• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz Olsanız Ne Yaparsınız?

KuzeyinGelini

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2010
603
6
116
İstanbul
merhaba arkadaşlar, 2 aylık bebeğim var. KPSS hazırlık için gittiğim dersanenin müdürü iş teklifinde bulundu ve oğlumu düşündüğüm için reddettim.
Bugün ise kolejden teklif geldi ve ne yapacağımı bilmiyorum.
İş aramıyorum ama kısmet böyle birşey işte...
Maaş gayet iyi.
bebeğime annem bakmaya gönüllü.
çok küçük değil mi?
eşim devlete girmem için Kpss hazırlanmam da yana.
görünen köy klavuz istemez, devletin biz öğretmen adaylarını yerleştirmeye niyati yok :(
siz olsanız ne yaparsınız???

bebeğin daha çok küçük,çok zor tabi seçim yapmak..bence bebeğini emanet edebileceğin annen,k.validen varsa olabilir..ama bakıcı tavsiye etmiyorum..en azından denersinm memnun kalırsan devam edersin,kalmazsan bırakırsın..hem de keşke dememiş olursun..

Bencede annen bakacaksa çalışabilirsin ben olsam çalışırdım ha 2 aylık ha 5 aylık ilerde daha çok bağlanırsrın ayrlmak zor olur

merhaba arkadaşlar, 2 aylık bebeğim var. KPSS hazırlık için gittiğim dersanenin müdürü iş teklifinde bulundu ve oğlumu düşündüğüm için reddettim.
Bugün ise kolejden teklif geldi ve ne yapacağımı bilmiyorum.
İş aramıyorum ama kısmet böyle birşey işte...
Maaş gayet iyi.
bebeğime annem bakmaya gönüllü.
çok küçük değil mi?
eşim devlete girmem için Kpss hazırlanmam da yana.
görünen köy klavuz istemez, devletin biz öğretmen adaylarını yerleştirmeye niyati yok :(
siz olsanız ne yaparsınız???

canım ben senin yerinde olsam çalışmak yerine bebeğimi büyütmeyi seçerdim çünkü daha çok küçük ve sana annesine senin tahmininden daha çok ihtiyacı var. dünyaya yeni geldi ve senin kokunla hayata alışacak bunu ondan esirgeme derim. işi 1 yıl sonrada bulabilirsin ama evladını kollarında güven vermenin kokunu hissetmesinin tekrarı yok. bende öğretmenim kızım 1,5 yaşında bende senin gibi özel sektörde çalışıyordum işimin yerine kızımı büyütmeyi seçtim çokta memnunum çünkü ben kızımın yanında çok zaman geçirdiğimiçin kızımçok mutlu. bu mutluluğu ne bir iş nede başka birşey veremez. canımiyi düşün çalışmayı boşver şuan için. düşünki sen bir öğretmensin milletin çocuklarını eğitmek nekadar önemli isede insanın kendi evladını eğitmesi bakması önemsemesi en kutsal şey derim.kendi evladına yeteri zamanı ayırmayan yeterli ilgilenemeyen başkalarının çocuklarına nekadar yeterli olabilirki. sakın yanlış anlama ben böyle düşünüyorum bu yüzdende çalışmıyorum kızımı büyütüyorum sanada yardımcı olmak için yazdım canım. bebişinle mutlu sağlıklı günler dilerim canım

canım ben senin yerinde olsam çalışmak yerine bebeğimi büyütmeyi seçerdim çünkü daha çok küçük ve sana annesine senin tahmininden daha çok ihtiyacı var. dünyaya yeni geldi ve senin kokunla hayata alışacak bunu ondan esirgeme derim. işi 1 yıl sonrada bulabilirsin ama evladını kollarında güven vermenin kokunu hissetmesinin tekrarı yok. bende öğretmenim kızım 1,5 yaşında bende senin gibi özel sektörde çalışıyordum işimin yerine kızımı büyütmeyi seçtim çokta memnunum çünkü ben kızımın yanında çok zaman geçirdiğimiçin kızımçok mutlu. bu mutluluğu ne bir iş nede başka birşey veremez. canımiyi düşün çalışmayı boşver şuan için. düşünki sen bir öğretmensin milletin çocuklarını eğitmek nekadar önemli isede insanın kendi evladını eğitmesi bakması önemsemesi en kutsal şey derim.kendi evladına yeteri zamanı ayırmayan yeterli ilgilenemeyen başkalarının çocuklarına nekadar yeterli olabilirki. sakın yanlış anlama ben böyle düşünüyorum bu yüzdende çalışmıyorum kızımı büyütüyorum sanada yardımcı olmak için yazdım canım. bebişinle mutlu sağlıklı günler dilerim canım

nurcancım kızma bana ama bu arkadasa her cumlesıyle katılıyorum

Arkadaşım aynı durumdayız,bebeğimin 2 aylık olmasına 1 hafta var,senin gibi kpss mağduruyum,ama çalışmak istemiyorum,hatta olacak kpss eğitim bilimleri sınavına bile giresim yok,olurda iyi bi puan alır atanırım diye :)şaka bi tarafada bebeğimle uzun uzun vakit geçirmek istiyorum,çünkü bir daha bu zamanları geri gelmeyecek..fakat şöyle de bir durum var,maddi durumunuz yeterli değilse tabiki çalışmak zorunda kalabilirsin..İyi düşün taşın arkadaşım..Özel sektörde seneye de iş bulursun merak etme ;)

bence de çalışma.benim kızım şu an 16 aylık.3 aylık doğum izninimden sonra 1 yıl ücretsiz izin aldım ve 15 aylık olunca işe başladım.elimde olsa 3 yaşına kadar çalışmazdım.iş herzaman bulunur ama bebeğinin bugünleri bı daha geri gelmeyecek.ilk kahkasını ilk dönmesini ilk emeklemesini vs göremıyceksin.

