Siz olsanız ne yaparsınız?

ruweyda00

NEDEN...
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2009
41
0
86
Diğer
bebeğimizi büyütürken o daha küçük diye her istediğini eline vermek her istediğini yapmak doğru mudur..siz her istediğini yada her uzandığı şeyi önüne koyuyor musunuz.mesela 7 aylık bebek yemeğe uzanıyorsa yemeği önüne koyup mıncıklatır mısınız?

Son düzenleme:
evet ben kızıma belli ölçülerde herşeye izin verdim çocukluğunu yaşasın diye kısıtlamadım bence biraz relax ol...

Yerine göre hayır demeli, çünkü kendine zarar vereceği şeylerden kendini korumayı öğrenmesi gerekiyor. Örneğin, yemeğe uzanınca ellemesine izin vermiyorum ama o keyfi yaşasın diye kendi tabağını önüne koyuyorum, istediği gibi yesin diye. Çünkü hem o isteğini karşılaması lazım hem de yemek tabağına uzanmamayı öğrenmesi lazım. Çünkü bugün makarna olan tabakta yarın kaynar çorba olacak ve küçücük bebeğe kaynar çorba ile ılık makarnanın farkını anlatamayacağınız için onu da avuçlamak isteyecek.

oğlum 14 aylık ve çok hareketli sandalyeye çıkıyo koltuğa tırmanıyo masaya uzanıyo ocağa yetişmeye çalışıyo nerde tehlikeli şeyler var onlarla oynamak istiyo.nerdeyse sürekli hayır diyorum.asla oyuncakla oynamıyo.sürekli yapma hayır olmaz zor bi dönem benim için.

ben de belli ölçüler içinde izin verilmesinden yanayım. örneğin çoğu insan kumandayı bebeğe vermez çok kirli diye yada cep telefonunu. ama ben veriyorum cep telefonunu kapatıyorum ve veriyorum zaten bizimkinin öyle ceptelefonu yemek gibi bi adeti yok sadece tadına bakıyor. şimdiye kadar da kumanda hastalığı diye bir hastalık duymadım. zaten belli ölçülerde mikrop alması da bağışıklık sistemini güçlendirecektir. sıcak şeyler için de arkadaşımın doktoru çocuğun yaralanmayacak kadar yanmasına izin verin demiş mesela fırının sıcak olduğunu söyleyin ve eğer yaralanmayacağı sıcaklıktaysa denemesine izin verin. bin nasihatten iyidir değil mi :) ama ne olursa olsun eşimin, yemeğin mıncıklanmasına izin vereceğini hiç sanmıyorum yemeğe saygı konusuna çok önem verir..

Ben kendine zarar vermeyecek tehlikeye atmayacak bütün herşeyi ellemesine oynamasına izin verdim.Çekmeceleri karıştırttım.Kumanda cep telefonu tencere leğen vs. herşeyle oynadı.Çok nadir Hayır,dediğim için şu anda 22 aylık kızım için Hayırlarım çok anlamlı.Ve hayır dediğim şeyi asla yapmıyor.Mesela,kumandayla evde oynayabiliyor,ama gittiğimiz hiçbir evde oynamaz.
Fırına dokunmak istedi birgün,baktım ılık,elini değdirttim,ve sıcak dedim.Çaya da aynı şekilde.Hiçbir zaman ne fırına dokundu,ne de çaya,çay ister misin dediğimizde de hiç istemez.

ben de kendine zarar vermeyecek herşeye dokunmasına oynamasına izin verdim. Daha çok küçük olduğu için isrtediği hemen hemen her şeyi yapıyorum iyi midir kötü müdür zaman gösterecek

size çok katılıyorum.bende aynı yöntemi yaptım.ben yanındayken herşeye dokunmasına daha küçükken izin verdiğim için,şimdi hiçbiryeri karıştırmıyor.

döke saça yemek yemesine olanak tanıdığım için,iştah sorunumuz yok.herşeyi yiyor.
ve en önemlisi sözümü dinliyor ve bana güveniyor.

çocuklarınıza onu yapma bunu yapma ,hayır demeyin.
görsün, dokunsun,ellesin,hissetsin,merak etsin.
emin olun o zaman gelişimi daha olumlu ve hızlı olucaktır.

Bende katılıyorum arkadaşıma

hayati tehlike içermediği sürece çocuğun hareketleri çok kısıtlanmamalı..ama hep gözümüz üstünde olmalı, gerektiğinde müdahele edelim diye.

hayati tehlike içermediği sürece çocuğun hareketleri çok kısıtlanmamalı..ama hep gözümüz üstünde olmalı, gerektiğinde müdahele edelim diye.

slm bence herşeye evet demek cok dogru bir tercih degil .herşey tamam derseniz sonuc husran oluyor ..etrafımda cok serbest yetişen cocuklar var misafirlikte zapt etmek pekte kolay olmuyor ..

benim kızımda 14 aylık ve evde ona zararlı herşeyi kaldırdık. şu sıralar kendi yemeye başladı. tabağını önüne koyuyorum döke saça yiyor savaştan çıkmış gibi oluyoruz her yemekten sonra. bencede relaks olmak lazım. mesela cekmeceleri döker sacardı şimdi dokunmuyor birşeyi sürekli yaparsa belli bi süreden sonra sıkılıyor. bence herşeyi engellememek lazım onların doğasında var merakk

aslinda biraz dissiplin olmali her istedigini yapmamali hayir dedigin zamanda sebebini aciklaman gerekir mesela yemek saatini beklemesi gerektigini

kesinlikle kendine zarar vermediği sürece çocuğun keşfetmesine izin vermelisiniz....

kesinlikle herşeye evt demeyin. oğlum 4 yaşında ve şu an önünü alamıyorum. tam manasıyla öz güveni olan,cvp veren bi çocuk ama bunların kötü yanı sizi kullanıp şımarması...bu da bir anneyi çok yoruyor. şimdi ikinciye hamile olduğum için durumun ciddiyetini anladım. çünkü artık dünya onun etrafında dönmüyo ve bu da onu çok etkiliyor.
hayatta kimseye herşey altın tepside sunulmuyor. bizlere sunulmadı onlarada sunulmuycak. çocukları hem özgür bırakıp çocukluklarını yaşamaları gerekiyo fakat onların disiplininden zaaf vermeden. buda çok zor..çünkü onlar çok akıllılar..anne,baba ve çevredekileri öyle bi kullanmayı biliyolarki..biraz tutarlı olmak gerekiyo..o masum yüze bakıp nasıl olunacaksa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…