SİZ OLSANIZ NE YAPARDINIZ ?

Keske bunlari hamile kalmadan once dusunseydiniz..Madem bakiciya sicak bakmiyorsunuz, kv yakin bir yerden ev alsaydiniz..
😊
kv ile ayni sokakta oturdum 4 sene.. zaten cocuk icin tasindim daha guzel bir okulda egitim alsin daha iyi insanlarn oldugu bir cevrede yetissin sokakta dgl site icerisinde park icerisinde buyusun diye 😊 kendim.icin degil tamamen çocuk icin yaptık 😊 hayirlisi artikk

😊
kv ile ayni sokakta oturdum 4 sene.. zaten cocuk icin tasindim daha guzel bir okulda egitim alsin daha iyi insanlarn oldugu bir cevrede yetissin sokakta dgl site icerisinde park icerisinde buyusun diye 😊 kendim.icin degil tamamen çocuk icin yaptık 😊 hayirlisi artikk
Sizi anlamaya calisiyorum cunku kucucuk bir bebegi ben bakıcıya emanet edemezdim net! Ancak soyle olur evin tum odalarina kamera koyardim.Tuvalet haric her yere..Yoksa guvenemem..

Sizi anlamaya calisiyorum cunku kucucuk bir bebegi ben bakıcıya emanet edemezdim net! Ancak soyle olur evin tum odalarina kamera koyardim.Tuvalet haric her yere..Yoksa guvenemem..
Evet bakicida olsa oyle olacak yani disaridan herhangi biri degilde me bileyim bu sektörden yani sirketlerden bulup referanslı ve heryerde kamera olacak sekilde.. bunun da sebebi bakiciya guvenemem durumu elbette ama bu simariklik gbi dglde hani braz daha buyuk bir cocuk olsa derdini anlatır konuşur anlarsın. . Küçücük bebeğin derdinide anlayamazsn ki 😕

Benim kızlarıma bakan yardımcım var . Ve çok şanslıyız karşılıklı çok seviyorlar birbirlerini. Ama şimdiki yardımcımızı bulana kadar 3 kişi değiştirdik. Ben ücretsiz izindeydim. Diğer kişilerde o ışığı görmedim. Yollarımızı ayırdık. Bemim küçük kızım 2 yaşındaydı bırakıp işe başladığımda.Ama arkadaşım sizinle aynı durumdaydı. Ev almıştı . Kredi ödüyordu. Ve evi kiraya verip annesine yakın yerde kiraya çıktı. Şimdi çocuğu kreş yaşına geldi ve evine geri döndü. O süreçte eşi istemedi ama biz de ona yardım ettik ikna etmesi için. Aynı ev gerçekten çok zor. İyi düşünüp tartmak gerek. Umarım siz ve bebeğiniz için her şey çok güzel olur.

Evet bakicida olsa oyle olacak yani disaridan herhangi biri degilde me bileyim bu sektörden yani sirketlerden bulup referanslı ve heryerde kamera olacak sekilde.. bunun da sebebi bakiciya guvenemem durumu elbette ama bu simariklik gbi dglde hani braz daha buyuk bir cocuk olsa derdini anlatır konuşur anlarsın. . Küçücük bebeğin derdinide anlayamazsn ki 😕
Ne münasebet neden simariklik olsun? Ben kedimi bile kardesimden başkasına emanet edip tatile gitmem!! Referansli bir bakici ve her yere kamera..Bir zamsn sonra birbirinize alisirsiniz da zaten..Umarim iyi olur hersey sizin icin..

Ne münasebet neden simariklik olsun? Ben kedimi bile kardesimden başkasına emanet edip tatile gitmem!! Referansli bir bakici ve her yere kamera..Bir zamsn sonra birbirinize alisirsiniz da zaten..Umarim iyi olur hersey sizin icin..
Cok tesekkur ederim umarim her sey cok guzel olur💚 hani bebeği dusunup ona göre ev alsaydin diyenler var ama gercekten kendi lüksüm ya da keyfim icin degil tamamen çocuğun yetisecegi cevre icin yaptık bunu.. yani eski semtimde yetismesi mümkün değildi. . Sokaga cikmasina korkardim oyle bir semt.
Umarim Rabbim.yardimcimiz olur 💚
Teşekkürler

Maddi sebeplerle mi ücretsiz izinden faydalanamıyorsunuz?
Yok hayir..Ozel sektor de çalışıyorum isyeerim sadece dogumdan once 2 dogumdan sonra 2 ayi veriyor ben olabldgnce kalip son ana kadar calisacgm ..o 6 aylik surec var ya ona bırakmıyor kmse kullanamadi herkes bebegi 4 aylikken geldi.. cok net sekilde soyluyor 10*11 ay sensiz oluyorsa o saattrn sonra gelmene gerek yok diye😕

İşveren ücretsiz izni kullandırmak zorunda değil mi?

