• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız ne düşünürsünüz bilemiyorum

he bu arada şunuda belirtmek istiyorum; senin dediklerinin aynısını
kayınpederimde söylüyor.. herşeyin farkında çocuğun masraflarının onlara
yüklendiğinin yani onlar sayesinde rahatça geçindiklerinin
herşeyin farkında olmasına karşın nedendir
hala çocuğun bizde olmasını anlayamıyorum..
çocuğa kıyamıyordur. torun sevgisi başka birşeymiş çünkü. annem öle söyler hep. ama farkında olmasıda birşey. gün olur bakarsın ummadığın anda koyar tepkisini.

bizde kirada oturuyoruz.bir ara kayınvalidemler biz memleketteki eve gidelim siz bizim buraki evimize taşının kira ödemeyin dediler kabul etmedim.bunun maddiyatla ilgisi yok burda bir arkadaşın söylediği gibi kuru ekmek yerim böyle bişey yapmam.ki o teklifi yaptıklarında ben çalışmıyodum tek maaştık.düşündüm evimizden çıktık sayemizde kira ödemiyolar diye ekstra beklenti içine girerler diye kabul etmedim.
kaldı ki aynı evde kalınca torunları memnunlar bakmaktan size de sabretmekten başka çae kalmamış

Ben eltim gibi olmadığım için ilerisini düşünmek zorundayım.
onlar çocuklarını k.pederime yuklemiş olabilirler.. ben çocukları çok seven biriyim
ama bunların yaptıklarına asla tahammulum yok. aynen dediğin gibi sabrediyorum.
Allah büyük muradıma ereceğim günü bekliyorum :)

oh ne iyi dogur,at..eltinin yaptiklarinin acisi ielride cikar yazik olan cocuga oluyor..

Onlar o şekilde memnunlarsa size pekde söz hakkı düşmüyor ama.
Çünkü orası o çocuğunda babanne evi.
Torun da arkadaşın dediği gibi çok sevilir öyle diyor büyüklerimiz.
Çok rahatsızsanız bu durumdan çıkarsınız,ama büyük kolma yiyin büyük laf konuşmayın.Çünkü insan çocuk olduktan sonra ne kadar büyük konuşuyorsa oturup yiyor olaflarını:delphin:

Onlar o şekilde memnunlarsa size pekde söz hakkı düşmüyor ama.
Çünkü orası o çocuğunda babanne evi.
Torun da arkadaşın dediği gibi çok sevilir öyle diyor büyüklerimiz.
Çok rahatsızsanız bu durumdan çıkarsınız,ama büyük kolma yiyin büyük laf konuşmayın.Çünkü insan çocuk olduktan sonra ne kadar büyük konuşuyorsa oturup yiyor olaflarını:delphin:

İşte benimde demek istediğim buydu. Bizde babannemize yakın oturduk ama
ne ablam ne ben hiçbir zaman gidip kalmadık. Nede yengelerimize karşı
bu şekilde konuşmadık.

Daha sonra kardeşim oldu ve tek erkek çocuktu ailedeki
çok sevildi hala öyle 10 yasında kardeşim. Ama herşeyin yeri zamanı var.
Hani görmemişin çocuğu olmuş.... gibi değil. Herşey yeri ve zamanına göre yaşanır.

Neticede emin olun çocuk..Yani büyümüşde küçülmüş gibi gelebilir size söyledikelrin dolayı,ama çocuk.
Siz kazanmaya çalışın onu.İyilikle tatlılıkla.
Ben herşeyin güzellikle çözülebileceğini savunurum.Helede söz konusu çocuksa,onu kazanmak daha kolay:asigim:
Siz kalbinizi temiz tutmaya devam edin,Allahım büyük.Yarın bi gün evinize geçeceksiniz madem,geçici bi süreç bu zaman hiç üzülmeyin sıkılmayın.:teselli:

