- 10 Haziran 2012
- 1.389
- 3.264
- 333
Kayseride evler genelde geniştir, içi de güzel olur. Buranın haklı gösterişi sever biraz. Anneme ev bakıyoruz haftalık değişiyor fiyatlar ama o fiyatlar kalmadı maalesef, merkeze uzak yerlerde belki diyebilirim. Hep 3+1 yaparlardı 2+1 ev yapmaya başladılar milletin parası yetmiyor diye çok düşüncelilerİşte mahalleyi bilemiyorum. Arkadaşımın evi şu an 5-6 yıllık içini de görüntülü konuşmalardan biliyorum çok hoştu genişti :)
Biz de 20bin gibi ödüyoruz ama ev alamayız şu durumda.Aylık 17 bin kira odeyebilen ev sahibi olabiliyor mu ki :) herkes bunu yazmış. Daha da yüksek oderim ama istanbulda alabilecegim ev yok mesela...pesinatim az çünkü.
Antakya da kayadan yapılan 50 60 senelik evler tarihi eser yapılar Tuz buz olduhep25 yıllık eski sayılmaz yani İstanbul’un eski yerleşim yerlerindeki evleri düşününce 25 yıllık bina onlara göre gayet yeni bir bina oluyor, 60-70 yıllık binalar var İstanbul‘da ve zemini kayalık olan çok katlı olmayanları büyük bir İstanbul depremi olsa dahi yıkılmaz, ki 70 sene öncenin malzemelerine göre yapılmış olmalarına rağmen.
O yüzden evin kaç yıllık olduğu değil de zeminin sağlamlığı, yanından yakınından fay hattı geçip geçmediği, 14 kat için mi izin çıkmış, doğru malzemelerle mi yapılmış kısmı önemli.
geçen seneye kadar mahallemdeki evler maksimum 1 hafta 10 gün yayında kalırdı, tutulurduBu arada biz evimizi satmak istiyoruz, sahibinden den civar evlere baktik o kadar sisirilmis ki fiyatlar.
Emlakciya danistik, o fiyatlri koyuyorlar ama satamiyorlar dedi.
Artik kim kime neyi gecirirseye donmus ekonomi sanki.
Doğrudur ama Antakya maalesef fay hattı olan bir ilçeAntakya da kayadan yapılan 50 60 senelik evler tarihi eser yapılar Tuz buz olduhep
Böyle bir şey hukuken mümkün değil. 2 yıllık peşin para o evdeki 2 yılımı garanti altına alıyor evi satarsa verilen meblağı faiziyle ödemek zorunda kalıyor.Peki birsey soracagim 2 yıllık peşin vereceksiniz adam evi 1 ay sonra satsa ne yapacaksınız?Yeni alan kişinin sorunu değil 2 yıllık ödemeniz.Ben olsam öyle bir işe girişmem
Evet malesef bazi istatistikler de 9.2 gösteriyor htayı. Ya zaten van ve elazıg depreminde de hatay zangır zangır titremisti ordaki fay baya aktif ama bu derece yıkacagını dusunemedik benm evm yemi bitmişti 6 aylıktı daha ve kayalık zeminde olmasına ragmen ilk 2 katı coktü. 3.kat zemin kat oldugu bildiginz millet 3.kattan balkondan atladı. Ailemde tokide kayalık zeminde olmasına ragmen iç duvarları ve balkonlar yerlere serildi. Dısarı kacsan balkon betonları küt pat yere dusuyor cok sukur herkes canını kurtarmıs ama ne mustakil ev ne bina diye bişey bırakmadı yani.istanhul gibi biyerde büyük deorem bekleniyorken binanın incigine cıncıgına bakmalı yani. Ve uzmanların yerinde olsam masus aha deprem geldi geliyor derim en azından yetkililer ellerini xabuk tutup saglamlastırma yoluna girseler bari istanbulda depreme dair suan nasıl bir calısma var bilmiyorm ama rabbim kimseye yasatmasın o anlarıDoğrudur ama Antakya maalesef fay hattı olan bir ilçe6 Şubatta yaşanan felaketse yanlış hatırlamıyorsam 2 fay hattının aynı anda kırılması yüzünden oldu, depremlerin büyüklüğü yanısıra şiddeti de önemlidir, depremlerin şiddetinde mecalli ölçeği kullanılıyor bu ölçekte 1’den 12’ye kadar şiddet belirlenmiş, 11 ilimizin yaşadığı felaket 11 şiddetinde yani felaket
Kayseri için normal rakamlar bunlar. Ankara’da örneğin daha güzel evleri daha uyguna bulabilirsiniz Kayseri’ye göre. Çünkü nüfus fazla ama nezih sayılabilecek semt az. Öğrencilerin olduğu semtte bile kiralar 9 binden başlıyor. Arz talep dengesi. Kayseri oldum olası peşin ister peşin istemezse Euro ile ister garip bir şehir.İç Anadolu da, 25 yıllık bina,iki yıl peşin isteniyor ve kira 17 bin. Bu şartlarda rakam aşırı yüksek geldi bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?