Alıntı:
Ücretsiz doğum iznini de belirleyen işçinin kendisidir. İş Kanunu tarafından verilmiş bir hak olduğu için bu iznin kullanımında işverenin onayı aranmaz

İşveren ücretsiz izni kullandırmak zorunda değil mi?

Alıntı:
Ücretsiz doğum iznini de belirleyen işçinin kendisidir. İş Kanunu tarafından verilmiş bir hak olduğu için bu iznin kullanımında işverenin onayı aranmaz
Ozel.sektor de boyle bir zorunluluk yok diye biliyorum kamu devlet dairesi kosulsuz izin veriyor zaten ama ozel sektor kalibina uyduruyor bir şekilde 😕

Başka alıntılar:

“4857 sayılı Yasa’nın 74/5 maddesine göre isteği halinde kadın işçiye 6 aya kadar ücretsiz doğum izni verilmesi zorunludur. Davacının doğum izin talebinde bulunduğu gerek davalı tarafından çekilen ihtarnameden, gerekse davaya cevap dilekçesinden anlaşılmaktadır. Davacının izin talebi kabul edilmediğine göre somut olayda davacının haklı fesih ile iş sözleşmesini sona erdirdiği kabul edilerek kıdem tazminatının hüküm altına alınması gerekirken yazılı şekilde karar verilmesi hatalı olup bozmayı gerektirmiştir.”

Eğer işvereniniz, ücretsiz izin hakkınızı kullanmanıza izin vermiyorsa, iş sözleşmesini ücretsiz izninizin kullandırılmaması nedeni ile feshetmeniz durumunda diğer koşullarının varlığı durumunda (Bir yıllık çalışma süresi, belirsiz süreli iş sözleşmesinin olması gibi) kıdem tazminatı hakkınız da bulunmaktadır. Ancak, ücretsiz doğum izin talebinizi yazılı yapmanız ispat açısından gerekir. Ayrıca, İş Kanunu’nun 104. maddesi uyarınca, 74. maddesindeki hükme aykırı olarak doğumdan önceki ve sonraki sürelerde gebe veya doğum yapmış kadınları çalıştıran veya ücretsiz izin vermeyen işveren veya vekiline idari para cezası verileceği düzenlenmiştir. Eğer işvereniniz sizi bu hakkınızı kullandığınız için işten çıkarırsa, bu durumda işe iade davası açma hakkınız da bulunmaktadır.

Ozel.sektor de boyle bir zorunluluk yok diye biliyorum kamu devlet dairesi kosulsuz izin veriyor zaten ama ozel sektor kalibina uyduruyor bir şekilde 😕

Valla bende özel sektördeyim. Sayısız arkadaşım hamile kaldı. Çatır çatır kullandılar. Dilekçe vermeleri yetti.

Ben avukat değilim ama avukat bir arkadaşıma sormuştum hamile kaldığımda. İşveren inisiyatifinde değildir, mecburdur dedi.

Belki sizde birine sorabilirsiniz. En azından haklı fesih yapıp kıdem tazminatı alırsınız. O da sizi bir süre idare eder.

Dediğim gibi avukat değilim, bilmiyor olabilirim

Valla bende özel sektördeyim. Sayısız arkadaşım hamile kaldı. Çatır çatır kullandılar. Dilekçe vermeleri yetti.

Ben avukat değilim ama avukat bir arkadaşıma sormuştum hamile kaldığımda. İşveren inisiyatifinde değildir, mecburdur dedi.

Belki sizde birine sorabilirsiniz. En azından haklı fesih yapıp kıdem tazminatı alırsınız. O da sizi bir süre idare eder.

Dediğim gibi avukat değilim, bilmiyor olabilirim
Avukat tanıdığım var bunu soracağım. . Isyeri ile ters dusmek.istemedgm için hic üzerine düşmedim aslinda diger arkdslarda hc kullanmadan geldikleri içn. .
Arastiracagm bunu cok tesekkur ederim 💚

Annem calisiyor ve emekliligine 5 sene var ... esimde annenin emeiligini disardan ode o zaman diyor yahu onu ödesem maasimi oraya baglamam gerek o zaman niye calisayim ki 😂 sanirim haklisiniz..
Bu çok mantıklı değil mi...bakıcıya vereceginiz ücreti annenizin primine vererek hem cocugunuza anneannesi bakar hem de anneniz emekli olur. Zaten bakıcıya sonuç olarak bir ücret verilecek...bunu annenizin primine yatırmak bir taşla iki kuş. Kv. kp. Aynı evde 3-4 yıl evi tu kontrolünü kaybedersiniz bence.

