- 18 Temmuz 2022
- 3.805
- 51
- 53
Selam hanımlar!Sizi de bıktırdım konularımla.Demek ben o bahsettiğim annemin üniversite arkadaşıyla konuştum kendisi beni aradı.Bana Azerbaycan diplomasıyla burada öğretmenlik yapmamın zor olacağını söyledi çabuk bıkacagımı söyledi.Ben kimya biyoloji öğretmenliğini okudum.Bu yönden bana hemşireliği okumamı önerdi.ki maaşı da devlet hastaneleri kliniklerinde iyi olduğunu,zamanın çok acımasız çok kiymetli olduğunu anlattı.ki zaten bunun farkındayım.Bana Rusça için öğretmen bulmamın gereksiz olduğunu söyledi,kendi kendime bunu yapmam gerektiğini önerdi.Ve bir колледж bulmamı orada nasıl ne yapayım nasıl imtihan vereyim diye ora gitmeyimi söyledi.ama ben de ona çok eski kafa ailede olduğumu,kocamın yola gelemeyeceğini anlattım.yani ona söylemeyip yapsam mı?ama kadın bana peki ücretli okumaya düşersen o zaman nasıl olacak?sizce ben ne yapsam?gunu bu gün kalkıp çalışacağım okumaya birşeyler yapmaya da.şu engel kocamı ne yapacağım?eger ona söylersem bana “senin kafam gitmiş”beni ruhtan düşürecek sözler söyler.kadın bana okula kabul olduktan sonra söylersin dedi .bilemiyorum .şimdi kimse kocasının parasına bakmıyor herkes çalışıyor çocukların büyüyor onların ihtiyaçları çoğalıyor kendine bir status kazanmalısın,yoksa 40-45 yaşlarında burada ancak süpürgeci çalışa bilirsin.Ama ben biliyorum o bana izin vermez engel olur.Ben ne yapayım acaba siz olsanız ne yapardınız?bşr keresinde okumak istiyorum evde hazırlanmak istiyorum öğretmenlik yapmayıma.bana peki çocuklarla kim ilgilenir falan filan bahaneler söyledi ama kesin çalışamazsın demedi.ama eski evde bana asla çalışamazsın diyordu,jinekolog olsaydın belki çalışa bilirdim diyordu .Ama ben de çok kıymeti olan zamanı boşa geçirmek istemiyorum .ne yapsam?