu anlamadan. Okadar büyük bir şok yaşadım ki yaşadığımı bir ben biliyorum. Çok çaresiz hissettim kendimi. Neyse sezeryan ile bebeğim doğdu üstelik bir de kuvozde kaldı 5 gun.
Canımın sıkılmasının sebebi şu doktor bana suni sanciyi vermekte çok ısrar etti ben beklemek istiyordum ama beni tabiri caizse korkuttu ve bebek de o sanciya dayanamayıp stresten kaka yaptı. Bu konuda doktorumu hiç affedemiyorum.

Kardeşim tip mezunu ve ankarada yanımda 1hafta vaka kampindaydi ve kadın doğum hocaları bebek kaka yapsa bile nst si iyiyse o bebek normal yolla dogurtulur demiş. Bunu diyen doktor Oktay kaymak belki tanıyan vardır sanırım ankara unide doktor. Neyse benim oğlumun son saniyeye kadar nst de hiçbir sıkıntı yoktu. Bunu ogrendigimden beri okadar sinirliyim ki doktoruma karşı. Eminim ki oda biliyordu bu kuralı ve göz göre göre beni 9cm açıklıkla nasıl sezeryane alır aklım almıyor. Kardeşim abla sen kesinlikle haklısın diyor ve istersen doktoru dava edebilirsin diyor. Ben bu süreçte gerçekten çok yiprandim ve hala bazen ruyalarima giriyor. Ayrıca çok çocuk seven bir insanım ve cok çocuğum oldun istiyordum hep ve şimdi bu hakkımı elimden aldığı için doktoruma çok kızıyorum. Elimde bütün nst ler mevcut hiçbirini atmadim.
Sizlere bunu anlattım çünkü sormak istiyorum siz olsaydınız ne yapardınız. Doktorunuzu dava eder miydiniz? Okadar üzülüyorum ki dava etsem bile içim tamamen huzur bulmayacak biliyorum ama yine de birşeyler yapmak istiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var.

Benim kardeşimde kakasını yapmıştı ama normal doğum olmuştu. Davayla uğraşamam derseniz şikayette bulunun ki başkalarıda aynı durumla karşılaşmasın.

Doktorların hemen hepsi aynı şeyi yapıyor canım yaa. Hastaneye girdin mi doğum başlamış deyip suni sancı verip doğuma zorluyorlar olmadı sezaryen. Benim Doğumumda doğum başladığı halde suni sancı verdiler. Öyle çok sinirliyim ki hepsine. Dava et bence bilmiyorum ne olur ama bence etmelisin. Annenin bebeğin hayatını etkileyecek bi karar bu kadar kolay verilmemeli....

Doğum yaptınız sonuçta değil mi ?
Sağ salim bebeginizi kucağıniza almışsıniz. Niye bu kadar stres yaptınız ki ?

Tabiki doğum yaptım . Elimden normal doğum hakkimin bu şekilde alınmış olmasi canımı sıkan. Ve bir daha normal doğum yapamayacak olmam bir de. Ben çok istiyordum normal doğumu. Sezeryan olmak çok zor o kadar sanci üstüne birde günlerce ameliyat acısı cektim .

Sezeryanda artık kısıtlama yok, sadece stresten değil doğum geç kaldığı zamanda bebek kakasını yapıp yutabiliyor ve ben doğum şeklini bebeğine tercih eden anneleri anlamıyorum açıkcası.
Sezeryanla 4 çocuk yapılıyor diye biliyorum daha fazla yapanlar da var, varsın 10 çocuğunuz olmasın sağlıklı olsun.

Benim kardeşimde kakasını yapmıştı ama normal doğum olmuştu. Davayla uğraşamam derseniz şikayette bulunun ki başkalarıda aynı durumla karşılaşmasın.

