• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi siz olsanız hangisini seçerdiniz(mama sandalyesi)......????

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
hayırlı olsun canım,iyi bir tercih
bizimki de aynısı
bu marka diğer markalara göre çok çok iyi
kaliteli malzemeden üretilmiş
tüm markalar terletir(yıkanabilir özelliğinden dolayı) yapacak bir şey ama bazı markalar resmen naylon gibi
tepsinin altındaki bacak arası tepsiye monte olduğu için bacakları acıtmıyo ,diğer markalarda koltuğa sabittir
ayrıca ayaklarda sadece arkada tekerlek olması çok daha iyi denge sorunu açısından

teşekkür ederim cnm.
sizde iyi günlerde kullanın inş.
:71:

chıcco düşünüyordum ama 4 tekerlekli bulamadım. Şimdi kraft istiyoruz

Mama sandalyesi ile ilgili bir yazı buldum ve sizlerle paylaşmak istedim;

Mama sandalyesi alırken dikkat etmeniz gerekenler

* 4 tekerlekli olmalıdır ve rahat kullanım açısından 4 tekerlek de 360 derece dönebilir özellikte olmalıdır.
* Tekerleklerin en az 2 tanesinde fren bulunmalıdır. Bu frenler sayesinde mama sandalyeniz sizin isteminiz dışında bebeğiniz tarafından da hareket ettirilemeyecektir.
* Kolayca hareket ettirilebilmesi ve taşınabilmesi amacıyla hafif olmalıdır.
* Bebeğinizin bu aylarda çok hareketli olduğunu hatırlayacak olursak, bebeğinizin ayağa kalkmasını önlemek amacıyla 5 nokta kemer güvenlik sistemiyle donatılmış olmalıdır. Bebeğinizin 5 nokta kemer güvenlik sistemini kendisinin açabileceği mama sandalyelerini kesinlikle kullanmayınız.
* Oturma kısmının yemek, oyun ve uyuma için en az 3 değişik pozisyona yatarak ayarlanması gerekir.
* Oturma kısmının bebeğinizin konforu açısından geniş ve yumuşak olması gerekir.
* Önünde ayarlanabilir portatif bir tepsi olmalıdır, Bu tepsi yemek sırasında sizin en büyük yardımcınız olacaktır
* Oturma kısmının kılıfının kolayca silinebilmesi ve temizlenebilmesi için PVC den üretilmiş olması gerekmektedir.
* Bebeğinizin emniyet kemerinin bağlı olmadığı zamanda bacaklarının arasına denk gelecek şekilde dizayn edilmiş aşağı kayıp düşmesini engelleyecek olan bir parçanın yer alması gerekmektedir.
* İstenilen yüksekliğe ayarlanabilmesi amacıyla 3 ile 6 arasında yükseklik ayarı bulunması gerekir, Bu özellik mama sandalyesinin tepsisi çıktıktan sonra çocuğunuzun sizinle birlikte aynı masada yemek yemesine olanak tanıyacaktır.
* Katlandıktan sonra ev içersinde ya da bir seyahat sırasında otomobilinizin bagajında minimum yer tutmalıdır.
* Kılıfı kesinlikle kumaştan üretilmiş olmamalıdır. Bebeğiniz yemeğini ya da içeceğini çok sık olarak mama sandalyesine dökeceği için kumaştan üretilmiş mama sandalyesi kılıfları çok sık yıkanacak ve çabuk eskiyerek kullanılmaz hale gelecektir.
* Sağlamlık ve darbelere direnç açısından iskeleti sert plastik ve hafif metalden üretilmiş olmalıdır.

Bütün bu özelliklerin dışında satın alacağınız mama sandalyeleri aşağıdaki özelliklerde üretilmiş olabilirler.

