Siz olsanız ne yapardınız bu kadına?

dobrakedi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2011
220
0
Arkadaşlar apartmanımıza 6ay önce bir aile taşındı..üst katımdalar ilk gün gelip rahatsız olmayın dolap falan yaptırıcaz bebek falan varsa dikkat edelim dediler...ben de ay ne kadar kibar insanlar dedim eşime..birkaç akşam hep yemek götürdüm...genç bir çift 7yasında bir oğulları var...neyse bir gün beni çaya cagırdı...eşi ilk 3günden sonra görünmedi evi de satın aldılar maddi durumları cok iyi arabaları da son model...
eşiniz nerde dedim sehirdışında mı?basladı anlatmaya eşi bir kıza aşık olmuş ve ona ev almış artık kızla yaşıyormuş buna da 3yıldır hiç ama hiç dokunmamış...gelip haftada 1 gün çocukları görüyor para verip gidiyor..bunun da mesleği ve ailesi yok diye boşanamıyor adam da boşamıyor demek vicdanlıymış...
neyse ben cok üzüldüm ...ne istese verdim,oğluna hediye kitaplar aldım, kapısını caldım halini sordum,oğlu hastalandı arabamla doktora götürdüm...sürekli eşini şikayet etti ben dinledim para vermiyor dedi inandım borç verdim .bir ay kadar önce dedi ki zina yapmayan erkek yok inanmam bana laf carpıyor yorum yapmadım psikolojisine verdim geçtim..hep dua ettim ona...
bir aydır bana tavırlar,surat asmalar,kapı çarpmalar balkonda görse içeri kaçmalar şok oluyorum duruk yerde bu olanlara...selam vermiyor ama günde 3 kez oğlu geliyor süt va rmı,tuz var mı,yağ var mı,bir bardak pirinç gibi istekler ya sen hem selam verme hem surat as hem de iste bir şeyler bu nasıl bir yüzsüzlük anlamadım...
en son beni gıcık eden cıldırtan olaya geliyorum gecen hafta gece3te kapımız calındı korkarak uyandık eşim ben bakayım sen üstüne sabahlık al dedi,baktım eşimi oğlu cagırıyor cok korkmuşlar evde böcek varmış eşimcıktı ben sabahlık giydim cıktım bu bayan koltugun üzerinde cığlık çığlığa bagırıyor evde kocaman bir böcek varmış,neyse böcegi bulduk bildiginiz kara fatma öldürdük hatta hanımefendi çöpe bile attırdı evden cıkarın dedi,eşim böcege vurdukça terlikle o koltuk üstünde bagırıyor..neyse sersem bi şekilde asagı indik...
ben sinirden öldüm sabah 8de eşim işe gidiyor bi kusura bakma demedi,selam vermiyor şu an bana yine basını ceviriyor ama hangi hakla kapımı calıyor ben sindiremiyorum ne yapsam nasıl davransam laf mı soksam bu gerizekalıya cok ama cok sinir oldum her seyi hak etmiş bence o koca o evden boşa kaçmamış sabaha kadar nette evi pislik içinde,cocuk her gün hazır yemek yiyor kebapçı ,dürümcü her gün kapıda hep dışardan...hak etmiş ihaneti fazlasıyla da ben hıncımı alamıyorum kendimi enayi gibi görüyorum

valla şoklar içinde okudum gecenin üçünde insan hastalansa komşusunun kapısını zor çalar..böcek için sizi çağırması çok enteresan...bence artık sizde muattap olmayın
herhangi bişey için göndersede yok deyin.tuz dese yok,pirinç dese yok....bence onun ruhsal sorunları var .....

Allah kimseyi onun durumuna düşürmesin tatlım ne güzel eşin var çocugun var yokluk cekmşyorsunuz sağlığınız psikolojiniz yerinde kimseye muhtac degilsiniz...Yaptığın her iyilik sadaka yerine geçer yazıktır psikolojisi bozuktur belki yarı sizofren bile olabilir eşi aldatmıs baskasıyla cocugu var ne yapsın yazık günah boşver 1 bardak pirinc sekerle fakirlemezsin diğer yaptığın iyilikler de sadaka yerine geçer cocugunun eşininin senin kazalardan belalardan uzak kalmanı sağlar ..Komşusu açken tok yatan bizden değildir diyor biliyorsundur..

