• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsaydınız nasıl bi tepki verirdiniz

bir_umut_yasamak

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2015
1.923
4.440
133
9 yıllık evliyim 2 evladım var çalışıyordum şuan bebeğim küçük olduğu için ara verdim.
Dün gece eşimin telefonunu karıştırdım, ara ara whatsapa bakıyorum herhangi bir güven sorunumuz yok ama bakıyorum.
Ve hiç beklemediğim bir şey gördüm. Eski samimi olduğu bir arkadaşına benden habersiz borç vermiş. Daha doğrusu kredi kartından 100 bin çekmiş bu adam bir borcu için. 2 ay önce çekmiş Ödemiş bu ay tekrar çekmiş asgarisini Ödemiş.
Çok sinirlendim sabah sordum. Çok samimi arkadaşım sıkışık durumda, öder zaten sıkıntı edilecek bişey yok dedi. Bana sormadan nasıl yaparsın diyorum sen izin vermezdin diyor. Biz ev alırken bir kaç samimi arkadaşından elden borç almıştık onu söylüyor bizde almıştık ne var bunda diyor.
Adam ödemezse eve arabaya haciz konacak diyorum öder sıkıntı olmaz bu adam ticaret yapıyor bir sürü malı var diyor. Beni ciddiye almadı bile duşuna girdi bişeyler yedi çıktı işe gitti. Ben yapı olarak sakin biriyim bağır çağır kavga edemem. Gittim yattım sinirden.
Haksız mıyım siz olsaydınız ne tepki verir ne yapardınız çok yükselip büyük kavga mı etmeliydim
Kartı kapat bu işi hallet dedim pek oralı bile olmadı ama hiç iyi değilim

Demek ki çok katısınız o da gizli gizli yapmış. Tabi ki saklaması çok yanlış, böyle rahat tavır takınması da öyle. Eşiniz çok suçlu yani.

Ama sizin de bu kadar katı olmanız yanlış. Siz de almışsınız zira borç, siz de almasaydınız o zaman değil mi? Ben söyleminde eşinizi haklı ama olayda sizi haklı buldum.

Demek ki çok katısınız o da gizli gizli yapmış. Tabi ki saklaması çok yanlış, böyle rahat tavır takınması da öyle. Eşiniz çok suçlu yani.

Ama sizin de bu kadar katı olmanız yanlış. Siz de almışsınız zira borç, siz de almasaydınız o zaman değil mi? Ben söyleminde eşinizi haklı ama olayda sizi haklı buldum.
Elden borç verse bana izah etse bu kadar sinirlenmezdim de kredi kartından çekiliyor ödemezse borç artacak icra işlemi olacak
Sanki çok basit önemsiz bir tartışma gibi davranıyor birde

sizden çekiniyor muhtemelen saklamış, tamam haklısınızda demekki eşiniz inanıyor ödeyeceğine arkadaşının çekmiş vermiş iş işten geçmiş yanı yapacak bişey yok kızsan söylensen trip atsan para anında geri mi yatacak yok o yuzden yüzünü kırıştırma kendini strese sokma boşuna

Bence burada esler arasi iletisim.sorunu var
Borç alınır verilir olabilir de bu durum ev butcesini ilgilendirdigi icin esle paylasilmasi gerektiğini düşünüyorum. Izin vermezdin ben de gizli yaptim olayi bana cocukca geliyor. Şahsen ben bu konuda biraz katiyimdir, kimseden borc almam kimse icin de kredi/borc çekmem.

Size söylemesi lazımdı. Çok büyük bir meblağ bu. inşallah adam öder de zor duruma düşmezsiniz.

sizden çekiniyor muhtemelen saklamış, tamam haklısınızda demekki eşiniz inanıyor ödeyeceğine arkadaşının çekmiş vermiş iş işten geçmiş yanı yapacak bişey yok kızsan söylensen trip atsan para anında geri mi yatacak yok o yuzden yüzünü kırıştırma kendini strese sokma boşuna
Bizde öyle zengin değiliz ki 100 bin bizim için büyük miktar
Yani bu konu sıradan bir tartışma gibi kalsın istemiyorum uzatmak istiyorum akşam yemek filan yapmayacağım konuşmayacağım