Bu arada bi örnekde vermek isterim;büyük eltimin büyük oğlu çoook uzakdı bana.Ki eltimlerle aram hep iyidir.Ama çocuğun yapısı uzaktı laflar,lakayit tavırlar filan.Bir keresinde öpmye kalktım tokatı yedim yüzüme ben seni sevmiyorum dedi bana:sinifsinif:
1 sene nişanlılık 4 senedirde evliyim hiç bıkmadan her karne günü,doğum gününde aradım kendiyle konuşup kutladım.Eltimi arardım o çıkardı tlfna konuşur muhabbeti istemediği halde uzatrdım.Yaklaşık 3 haftadır karşımda o kadar düzgün o kadar tatlı bir çocuk varki;tlfda günaydın yengeciiim demesini duyduğumda ağlayacktım nerdeyse.Ama kazandım onu,beim içinde önemli olan bu.

Hangi anne bana çocuğunu bu yönde yönlendirir peki?
Hani yapıyorda eline ne geçti peki?
Ben asla ona farklı davranmam zaten 7 bucukta geliyorum yorgun argın
bütün gün ayakta çalışıyorum,

Çocugunu nasıl yönlendirirsen o şekilde gider. Ağaç yaş iken eğilir diye bir sözümüz var.
Yazık günah.. ama günahı her zaman kendi anne babasına..
ve bu çocuk henüz 5 yaşında..

bu konuda seni ilgilendirein kısım birtek sana çocuğun tavırları olabilir arkadaşım
bunun içinde ne eşin nede k.valden veya k.pederin bişey yapamazlar
annesi seninile ilgili çocuğu dolduruyorsa sorun ordan halolmalı
gerekirse eşin yengesi ile konuşsun neyapmaya çalışıyormuş neymiş seninle derdi seni çocuğua niye dolduruyormuş bi öğrensin
kısacası ben kızdım daha fazlasını yapamam deyip kenara çekilmesin seni ezdirmesin eşin

ama diğer konularda işte torunun gelip kalması hata haftalarca gitmemesi, anne ve babası onunla ilgilenmeyip herşeyi dede ve babannesi üstlenmesine sen karışmasın öyle bir hakkın yok
orası senin evin olmadığı için neden geliyor kalıyor neden anne babsı alıp götürmüyor deme lüksün yok.
Ha dersin istemiyorum gelmesin diyebilirsin ama burası bizim evimiz işine gelmeyen çeker gider cevabını duyarsanda şaşırmaman gerekir

Son düzenleme:
Ailenin çocuğu ne hale getirdiği ortada.
Çocuk anne baba terbiyesiyle büyümeli, dede terbiyesiyle değil.
Baba dövdüyse dövmüştür, dede nin müdahele edip, yok göndermem seni
demesi ayrıca saçma.
Çocuk diye size yapılan her terbiyesizliğe susacak değilsiniz tabi.
Siz de düzgün konuşması için uyarın bence.
Çocuğun hali pek iyi görünmüyor zaten,
size de o şekilde davranmasına izin vermeyin.
Eşiniz size ayrı bir ev açmakla sorumlu, eğer açamadıysa,
o eşinizin sıkıntısı, siz o sıkıntıyı çekmek zorunda değilsiniz.
Malesef onların yanında oturduğunuz için, çocuğun gelip gitmesine
ya da ne kadar kalacağına müdahele etmeniz mümkün değil.
Ama bu sıkıntıları kullanıp, mümkünse ayrı eve çıkmak ,
sizin bütün sıkıntılarınızı kökünden çözer.

