- 14 Ağustos 2018
- 19.882
- En iyi cevaplar
- 2
- 74.809
- 598
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Parçanın inceleneceği laboratuvar, hekimin biyopsideki başarısı nasıl olacak vs. şüphe etmeyin mi diyorsunuz
Maalesef muayenehanesi yok, çok uğraştım ama yok... Başınız sağolsunGeçmiş olsun,acil şifalar dilerim.
Hacettepedeki doktorun özel muayehanesi vardir bence onu araştırın.
Babam ve abimi ben ayni hastalıktan kaybettim,seneler evvel babam hastayken bize de ileri tarihe randevu vermişlerdi,özel muayenehanesine gitmistik doktorun ki ismini versem hepiniz tanırsınız doktoru ,o bizi yönlendirmişti öģrencisine(kendisi de takip ediyordu,istişare ediyorlardı aralarında tedaviyi)hızlıca tedavi süreci başlamıştı. Abimde de yine ilk aynı yöntemi tercih ettim babamı tedavi eden doktorun muayenehanesine gittim,şayet kaybetmeseydik tedavi için çalıştığı Üniversite hastanesine yönlendirme yapacaktı.
Bu doktorda bu yöntemi izleme şansınız olabilir diye belirtmek istedim. Biraz masraflı olur ünlü bir doktorsa ama hızlı aksiyon alırsınız en azından o kadar beklemeden,biyopsi falan yapmadan gidip görüşünü alırsınız.
Çocuk konusunda ben pimpirikliyimdir. Ben olsam 25 Ocak tarihine kadar başka doktor görüşleri alır ve biyopsi yaptırırdım. Zaten Hacettepe deki doktorda biyopsi isteyecektir. Üst üste yaparak işimi sağlama alırdım ama dediğim gibi ben pimpirikliyim bazen de iyi olmuyor kafa karışıklığı iç huzursuzluk yaratıyor. Umarım kuzucuğun hiçbir şeyi yoktur. Geçmiş olsun.Merhaba arkadaşlar,
Belki en önemli konum bu olabilir. Fikirlerinize çok önem veriyorum. Derdim bu kararı verememek, lütfen lütfen taşınmasın konum.
Dört ay önce bebeğimin gıdısında bir minik sivilce gibi bir şey çıktı. Sonra büyüdü ve içi sıvı dolu kocaman bir lezyon halini aldı. Çok doktor gezdik, çok yöntem denedik onlarla sizi bunaltmayacağım.
Bir süre önce vücudunda ikisi büyükçe ve sert kabuklu, diğerleri minik kırmızı nokta olmak üzere, bu büyüyen gıdıdakinin başlangıç haline benzer lezyonlar çıkmaya başladı. Önemli bir nokta şu ki, boynundaki sıvı dolu lezyonla vücudundakiler pek benzer değil. Bunlar farklı şeyler olabilirler.
Lezyonlar her geçen gün biraz daha artıyor, mesela poposunda 1 taneydi bugün baktığımda epey artmıştı 4-5 kadar.
Çok fazla doktora gittik ama çocuk dermatolojisinde ünlü bir doktor var Hacettepe'de. Ona zar zor 25 Ocak'a randevu bulabildik. Takip eden birçok özel dermatolog var. Bunlardan bazılarını, diğerleri çok eleştirdi, "bu krem bu hastaya olur mu, çok yanlış" gibi şeyler duyduk. Kafamız karmakarışık işin özü.
Şimdi, sizce bebeğime bu özel dermatologlardan birinde biyopsi yaptırmalı mı? Sıçradığı için endişelenip hemen baktırmalı mı? Baktırılacaksa biyopsi gıdıdan mı vücuttakilerden mi alınmalı?
Yoksa 25 Ocak'ta görüşeceğimiz ün yapmış olan doktorla muayeneyi mi beklemeli?
Şimdiden biyopsi yaptırırsam inceleyecek laboratuvar ne kadar iyi bilmiyorum, biyopsi işlemi ne kadar etkiler bebeğimi bilmiyorum.
Randevuyu beklersek ve doktor biyopsi isterse Hacettepe'de yapılmış olacak. Olumlu yanı güvenilirliği. Olumsuz yanı muhtemelen sonuç çoook geç çıkacak.
