Merhaba arkadaşlar,
Belki en önemli konum bu olabilir. Fikirlerinize çok önem veriyorum. Derdim bu kararı verememek, lütfen lütfen taşınmasın konum.
Dört ay önce bebeğimin gıdısında bir minik sivilce gibi bir şey çıktı. Sonra büyüdü ve içi sıvı dolu kocaman bir lezyon halini aldı. Çok doktor gezdik, çok yöntem denedik onlarla sizi bunaltmayacağım.
Bir süre önce vücudunda ikisi büyükçe ve sert kabuklu, diğerleri minik kırmızı nokta olmak üzere, bu büyüyen gıdıdakinin başlangıç haline benzer lezyonlar çıkmaya başladı. Önemli bir nokta şu ki, boynundaki sıvı dolu lezyonla vücudundakiler pek benzer değil. Bunlar farklı şeyler olabilirler.
Lezyonlar her geçen gün biraz daha artıyor, mesela poposunda 1 taneydi bugün baktığımda epey artmıştı 4-5 kadar.
Çok fazla doktora gittik ama çocuk dermatolojisinde ünlü bir doktor var Hacettepe'de. Ona zar zor 25 Ocak'a randevu bulabildik. Takip eden birçok özel dermatolog var. Bunlardan bazılarını, diğerleri çok eleştirdi, "bu krem bu hastaya olur mu, çok yanlış" gibi şeyler duyduk. Kafamız karmakarışık işin özü.
Şimdi, sizce bebeğime bu özel dermatologlardan birinde biyopsi yaptırmalı mı? Sıçradığı için endişelenip hemen baktırmalı mı? Baktırılacaksa biyopsi gıdıdan mı vücuttakilerden mi alınmalı?
Yoksa 25 Ocak'ta görüşeceğimiz ün yapmış olan doktorla muayeneyi mi beklemeli?
Şimdiden biyopsi yaptırırsam inceleyecek laboratuvar ne kadar iyi bilmiyorum, biyopsi işlemi ne kadar etkiler bebeğimi bilmiyorum.
Randevuyu beklersek ve doktor biyopsi isterse Hacettepe'de yapılmış olacak. Olumlu yanı güvenilirliği. Olumsuz yanı muhtemelen sonuç çoook geç çıkacak.
Belki doktor hiç biyopsi istemeyecek, o da bir ihtimal. Tanı koyamıyor kimse. Ne olduğunu anlamak için pediatric dermatology kitapları inceliyorum. İçlerindeki her resimle bebeğimin lezyonlarını karşılaştırıyorum.
Çaresizliğin dibindeyim, bir yandan da çocuğuma dua okuyacak birini arıyorum. Böyle bir noktadayım.
Bir anne olarak yerimde olsanız ne yapardınız?
Beklesem tehlikeli bir durum var ve ilerliyor mu bilemiyorum, yaptırsam sonuçları kötü olursa diye korkuyorum.
Şehir, ülke, fiyat, hiçbir şey önemli değil. "Bu hekim bu işi çözer" dediğiniz birileri varsa önermekten çekinmeyin...
Çok teşekkür ederim vaktiniz için.