Siz olsanız ne düşünürsünüz bilemiyorum

Ben olsam çocuğu kenara çeker güzelce kulağını büker iki de tokat atardım. bir daha bana bu lafları sölersen dilini keserim senin derdim.
Çocuk yengem beni dövdü diye ağlarsa da aaa ne münasabet iyice delirdi bu çocuk der işin içinden sıyrılırdım.
Deliyle mi uğraşıcam be Belli ki terbiyesizin tekinin kendinden de terbiyesiz çocuğu.

Yazık yahu, 6 yaşındaki bir çocukla başetme metodunuz bu mu? Bu yöntemi ancak acizler yapar. Yok döv, yok kulak çek.
Maşallah çocuktan daha çocuk olmuşsunuz.

Çocuğun aileden öğrenmesi diye bir şey yok arkadaşlar..
Ne verirseniz onu alamıyorsunuz malesef her çocuktan.
Ailesi öyle öğretmiş,ailesinden görmüş demekle olmuyor.
Öyle olsa her okumuş aile her profosörün çocuğuda kendi gibi olur.Aile ortamıyla ilgili olamayabiliyor bazen.

Benimki biraz şakayla karışıktı. Terbiyesiz çocuklara hiç mi hiç tahammülüm yoktur ama yine de çocuktur der kıyamam.
ayrıca ben kesinlikle aileden geldiğine inanıyorum bu tarz şeylerin. İyi bir ailenin çocuğunun asla terbiyesiz olduğunu görmedim. Tam tersi, cahil terbiyesiz işi gücü dedikodu elti-görümce bilmemne çekişmesi olan ailelere bakıyorum çocukları da kendi gibi. Laf dinleyen laf yetiştiren büyüklerine el kaldıran çocuk nerde görülmüş. Ama işinde gücünde olan eğitimli görgülü çocuğunu da sosyal aktivitelerle ve kitapla müzikle büyüten ailelerin çocukları da terbiyeli saygılı.

Çok klişe buralarda ama çocuğun olsun.Onun yapacağını engelleyeme,yada istediğin gibi yetiştireme o zaman anlarsın canım ne demek istediğimi..Ki dediğin gibi olsun dilerim.

cocuk annesinden babasindan ne goruyosa onu yapiyo dogal olarak...
burda cocuga kizamayiz.
eltinizde cocugu kiskirtip bile bile ustuneze saliyo gibi sanki.
insan cocugunu yaninda istemezmi cnm? annelik sadece dogrumaktan ibaret degil!lmaz:

kayinvalideniz kayinbabaniz torununu annesine veremiyosa yani o kalmak mecburiyetindeyse siz en kisa zamanda o evden cikmalisiniz bence..
yani eltinle fln konusmakla cozulmez bu tur insanlardan olabildigince uzak ol yeter...

çocuğunda çok umrundadır eminim, yengesi annesine abla dememiş, o olmamış, bu olmamış,
ayrıca isterlerse torunlarını tepelerine çıkarırlar kime ne yani
yengesinin tepesine çıkmıyorsa, kimseyi ilgilendirmez
çocuk bu, 6 yaşında bi çocuğun yetişkin gibi yerli yerinde konuşup, yerli yerinde oturp kalkmasını beklemek yetişkinlerin saçmalığı, çocukta bi anormallik yok bence

kendi anneniz yakınsa size. siz debir müddet orada kalın.
ve o çocukla ilgilenmemeye çalışın. kursa gidin. sürekliri meşgul olun birşeylerle.
ve kendi yeğeniniz varsa arada ondan bahsedin. getirin. kıskanır ve vazgeçebilir ters davranmaktan.
bebek düşünüyoruz deyin. gitsin annesine yetiştirsin.
annesi o çocuğun psikolojisini düşünmeyerek büyük yanlış yapıyor.

aslında çocuk önyargılı olmasa dost olmaya çalışıp annesini çıldırdatabilirdiniz.

Son düzenleme:

yani..
annesi babasi cocuga ne ogretiyosa cocuk onu dogru bilip onu yapar...

oh valla atıvermişler çocuğu başlarından,kendileri keyiftemi?? İnsan nasıl çocuğunu kendi yanından uzaklaştırıp günlerce başkasında kalmasına gönlü razı olur anlamadım.Hiç akıl yokmuş eltinizde belli zaten.Bence iş eşinizde bitiyor. Çocuğu karşısına alıp konuşsun güzelce,çocuktur ne anlıcak diye düşünmemek lazım,saygısızlık yapmamasını falan söylesin. Hatta eğer kayınvalidenler eşinden çekiniyorsa,dediğini yapıyorlarsa eşin onlarla konuşsun,hiç olmazsa haftada 1 kez falan gelsin çocuk eve.Ayrı eve çıkarız yoksa,huzurumuz kaçıyo falan diyin gerekirse

Çocuk karsımda aptal aptal konusucak büyümüşte küçülmüş gibi
yok anneme abla demiosun yok soyle yok bole
ben hala ona yengecim yengecim mi diyecğeim
cekerim kulağını aklı basına gelsin terbiyesizlik yapmamayı da öğrensin
çocukları cok sımarık olupta onları terbiye edemeyen anne babalara da ayrıca uyuz oluyorum.Çocuk küfürlü konusur cocuk o ne anlarmış. alsanaalsanasmilealsanaalsanasmile

siz onların evinde oturunca söyleyecek söz olmuyor.
çocuğun ailesinin yanlışı ama bunu k.peder ya da k.valide söyler.
madem sürekli berabersiniz bence de onu kazanmaya çalışın.
belki o da onun orda olmasından hoşlanmadığınızı farkediyor ve o yüzden negatif davranıyordur.

ben kendi çocuğuma kimsenin kötü davranmasını istemediim için hiç bir çocuğa öyle davranamam.(kulak çekme vs.)

benim yetişkin olarak daha yapıcı davranmam lazım diye düşünürüm.

ayrıca işten gidince insan kendi çocuğuna dayanamıyor yogunluktan,baş ağrısından.

bu y1 yıllık süreci sizin için daha az yıpratıcı geçirme yollarına bakın.

Eltim 85 doğumlu benden 1.5 yaş büyük sadece neden abla diyeyim?
Yani aman aman bi büyüklük yok aramızda.. Sadece onun kompleksleri var :)

Sinir oldularsa içten içe bunu cocuga nüksettirmeden, rahatsız olduysa da
gelip usluplu bir şekilde konusabilirdi kanımca.

Sadece sabrediyorum başka birşey yapamıyorum suan.

Bankadan kredi alamadık yoksa her şekilde denedik yani hani kolay yol bu bunu deneyelim
beraber oturalım demedik.. Bilemiyorum ama beraber oturmak demek herşeyi sineye çekmek demek değildir.

Son düzenleme:

ben zaten çalışan biriyim, yani yeterince birşeylerle meşgülüm.

Mesela su aralar çocuğun ödevleri var işten gelince
basıma atmaya calısıyorlar, geçen kapıdan içeri girdiğimde
yani işten yeni gelmiştim 2 dk.oturdum ve ödevlerini getirdi
baktım ama yorgunluktan mıdır nedir anlamadım..

o sırada komşuları vardı kızlarıyla aynı sınıftalar.. k.validem ona sordu
bu ödevi nasıl yapacaklar diye.. 10 senedir komşular..

Komşumuzda dedi ki annesi nerde? dedim evinde.
Hani bari ödevini yaptırsın ödevi varken bırakmasın şeklinde birşeyler söyledi..

Yani konu komşu herkes yeterince farkında.. onlar bile şaşırıp kalıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…