Siz de onu ve çocğunu muhattap almayın, kapınıza geldikkerinde açmayın kapınızı, yolda görünce de başınızı çevirin yolunuza gidin bu kadar basit.

valla kaç yıllır aynı yerde oturuyorum 1 kez kapımız olmadık saatte çalındı;komşumuzun eşi vefat etmişti,1 kez de tel çaldı başka bir komşunun oğlu vefat etmişti.kalkıp yardım etmek zorunda olmasaydık calmazlardı da.bu benim eski oda arkadaşımı hatırlattı okuldayken.Selamlaşıp konuşmazdık,ama ne zaman bir şeye ihtiyacı olsa ya da başkalarının yanında çok samimiymişiz gibi davranırdı.Bir gün yalnızken çektim kenara ;bak dedim ben senin gibi iki yüzlü davranamam ,muhatap olma benle 2.kez milletin önünde bozarım dedim,kurtuldum.Siz de öyle yapın derim.Allah sabır versin.

yapacağın çok basit
muhabbeti keseceksin
bir daha eşini ya da seni çağırırsa açık sözlülükle anlatırsın

anlamıyorum ya
hayır demek bu kadar mı zor
epi topu bir böcek
kusura bakma saat geç oldu çocuğum annen sheltox sıksın ölür der kapatırdım ben kapıyı
komşularla fln samimi olmasını da hiç sevmem tavsiye de etmem.
ülkede deli çok
ayrıca siz bu samimiyeti yaratmışsınız bence daha ilk taşınmadan kaç kere yemek götürmüşsünüz, akraba bile yapmaz yani bu kadar biraz uzak durun HAYIR diyin.

en önce şunu demeden geçemeyeceğim kusura bakma ama kocasının ihabetine neden bağlıyorsun bu işi anlamış değilim ben de böylesi söylemlere asla tahammül edemem! tamam kadın sana yanlış davranıyor ölçüsüz ..ama kocasıyla ne olmuş olmuş sen i ilgilendirmez "kadın haketmiş ihaneti "diyemezsin çünkü hiç bir kadın haketmez niyeti varsa boşanır erkek ne halt yiyorsa o zaman yer.hiç yakıştıramadım..
kadına gelince;
kadın psikolojisinin yıkık olmasından mıdır nedir acaip davranıyor hakkaten.bence hiç konuşma yüz verme.bakma o yok gibi davran hatta.ne cesaret benim de aşırı şekilde böcek fobim vardır karafatma hamam böceği çıldırtır tv de bile görmeye dayanamam elimde değil aynı o kadın gibi yanımda başkası öldürürken bile çığlık atarım..küçüklüğümden gelen bir fobi ..
ama hamileyken eski evimi çatıdan gelen koca koca hama böcekleri sardığı halde evde yalnız kaldığım halde kimsenin kapısını gec e3 /5 te çalp ta böceğimi öldür demedim..sadece gündüz bir kere diyebildim yardım edin diye..
bir de her erkek yapar tavrı da ilginç sanırım kendini ezik hissettiği için doğal olarak bu lafın arkasına saklanıyor.bence evin içine sokmayın ailecek bu kadını derim hani dışarıda çocuklar arkadaşlık edebilir onlar daha çocuk çünkü..ama kadından zarar göreceiğin seni üzeceği belli yardım etmeye kalkmışsın surat yapıyor..ne deyim ona da yazık üzülmedim değil inşallah sağlığına kavuşur..mubarek günde prinç tuz verme desem bir türlü ver desem bir türlü..hani ihtiyacı vardır elinde yoktur ister ona bişi demem ama yalancı insanlar yüzünden asıl ihtiyacı olanları tanımak zor.bi ara ev sahibim "patatesin var mı ,soğanın var mı yok karbonatın var mı "diye kapıma gelmeye başladı dikkatimi çekti yaw bu alıyo çuvalla alıyo alınca gözüm yok.ben yeri gelince maaşımız düzenli verilmez kartlar çekmez çok sıkılırız nasıl olacak die patatesi 1/2 kilo alıp gelirim bazen..kadın sırf yukarı bakkal markete gitmemek için benden istiyor gibime geldi..bi kere sinirlendim "abla benim de az yemek yapacam dedim ..dolapta biraz daha olduğunu sonradan farkettim gerçekten az biliyordum acaba versemmi şimdi dedim.ama yok ya alıştı iyiice ev kira değil iki evden kira alıyor kocasının emekli maaşı ve kocası çalışıyor bir işte gelmiş benden soğan patates domates istiyor.geçen de gelmiş sen çöp poşeti alıyorsun ben de yok almış da kocam küçük almış sende varsa verir misin dolapta 1 tane kaldığını bildiğimden yok abla dedim.ya bakkala yollasana çocuklarını aldır ben burada market miyim.kiracı adamım bir maaşla döndürmeye çalışıyoruz bana gözünü dikiyor yok bulaşık makinem varmış yok bilgisayarım netim varmış.kimisi hakkaten ihtiyaçtan kimisi adam kullanmaktan geliyor.ben de bişi alsam yerine koymaya çalışırım hemen bana "aa olur mu öyle şey der" olur abla olur istemeye bidaha yüzüm olsun benim yapım da bu derim .

