Merak etme sütün varken de yine mânâ bulurlar.Merhaba
Yakın zamanda doğum yaptım bebeğim emmek istemiyor sütüm gelmediği için memede tutamıyorum hemen ağlayıp kendini kasıyor sinirden mecburen uzatamıyorum. Emmedikçe sütüm gelmemeye devam ediyor tabi. Sağım denediğimde ise 1 yudumluk süt geldi yani masaj denedim sıcak duş vitaminler beslenme şekli vs ne denediysem fayda etmedi. Hastanede bebek hemşireleride denedi olmadı. Mecburen mama veriyorum bebeğime ve bu beni cok huzursuz ediyor cok kötü bir şey yapıyormusum gibi hissettiriyor. Birde bunun psikolojik boyutu var tabiki sürekli nasıl emmez nasıl süt olmaz gibi aşağılanıyorum sanki yada ben çok hassas olduğum için öyle hisediyorum suan Sizin bir çözümünüz var mı nasl yapıyorsunuz lütfen akıl verin bana
Hemde nasıl canım yanıyor dikişlerim sızlıyor ama bebeğimi emzirmeyi hep hayal etmiştim hayal oldu gibi bişey. Elimden geleni yapıyorum ama sanki mama verdikçe bebeğim benden uzaklaşıyormus gibi hissediyorumHerkes emzirmek zorunda değilki canım kötü bişey değil mama vermek yeni doğum yapmışsın belki canın bile acıyodur , ama pes etme dene yine de bi yudumluk çıktıysa mutlaka sonrası da gelir sağmaya devam et bebeğine meme vermeyi kesme derim bu arada bebeğim yok:)
Orası Doğru bu seferde sütün kalitesini tartısırlar belki. Ama gerçekten ben bir anne olarak evladıma karşı kendimi yetersiz hissediyorumMerak etme sütün varken de yine mânâ bulurlar.
Kısacası insanlar hep üstüne vazife olmayan herşeye konuşur.
Kafam gürültü kaldırmıyor az sus deyin konuşana.
Canım öyle düşündüğünü tahmin ettim arada emzirmeye calış yine de sütün azıcık geldiyse mutlaka gelir dinlen bol bol sütün var mı şuan süt yapan şeyler ye diyo mu doktor mesela öneriyosa dinle doktorunu cevreyi de duyma hiçHemde nasıl canım yanıyor dikişlerim sızlıyor ama bebeğimi emzirmeyi hep hayal etmiştim hayal oldu gibi bişey. Elimden geleni yapıyorum ama sanki mama verdikçe bebeğim benden uzaklaşıyormus gibi hissediyorum
Evet evet öyle yapmaya calısıyorum. Doktor besinden ziyade takviye edici bir kaç vitamin damla önerdi onları kullanıyorum yılmadım ama bu lohusa halimle cokta sağlıklı düşünemiyorumCanım öyle düşündüğünü tahmin ettim arada emzirmeye calış yine de sütün azıcık geldiyse mutlaka gelir dinlen bol bol sütün var mı şuan süt yapan şeyler ye diyo mu doktor mesela öneriyosa dinle doktorunu cevreyi de duyma hiç
öyle yapıyorum cok teşekkürler insallah gelir sütüm en azından emmese bile biberonla verirrimÖncelikle stres yapmayın, mama veriyorsunuz çocuk aç kalmıyor. Ama pes etmeyin emzirmeye devam edin. Kemikli et falan pişirin yiyin, beslenmeye dikkat edin, vitaminleri kullanmaya devam edin.
Boş kaldıkça sağım yapıyordum bazen sinirlerim bozuluyordu hem yorgunluk hem sütün az gelmesi ama devam ettim hep. kırkı çıktığında baya çoğaldı sütüm.iki saat ideal Dr uyuyorsa bile uyandırıp besle diyordu .sagdiklarimi az bile olsa veriyordum bir de mamayı Kaşıklı biberonla verdim memeye adapte olsun diye sonra mamayı bıraktım zaten süt çoğalınca.bence kafana fazla takma biraz da psikolojik yani stres iyi gelmiyor diye düşünüyorum elinden geleni yapıyorsun belli ki .olmazsa bile mama ile devam edersin.bir de mamayi yaptıktan sonra biberonu çalkalamak gaz yapıyormuş kaşıkla karıştırmak lazımmış ben bunu oğlum büyüdükten sonra duymuştumÇiş ve kakasını yapıyor ama inanılmaz gaz problemi yaşıyoruz bilmiyorum mama kaynaklı mı bu günde kez sağdınız mesela ben acaba az mı sağım yapıyorum diye sorguluyorum cünkü. 2 saatte bir uyandırıp 30 ml mama veriyorum mutlaka
En azından mama alıp karnını doyurabilecek güce sahipsin. Ve mama en son çareydi.Orası Doğru bu seferde sütün kalitesini tartısırlar belki. Ama gerçekten ben bir anne olarak evladıma karşı kendimi yetersiz hissediyorum
Çözümüm varMerhaba
Yakın zamanda doğum yaptım bebeğim emmek istemiyor sütüm gelmediği için memede tutamıyorum hemen ağlayıp kendini kasıyor sinirden mecburen uzatamıyorum. Emmedikçe sütüm gelmemeye devam ediyor tabi. Sağım denediğimde ise 1 yudumluk süt geldi yani masaj denedim sıcak duş vitaminler beslenme şekli vs ne denediysem fayda etmedi. Hastanede bebek hemşireleride denedi olmadı. Mecburen mama veriyorum bebeğime ve bu beni cok huzursuz ediyor cok kötü bir şey yapıyormusum gibi hissettiriyor. Birde bunun psikolojik boyutu var tabiki sürekli nasıl emmez nasıl süt olmaz gibi aşağılanıyorum sanki yada ben çok hassas olduğum için öyle hisediyorum suan Sizin bir çözümünüz var mı nasl yapıyorsunuz lütfen akıl verin bana
Gelir merak etmeyin, bol bol dinlenin, uyuyun. Emzirmeye de devam edin. Ama mama vermek de sizi yetersiz yapmaz. Süt artınca mamayı azaltarak bırakırsınız.öyle yapıyorum cok teşekkürler insallah gelir sütüm en azından emmese bile biberonla verirrim
Süt yok muymuş köyde? Ayrıca köyde de insanlar mama veriyordu eskiden.Sağımı da 2 saatte bir 10ar dk yapmanız lazım. Biberona alışmış ve öyle devam edecek olabilir. Üzülmeyin. Sadece çabalayın süt varken. Nasibi neyse o. Bazı bebekler ememiyor. Komşumun 30 yaşında kardeşini emzirememiş annesi. Köy yerinde mama da yok şekerli suyla filan kalmış hayatta. Tecrübeyle de ilgili değil yani. Nasip işi.
IÇmemiş demek ki hayvanları da varmış. 30 yıl önce her köy aynı mıydı sence?Süt yok muymuş köyde? Ayrıca köyde de insanlar mama veriyordu eskiden.
Hangi anne evladini zehirlemek isterki siz isteyesinizCok teşekkür ederim. Bende aynı fikirdeyim ama işte sanki gercekten cocuğa zehir veriyormusum gibi tepki verenler var
Öncelikle bebeğiniz hayırlı olsunMerhaba