Siz olsanız kırılır mıydınız?

Filolog89

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2019
1.641
3.765
Çok yakın bir arkadaşım yakında evleniyor. Bu akşam düğünü için satın almayı düşündüğüm elbiseyi gösterdim. Fikir almak için atmadım. Görmek istedi, ben de linkini gönderdim. Yaşlı elbisesi gibi, başka bir elbise giy yazmış. Yakın zamanda başka bir düğüne gitmiştim, elbisemi o zaman da beğenmemişti. Büyük beden olduğumu, elbise bulmanın zor olduğunu anlatmıştım ben de. Zaten bana olan çok az elbise var. Büyük beden için demode modeller üretiliyor. Kollarım kalın olduğundan kolsuz giyinsem yakışmıyor, kısa giysem olmuyor. Bedenimi toparlayacak bir model olması lazım. Piyasada üç beş tane güzel elbise var ama alamayacağım kadar pahalı oluyorlar. Ki benim kıyafetlerimi etrafımda beğenirler, kendine yakışan ve güzel gösteren şeyler giyiyorsun derler. Bu durumu bildiği halde böyle bir cevap verdi. Yakın zamanda kilo verdim. Daha güzel bir şeyler bulabileceğimi söyledi. Ben zaten uzun süredir elbise arıyorum. Sanki ben müthiş modeller var da klasik bir ürün seçiyorum.

Neyse, herşeye rağmen başka bir elbise satın almamı söylediği mesajına durumumu tekrar açıklayan bir cevap yazdım. Okudu ama dönmedi. Ben de mesajlarımı tekrar okudum, sinirlendiğim için yazarken anlamasam da aslında sert çıkışmışım. On beş senelik arkadaşım, eminim ki yarın hiçbir şey olmamış gibi konuşmaya devam edeceğiz. Ancak yine de şu anda biraz kırıldım. Sizce abartıyor muyum?

Güncelleme 5. sayfadadır.

Son düzenleme:
Evet abartiyorsunuz. Muhtemelen hayatiniza dair bazi konularda kilonuzu bahane ediyorsunz, bu da artik karsi tarafi rahatsiz etmeye baslamis.

Ha cok kirildiysaniz dugune gitmeyebilirsiniz mesela

Samimiyetinize güvenerek yaşınıza daha uygun bir elbise seçmenizi önermiş olabilir. Elbiseyi henüz satın almamışsınız. Elbisenin görselini /linkini paylaşın , size faydalı olabilecek elbise yorumları da gelir.

Daha önce sizi kırdıysa artık arkadaşınıza danışmayın bence. Demek ki bu konuda pek anlaşamıyorsunuz. Ben bir şeyi beğendiysem kimseye sormam giyerim kimsede laf söyleyemez. Bazen insanların fikirlerini önemsediğimizde onların kendilerini bir halt sanıp abuk subuk cevaplar veriyorlar

İnsanlar samimiyete güvenip böyle yorumlar yapsa da birikip birikip saçma bir noktada olay patlıyor. Durumunuzu belirtmişsiniz , müşkülünüzü biliyor gelin de siz değilsiniz ki hani senin günün daha yakışan bir şey olsun diye yaklaşsın . Muhtemelen o da sorduğunuz için cevap vermiş az çok cevabını tahmin ediyor ve elbise bulmakta da zorlanıyorsanız hiç sormayın. Kötü niyet güdüldüğünü düşünmüyorum ama tüm bunlar birikip ilişkiye zarar veriyor. Çünkü insan içten içe öfkeleniyor, kırılıyor, kinleniyor.

Yakın arkadaş olduğunuz için açık konuşmuş sizinde tabi hassas noktanız olunca kırılganlıklar ortaya çıkıyor. Siz alacağınız cevabı az çok biliyorsanız o arkadaşınıza sormayın bence. Tabi çok samimi de olsam yakışmamış, sana uygun değil denmesine kızmam asla fakat '' yaşlı gibi '' benzetmelerden bende hoşlanmazdım.

Kibarlık olsun diye 'ayy çok guzel' mi deseydi? Yazık para vereceksiniz güzel bir şey alın demistir. Ben de cirkine çirkin diyorum, eğer almadiysa. Aldıysa yalandan beğeniyorum.
15 senelik arkadaş,dost yalandan güzel demez. "Yaşlı işi, düzgün bir şey sec" diyecek yakınlıkta olur.
Aha bu da benim 15+ yıllık yakın arkadaşımin mesajı. Alacağım şeyi attım ,böyle dedi :) biraz düşünüp almaktan vazgectim

Evet abartiyorsunuz. Muhtemelen hayatiniza dair bazi konularda kilonuzu bahane ediyorsunz, bu da artik karsi tarafi rahatsiz etmeye baslamis.