9 yıllık evliyim 2 evladım var çalışıyordum şuan bebeğim küçük olduğu için ara verdim.
Dün gece eşimin telefonunu karıştırdım, ara ara whatsapa bakıyorum herhangi bir güven sorunumuz yok ama bakıyorum.
Ve hiç beklemediğim bir şey gördüm. Eski samimi olduğu bir arkadaşına benden habersiz borç vermiş. Daha doğrusu kredi kartından 100 bin çekmiş bu adam bir borcu için. 2 ay önce çekmiş Ödemiş bu ay tekrar çekmiş asgarisini Ödemiş.
Çok sinirlendim sabah sordum. Çok samimi arkadaşım sıkışık durumda, öder zaten sıkıntı edilecek bişey yok dedi. Bana sormadan nasıl yaparsın diyorum sen izin vermezdin diyor. Biz ev alırken bir kaç samimi arkadaşından elden borç almıştık onu söylüyor bizde almıştık ne var bunda diyor.
Adam ödemezse eve arabaya haciz konacak diyorum öder sıkıntı olmaz bu adam ticaret yapıyor bir sürü malı var diyor. Beni ciddiye almadı bile duşuna girdi bişeyler yedi çıktı işe gitti. Ben yapı olarak sakin biriyim bağır çağır kavga edemem. Gittim yattım sinirden.
Haksız mıyım siz olsaydınız ne tepki verir ne yapardınız çok yükselip büyük kavga mı etmeliydim
Esim ticaret yapıyor dün arkadasları ike yemeğe gitti. 3 milyon borc aldı birinden. O aldıgı da bi kac ay önce esimden aldı.
Ben bu ticaretlerine borclarına karıssam ciddi sorun cıkar
Eğer parayı ödeyemeyecek birine verip, evine haciz getirecek kadar zekası eksik biriyle evlenmedi iseniz bu konuda esinize güveniz tam ise, erkeklerin kendi aralarındaki ticaret- borc durumuna karısmam ben, 100 bin tl de ticaret yapan biri icin büyük bi meblağ değil ztn
Sizin sorınuz siz olsaydınız nasıl yapardınıza cevabım; ben o islere hic karısmıyorum para onun borc onun,genc yasında yoktan var edecek kadar nasıl zeki ise bu şeyleri de hesabı katıyordur
Cünkü kendi aklı ile hareket ediyor baskalarının değil.
Ama bu benim iliski dinamiğim
Sizinkinde belkide siz karı koca birbirinizden herseyi izin alıyorsunuzdur. Bizde öyle bisey yok biret yetiskin olarak kendimiz de karar alabiliriz

Zamanında kendiside borç almış,şimdide borç vermiş,demekki arkadaşlarıyla aralarında böyle bir hukuk var yardımlaşıyorlar,kendiside öder demiş zaten,ödemezse eğer o zaman tabi haklısınız konuşursunuz.

Bizde öyle zengin değiliz ki 100 bin bizim için büyük miktar
Yani bu konu sıradan bir tartışma gibi kalsın istemiyorum uzatmak istiyorum akşam yemek filan yapmayacağım konuşmayacağım
diyorum ya yapmış bir kere yemek yapmayıp konuşmayıp uzatmış oluyorsunuz ama

Size söylemeyerek hata yapmış. Çiftler ne kadar kızcaklarını da bilse bir şey saklamamalı sonuçta ortak bütçe değil mi sizi de etkiliyor. Ki tutar çok fazla. Size sormadan iş yapması bana göre önemli. Bence tavrınızı belli edin çünkü ilerde yine aynısını yapar

Esim ticaret yapıyor dün arkadasları ike yemeğe gitti. 3 milyon borc aldı birinden. O aldıgı da bi kac ay önce esimden aldı.
Ben bu ticaretlerine borclarına karıssam ciddi sorun cıkar
Eğer parayı ödeyemeyecek birine verip, evine haciz getirecek kadar zekası eksik biriyle evlenmedi iseniz bu konuda esinize güveniz tam ise, erkeklerin kendi aralarındaki ticaret- borc durumuna karısmam ben, 100 bin tl de ticaret yapan biri icin büyük bi meblağ değil ztn
Sizin sorınuz siz olsaydınız nasıl yapardınıza cevabım; ben o islere hic karısmıyorum para onun borc onun,genc yasında yoktan var edecek kadar nasıl zeki ise bu şeyleri de hesabı katıyordur
Cünkü kendi aklı ile hareket ediyor baskalarının değil.
Ama bu benim iliski dinamiğim
Sizinkinde belkide siz karı koca birbirinizden herseyi izin alıyorsunuzdur. Bizde öyle bisey yok biret yetiskin olarak kendimiz de karar alabiliriz
Biz ticaretle uğraşmıyoruz ve ilk kez yaşanıyor bu. Biz ev alırken bir kaç arkadaşından borç almıştık elden sadece
Bu arkadaşı sizin gibi sürekli yapıyordur muhtemelen ama ben ilk kez olunca sakin kalamıyorum

