isteyen çocukla cocuk olma desin ama bence
çocuk diye alttan alma zorunluluğunuz yok
o çocukluğunu bilsin sizde büyüklüğünüzü yaparsınız
birdaha bi laf söylediğinde çekin bi kenara
bana bak senin dilin çok uzamış bir daha duymayacağım böyle şeyler diyip
korkutun biraz
o ne be elalemin cocugundan bide laf mı yiceksin
anası kendisi gibi yapış cocugu işte
hiç sevmem öyle tipleri
Ben olsam çocuğu kenara çeker güzelce kulağını büker iki de tokat atardım. bir daha bana bu lafları sölersen dilini keserim senin derdim.
Çocuk yengem beni dövdü diye ağlarsa da aaa ne münasabet iyice delirdi bu çocuk der işin içinden sıyrılırdım.
Deliyle mi uğraşıcam beBelli ki terbiyesizin tekinin kendinden de terbiyesiz çocuğu.
çocuğunda çok umrundadır eminim, yengesi annesine abla dememiş, o olmamış, bu olmamış,
ayrıca isterlerse torunlarını tepelerine çıkarırlar kime ne yani
yengesinin tepesine çıkmıyorsa, kimseyi ilgilendirmez
çocuk bu, 6 yaşında bi çocuğun yetişkin gibi yerli yerinde konuşup, yerli yerinde oturp kalkmasını beklemek yetişkinlerin saçmalığı, çocukta bi anormallik yok bence
Öncelikle adı üstünde daha çocuk, henüz 5 yaşında. Anne baba ne öğretirse onu yapıyor. Bu yüzden o çocuğa kızmanız anlamsız. Bir çocuğun kalbini bir çikolatayla bir şekerle kazanabilirsiniz.
Çocuklar sevildiklerini hissederler, eğer sevseydiniz ne olursa olsun sizi severdi.
Burada en masum olan zaten o çocuk, anne baba sorumsuz çocuğu sürekli dedesine babannesine gönderiyor, dedeyle babannenin canına minnet torunları hergün yanlarında.
Sizin hatanızda ev almak için kayınvalideyle oturmak, ben anlamıyorum durumları varken sırf ev almak için ayrı eve geçmeyip aynı evde oturulmasını.
Vadenizi uzatın, kredi çekin biraz geç alın evinizi, niye kayınvalidenizle oturuyorsunuz ki, size baskı mı yapıyorlar. Yapmıyorlarsa sizin de durumunuz aynı, çocukta söyle düşünebilir ne zaman babannemlere gitsem onlar da orada diye.
Orası kendi eviniz değil ki çocuğun gelmesine karışamazsınız.
Eğer gelmesine birşey demiyorsanız, o zaman çocuğun sevgisini kazanmaya çalışın.
Mesela hiç o çocuğa hediye aldınız mı, bir oyuncak, bir kıyafet, bir şeker. Hiç saçını okşayıp, sarıldınız mı? Onun sevdiği bir yemeği yaptınız mı?
Yok ben elin çocuğu ile uğraşamam diyorsanız, ayrı eve geçin.
Hiç birini yapamam diyorsanız sabredin bir yıl.
Ayrıca eltinizle aranızda kaç yaş var bilmiyorum ama sizden büyükse, hiç .... bana sen anneme abla demiyorsun ben de sana yenge demicem dedi diye sorun, ben aramızdaki samimiyetten ya da çok fazla yaş olmamasından abla demedim isminle hitap etmeyi seçtim, istersen abla diyeyim deyin bakalım ne diyor. Belki abla demediğiniz için size sinir oldular bilemiyorum.
Siz de bir bebek yapın , eski torunun pabucu dama atılır yerimseniben
kendi anneniz yakınsa size. siz debir müddet orada kalın.
ve o çocukla ilgilenmemeye çalışın. kursa gidin. sürekliri meşgul olun birşeylerle.
ve kendi yeğeniniz varsa arada ondan bahsedin. getirin. kıskanır ve vazgeçebilir ters davranmaktan.
bebek düşünüyoruz deyin. gitsin annesine yetiştirsin.
annesi o çocuğun psikolojisini düşünmeyerek büyük yanlış yapıyor.
aslında çocuk önyargılı olmasa dost olmaya çalışıp annesini çıldırdatabilirdiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?