Ha cok kirildiysaniz dugune gitmeyebilirsiniz mesela
Gerçekten sevdiğim bir akradaşım, dostum. Küsmem böyle bir konu için. Ben bazen alıngan olabiliyor ve sert çıkışabiliyorum. Yine mi öyle davrandım diye düşündüm ve konu açtım. Ona göre kendisine kıyafet konusunda tutum alacağım.

20 senelik arkadaşım da kilo sorunu çekiyor.
Elbesiler,etekler yada başka bişey de kendine acımaz saydirir,bende öyleyim.
Bende eğer olmamışsa alma,başka al,demode derim yani.
Ayrıca bu ne kızım iğrenç dediğim de oluyor,kiralacaksa sormasın bende fikrimi belirtmem.
Bana normali bu geliyor.

Anladim. Benim yakin arkadaslarimla diyalogum tam olarak alintiladigim diger arkadasinki gibi oldugundan normali nasil kestiremiyorum

Kirilmaniz çok doğal hassas olduğunuz bir nokta sanırım ama size açık sözlülukle aranızda bağa güvenerek böyle bir şey söylemiş kötü oldugunu bilip aksine güzel demesi daha kötü olurdu samimiyetine güvenin bence birde ona bu durumu anlatın rahatsız oluyorum daha güzel dolle söyleyebilirsin gibisinden

Arkadaşımın kafasında bir düğün konsepti var, genç ekip olarak dans etmemizi vs bekliyor düğünde. Kameramana nerede nasıl poz vereceğimizi bile tembihledi Ben az çok diğer kızların ne tarzda giyineceğini biliyorum. Benim elbise gerçekten daha ağır kaçıyor. Yine de keyfimden böyle bir model düşünmediğimi anlamasını beklerdim. Alınganlık yaptığım şey acaba konsepti bozacağımı mı düşünyor diye düşünüyorum. Hassas olduğum konu olduğu için biraz fazla ince düşünüyor olabilirim. Belki de alakası yok, dediğiniz gibi elbiseyi beğenmedi.

Danışmadım zaten. Elbise aldın mı, bana göstermeden alma dedi. Öyle attım linki.

Arkadaşımın beni bilerek üzmesi ya da rencide etmesi gibi bir durumun söz konusu olduğunu sanmıyorum. Bilerek yaptığını düşünmüyorum. Kaç senedir hiç kırıcı olmadı. Ancak şu anda düğüne gelecek kız grubundaki herkes birbirine kıyafetini atıyor. Kendisi direkt bana sordu sen ne alacaksın diye. Kendimi biraz grubu bozan kişi gibi hisettim. Sanırım buna alındım.

Düğünlerde arkadaşlarının belli bir gösteri yapması ve gösteriye katılması gerektiğini düşünen insanlara anlam veremiyorum.

Kameramana poz vermek , zoraki olarak o dansta yer almak istemiyorsanız ; bir davetli olarak oturduğunuz yerden izleyebilirsiniz.

Bir miktar kilo verdiğinize göre , belli ki kilo verme ihtiyacı ve gayreti içindesiniz. Mevcut elbiselerinizden düğünde giymeye uygun olan bir elbise varsa ; yeni bir elbise almak yerine onu da tercih edebilirsiniz. Bir broş, kemer , fular vb aksesuarlarla elbiselerini çok hoş bir şekilde farklılaştırıyor insanlar.

Almayı düşündüğünüz elbiseyi merak ettim ,linkini paylaşabilir misiniz ?

Son düzenleme:
Bizim samimiyet seviyemiz de böyle Aramızdaki fark sizin başka elbise bulup alabilmeniz. Benim vaktim daraldı, bakıyorum ama bulamıyorum daha iyisini. Kendisi elbisemi uyusmuz bulunca kendimi düğün konseptinini bozan kişi gibi hisettim. Genç grubu cıvıl cıvıl giyinecekmiş. Benim de öyle olmam bekleniyor ama ben bulamadım henüz. Biraz ona bozuldum.

Belki daha şık olmanı istiyordur. Arkadaşısın neticede sana göre güzel olan ona göre olmayabilir. Bence arkadaşlığınızın samimiyetine güvenerek (kendi bakış açısıyla) objektif olmuş gibi geldi bana.

yani yakın arkadaşım diyorsun, aranızda mutlaka ortak bir iletişim dili gelişmiş olması lazım bu zamana kadar. çok yakın arkadaşım bana böyle dese, "ay hayatım o zaman senin şu paris'teki modacılara söyle de bana özel elbise diksinler " diye bi cevap yazar iyice dalgaya alırdım.

Aslında basit bir elbise, ancak ben kendimi alınganlık yaparak gece gece yaşlı teyze gibi hisettim

Haklısınız, kırılacak kişi bence de sormasın. İlk mesajımda dediğim gibi ben de sormadım. Direkt ne alacaksın, at bana dedi. Mecbur attım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…