* Tekerlekleri olmayan mama sandalyeleri hareket güvenliği açısından çok güvenli olsalar da taşınabilme ve hareket ettirilebilme açısından dezavantajlı ürünlerdir.
* Ahşaptan üretilmiş mama sandalyeleri, nem ve darbelerden etkilenebileceği için kullanım ömürleri daha kısa olabilir.
* Ortadan katlanmayan ya da hiç katlan¬mayan mama sandalyeleri çok yer kaplayacakları için kullanışlı değillerdir.
(kaynk: Kknsan - Mama sandalyesi alrken dikkat etmeniz gerekenler)

ırmako77 cnm ilgin için teşekkür ederim.
bu yazıda yazan bütün özellikler chicconun polly mama sandalyesinde var.
sadece 1 tanesi hariç.ön tekerlekler malesef sabit:(
malesef diyorum çünkü gerçekten kullandıkça ön kısımında tekerlekli olmasını tercih ederdim.
sandalyeyi bir odadan diğer odaya geçirmek zor oluyor.sandalyenin ön tarafını kaldırmak suretiyle ancak hareket ediyor. buda bebek içindeyken çok zor.biliyorum buda bebeğin güvenliği için yapılmış .sandalye sabit kalsın diye ama bencede ön taraftada tekerlek olsaydı ve tekerlekler sabitlenseydi çok daha iyi olurmuş.tek kusuru bu.yoksa 4 4lük bir sandalye.
bu kısmınıda düşünüp sende buna göre karar ver istersen cnm.

arkadaşlar chicco nun bi önceki serisinde dört tekerlek varmış ama çok fazla test edip 2 tekerleğe indirmişler ben özellikle yetkiliyle konuşmuştum.
bebek biraz daha ağırlaştığında ön sağ ve sola aşağı doğru sarkmaya çalıştığında çok rahat bir şekilde kayabilir ve devrilebilir
ayrıca neden mama sandalyesini yürüteç gibi kullanmak istiyorsunuz ki onu anlayamadım
odadan odaya geçince sandalyeyi ayrıca ,bebeği ayrıca geçirseniz.
sonuçta kendimiz içinde aynı şeyi yapıyoruz öyle değil mi?

ayrıca neden mama sandalyesini yürüteç gibi kullanmak istiyorsunuz ki onu anlayamadım
odadan odaya geçince sandalyeyi ayrıca ,bebeği ayrıca geçirseniz.
sonuçta kendimiz içinde aynı şeyi yapıyoruz öyle değil mi?

mama sandalyesini yürüteç gibi kullanmak???
canım zaten bebeği ayrı sandalyeyi ayrı alıyoruz.içindeyken bu pek mümkün olmuyor.
dört tekerlek olsaydı ve tekerlekler sabitlenebilseydi daha iyi olurmuş demek istedim.
hatta bebek içinde yokken bile sandalyeyi yürütmek çok zor oluyor. neresinden tutup iteceğimi şaşırıyorum kol kısımlarından itiyorum aynı zamandada sandalyenin önünü kaldırıyorum.kullananlar
anlatmak istediğimi tam olarak anlayacaktır.

mama sandalyesini yürüteç gibi kullanmak???
canım zaten bebeği ayrı sandalyeyi ayrı alıyoruz.içindeyken bu pek mümkün olmuyor.
dört tekerlek olsaydı ve tekerlekler sabitlenebilseydi daha iyi olurmuş demek istedim.
hatta bebek içinde yokken bile sandalyeyi yürütmek çok zor oluyor. neresinden tutup iteceğimi şaşırıyorum kol kısımlarından itiyorum aynı zamandada sandalyenin önünü kaldırıyorum.kullananlar
anlatmak istediğimi tam olarak anlayacaktır.

canım benim, aynı mama sandalyesinden bende kullanıyorum
dolayısıyla ne demek istediğini gayet iyi anlıyorum
fakat bu kadar iyi aksanı olan ve kullanımı çok basit olan bir sandalyeyi mutfaktan diğer odaya geçirmek için neden kapatmıyorsun peki?
sadece ayaklarını kapatman yeterli
koltuğunu kapatmana gerek yokki
niye bu kadar sıkıntı?
yok kolundan itmek,önünden kaldırmak vs.
ben eğer mutfakta yer değiştireceksem ön iki ayağından hafifçe kaldırıyorum
ama kapıdan çıkaracaksam mutlaka kaldırıyorum
ayrıca çokta yer değiştirme ihtiyacı duymuyorum.

yürüteç gibi derken şunu kastettim
sanki her odaya sandalyeyle beraber gidiyormuşsunuz gibi anladım,eğer yanlış anladıysam özür dilerim

Back