• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsaydınız nasıl bi tepki verirdiniz

Ay evet alın karşınıza ben diliyle konuşun hatta bir de özür dileyin aksama da gönlünü eyleyin 😅 ben gerçekten hayret ediyorum ya. Olay sizin insanlardan borç alıp sonra borç vermeniz değil eşinizin bunu sizden habersiz yapması. Ayrıca da bu noktada bunun başkasına verilen borç olmadığına ve eşinizin başka bir nane yediğine hemen hemen eminim. Siz bence bu işi bir daha araştırın.

Ay evet alın karşınıza ben diliyle konuşun hatta bir de özür dileyin aksama da gönlünü eyleyin 😅 ben gerçekten hayret ediyorum ya. Olay sizin insanlardan borç alıp sonra borç vermeniz değil eşinizin bunu sizden habersiz yapması. Ayrıca da bu noktada bunun başkasına verilen borç olmadığına ve eşinizin başka bir nane yediğine hemen hemen eminim. Siz bence bu işi bir daha araştırın.

Son cümleye katılıyorum yahuuu, kredi kartından bir şeyler çektirmiş bilemedim ailesine mi bir şeyler aldı, kumarda mı yedi ... ticaret yapan insanlar genelde naikt para kullanır öyle karttan marttan bir şeyler çektirmez, muhtemelen borç kısmı yalan.

Son cümleye katılıyorum yahuuu, kredi kartından bir şeyler çektirmiş bilemedim ailesine mi bir şeyler aldı, kumarda mı yedi ... ticaret yapan insanlar genelde naikt para kullanır öyle karttan marttan bir şeyler çektirmez, muhtemelen borç kısmı yalan.
Ya bence Ya ailesine yedirmis, belki geri gelecek bir para belki değil ama aileye diye düşündüm. Ya da kumar. Biraz araştırmayla çıkar bence ortaya.

Yok adam çocukluk arkadaşı tanıyorum firmalarını da biliyorum eşim avukat adam da hem müvekkili hem arkadaşı öyle olunca vermiş yani yalan bi durum yok internet bankacılığından da gördüm paranın çekildiği firma adını aynı sektörden bi firma

Yanlış üslup doğru sözün katilidir. Soğukkanlılığı muhafaza etmek, sakin ama amaca yönelik konuşmak -adamda adamlık vasıfları varsa- daha sağlıklı sonuçlar sağlar. Yanlışı yanlışla düzeltmek bizim haklı davamızı kemiren bir iletişim şekli.

Elbette bağırıp çağırarak da konuşulabilir. Adam geldiğinde suratta asılır, kendi bi makarna haşlayıversin yemek yemeyiversin. Hazırlamaya mecburda değil. Sen beni görmezden geldin bende seni görmezden geliyorum yani. Bunların hepsi birer seçenek tabiki. Sadece yan etkileri daha büyük. Karşıt tarafları daha hızlı savunmaya sokacak seçenekler. Sorunu çözmeye görünürde extra bir katkıda sağlamıyor. Bu yaklaşımla 100 bin lira cebe daha hızlı girmeyecek.

Sizin hareket noktanızı da anlayabiliyorum ve yadırgamıyorum.
Sakin ve kararlı konuşmak, nazik ve zayıf olmak demek değildir. Münakaşalara ilişkimizi zedeleyecek hamlelere bulaşmadan da girip çıkabiliriz. Waldo Emerson boşuna dememiş "Anlaşılmak büyük lükstür" Hanımefendi bir kere konuşmuş zaten. Ve empati alamamış.
Bir defa daha insanca konuşma taraftarıyım. Sonrası için önerim belli.
Eşiniz yine kafama eseni yaparım tavrını sürdürürse üstüne çökebilirsiniz.

Saklamaması , kesinlikle size söylemesi gerekir idi, meblağ çok yüksek bir meblağ. Umarım para geri gelir .

9 yıllık evliyim 2 evladım var çalışıyordum şuan bebeğim küçük olduğu için ara verdim.
Dün gece eşimin telefonunu karıştırdım, ara ara whatsapa bakıyorum herhangi bir güven sorunumuz yok ama bakıyorum.
Ve hiç beklemediğim bir şey gördüm. Eski samimi olduğu bir arkadaşına benden habersiz borç vermiş. Daha doğrusu kredi kartından 100 bin çekmiş bu adam bir borcu için. 2 ay önce çekmiş Ödemiş bu ay tekrar çekmiş asgarisini Ödemiş.
Çok sinirlendim sabah sordum. Çok samimi arkadaşım sıkışık durumda, öder zaten sıkıntı edilecek bişey yok dedi. Bana sormadan nasıl yaparsın diyorum sen izin vermezdin diyor. Biz ev alırken bir kaç samimi arkadaşından elden borç almıştık onu söylüyor bizde almıştık ne var bunda diyor.
Adam ödemezse eve arabaya haciz konacak diyorum öder sıkıntı olmaz bu adam ticaret yapıyor bir sürü malı var diyor. Beni ciddiye almadı bile duşuna girdi bişeyler yedi çıktı işe gitti. Ben yapı olarak sakin biriyim bağır çağır kavga edemem. Gittim yattım sinirden.
Haksız mıyım siz olsaydınız ne tepki verir ne yapardınız çok yükselip büyük kavga mı etmeliydim
Kartı kapat bu işi hallet dedim pek oralı bile olmadı ama hiç iyi değilim
Bakın benim annem babamla ev sahibi olamadan 28 sene yaşadı.Hatta babannemin evinde.Siz babamın diğer karsdeslerinden babannemden gelen baskiyi bir düşünün.
Babam naptı.Akraba diye gitti emekli ikramiyesi ile kuyumcu akrabaya 500 gram altının hatta 600 gram altının pesinatini ödeyip almadan geldi.Bunu benden annemden gizledi.Bana söyledi ama bir kısmı diye biliyordum.

Sonra babami hırs yaptı.Veya afedersiniz yalan söylemekle suçladılar.Neymis babama altın yerine araba teklif edilmiş falan.
Bir sene hapis yatti.Ortagi ile.2025 te taksit taksit ödemeye baslayacak.O altınları.Siz benim sinir katsayimi düşünün.Allah'tan annem bugünleri görmedi.Hatta hesabını açık bırakıp bize ihanet edenler soframızda doydu yazmış.

İnşallah sizden borç alan kişi iyi niyetlidir.

Back