Biz ticaretle uğraşmıyoruz ve ilk kez yaşanıyor bu. Biz ev alırken bir kaç arkadaşından borç almıştık elden sadece
Bu arkadaşı sizin gibi sürekli yapıyordur muhtemelen ama ben ilk kez olunca sakin kalamıyorum
Buradaki kıstas esinize ne kadar
Güvendiğiniz bence
Parayı ödeyebileceğini bildiği bi arkadası mı?
Yoksa ödeyememe ihtimali olan biri olup kendi evini barkını riske mi atıyor.
Ztn ödeyememe ihtimali olan birine borc vermisse bence esinizle evliliğini değerlendirin

Gizlemesi çok büyük bir hata. Ama ev alırken o kişiden borç aldıysanız yaptığınız ayıp. Ticarette 100 bin cok basit rakamlar. 100 binlik durumumuz yok diyorsunuz kredi kartı limitiniz neden o kadar yüksek ? Ben olsam dususrurdum hem de garantiye alırdım.

Gizlemesi çok büyük bir hata. Ama ev alırken o kişiden borç aldıysanız yaptığınız ayıp. Ticarette 100 bin cok basit rakamlar. 100 binlik durumumuz yok diyorsunuz kredi kartı limitiniz neden o kadar yüksek ? Ben olsam dususrurdum hem de garantiye alırdım.
Biz ticaretle uğraşmıyoruz sabit gelirli insanlarız. Gelirimiz kötü değil ama 100 bin de çerez parası değil bizim için

100000 tl olagan borclanma miktsrinin cok ustu. Esler riza olmadan bunu yapmamali. Esiniz size resmen sen izin vermezsen gizli gizli arkandan is ceviririm yine istedigimi yaparim demis bir yerde. Bu evliligin temelden sarsilmasina giden yolun ilk adimi. Siz haklisiniz ama tepkiniz cok cocukca. Yemek yapmayacagim konusmayacagim vs. Aksine esinizi karsiniza alip duzgunce konusmali sizi dinlemeyecegine kesin kanaat getirirseniz butcenizi ayirmalisiniz. Dogru tepki bu olur. Yemek yapmamak vs siz onun hizmetcisi misiniz bir kere yemek yapmamakla cezalandirmak filan komik oluyor bunlar. Calismiyorsaniz o zaman zaten sikinti buyuk. Esiniz evin mali gelir gideri bende diyip uste cikacak. Bu konuyu kendi basiniza cozmeniz cok zor. En son raddede aile terapisi alin.

Bu arkadaş ne kadar samimi önce bunu sorgulatim.
Mesela uzun zmandir gorusmedigin biri ise derim ki isteye isteye bize geldiyse sıra, yakın halkasını çoktan biktirmis.
Yani insan önce en yakınından ister. Anne baba kardeş. Sonra kayincalude peder kayınço vb. En yakın arkadaşlar sobrasinda sabit gelirli uzak arkadaş.
Yani zor durumda olup taaa size kadar istemiş de olabilir. O zaman ödemesi zor.
Çünkü ekonomi berbat. Esnaf darda. Umarım odersiniz.
Asgari neden odenmis de taksidin tamami ödenmemiş bu da büyük bir soru işareti. Taksit bile ödeyemez durumda ise yandınız.

Yani şimdi ne desem bilemedim.
Bende birisi borç isterse,yokluğunda zorlanmayacağım bir meblağ ise bir kez verir denerim,ama gelmeme ihtimalini de göz önünde bulundururum. Oldu ki ödenmedi bir daha benden borç alamaz.
Eşimde aynı mantalitededir zaten. Birbirimizden de gizlemeyiz. Geçenlerde bir arkadaşı istemiş bir miktar verdi biliyorum, ödediğini de biliyorum geri. Sonra sık sık isteyince eşim rahatsız oldu sanırım zira belirli bir miktar para sürekli arkadaşa veriliyor geri ödedikten kısa süre sonra tekrar istiyor ödüyor sanki kendi parası gibi oldu bu meblağ biz kullanamıyor hale geldik parayı,Az buz da değildi, sıkıldım bundan da vermiyorum dedi kestirip attı. Birde araba değistirdi,arsa aldı falan sanırım ondan dolayı istiyordu. Hani ciddi ne bileyim hayati bir durum yoktu bu sebeple kesti vermeyi.
Sizde eşinizle arkadaşının hukukuna bakıp değerlendirin derim. Az bir meblağ değil tabi ama ne bileyim aralarında böyle bir alma verme durumu varsa geri vereceğine emin olduğundan vermiştir. Tek takılip rahatsız olduğum taraf kendine ait olmayan bir meblağı vermesi olurdu,bankadan,karttan borç alip vermesi yani. Öte yandan eşiniz kartından cekebiliyorsa bu arkadas(maddi durumu iyiymiş sizden)neden cekemiyor kendi kartından diye sorgulardım sanırım bir de. Bu güven vermezdi.

Back