Belki doktor hiç biyopsi istemeyecek, o da bir ihtimal. Tanı koyamıyor kimse. Ne olduğunu anlamak için pediatric dermatology kitapları inceliyorum. İçlerindeki her resimle bebeğimin lezyonlarını karşılaştırıyorum.
Çaresizliğin dibindeyim, bir yandan da çocuğuma dua okuyacak birini arıyorum. Böyle bir noktadayım.
Bir anne olarak yerimde olsanız ne yapardınız?
Beklesem tehlikeli bir durum var ve ilerliyor mu bilemiyorum, yaptırsam sonuçları kötü olursa diye korkuyorum.
Şehir, ülke, fiyat, hiçbir şey önemli değil. "Bu hekim bu işi çözer" dediğiniz birileri varsa önermekten çekinmeyin...
Çok teşekkür ederim vaktiniz için.
Öncelikle acil şifalar diliyorum. Bebeğinizin bağışıklık değerlerine bakıldı mı?Merhaba arkadaşlar,
Belki en önemli konum bu olabilir. Fikirlerinize çok önem veriyorum. Derdim bu kararı verememek, lütfen lütfen taşınmasın konum.
Dört ay önce bebeğimin gıdısında bir minik sivilce gibi bir şey çıktı. Sonra büyüdü ve içi sıvı dolu kocaman bir lezyon halini aldı. Çok doktor gezdik, çok yöntem denedik onlarla sizi bunaltmayacağım.
Bir süre önce vücudunda ikisi büyükçe ve sert kabuklu, diğerleri minik kırmızı nokta olmak üzere, bu büyüyen gıdıdakinin başlangıç haline benzer lezyonlar çıkmaya başladı. Önemli bir nokta şu ki, boynundaki sıvı dolu lezyonla vücudundakiler pek benzer değil. Bunlar farklı şeyler olabilirler.
Lezyonlar her geçen gün biraz daha artıyor, mesela poposunda 1 taneydi bugün baktığımda epey artmıştı 4-5 kadar.
Çok fazla doktora gittik ama çocuk dermatolojisinde ünlü bir doktor var Hacettepe'de. Ona zar zor 25 Ocak'a randevu bulabildik. Takip eden birçok özel dermatolog var. Bunlardan bazılarını, diğerleri çok eleştirdi, "bu krem bu hastaya olur mu, çok yanlış" gibi şeyler duyduk. Kafamız karmakarışık işin özü.
Şimdi, sizce bebeğime bu özel dermatologlardan birinde biyopsi yaptırmalı mı? Sıçradığı için endişelenip hemen baktırmalı mı? Baktırılacaksa biyopsi gıdıdan mı vücuttakilerden mi alınmalı?
Şimdiden biyopsi yaptırırsam inceleyecek laboratuvar ne kadar iyi bilmiyorum, biyopsi işlemi ne kadar etkiler bebeğimi bilmiyorum.
Randevuyu beklersek ve doktor biyopsi isterse Hacettepe'de yapılmış olacak. Olumlu yanı güvenilirliği. Olumsuz yanı muhtemelen sonuç çoook geç çıkacak.
Belki doktor hiç biyopsi istemeyecek, o da bir ihtimal. Tanı koyamıyor kimse. Ne olduğunu anlamak için pediatric dermatology kitapları inceliyorum. İçlerindeki her resimle bebeğimin lezyonlarını karşılaştırıyorum.
Çaresizliğin dibindeyim, bir yandan da çocuğuma dua okuyacak birini arıyorum. Böyle bir noktadayım.
Beklesem tehlikeli bir durum var ve ilerliyor mu bilemiyorum, yaptırsam sonuçları kötü olursa diye korkuyorum.
Şehir, ülke, fiyat, hiçbir şey önemli değil. "Bu hekim bu işi çözer" dediğiniz birileri varsa önermekten çekinmeyin...
