Siz olsanız ne yapardınız evliliğim mi Gururum mu?...

17destina

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2011
41
0
46
Adana
Eşim ile problemlerimizi daha önce yazmıştım boşanmaya kadar vardı durumumuz avukat ile görüşeli bi ay oldu anlaşmalı boşanmak için dilekçe verdik daha sonra kendimize biraz zaman tanımak adına 1 ay ertelettik davayı bu bi ayda pek kavga etmedik 1 kez büyük tartışmamız oldu bu gün mahkememiz vardı ve eşim bana duruşmaya giderken sürekli napalım ne yapıcaz bu gibi sorular sordu hep beni sevmiyosun dedi yani benim vazgeçmemi istedi bende bi ışık görmek istediğini falan söyledi ben onacevep vermedim çünkü mahkemeye başvuran avukat ile konuşmak isteyen vekaleti mahkeme masraflarını karşılsyan eşim ve benden vazgeçmemi sitiyo peki benim kadınlık gururum ne olucak bi erkek eşini mahkemeye vericek ve ben hayır boşanmak istemiyorum dicem yoo yapam ben yapamadımda sustum sadece boşanmayalım demedim eşime hep benden bi ışık bekledi biliyorum ama yapamadım sen dedim boşanmak istedin sen uğraştın benden cevap bekleme. Avukatımız mahkeme kapısı önünde kararsızlığımızı anlayınca şöyle bişey önerdi; Şimdi boşanın hakimin karşısında kararsız olmamalısınız ben evrakları imzaya yollamam ve size 1 ay kazandırırım bu bi ayda yine aynı evde yaşayın kendinizi sınayın biz boşanmak istemiyoruz dediğinizde davayı geri çekeriz boşanmak isterseniz imzaya yollarız biter bunu bile kabul etmekte çok zorlandım eşim hemen kabul etti zaten böyle bişey arıyodu.
Şimdi ben ne yapmalıyım siz olsaydınız ne yapardınız bi aklım gururum diyo ki yopla eşyalarını çık artık o evden yerin yok orda diyo bana bunları yaşatmaya hakkı yoktu evet hep tartıştık ben annemin evine dahi gittim ama avukata gitmedim hiç o avukata gitti sildi beni istemedi böyle bi adam için gururumu ayaklar altına alma diyorum. Bi aklımda belki bi umut evliliğimiz düzelir diyorum şimdi ne yapmalıyım evimize mi gitmeliyim annemin evine mi bilmiyorum bu arada eşim annem ile bi tartışmaları sonucu artık annem ile görüşmek istemediğini söylüyo bu da çok önemli benim için çünkü ben ailemsiz yapamam görüşmeden nereye kadar devam edebilirizki zaten öyle dediği için dedim ben dava devam etsin görüşmezsen olmaz görüşmek zorundayız ikimizinde ilesi yollarımıza bakıyo bende eşimin ailesinden hoşlanmıyorum ama bi saygısızlığım almaz onlara karşı hiçbizaman isteyerek gitmedim ama gitmem gerektiğinin bilincindeyim peki devam edersem ben eşimin ailesine gidicem o banim aileme gelmicek böyle oldğu sürece benim ailem benim evime gelmez bende bu şekilde devam edemem şimdi 1 ayda biz neyi değiştirebiliriz gururumu ayaklar altına amlayımıyım siz olsanız ne yapardınız..

Son düzenleme:
ask varsa aranizda denemeye deger..sonradan pisman olmayin.bosanmak en son nokta. o noktaya varana kadar gururu düsünmeyin zaten evlilik bunu gerektiriyor..iyi düsünün gercekten kocanizdan ayilmak istiyormusunuz..

evliliklerin zaten ilk iki yili alisma süreci..esler birbirini ne kadar sevsede zamanla guven saglanyior evlilik oturuyor.ben zaten kelimelerinizden daha kafanizda kesin bitirmediginizi düsündüm,,

Son düzenleme:
evet ikimizinde kafasında ve kalbindeevliliğimiz bitmiş değil ama bimeli düşüncesi var hep aklımızda yada eninde sonunda biticek düşüncesi eğer ben mahkemeye başvursaydım vazgeçerdim ama hem eşimin başvurması hem benden bi ışık beklemesi olmzdı bence ve yapamadımda zaten şimdi önümüzde 1 ay var ya ben boşanmış olarak aynı evde kalıcam yada eşyalarımı alıp gidicem sizin eşiniz sizden boşanmak isteseydi ve sizden ışık göremiyince boşansaydı evliliği kurtarmak adına aynı evde yaşar mıydınız?