Öncelikle adı üstünde daha çocuk, henüz 5 yaşında. Anne baba ne öğretirse onu yapıyor. Bu yüzden o çocuğa kızmanız anlamsız. Bir çocuğun kalbini bir çikolatayla bir şekerle kazanabilirsiniz.
Çocuklar sevildiklerini hissederler, eğer sevseydiniz ne olursa olsun sizi severdi.
Burada en masum olan zaten o çocuk, anne baba sorumsuz çocuğu sürekli dedesine babannesine gönderiyor, dedeyle babannenin canına minnet torunları hergün yanlarında.
Sizin hatanızda ev almak için kayınvalideyle oturmak, ben anlamıyorum durumları varken sırf ev almak için ayrı eve geçmeyip aynı evde oturulmasını.
Vadenizi uzatın, kredi çekin biraz geç alın evinizi, niye kayınvalidenizle oturuyorsunuz ki, size baskı mı yapıyorlar. Yapmıyorlarsa sizin de durumunuz aynı, çocukta söyle düşünebilir ne zaman babannemlere gitsem onlar da orada diye.
Orası kendi eviniz değil ki çocuğun gelmesine karışamazsınız.
Eğer gelmesine birşey demiyorsanız, o zaman çocuğun sevgisini kazanmaya çalışın.
Mesela hiç o çocuğa hediye aldınız mı, bir oyuncak, bir kıyafet, bir şeker. Hiç saçını okşayıp, sarıldınız mı? Onun sevdiği bir yemeği yaptınız mı?
Yok ben elin çocuğu ile uğraşamam diyorsanız, ayrı eve geçin.
Hiç birini yapamam diyorsanız sabredin bir yıl.
Ayrıca eltinizle aranızda kaç yaş var bilmiyorum ama sizden büyükse, hiç .... bana sen anneme abla demiyorsun ben de sana yenge demicem dedi diye sorun, ben aramızdaki samimiyetten ya da çok fazla yaş olmamasından abla demedim isminle hitap etmeyi seçtim, istersen abla diyeyim deyin bakalım ne diyor. Belki abla demediğiniz için size sinir oldular bilemiyorum.

gerçekten çok sinir bozucu bir durum.kaynananla birlikte oturuyorsun diye bunlara katlanmak zorunda değilsin:1no2:
eşine çok canının sıkıldığını anlat.gerekirse abisi ve yengesiyle konuşsun.yazık çocuğu aranızdaki sorunlara alet etmesinler
hem nasıl anne baba bunlar anlamadım.insan hiç mi çocuğunu özlemez yanında istemez ilginç yanibilmiyorumkismile

sanırım çocuk 6 yaşlarında, 6 yaşında ki bi çocuk yetişkin gibi düşünüp, elti, görümce vs... çekişmelerini anlayamaz,(erkekler bunu 30 yaşında bile anlamıyor 6 yaşında mı anlıcakkaydirigubbakcemile3) zaten 6 yaşında ki bi çocuğun sözlerine alınmanında pek bi anlamı yok bence
malesef anası tarafından doldurulan bi çocuk, ama hiç bi çocuk bu kadın benim anneme abla demiyo bende bundan nefret edeyim demez, tamamen yüzeysel düşünüyodur, bu olaylar umrunda bile değildir aslında
ama böyle doldurulmaya devam ederse yıllar sonra senden nefret edecektir ama bu çokta umrunda olmaz herhalde
dedeyle babaannenin torun sevgisine gelince bence bu da seni rahatsız etmemeli, evet şımartıyolardır, bi dediğini iki etmiyodur ama bu onların problemi, çocuğa yaklaşımları abartılı ve yanlışta olabilir, eltin onları kullanıyor muhtemelen, ama anasının babasının, dedenin ve babaannenin problemi yani
anlaşılan eltin komplexli, ne demek bana abla demiyor sende ona yenge deme, sen ona abla desen nolur demesen nolur
tek çaren sabırlı olup evden çıkmayı beklemen sanırım

Son düzenleme:
vallahi uzgunum ama o evde kaldiginiz surece bunlari cekmek zorundasiniz, cunku kayinvalidenizin ve kayinpederinizin torunu bu cocuk ve haliyle onlar simartirlar, tepelerine cikarirlar ama siz agzinizi acip bir sey derseniz olay cikar...siz kabahatli olursunuz...