Evlat, hep bir kalp sızısıdır. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki..Parçanın inceleneceği laboratuvar, hekimin biyopsideki başarısı nasıl olacak vs. şüphe etmeyin mi diyorsunuz
Öncelikle çok geçmiş olsun..Ben yerinizde olsam özel doktorlardan birine biyopsi yaptırırdım..Çünkü daha bir ay var uzun bir süre..Biyopsi yapan hastaneler doktorlar farklı bile olsa en azından sonucun iyi huylu bir şey olup olmadığı hakkında bilgi verir..Bir de biyopsi hakkında bilgi aldınız mı özel doktorlardan belki öyle yan etkili bir şey değildir?Merhaba arkadaşlar,
Hemen yarın randevu alayım çok teşekkürlerEğer Ankara’da iseniz TOBB üniversitesinde Pınar İnce Uysal var. Kendisi deri kanserleri ile ilgileniyor.Bir bakın isterseniz Doç. Dr. Pınar İncel Uysal - TOBB ETÜ Tıp Fakültesi Hastanesi
Bağışıklık değerleri hangi testler oluyor acaba, çok fazla test baktırdıkÖncelikle acil şifalar diliyorum. Bebeğinizin bağışıklık değerlerine bakıldı mı?
Evimiz hep 20-22 aralığında nem 45-50 arası, bunlara çok dikkat ederim, oğluma temiz bakıyorum 2 saatte bir bez değişimi, hepsi temiz içerikli ürünler vs… bunlar vücuduna dağınık şekilde çıkıyor böyle, anlamıyorum nedir. Biyopsiye doğru gidiyor aklımda. Koltuk altında da çıkmış az önce fark ettimEvlat, hep bir kalp sızısıdır. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki..
Lütfen kendinizi üzmeyin.
Eviniz bebeğinize göre sıcak olabilir. Sıcaktan pişik olmuş olabilir belki onlar da enfeksiyon kapmış olabilir.
O bölgeyi kuru ve temiz tutarak kantaron yağı sýrebilirsiniz.
Kantaron yağı bir mucize gibi denemenizi tavsiye ederim. Tabi bebek olduğu için. ince bir tabaka sürün ben bebeğime kullanmıştım çok faydasını görmüştüm.
Vildan gür binlerce hasta görmüştür resimler çekmiştir çok ünlü hastanelerde çalışabilecekken halka daha yakın olabilmek insanlara yardımcı olabilmek için küçük özel hastanelerde makul ücretlere görev yapar cildiyede çok farklı bir yaklaşımı var Almanyadan günü birlik hastaları gelirdi kapıda kuyruklar olurdu ben yanında iki ay çalıştım ve tedavi edemediği teşhis koyamadığı hasta yoktu inanın onu bir araştırıp gidin ben sizin derdinize çare bulacağını düşünüyorum“Ben bunu gördüm, şuna benziyor” diyecek olursa lezyonlardan biri bu… kabukluydu az önce yıkadım oğlumu, dökülmüş kabuk.
Eki Görüntüle 3356969
Bir dikiş atılıyor muhtemelen ama çocuk çok yıpranacak. Anestezi iğnesi, sonradan çekeceği ağrı… o anların psikolojik etkisi. İşlem tam olarak şu;Öncelikle çok geçmiş olsun..Ben yerinizde olsam özel doktorlardan birine biyopsi yaptırırdım..Çünkü daha bir ay var uzun bir süre..Biyopsi yapan hastaneler doktorlar farklı bile olsa en azından sonucun iyi huylu bir şey olup olmadığı hakkında bilgi verir..Bir de biyopsi hakkında bilgi aldınız mı özel doktorlardan belki öyle yan etkili bir şey değildir?
Çoook teşekkür ederim hemen bakacağımVildan gür binlerce hasta görmüştür resimler çekmiştir çok ünlü hastanelerde çalışabilecekken halka daha yakın olabilmek insanlara yardımcı olabilmek için küçük özel hastanelerde makul ücretlere görev yapar cildiyede çok farklı bir yaklaşımı var Almanyadan günü birlik hastaları gelirdi kapıda kuyruklar olurdu ben yanında iki ay çalıştım ve tedavi edemediği teşhis koyamadığı hasta yoktu inanın onu bir araştırıp gidin ben sizin derdinize çare bulacağını düşünüyorum
#Neu yani beyaz kanı ne durumda?Bağışıklık değerleri hangi testler oluyor acaba, çok fazla test baktırdık
Bebeğiniz kaç aylık?Evimiz hep 20-22 aralığında nem 45-50 arası, bunlara çok dikkat ederim, oğluma temiz bakıyorum 2 saatte bir bez değişimi, hepsi temiz içerikli ürünler vs… bunlar vücuduna dağınık şekilde çıkıyor böyle, anlamıyorum nedir. Biyopsiye doğru gidiyor aklımda. Koltuk altında da çıkmış az önce fark ettim