Siz olsanız 5000-4000 Tl borç verir miydiniz?

param varsa veririm
tabi habersiz değil

borç verirken ben başımın gözümün sadakası olsun diye veririm yani geri gelecek diye değil
çünkü genelde sorun çıkıyor bu konuda
yani gelmese de sizi zora sokmayacak bir paraysa verin

verdikçe allah verir diye düşünürüm hep

1-Zor durumda kalana yardım etmek güzel şeydir. Karşılığını Allah verir. Ama bu sizi sıkıntıya sokmayacak miktar olmalıdır. Sadaka olarak 1 lira ile çok lira arasında bir fark yoktur. Yeter ki sizi sıkıntıya sokmasın ve niyetiniz temiz olsun. Hepsi sadakadır.

2-Bu borç filmlerinde ben yeterince başrol oynadım. Senaryo çok tanıdık.O para zor geri gelir. sanırım arkadaşın bi 6 ay kadar çalışmadan durumunu kurtaracak parayı istiyor.

3-Eşin kabul etmez tabi. 5000 lira için o adam kaç sabahın köründe kalkıp kaç gün ter döküyor. kolay mı bir düşünün ? Üstelik bunu ailesi için yapıyor. Başkası gelsin yesin diye değil. Habersiz verip kendi evliliğinizi tehlikeye atmayın, Akıl tutulması yaşayıp hzurunuzu kaçırmayın...

4-500 Tl unutacağınız paraysa onu verin. Ayıp filan olmaz. Eğer burun kıvırırsa arkadaşlığınızın kalitesinide görmüş olursunuz...

Son düzenleme:
bence arkadasın dediğin kadar kötü durumdaysa senden gelecek her miktara sevinecektir, yardımın azı cogu olmaz, ayıp olur diye düşünüp üzülme, eşinden habersiz iş yapma ama, eşin 500 tl ye birşey demez belki,ona arkadasının durumunu anlat, bütçenizi sarsmayacaksa eğer hayır demez bence, habersiz vereyim diyorsan yapma derim, habersiz 5 lira bile verme, evliliğinde durduk yere sorun yasarsın

Bugun siz verdiniz yarın kimden alacak ya da aldıklarını ödeyebilecek mi ayrıca sizde calısmıyormuşsunuz bu kadar para sizide dara sokar zaten..bu işe kesin bir çözüm bulması gerekiyor hazıra dağ dayanmaz..günlük bulup günlük yaşamak istiyor sanırım ayrıca siz bu parayı verirseniz iş bulmaz kendine biraz sıkıntıyı görsün ki iş arayışını cabuklastırsın onun dışında destek olacaksan mutfagına birşeyler alabılırsın daha makbule geçer

sakın eşinizden habersiz para vermeyin, mutlaka ama mutlaka bunu eşiniz öğrenir ve ilişkinizi çok kötü etkiler.. hem eşim izin vermez borç vermeme demişsiniz, neden onu kızdıracak bi şey yapmaya kalkıyorsunuz, arkadaş, dost, akraba bunların hepsi boş inanınki insanın eşi gibi kimse olamaz ( tabi iyi bir eşse ) başkaları için eşinizi kırmayın, ilişkinizi yıpratmayın üstelik eşiniz tanımıyor bu arkadaşınızı, neden hiç tanımadığı birine, bilmediği bi sebepten (sebebini sizde bilmiyorsunuz!!! ) 4000 tl versin?

500 tl vereyim ayıpmı olur, demişsiniz, adam olana çok bile aslında :)) ama yaşadım hemen hemen aynısını, bi akrabam araba alacaktı borç istedi benden, bende ne kadar param varsa verdim kendisine, bana ne dedi biliyormusunuz; bu verdiğin ihtiyacım olana göre devede kulak kalıyor... oysa benim tüm paramdı, işsizdim, borcum vardı buna rağmen hiç ikiletmeden vermiştim söz verdiği zamanda vermedi, beni çok sıkıntıya soktular..

