Siz olsanız bu eve taşınır mıydınız

Ev tutulmuş kızlar. Başka bir eve karar vereceğim sanırım onun kirası da 20 bin ama en azından yıllık istemiyor aylık ödemeler

Ev tutulmuş kızlar. Başka bir eve karar vereceğim sanırım onun kirası da 20 bin ama en azından yıllık istemiyor aylık ödemeler
Hey maaşallah, tutan yerlisi mi acaba. Yeni ev gençse, nitelikliyse 20 de fazla sayılmaz.

2 senelik kirayı pesin vermek büyük cesaret çevrenizde komşularınız bile iyi mi kötü mü bilmiyorsunuz büyük bir parayı eve bağlamak üstelik kira olan bir eve öylesine saçmalık nasıl büyüledi ki bu ev sizi mantık devreye girmiyor?

Yani aynı durumda olsam 1+1 ev alırım onda otururum.O kirayı vermem ev sahibine.400 kusur için kredi cekeceksem 2 sene biter ben hala o kirayı oduyor olurum herhalde.Ben Marmaris gibi bir yerde ev sahiplerine kira parası vermemek icin 1+1 de kalmış insanım.Yerinizde olsam kendi 1+1 imde oturur kendime yatırım yaparım.Ev sahibi derdi de cekmezdim.

Avantajlar güzel. Dezavantajlara gelince o muhitte piyasa şartları böyleyse o zaman kabul etmeniz lazım evi beğenmişsiniz. 2 yıllık peşin istiyorsa kontrat da en az 2 yıl olacak demektir. 2 yıl sonra 3. yılda kendi kendine yenilenir ve10 sene, yani bu durumda 12 sene, sizi geçerli bir gerekçe olmadan çıkaramaz. Deprem konusuna gelince burada ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Bazı eski binalar var çok sağlam yapılmış, bazı yeni binalarsa üfürsen yıkılacak. Belli olmuyor. Çok katlı bina az katlı binalardan daha risklidir ama biz izmir depreminde tek katlı evden çıkamadık onu hatırlıyorum resmen kaçamadık yani ayakta duramadık koltuğa yığıldık kaldık öyle bitene kadar. ...

Bunlar nasıl rakamlar böyle..20 bin,aidat,elektrik,şu,doğalgaz size ne kalacak geriye merak ettim doğrusu
Durumlar maalesef böyle.az önce başka başlıkta 26 bin alan insana çok dediler bazıları ama istanbulda mesela kiralar en kötü yerde 10-15 binden başlıyor hadi kiraya en kötü muhitte falan10 bin verse bile 16 bin kalıyor mutfak,faturalar,yol,yemek koyunca doğru düzgün birşey kalmıyor maaştan karın tokluğuna çalışıyor insanlar kira ödüyorsa.kendi evi olmayanlara üzülüyorum sabit ortalama yada düşük maaşla resmen maaşın çoğu kiraya gidiyor zaten.

Süsü püsü boşverin, önce güvenlik. Annemin evi 45-50 yıllık bi koperatif sitesiydi. Ordan taşındı beraber 3yıllık bi siteye geldik. Depremde oturduğumuz site de duvardan duvara savrulduk evde yarıklar var fayanslar düştü falan. Az hasarlı dendi, sonra onuda değiştirdiler mi ne yaptılar emin değilim ama hasar tespitine pek güvenmeyin. Neyse annemin komşularını aradık, sallandık ama hiç bi çatlak bile yok dediler. Ki annemin evinin altında neredeyse 6-7yıl su deposundan sızan su havuz olmuştu kimse ilgilenmiyordu evi nem ve küf sardı zar zor su olayını hallettik. Temeli çürütmüşmüdür diye düşünürken maşallah dağ gibi ayakta hala.

Şehir İstanbul ise kaçın 25 yıllık bina 14 kat. Bakın taşınıyorum aileme yakın olmak için. Hayatımda gördüğüm en güzel evi gördüm. Sahibinden üstelik kozyatagi merkez. Ev 140 metrekare bina sağlam dediler. 10 katlı bina yapan kişiler de orda oturuyor. Altında market metroya iki dakika sémt harika. Evin içi yapılı mutfak dolapları banyo ebeveyn banyosu. Ve öyle güzel bir balkon ki kadın kendi için yaptırmış ülke dışına gidiyor kiracı bile oturmamış hiç. Ve fiyatı biz çok iyi anlaştık diye emsallerinin neredeyse üçte ikisine veriyor. Aynı apartmanda evler 30 bin ben 20 bine tutacaktım. Yeter ki evime bakılsın dedi ortak kişi de olunca arada. Kiraya da yüzde 25 zam olur dedi istersen sözleşmeye yazarız dedi. Daha ne desin. Ama bina 25 yıllık dedi onu dediği an ben kaçtım. Daha uzak Daha küçük bir yerde dağa pahalı ev tuttum. Deprem var sonuçta bir gerçek. Ve yavaş yavaş sallantilar olsa ben nerde yaticam nasıl o evde uyucam. Malatya depremi felaketti. Allah bir daha yaşatmasın. Daha az katlı Daha yeni bir bina arayın bence. Ben o eve asik olmuştum ama nasip

Bence hayirlisi olmuş sizin icin.
Ev sahibi 2 senelik peşin alıp kendini garantiye alıyor ama sizin garantiniz ne? Sağlamlık konusu bile muammayken 2 senelik peşin ödemek mantıklı değil.
Ha Adanada senelik,6 aylık falan alınıyordu eskiden kiralar ama aşıri ucuzdu o dönem kiralar,insanların ödeme gücü vardi,Kayseride bu kira cok fazla,İstanbula yaklaşmış belkide yer yer eşdeğer bir bedel.
Aylık ödeyin daha iyi memnun kalmazsınız taşınmanız gerekir vs en azından eliniz kolunuz bağlanmaz ödedim diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…