boşanma.
madem kafamızda da kalbimizde de bitmedi diyorsun.
ayrılmak yazık olur.
ailelerle görüşmeden de yürür evlilik. sen de onun ailesiyle görüşmezsin.
herkes kendi ailesiyle görüşür.
ailelere de bu ortak kararınızı söylersiniz.
ailelerde geline damada meraklı değillerdir.
bu şartla başlarsınız zaman ne getirir belli olmaz.
kendiliğinden düzelir değişir çocuk falan olunca aileler de hayatınıza dahil olur zamanla.

canım, eşin belli ki bir hırs, inatla gitmiş dava açmış..
çok çok boşanmak isteyen adam, sana deneyelim demezdi ,kaldı ki kendi açmış davayı..
davayı açtığı gibi de evden çıkar giderdi ceketini alıp..sana boşanmayalım demezdi..
sen de boşanmayı istemiyorsun..ama gururum diyorsun..
arkadaşım bu evlilik, gurur vesaire gibi bişey olmamalı ,yuvanı toparlamak istiyorsan..

şartın şurtun varsa onları söyle eşine,kabul ettirmeye çalış
ailelelerle bayramda seyranda da olsa görüşülmeli dersin..

Bir söz vardır sular bulanmadan durulmazmış her evlilikte bi takım anlaşmazlıklar ayrılıklar yaşanabilir belki bundan sonra eşin sana karşı daha özenli ve dikkatli davranacak ayrıca ona zaman ver bide şöle düşün bir anlık öfkeyle boşanmak istiyorum deyip mahkemeye veren sende olabilirdin! eşin sessiz kalsa ne düşünürdün empati yap ailemle görüşmek zorundasın diye dikte etme itici gelir daha çok soğutursun oluruna bırak şimdilik gurur yapma zamanla herşey unutulur ve eşinle ailenin arası düzelir bir inat için boşanıp sonra pişman olursun eşine zaman tanı ilişkinizi kurtarmayı dene derim yazık olur evliliğinize ilerde onun gözünde sen yücelirsin o yaptığından utanır illaki zaten eşin gerçekten seni gözden çıkarsa asla beklemezzzz umarım herşey yoluna girer üzüldüm durumuna

ailen boşanma ve 1 ay deneme olayını biliyor mu?onların fikri ne?

1 ay dene, kaybedeceğin bişey yok, her halükarda..aklında kalmaz en azından,
yapsamıydım , bir şans versemiydim diye aklına takılmaz..

seviyorsaniz gururu kenara koyun
evlilikte gurur diye birsey olmamali

merhabalar...eşinizle boşanma sürecine girme nedeninizi bilmiyorum fakat;bilenen bir gerçek var ki o da ikinizinde aslında bu evliliği bitirmek istiyor olmayışınız.Arkadaşlarında dediği gibi biten bir ilişki de taraflar kafalarında hiçbir soru işareti olmadan çeker kapıyı ve gider.gurur demişsiniz.kimin için ya da ne için?geri dönüşü olmayan bir hata varsa tabiki gurur önemli.ama ortada bir aşk varsa gurur firar etmeli...ailelerle görüşme meselesine gelince bunu evliliğinizde konu dahi etmeyin.çünkü aileler başlı başına çiftlerin boşanma nedeni olabiliyor.ama sonuçta ailelerimiz tabi ki en kıymetlilerimiz ama bizlerin mutluluğu onları daha fazla mutlu eder.aile meselesini konu ettikçe iş iyice çıkmaza girer.sonuçta sizde saygınızdan birşey yapıyorsunuz.ve siz yaptıkça eşiniz de mahçup olur ve adım atmaya başlar.karamsar olmayın lütfen.evliliği bitirmek çok kolay.5 dk lık.ama sürdürmek emek ister,sabır,sevgi,saygı ister.hepimiz sorunlar yaşıyoruz.ve emin olun herkesin kendi yaşadığı sorun en büyük dertmiş gibi geliyor.ama aşk,saygı,sevgi aradaki buzları eritiyor.inşallah vazgeçmezsiniz ve mutluluk haberlerinizi alırız.bu arada boşanma sürecine giren ve pişman olan bir erkek emin olun herşeyin farkına varan,daha düşkün ve anlayışlı bir eş haline dönüşüyor...bu süreci iyi değerlendirin.olumsuz şeylerinize odaklanmayın güzel anılarınızın yaşanmışlıklarınızın anısına sahip çıkın birbirinize.hatalarınızı yüzünüze vurmayın.inşallah başarırsınız...dualarımız sizinle...