Şikayette bulunsam çok etkili olmaz. Eğer bunu bilseydim asla kabul etmezdim sezeryan i ama malesef yeni öğrendim :(

Hatalı olduğundan eminsem bir dakika bile durmazdım. Allah başkasına yaşatmasın. Çok geçmiş olsun arkadaşım, peşini bırakma. Böyle bir suistimal kabul edilemez.

Sezeryanda artık kısıtlama yok, sadece stresten değil doğum geç kaldığı zamanda bebek kakasını yapıp yutabiliyor ve ben doğum şeklini bebeğine tercih eden anneleri anlamıyorum açıkcası.
Sezeryanla 4 çocuk yapılıyor diye biliyorum daha fazla yapanlar da var, varsın 10 çocuğunuz olmasın sağlıklı olsun.

Zaten çok çocuktan kastım 10 değil bende 4 tane istiyordum. Lakin ameliyat olmak hiç kolay değil. Üstelik aynı yerden 4 defa kesilmek belki kaba bir tabir oldu ama . Ben çok zor atlattım sezeryan sonrasını da

Doğumu yapmışsınız, bebeğiniz sağlıklı, sizde bir sorun yok, tekrar çocuğunuzda olabilir. Peki bu durumda hangi sebeple doktoru dava ediceksiniz? Ben normal istiyodum o beni sezeryan yaptı diyerek mi? Ortada verilen bir hasar yok.Doktorun gazına dahi gelmiş olsanız sonucta şahsi olarak siz kabul etmişsiniz yapılacaklarıda. Davabunun neresinde? İnsan normal isterken sezeryan yaptı diye bu kadar kafaya takarmı meseleyi?Allah baska dert vermesin ne diyim.Bunun için bu kadar kendinize dert ettiyseniz gerçek bi sorunda ne olursunuz kim bilir.

1-bebeğin kakasını yutmuşki küvezde kalmış beş gün
2-doktor bu riski göze alamazdı,bebek kanaldayken kalp atımı gitse sezaryen bile kurtamazdı onu şükredin
3-ilk doğum sezaryen diye diğer doğumların sezaryan olması şart değil normal doğurabilirsin
4-suni sancı vermese de son hafta bebek kaka yapabilirdi,yine ağır bir vaka olabilirdi
5-doktorda iki gün uğraşmış normal doğum için hakkını yemeyin
6-ben de doktorum,bu yazdıklarım bilimsel

İnsan neden bu kadar gözünde büyütür ki ? Dava etmeye kadar varmış is.

Birinin elinizden hayallerinizi aldığını düşünün. Bu benim hayalini ve bakın diyorum ki 9 cm açıklıkla apar topar gece yarısı ameliyata alındım . Bu kadı beni dogurtabilecegi halde böyle yaptığı için acayip sinirliyim ona karşı .

Doğum yaptınız sonuçta değil mi ?
Sağ salim bebeginizi kucağıniza almışsıniz. Niye bu kadar stres yaptınız ki ?

İnsan normal doğum yapamadı diye bu kadar yıpratır mı kendini yahu? Evet keşke olsaymış ama sezeryan olmuş bir kere. Kaç çocuk düşünüyorsunuz? Yine çok çocuklu aile olabilirsiniz neden bu hak elinizden alınmış olsun?
O kadar basit değil ki. Mecbur kalırsın tamam da sırf keyifleri için erkenden doğuma alıyorlar baktılar olmadı hemen sezaryen. Ya benim doğumum başladı hastaneye gittim Dr onayladı yatış yapıldı. Zaten ishal oldum diyorum lavman yapıyorlar. Neyse onu geçtim suyumun gelmesini bekliyorum Dr dedi deyip suni sancı veriyorlar kontrol edelim diyorlar tamam ama suyumu patlatmayın diyorum patlatıyorlar. Dr cagirin 2 3 dk dogum yaparim diyorum cagirmiyorlar. Ve bunların hepsi benim en tecrübeli olduğum 5. Doğumumda oluyor. Gel de cinnet geçirme. Ben gününde saatinde bebeğim hazır olduğunda doğum yapmak istiyorum. Bu kadar mı zor annenin kararına saygı duymak.