esinizde de suc var, neden bunlara maruz kalmaniza izin veriyor?
madem ki bu kadar rahatsiz oluyorsunuz esiniz ya bu duruma bir cozum bulacak ya da o evden sizi alip cikaracak ki rahat edesiniz...

sevgi başka şımarık ve saygısız bir torun ve çocuk yetiştirmek başka sinirlenmen normal ama hiç muhatap olma anası iglensin .aynı evde oturuyorsun senin bu fedakarlığını eşin hiç farketmiyormu eğer farkederse nasıl saygılı ve sessiz olduğunu emin ol eşinin patlaması an meselesidir allah kolaylık versin eşinle aran bunlar yüzünden dikkat et açılmasın

Kesinlikle ailesi yüzünden bu cocuk böyle. Ama size söyledigi lafları kafanıza takmayın bence netice de o bir cocuk.Saruboceq arkadasımızında dedigi gibi sevin sevgiyle yaklasın karıslık verecektir.Gercekten torun sevgisi baskaymıs, bunu erkek arkadasım babasından duymus hic unutmam.

Benim anaannemin bir gelini var onlarla yasıyor bir kız bir erkek iki cocukları var.Cocuklar o kadar yaramaz ki.Anaannem birsey demesin aptal-salak bile diyebiliyorlar.Hemde daha 8 yasında bunu diyen.

Kavga ediyorlar anaannem uyarıyor biraz sesini yükselterek,tekme atıyo anaanneme o derece saygısız oldular. Anne ve baba'dan kaynaklanıyor bu mesela.ohaoldumsmile

Merhabalar,
yorumlarin hepsini henüz okuyamadim, ama nihayetinde 6-7 yasinda bi cocuktan bahsediyoruz, hemde cok ilgiden simartilmis, ama sevgi yoksunu bence, annesinden takdir ve sevgisi icin ondan beklenilenleri yapiyor, Cocuklar özledikleri seye ulasmak icin nasil gerekiyorsa hareket eden varliklar, büyüyünce bunun adina Cikarci diyoruz.
Hic onu kendi tarafina cekmeyi denedinmi.
Biliyorum sen artik iyice gicik olmussundur ama yine de denemeye deger.
Mesela disari ciktiginda ona hoslanacagi bir oyuncak al, veya ilgisini cekecegini sandigin bir ugrasda bulun, mesela renk renk kalemlerle bir Resim yap, ve onun senin yanina gelip sormasini bekle birsekilde adim adim yaklassin..
Sen bu Cocukla ne kadar iyi gecinirsen, bu cocuk o kadar cok annesinin yaninda farkinda olmadan seni dilinden düsürmeyecektir, bence o zaman annesi zaten kiskancmis, tamamen kiskancliktan catlamadan cocugunu yanina alir. Allah Yardimcin olsun

Son düzenleme:
bir anne nasıl evladını böyle zehirler cok kötü.o cocuga da yazık.ama sonuçta o bir cocuk size saygısızlık yapmasına izin vermeyin annesi saygıyı öğretemıyorsa sizinlede kalıyorken hazır siz ona saygıyı öğretin.kayınvalide kayınpedere anlatıpda hiç kötü olmayın olay cıkar alimallah torunları sonucta .eşiniz le konusarak halledın .

isteyen çocukla cocuk olma desin ama bence

çocuk diye alttan alma zorunluluğunuz yok
o çocukluğunu bilsin sizde büyüklüğünüzü yaparsınız
birdaha bi laf söylediğinde çekin bi kenara
bana bak senin dilin çok uzamış bir daha duymayacağım böyle şeyler diyip
korkutun biraz
o ne be elalemin cocugundan bide laf mı yiceksin
anası kendisi gibi yapış cocugu işte
hiç sevmem öyle tipleri

Back