sevginiz, saygınız devam ediyormu?????
Eşinizle ayrılmanız için ortada çok bariz somut şeyler yoksa, sorunlar hep küçük şeylerden çıkıyorsA, bu sorunların çıkış sebeplerini,evliliğinizde hatalarınızı, eşinizle konuşarak çözün..
siz neden 1 ay bekleyipte sonra avukat evragı gec göndercekte vs ile ugrasasanızki, eşiniz nasıl davayı açtıysa gidip onuda tekrar geri çeksin,madem böyle bir şey yaptı Bu işide temizlemek ona düşer..
yalnız bu işin çocuk oyuncagı olmadıgınıda kafasına iyi bi sokun, bir daha böyle bir şey yaparsa dönüşü olmayan bi yola gireceginizide hatırlatın
ayrıca eşinizde sizin annenizle bir araya gelmek istemiyorsa bu sizin annenizle beraber olmayacagınız anlamına gelmez, gönül isterki eşiniz ve anneniz< bir ana oğul gibi olsun ama olmuyorsada zorlamanın anlamı yok

Bu bir aylık süre zarfında boşanmanıza neden olan sorunları ortadan kaldırmaya, birbirinizi yeniden anlamaya çalışmalısınız.

Ailelerle olan ilişkileri gözden geçirmelisiniz.Bu durumun sizin için önemli olduğunu anlatmalısınız.

Tüm bunları konuşurken şart koşmak yerine anlamak ve anlaşılmak üzerine yapmalısınız konuşmaları.

Yani mücadele etmelisiniz.Kalbinizle değil aklınızla hareket etmelisiniz.Duygular yanıltır bu süreçte.

Eğer aynı ise herşey devam etmemelisiniz.Çünkü yine yeniden aynı şeyleri yaşamak doğru değil.

belli ki eşin boşanmak istemiyor seninde kafanda acabalar var.bu durumda en doğrusu gururu bir kenara bırakıp evliliğini sürdürmek istediğini eşine söylemek olur.aile konusuna gelince zamanla buzlar erir herşey yoluna girer.başka ne gibi anlaşmazlıklarınız var bilmiyorum ama evliliğinde şiddet aldatma gibi bariz sorunlar yoksa eşini de seviyorsan eşininde seni sevdiğini düşünüyorsan sonuna kadar mücadele etmelisin evlilikte gurur inat olmamalı evlilik fedakarlık ve bol sabır ister canım.

ailen boşanma ve 1 ay deneme olayını biliyor mu?onların fikri ne?

1 ay dene, kaybedeceğin bişey yok, her halükarda..aklında kalmaz en azından,
yapsamıydım , bir şans versemiydim diye aklına takılmaz..

Ailem sadece aramızın bozuk olduğunu biliyo avukata dahi gittiğimizi bilmiyolar ama eşim mahkeme günü tam adliyeye gelirken babası aramış ve o babasına söylemiş bende bu yüzden kabul etmedim 1 ay daha uzatmayı baban biliyo dedim ben babama sorarsa ben vazgeçtim boşanmaktan diye söyleyince eşim kabul ettim

bencede denemeye değer. buna benzer bir durum akrabamın başına geldi. onlarda son denemede birbirlerini kaybetmek çok kolay olacak korkusuyla hep hareketlerine dikkat ettiler. sonra noldu karşılıklı saygı ve sevgiyi tekrar kazandılar şimdi çok mutlulular. umarım sizde de öyle olur. bol şanslar

eşin seni seviyor ve kaybetmek istemiyor..
deneyin canım,yuva kolay kurulmuyor..
mutluluklar dilerim..
ama bu süre içinde ,gelişmeleri de buraya yazarsan iyi olur

Aldığım tüm cevaplar denememiz adına evet denicem. Dün akşam kendimi çok kötü hissettim evde mahkemeden sonra kendimi oraya ait değil gibi hissettim eşim hiçbişey yokmuş gibi davrandı aslında buda biraz canımı sıktı ayrı yatmak istedim izinvermedi resmen kolumdan çeke çeke götürdü yatak odasına ama bana dokunmasına izin vermedim tahammül edemedim hiç ama hiç istemedim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…