sen daha iyi anlarsın ihtiyaçtan geliyorsa çevirme az buz başının gözünün evinin sadakası olsun bence .durumun da iyiymiş bence malının sadakası çocuğundan belaları defetmek için 1 bardak pirinç tuz bişi yapmaz sana..belki bana da aynı şeyi söyleyeceksin ama ben farkettim ki resmen beni kullanmaya kalkıyor ev sahibi ondan kızdım.alabilecek konumda hani bakkala gidecek çocukları var kimsesi olmasa gidemeyecek konumda olsa neyse..üstelik canımı sıkan çöp poşetini;evimizin aşağısında kendi dükkanları var boş orada bayanlarla oturup yufka vs hazırladılar kışlık için çocuğum oyun oynarken ister istemez bahçede kokuyu anladı anne ne güzel koktu canım gözleme istedi dedi kızım dükkandaki serili yufkaları gördü hatta..ev sahibi 2 kere kızımın benim önümden geçti bir kere kızımın eline al kızım bu öz hakkııdır ye hadi demedi ki bu 3 snedir her yazın olan bişi..çok fena gücendim eve çıkıp kızıma hemen gözleme tarzı bişi yaptım nası yedi..ertesi gün bana geliyor "yufkaları koyacağım da büyük çöp poşetin var mı diyor..vicdanım el vermedi yarım saat sonra gittim verdim ama verdiğime de pişman oldum !ne insanlar var dimi?göz hakkından habersiz çocuk hakkından habersiz?

Son düzenleme:
teşekkürler kızlar...maddi durumu kötü falan değil üstü bası cok bakımsız ama etsiz butsuz geçmez günü sabahları su böregi getirtir pastaneden ...yani para sorunu yok sanırım üşenme var niye bittiyse markete gidicem ki sorunu var...siz 17 milyara perde diktiren antika tablolar asan birinin terliğinin yırtık olacagına imkan verir misiniz?ilginç ötesi diyorum artık umrumda olmayacak Allahın selameti üstünde olsun...

Sen de onunla m uhattap olma neden kendini borçlu hissedermişsin gibi davranıyorsun ki anlayamadım,sen de onun suratına çarp kapıyı :)

canım benim çocugum yok onun var bi tane..durumları bizden cok cok iyi...aynen senin ev sahibin gibi üşeniyor markete gitmeye anladıgım kadarıyla...ama ayıp olan selam verme balkonda gör içeri kaç sonra da iste iste iste ...bu arada asıl garezi eşimin eve vaktinde gelip gitmesi ,sinemaya gitmemiz gezmemiz falan sanırım bikaç gez ne cok geziyorsunuz dedi...zaten kimin eşi eve kaçta geldi cok iyi biliyor takipte sürekli...amannnnn böyle işte ,sağ olasın yorum için..:

bu kadın normal değil. bence ilişkinizi tamamen kesin. daha neler okuayacağım...ne cins insanlar varmış yahu...

boşver canım o zaman bu kadın yaralı olduğu için başkaların kocalarıyla gezmesini falan acıyla izliyor...acıdım da..ama dikkat et bir yandan eşine ve sana huzursuzluk verecek davranışları olabilir izin verme bunlara..resmi ol bence sadece..tabi gerçekten yardım edilecek bir durumu varsa o zman canı gönülden koşarsın ama ban asurat yapıyor falan diye beklenti içnde olma ne demişşler iyilik yap denize at....

kadının psikolojisi bozuk demekki.sizin aile düzeninizi kıskanmış olabilir.niye gece 3te çağırıyor onuda anlamadım.pis kokular geldi burnuma ama neyse fesat durumuna düşmüyüm şimdi arkadaşlarında dediği gibi hiç muhatap olmayın sizde selam vermeyin dengesizmidir nedir

sen iyiniyetinden inan birsey kaybetmezsin ama o iyi bir komsuyu,dostu kaybeder..taviz vermeyin..kafaya da takmayin..ayrica kocasi eve para birakmiyorsa disaridan yemek alacak parayi nereden buluyor?adam veriyor ben harciyorum demiyorda..

Böyle insanlar çok var ne yazıkki. Zaten kimse kendine bakmadan başkalarını eleştirmeye kalkar ya en büyük sorun da bu.
Bence, yaptığınız her iyilik için iyi ki yaptım deyin ama bundan sonrasında da pek yardımda bulunmayın derim. Sonuçta bu kadar yüzsüzlük çok fazla. Sen başkasının evinden her ihtiyacını gör sonra da görünce yüzünü çevir, selam verme, konuşma. Olacak iş değil. Tamamen bitiremeyecek kadar iyi kalpliyseniz eğer, o size selam vermeden siz de vermeyin olsun bitsin. Biraz da kocasından dolayı psikolojik sorunları var gibi. Hani onun yerine başka birini tercih etmesi çok ağır. Bu yüzden bu kadar genelleme yapıyor olabilir. Evet deyip geçeceksiniz en iyisi.

sarımsağı gelin etmişler kırk gün kokusu çıkmamış.insanları tanımadan samimi olmak doğru değil maalesef bu zamanda.iyi niyetinizi kullanıyor besbelli.psikolojisinin de bozuk olduğuna inanmam.terbiyesi o kadar.herkesin kendine göre derdi var hemen ruh sağlıkları mı bozuluyor.bence uzak durun.kapıya gelselerde yok deyin .yardım yapacaksanızda afrikaya yapın.

Psikolojisi bozulmuş bence kocası onun için bırakmıştır. Böylesini kapıdan içeri adım attırmayacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…