diyeceğim; vereceğin 500 tl ile tatmin olmayacaktır, daha fazlasını isteyecektir, siz bi kere para vermeye başlayıncada bu isteklerin sonu gelmeyecek, hep bi şeyler isteyecek sizden

siz bence eşinizle konuşun, ne yapabiliriz, nasıl yardımcı olabiliriz deyin, eşinizle ortak bir karar verin, sonuca göre davranın, ama sakın eşinizin izni olmadan tek kuruş bile vermeyin

zorda olana darda olana yardım etmek güzel ama . sen bu durumu kocana söylemezsen o kötü aranız bozulur açılır hesabını veremezsin bunun kararını eşinede danış. yardımcı olmak isteyebilirisn yanlız verdiğin paradan dişini çekeceksin geri ödeyemez. o yüzden eşine anlat rıza gösterirse belki 500 lira gibi rakamı sevabına verin . arkadaşınada söyle tatlım daha fazlasını yapmak isterdim ama mümkün olmadı bunu çıkartabildim de. dürüstlük her zaman kazanır

zorda olana darda olana yardım etmek güzel ama . sen bu durumu kocana söylemezsen o kötü aranız bozulur açılır hesabını veremezsin bunun kararını eşinede danış. yardımcı olmak isteyebilirisn yanlız verdiğin paradan dişini çekeceksin geri ödeyemez. o yüzden eşine anlat rıza gösterirse belki 500 lira gibi rakamı sevabına verin . arkadaşınada söyle tatlım daha fazlasını yapmak isterdim ama mümkün olmadı bunu çıkartabildim de. dürüstlük her zaman kazanır

Para az buz bir para değil sonuçra orta halli insan için. Bence huzurunuzu kaçırmayın. Eşiniz o parayı kazanmak için neler yapıyor kim bilir ben olsam vermezdim bu kadar büyük bir meblağ.

O kadar sıkışıksa parayı geri ödeme konusunda büyük sıkıntı olacak demektir. Hani hayatında biri olmasa bu para tamamen sana ait olsun, arkadaşına da çok çok güveniyorsun, bir nebze... Ancak en ufak bir sorun olduğunda eşinle aran bozulacak. Eşinden haberli bir şekilde verebileceğini ver. Hem sonra bu kadar parayla kaç ay yaşanır. Bu arada iş bulma konusunu bir an önce halletmesi gerekir. Yoksa borçla harçla yürümez bir hayat. Şimdilik acilen idarelik bir iş bulsun, durumu düzeldikçe kendine uygun iş arayışında bulunsun derim. İşin nev'i önemli değil, para kazansın sonuçta. Yani sonuç olarak ben olsam borç istemektense bunu yapardım.

Benim eşim de benden habersiz bir arkadaşına 5000 tl borç vermiş 1.5 yıl önce. Birkaç aya veririm demiş ama hala yok ortada .
Eşi de maşallah face te görüyorum gezip tozuyor, yurtdışı yurtiçi.
Boçr vermek çok faydalı da keşke insanlar zamanında ödese.
Sizin arkadaşınızın durumu farklı ama eşinizden habersiz vermeyin.
Şahsen ben habersiz vermesine üzülmüştüm.

İyi ki varsınız;borç konusundaki tespitlerinizde çok haklısınız.
Farklı fikirleri okumak daha iyi idrak etmemi sağladı.

Kendi çapımda cüzi bir yardımda bulunmaya karar verdim.Gerçi ben karar vermeden beni arayıp hangi hesaba gönderceğimide söyledi...Her neyse.
Gözden çıkarabileceğim bir para olmalı. Dediğiniz gibi, eğer parayı küçümserse de bu kendi ayıbı. Madem bu kadar sıkıntısı var ailesiyle yaşasın sonuçta. Ben neden kendimi sıkıntıya sokayım ki,hani imkanım olsa gene yapacağım ama yok...

Parayı az bulursa yapabileceğim birşey yok, ben elimden geleni uygun gördüğüm şekilde yapıyor olacağım.Benim içim rahat olacak.Öbür türlüde ben huzursuz olacağım.
Elbette durum çok ciddi olsaydı yada söz konusu sağlık olsaydı belki yaklaşımım daha farklı olurdu.

Ama en azından madem bu durumdasın,akraba veya ailenle iletişimini koparmayacaksın;ya da küçükte olsa bir iş bulup çalışacaksın...Öyle değil mi...

Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin...

burası tuhafıma gitti sizde çalışmıyorsunuz neden onun işi bırakması size ters bi durummuş gibi geldi ki

konuya dönecek olursak bi şekilde çalışmaya başlaması gerekiyor

Nereden ne bulup çıkarıyorsunuz,benim onca yazdığım şeye karşılık...Her neyse.

Kendimin işsiz olduğumu söyledim zaten. İl değişikliği yaşadığımızı da söyledim. Keyfi çalışmamazlık yapmıyorum.Ayrıca geçen sömestır yüksek lisansa başladım.İnşallah yolumu açacaktır...

Bundan önce biriktirdiğim/biriktirdiğimiz paralarla ev alma işine giriştik.Haliyle şu an hali hazırda eşimden ayrı param yok,eşimle ortak hesabımız var.

Yani tüm seceremi dökmem mi gerekiyor?! Sırf tasvip etmediğim birşeyi söylediğim için...Sonuçta onun evliliğindeki çıtırdamalarını ve sonra ki koşullarını biliyordum.

Herşeyi geçtimde; belki benim maddi olarak ailem vs gibi güvendiğim gibi şeyler vardır ve çalışmıyorumdur..Karşımdaki insanın benim veya bir başkası gibi eğer güvenebildiği bir kaynak yok ise,onun çalışmıyor olmasını tasvip etmemem kadar doğal birşey olamaz ki...

Yani ben çalışmıyor olsam bile "ben" ve "o"nun durumu aynı değil ki...Bu herkes için böyle,herkesin şartları farklıdır.

Son düzenleme:
borç vericeksen eğer
ya arkadaşını gözden çıkar, ya da paranı unut derler..

çok doğru bence

almaya gelınce herşey güzeldir, vermeye gelınce işler değişiyor genelde..

sen çalışmıyorsun ki, nasıl borç istiyor senden..yarın öbür gün eşin duysa ne yapmayı düşünüyorsun?? oldu ki veremedi?
eşinle aran bozulur cnm...çalışıyor olsan neyse..hoş çalışsan bile kımseye borç verılmez bu devırde

Son düzenleme:
borç vericeksen eğer
ya arkadaşını gözden çıkar, ya da paranı unut derler..

çok doğru bence

almaya gelınce herşey güzeldir, vermeye gelınce işler değişiyor genelde..

Valla ortak yorumlar onu gösteriyor...
Bir de benim huyum vardır, ben kendi paramıda isteyemem belki imkanı yoktur falan diye...
Ne bileyim,düşünüyorumda insan kendi parasını isterken bile çekimser olur böyle bir durumda.
Yani istesen bir türlü istemesen bir türlü.

Bir de sonuçta ne kadar güvenirsen güven karşındakine,hayat bu...Planladığın şekilde gitmeyebilir bazı şeyler. İşte böyle bir durumda ne ben zor durumda kalmak istiyorum ne de onun bana karşı mahçup olmasını istiyorum.

cok iyi yapmissin arkadasim, "Az veren candan, cok veren maldan" derler sen elinden geleni yapmissin. Artik geri verirse verir, vermezsede canisagolsun seninde elinin yuzunun sevdiklerinin sadakasi olsun...

Buyuk Allahim kimseyi kimseye muhtac etmesin, amiin

işin içine para girdiği zaman
herşey farklı boyuta giriyor
bir müddet sonra..

çalışmayan insanda ki cesarete bak..az para değil cnm yaa..nasıl ödeyecekmış? ayrıca ne zaman ödeyecekmiş?

işin içine para girdiği zaman
herşey farklı boyuta giriyor
bir müddet sonra..

çalışmayan insanda ki cesarete bak..az para değil cnm yaa..nasıl ödeyecekmış? ayrıca ne zaman ödeyecekmiş?

Hiçbir kesinlik yok...İş arıyor epeydir,tabi sanıyorum biraz kurumsallaşmış şirketlere bakıyor.
Ama kanımca kendini geçicide olsa sağlam bir ipe bağlarsın,sonra bir yandan istediğin işe bakarsın...
Bir diyor ki Kpss'ye gircem belki kazanırım.
Kpss olsa ne, kaç ay sonra atancak hem sonra memur maaşı falan zaten kendine yeni hayat kurmaya anca yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…