chıcco düşünüyordum ama 4 tekerlekli bulamadım. Şimdi kraft istiyoruz
Mama sandalyesi ile ilgili bir yazı buldum ve sizlerle paylaşmak istedim;
Mama sandalyesi alırken dikkat etmeniz gerekenler
* 4 tekerlekli olmalıdır ve rahat kullanım açısından 4 tekerlek de 360 derece dönebilir özellikte olmalıdır.
* Tekerleklerin en az 2 tanesinde fren bulunmalıdır. Bu frenler sayesinde mama sandalyeniz sizin isteminiz dışında bebeğiniz tarafından da hareket ettirilemeyecektir.
* Kolayca hareket ettirilebilmesi ve taşınabilmesi amacıyla hafif olmalıdır.
* Bebeğinizin bu aylarda çok hareketli olduğunu hatırlayacak olursak, bebeğinizin ayağa kalkmasını önlemek amacıyla 5 nokta kemer güvenlik sistemiyle donatılmış olmalıdır. Bebeğinizin 5 nokta kemer güvenlik sistemini kendisinin açabileceği mama sandalyelerini kesinlikle kullanmayınız.
* Oturma kısmının yemek, oyun ve uyuma için en az 3 değişik pozisyona yatarak ayarlanması gerekir.
* Oturma kısmının bebeğinizin konforu açısından geniş ve yumuşak olması gerekir.
* Önünde ayarlanabilir portatif bir tepsi olmalıdır, Bu tepsi yemek sırasında sizin en büyük yardımcınız olacaktır
* Oturma kısmının kılıfının kolayca silinebilmesi ve temizlenebilmesi için PVC den üretilmiş olması gerekmektedir.
* Bebeğinizin emniyet kemerinin bağlı olmadığı zamanda bacaklarının arasına denk gelecek şekilde dizayn edilmiş aşağı kayıp düşmesini engelleyecek olan bir parçanın yer alması gerekmektedir.
* İstenilen yüksekliğe ayarlanabilmesi amacıyla 3 ile 6 arasında yükseklik ayarı bulunması gerekir, Bu özellik mama sandalyesinin tepsisi çıktıktan sonra çocuğunuzun sizinle birlikte aynı masada yemek yemesine olanak tanıyacaktır.
* Katlandıktan sonra ev içersinde ya da bir seyahat sırasında otomobilinizin bagajında minimum yer tutmalıdır.
* Kılıfı kesinlikle kumaştan üretilmiş olmamalıdır. Bebeğiniz yemeğini ya da içeceğini çok sık olarak mama sandalyesine dökeceği için kumaştan üretilmiş mama sandalyesi kılıfları çok sık yıkanacak ve çabuk eskiyerek kullanılmaz hale gelecektir.
* Sağlamlık ve darbelere direnç açısından iskeleti sert plastik ve hafif metalden üretilmiş olmalıdır.
Bütün bu özelliklerin dışında satın alacağınız mama sandalyeleri aşağıdaki özelliklerde üretilmiş olabilirler.
* Tekerlekleri olmayan mama sandalyeleri hareket güvenliği açısından çok güvenli olsalar da taşınabilme ve hareket ettirilebilme açısından dezavantajlı ürünlerdir.
* Ahşaptan üretilmiş mama sandalyeleri, nem ve darbelerden etkilenebileceği için kullanım ömürleri daha kısa olabilir.
* Ortadan katlanmayan ya da hiç katlan¬mayan mama sandalyeleri çok yer kaplayacakları için kullanışlı değillerdir.
(kaynk:
Kknsan - Mama sandalyesi alrken dikkat etmeniz gerekenler)