Zaten çok çocuktan kastım 10 değil bende 4 tane istiyordum. Lakin ameliyat olmak hiç kolay değil. Üstelik aynı yerden 4 defa kesilmek belki kaba bir tabir oldu ama . Ben çok zor atlattım sezeryan sonrasını da
siz sancıdan sonra sezeryan olduğunuz için sanırım çok acı çektiniz
genel anestezi ile mi oldu doğumunuz?
ben isteğimle sezeryan oldum ve ilk günden itibaren hep ayaktaydım hemen iyileştim hiç yatmadım geceler hariç
ama ben spinal anestezi ile doğum yaptım ve sancı çekmemiştim planlı oldu
ilki böyle olmuş olabilir ama diğerlerinde sancı çekmeden ameliyat olacağınız için çok daha kolay atlatabilirsiniz
ayrıca artık sezeryandan 4 yıl sonra normal doğum da yapılıyor diye hatırlıyorum yıl olarak tam doğru mu bilemesem de sezeeryan sonrası normal doğum yapanlar çok
fakat o zaman da acilen sezeryana alınma riskiniz var
siz önceden de önyargılıydınız sanırım ondan sezeryan gözünüzde büyümüş
bana yine bir hak verilse doğum şeklimde kesinlikle sezeryan derdim bu kadar rahat söylüyorum
korkmayın ilerdeki doğumlarınız inşallah çok daha kolay olur zaten sezeryanla 4 çocuk yapanlar var yani.

Hatalı olduğundan eminsem bir dakika bile durmazdım. Allah başkasına yaşatmasın. Çok geçmiş olsun arkadaşım, peşini bırakma. Böyle bir suistimal kabul edilemez.

Evet eminim hatalı olduğundan. Nst sonuçlarının hepsini de saklamustim allahtan. Resmen suistimal. Çektiğim acıları bir ben bilirim . Bozuk psikoloji ile uzun süre bebeğimi bile sevemedim doğru düzgün. Çok teşekkür ederim.

kim uyduruyor böyle ilk doğum sezaryense diğerleri mecburi sezaryen diye anlamıyorum.yurtdışında yengem ilkini sezaryenle doğurdu,sonra üç tane de normal doğurdu...
Ayrıca benim ilk doğumum normaldi ve ölüyordum neredeyse,kanamam durmadı bebek doğduktan sonra.her yerim yırtıldı,ameliyata aldılar beni bebeğimden ayrı kaldım.sütüm bile gelmedi beş gün kansızlıktan.bir hf hastanede kaldım...şükredin halinize

Doğumu yapmışsınız, bebeğiniz sağlıklı, sizde bir sorun yok, tekrar çocuğunuzda olabilir. Peki bu durumda hangi sebeple doktoru dava ediceksiniz? Ben normal istiyodum o beni sezeryan yaptı diyerek mi? Ortada verilen bir hasar yok.Doktorun gazına dahi gelmiş olsanız sonucta şahsi olarak siz kabul etmişsiniz yapılacaklarıda. Davabunun neresinde? İnsan normal isterken sezeryan yaptı diye bu kadar kafaya takarmı meseleyi?Allah baska dert vermesin ne diyim.Bunun için bu kadar kendinize dert ettiyseniz gerçek bi sorunda ne olursunuz kim bilir.

Bu kadın beni korkutarak ve çocuğun tehlikede diyerek sezeryan e soktu. Ben de dikkatli okuduysaniz yazdım en başta diyorum ki meğerse son anda bebek kaka yapsa dahi nst iyiyse doğum yaptirilirmis. Bunu öğrendim ve nasıl kayıtsız kslabilirim bu büyük bir haksızlık değil mi. Bu kandirilmak değil mi .

Back