kızmam niye kızayı sizlere, düşünceleriniz değerli benim için.
emin olun annem benden daha güzel bakıyor bebeğime, o bakımdan içim rahat.
yani o yüzden düşüncesi sardı beni iş teklifini kabul etmenin...
ama yine de bilemiyorum...???

canım ben de aynı senin gibi düşünüyorum...ben de öğretmenim kpss mağduruyum sınav iptal edildi yeniden girecem sınava ama öyle atanmak istemiyorum ne bilim kızımı nasıl bırakırım..Maddi durumumuz iyi çok şükür...abim de çok ısrar ediyor o kadar okudun bu fırsat ele geçmez bi daha diye ufff kafam çok karışık...

kızmam niye kızayı sizlere, düşünceleriniz değerli benim için.
emin olun annem benden daha güzel bakıyor bebeğime, o bakımdan içim rahat.
yani o yüzden düşüncesi sardı beni iş teklifini kabul etmenin...
ama yine de bilemiyorum...???

benim oğlum da 15 aylık,çalışmıyorum.15 ay boyunca birlikte çok iyi vakit geçirdik..tatile gittik,gezdik,tozduk..bir süre sonra aynı şeyleri yapmaktan bebeğiniz de siz de sıkılıyorsunuz ve bebeğiniz sürekli yeni şeyler öğrenmek istiyor...bu nedenle ben bi kreş arayışı içindeyim,yaşıtlarıyla vakit geçirsin istiyorum..en azından haftada 2_3 gün için..kısaca demek istediğim en geç 12 ay sonra işe dönülmeli sonra bebekte ayrılmak istemiyor..

Söyle bı durum var devlet memuru olsaydım ne olacaktı? İse donmeyecekmiydim? Maddi sıkıntımız yok çok şükür ancak yeni ev ve araba aldık, ikisinin taksitlerinin esime ağır geldigini ve mesleğim
Olduğu halde bir ise yaramamış gibi hissediyorum. Sonuçta çalısmam oğlumun gelecegi için olacak.haftaici gidip calışma saatlerini konuşacağım. Yarım gün olursa çok iyi olacak benim ve oğlum için.
Ya ben kötü bir anneyim oğlumu bırakıp anneannesine çalısmayı düşünüyorum ya da ne bileyim ben..... ???

bebeğini bırakıp çalışan milyonlarca kadın kötü anne mi şimdi?
böyle düşünmeyin de, sizin çalışmanız KPSS ye hazırlanmanızı kötü etkileyebilir.
hem dersane, hem ders çalışma, hem iş, hem bebek.
zor iş yani.
maddi sıkıntınız da yokmuş ben olsam sadece bebeğimle ve KPSS ile ilgilenirim.
o işin garantisi yok ne de olsa, çalışsanız ne olur, çalışmasanız ne olur.

Söylediğinde mantıklı arkadaşım,çalışmak istiyorsan çalış,bu senin kötü anne olduğun anlamına gelmez..
Hayırlısı neyse öle olsun..
Bu kadar çok düşünme,eninde sonunda çalışacaksın sonuçta..

ben 1 yıl ücretsiz izine ayrıldım .maddi yönden sıkışacağız çünkü borcumuz var ama bir şekilde geçinilir önemli olan bebeğimle doyasıya vakit geçirmek çünkü her anlarının kıymetini bilmek gerekiyor ve onların en çok anneye ihtiyaçları var.o yüzden şuan çok mutluyum ve çok doğru bir karar vermişim ayrılmakla diyorum.ama çalışmak isteyenlerin kararlarına da saygı gösteriyorum sonuçta onlar da evlatları için çalışıyorlar.

canım ben de çalışıyorumdoğum iznim iyi denk geldi ve oğlum 6 aylıkken çalışmaya başladım taksitlerimiz olduğu için çalışmak zorundayım benim naçizane fikrim özelde çalışmak seni çok yorar ve bildiğin gibi hiçbir garantisi yok 1 yıl sık dişini hazırlan kpssye hem böylece bebeğinle daha çok ilgilenirsin inşallah sonunda da atanıp kurtulursun bu sıkıntıdan

ihtiyaçtan çalışan annelere lafım yok.ülkenın şartları malum.ama ihtiyacım yok dıyosunuz.ben fıkrımı yazmıştım daha önce ama görünce dayanamadım.2 aylık bebeği bırakıp ihtiyacınız yokken işe gitmek bana bencillik geliyo kusura bakmayın.siz her zaman çalışırsınız ama o bı daha bebek olmayacak.
siz zaten kararınız vermişsiniz aslında.sadece size 'evet evet git hemen işe başla'diyecek birilerini arıyorsunuz diye düşünüyorum.hakkınızda hayırlısı.

bebeğin küçük ama çalışan tüm annelerin sorunu bu. devletin yerleştirme politikasına anlam verebilmiş değilim ben açıkcası. dahada zorlaştırıyorlar üstüne üstlük. sözleşmeli öğretmeni çoğaltacaklar oda garanti bir iş değil. dershanelerde güzel maaş verdikleri kesin. birde istediğin zaman çalışırsın yapamıyacak olursanda çıkarsın. şansını denemelisin sonra pişman olursun.

Back