Siz olsanız bu eve taşınır mıydınız

İşte mahalleyi bilemiyorum. Arkadaşımın evi şu an 5-6 yıllık içini de görüntülü konuşmalardan biliyorum çok hoştu genişti :)
Kayseride evler genelde geniştir, içi de güzel olur. Buranın haklı gösterişi sever biraz. Anneme ev bakıyoruz haftalık değişiyor fiyatlar ama o fiyatlar kalmadı maalesef, merkeze uzak yerlerde belki diyebilirim. Hep 3+1 yaparlardı 2+1 ev yapmaya başladılar milletin parası yetmiyor diye çok düşünceliler

Bu arada biz evimizi satmak istiyoruz, sahibinden den civar evlere baktik o kadar sisirilmis ki fiyatlar.
Emlakciya danistik, o fiyatlri koyuyorlar ama satamiyorlar dedi.
Artik kim kime neyi gecirirseye donmus ekonomi sanki.

25 yıllık bina ne kadar sağlam olabilir onu deprem esnasında görürsünüz. 400 bin peşin oraya verene kadar ev almak daha mantıklı. Ben tasinmazdim

Yaşı var evin testte yapîlmamış üstelik 14 katlı içi altın olsa ne yazar 2 yillik peşin istedigi parayı yok bile saysam ben şahsen bedava dese asla oturmazdım canımızın sağlığı hiçbişeyden önemli değil

Aylık 17 bin kira odeyebilen ev sahibi olabiliyor mu ki :) herkes bunu yazmış. Daha da yüksek oderim ama istanbulda alabilecegim ev yok mesela...pesinatim az çünkü.
Biz de 20bin gibi ödüyoruz ama ev alamayız şu durumda.
Ben de şaşırıyorum 17bin ödüyorsan peşin de verebiliyorsan ev al diyenlere.
Hayır alayım dese kredi vermiyorlar zaten kolay kolay.
İki sene öncesinden gelen yorumlar sanki:)

Antakya da kayadan yapılan 50 60 senelik evler tarihi eser yapılar Tuz buz olduhep

Bu arada biz evimizi satmak istiyoruz, sahibinden den civar evlere baktik o kadar sisirilmis ki fiyatlar.
Emlakciya danistik, o fiyatlri koyuyorlar ama satamiyorlar dedi.
Artik kim kime neyi gecirirseye donmus ekonomi sanki.
geçen seneye kadar mahallemdeki evler maksimum 1 hafta 10 gün yayında kalırdı, tutulurdu
ne zaman baksam taş çatlasa 15 aktif ilan falan çıkardı 2+1 ve 3+1 için
1 haftadır takip ediyorum
1 aydır yayında olan kiralık ev ilanları var mesela
çıkan aktif ilan sayısı ise mahallem ve yukarıda yazdığım oda sayıları için
kaç dersiniz?
tam 40 aktif ilan var
kiralar tabii aşırı saçma
geçen seneye kıyasla 2 katına çıkmış durumda
2020de taşınma dönemimde, emlakçıyı aramaya değer sadece 8 ev bulabilmiştim
bakın sadece telefon edip sormaya değer diyorum
taşınmaya değer demiyorum
hem satılık hem de kiralıklarda durgunlaşma dönemine girildi arkadaşlar
satmak isteyen satamıyor, almak isteyen alamıyor
ev sahibiyle sorun yaşayan kiracı evden çıkmıyor, mahkemelik oluyorlar
mahkeme ilk duruşma için 1 sene sonrasına gün veriyor falan
biraz araştırdım, ülke genelinde de böyleymiş gidişat

Antakya da kayadan yapılan 50 60 senelik evler tarihi eser yapılar Tuz buz olduhep
Doğrudur ama Antakya maalesef fay hattı olan bir ilçe 6 Şubatta yaşanan felaketse yanlış hatırlamıyorsam 2 fay hattının aynı anda kırılması yüzünden oldu, depremlerin büyüklüğü yanısıra şiddeti de önemlidir, depremlerin şiddetinde mecalli ölçeği kullanılıyor bu ölçekte 1’den 12’ye kadar şiddet belirlenmiş, 11 ilimizin yaşadığı felaket 11 şiddetinde yani felaket

Peki birsey soracagim 2 yıllık peşin vereceksiniz adam evi 1 ay sonra satsa ne yapacaksınız?Yeni alan kişinin sorunu değil 2 yıllık ödemeniz.Ben olsam öyle bir işe girişmem

Peki birsey soracagim 2 yıllık peşin vereceksiniz adam evi 1 ay sonra satsa ne yapacaksınız?Yeni alan kişinin sorunu değil 2 yıllık ödemeniz.Ben olsam öyle bir işe girişmem
Böyle bir şey hukuken mümkün değil. 2 yıllık peşin para o evdeki 2 yılımı garanti altına alıyor evi satarsa verilen meblağı faiziyle ödemek zorunda kalıyor.

Evet malesef bazi istatistikler de 9.2 gösteriyor htayı. Ya zaten van ve elazıg depreminde de hatay zangır zangır titremisti ordaki fay baya aktif ama bu derece yıkacagını dusunemedik benm evm yemi bitmişti 6 aylıktı daha ve kayalık zeminde olmasına ragmen ilk 2 katı coktü. 3.kat zemin kat oldugu bildiginz millet 3.kattan balkondan atladı. Ailemde tokide kayalık zeminde olmasına ragmen iç duvarları ve balkonlar yerlere serildi. Dısarı kacsan balkon betonları küt pat yere dusuyor cok sukur herkes canını kurtarmıs ama ne mustakil ev ne bina diye bişey bırakmadı yani.istanhul gibi biyerde büyük deorem bekleniyorken binanın incigine cıncıgına bakmalı yani. Ve uzmanların yerinde olsam masus aha deprem geldi geliyor derim en azından yetkililer ellerini xabuk tutup saglamlastırma yoluna girseler bari istanbulda depreme dair suan nasıl bir calısma var bilmiyorm ama rabbim kimseye yasatmasın o anları

408.000 TLnin aylık faiz getirisi 12 bin tl, adam akıllıymış size 17 bine değil aslında 29 bine kiralamış oluyor evi eğer planları bu şekildeyse :))

Bukadar pesin para vereceginize kredi cekip ev almak daha mantijli degilmi ya bu miktari nasil pesin isteyebiliyolar ayrica 25 yillik binada oturmazdim nekadar guzel olursq olsun

İç Anadolu da, 25 yıllık bina,iki yıl peşin isteniyor ve kira 17 bin. Bu şartlarda rakam aşırı yüksek geldi bana.
Kayseri için normal rakamlar bunlar. Ankara’da örneğin daha güzel evleri daha uyguna bulabilirsiniz Kayseri’ye göre. Çünkü nüfus fazla ama nezih sayılabilecek semt az. Öğrencilerin olduğu semtte bile kiralar 9 binden başlıyor. Arz talep dengesi. Kayseri oldum olası peşin ister peşin istemezse Euro ile ister garip bir şehir.
Tutulmuş bile ev çoktan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…