Merhaba Guzel Hatunlar 💚
Ilk defa konu açıyorum umarim dogru yere acmisimdir😕

Danismak istedigim fikir almak istedigim bir durum var kisacasi siz olsaniz ne yapardiniz ?
20 haftalik hamileyimm nasipse Temmuz sonu bebegimi kucağıma alacağım hayirlisi ile Rabbim nasip ederse tabi..
Esimde bende calisiyoruz, calisabildgm son ana kadar çalışıp tum iznimi doğumdan sonraya birakmak istiyorum bebegim ile daha fazla vakit gecirmek icin fakat oyle bile olsa melegim 4'5 aylikken yani Aralik ayin da ise donmem gerek..maalesef 6 ay ucretsiz izinden yararlanamiyorum. Konuyu azcok anlamissinizdir konu bebegime kim bakacak.. Kayinvalidemi düşündük hep fakat soyle bir sorun oldu tasindik yani gidip gelebileceği bir mesafe degil her gun kv yi alip birakmak ya da bebegi goturup getirmek zorundayız
Esim soyle bir teklif sundu her gun o kadar yol çekilmez bebege de bana da yazik günah 1-2 gun okey ama haftanin 5 gunu olacak is degil diye (bir nevi hakli) annemler bize gelsin o zaman bizde kalsinlar dedi kv ve kp..bu kalma uzun süreli bir kalma bebeğin kres cagina gelmesi gbi.. ya da calisma dedi.
Bu devir de tek kisi zor ..ev kendimizin ama her ay odedgmz 2000tl civarı bir kredi var..esim 4bin maas alıyor benim ki ondan biraz daha fazla benim isi brakmam demek ayda 2bin tl ile gecinmemiz demek😕 kredimiz 18 ay sonra bitiyor. .
Kayinvalide ile uzun vadede yaklasik2-3sene bir durma dusunceside beni korkutuyor yani nasil olur bilmiyorum acikcasi kayinpeder falan.. Bakici zaten guvenemem herhalde 4 aylik bir sabiyi bırakmaya
Isyeri kararını bildir doğuma gitmeden dedi isten cikacaksan ona gore birini bulalim diye yani cok karisigim

Siz olsaniz tercihiniz ne olurdu 😕😕

Okuyan herkesten Allah razi olsn
Bakıcı bulurum. Kesin bilgi yayalım.:kahve:

Bakıcı bulun, Kvle aranız iyiyse kötü olacaksınız. Hergün yorgun gelip birde onun tribine katlanacaksınız bebeğe baktığı için ultra ultra ultra birşeyler bekleyecek sizden. Siz sinirlenip içinize attıkca eşinize patlayacaksınız aranızda sorunlar çıkacak, böylelikle çocuğuna bakan anneciğine saygısızlık yapan, tahammül edemeyen gelin olacaksınız.
Bakıcıyla anlaşırsınız,referansı olan yüzlerce işsiz insan var. içiniz rahat olsun deye 1000 küsür tutuyor kamera taktırırsınız eve. Bebeğe bakar arta kalan zamanlarda da toplama ve yemek yapa bilir, eve gelirsiniz bakıcı gider miss gibi yaşar gidersiniz.

Ne kadar iyi , tecrübeli olursa olsun ben bakıcıya güvenemiyorum yaa, hiç tanımadığım , bilmediğim bir insana çocuğumu asla emanet edemem gerçekten. Arabanız yok mu , ne kadar uzaklıkta kayınvalideniz, benm de oğlumu 6 aydan sonra kayınvalidem baktı ve eşim her sabah götürüp akşam arabayla alıyordu çocuğu. Bakıcıya verdiğim parayı benzin parasına verip kaynanama bırakırım daha iyi.

Avukat tanıdığım var bunu soracağım. . Isyeri ile ters dusmek.istemedgm için hic üzerine düşmedim aslinda diger arkdslarda hc kullanmadan geldikleri içn. .
Arastiracagm bunu cok tesekkur ederim 💚

Şimdi şöylr düşündüm. Eğer ayrılmanız gerekirse en azından istifa edip gitmezsiniz. Ücretli izin dönüşü 6 ay istersiniz vermezse tazminatla gidersiniz -eğer böyle bir şey oluyorsa-
En azından sizi bir süre idare eder, kv sizinle daha az kalır böylece gibi gibi

Öğrenirsiniz tam olarak bana da yazar mısınız? Özel sektörde hamile bir kadın olarak bende öğreneyim de elim güçlü olsun :KK70:

X