• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz nasıl iş buldunuz?

LADY VEGA

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2017
8.642
34.833
548
Okuldan mezun olduktan sonra nasıl iş buldunuz? İş nasıl bulunur? İş bulmak için ne yapılır? Bana yardımcı olur musunuz lütfen tecrübelerinize ihtiyacım var.

Ben kendi adıma söyleyeyim, uzun süre iş bulamadım. 6 yıl oldu mezun olalı toplamda 2 yıl kadar işsiz kaldım ama hiiç umudumu kesmedim. Biraz duaya ve olumlu düşünmeye yöneldim ve çok şükür her girdiğim işe doğru zamanda girip doğru şeyler başardım. Vazgeçmemek, isyan etmemek, dua etmek, kendini bu boş geçen zamanda geliştirmek önemli. Her gittiğin iş görüşmesi sana tecrübe katar. Neden bu olmadı, nerede yanlış yaptım deme. Her görüşmeye mutlaka git ve sonrasında kendini analiz et.

Meslek var iş yok. Valla hiç bilmediğim bir işi yapıyorum 😂 pandemi bitene kadar ya sabır diyorum

Valla ben mezun olduktan sonra is bulamadim sonra baktim olmuyor yuksek lisans yapim bari akademik kariyer yaparim dedim neyse 3 sene de oyle gecti tabi kadro falan alamadim. Sonra zor bela bi referansla is buldum ertesi sene isyeri kapandi sonra evlendim zaten nisanliydim o surecte 2 sene issiz kaldim yine sonra gecen sene tekrar ise girdim, pandemi cikti ve işten şuting :) sonuc yine işsizim 😅
Is bulmanin formulu yok. Biraz sans biraz tanidik biraz senle alakali.

Ben üniversite son sınavda girilebilecek tüm sınavlara girdim. KPSS, YDS, ALES. 1.5 sene sonunda KPSS+YDS puanlarım ve sonra da mülakat sonucuyla atandım. Devlet düşünseniz de düşünmeseniz de mutlaka sınavlara girin. Özel sektör çok sıkıntıda.

Sen mezun mu oldun, forumda büyümüşsün gibi hissettim şuan 🤓

Kpssyle atandım
Olmadım ama olucam 🤣🤣 iş yok hiçbir yerde kadına değil bakıyorum erkeğe de iş yok hiç iş yok iş kalmamış

Ocak’ta turizmden mezun oldum,ama 8 ay yeğen baktığım için bir yerlere başvurma şansım olmadı,olsada zaten pandemi nedeniyle pek bir iş fırsatım olmayacaktı bence...Motosiklet mağazasında çalışıyorum 2 aydır,arkadaşımın mağazası,yeri geliyor tamirhaneyede yardım ediyorum motosikletleri çok sevdiğim için sorun olmuyor aslında ama bir yandan da online iş ilanı sitelerinden iş bakıyorum ama turizm ilanı hiç yok ne yazık ki...

Bulamadım.
Bir ara babamla çalıştım ama kendi işim degildi ayrildim kısa süre sonra.
Kpss ye girdim , yarın sonuçlar açıklanacak bakalım heyecanla bekliyorum.

Oncelikle kamu personeli olmaz iseniz ozel sektör zor. Oncelikle özel sektörde sağlam bir referansıniz olsun , iş saatini doldurmak için değil tecrube ve isi öğrenmek için orda olduğunuzun farkina varın yeter . Tecrube sahibi olmadan ha deyince özel sektörde is bulmanız imkansiz

Günaydın bende KPSS ile atandım 18 yaşımda .. ama eşim tarafından baskı var üzerimde çalışmamam için .. direniyorum ama çok yoruldum artık :(

Okuldan mezun olduktan sonra nasıl iş buldunuz? İş nasıl bulunur? İş bulmak için ne yapılır? Bana yardımcı olur musunuz lütfen tecrübelerinize ihtiyacım var.

Bölüm ne

Örneğin ben ilk sene iş aramadım yüksek lisans yaptım sınavlara hazırlandım

Sonraki sene staj yaptım zorunlu staj staj yaptığı yerde staj bitince iki üç ay çalıştım

Sonra şehir değiştirdim bir iş için görüşmeye geldim bekle dediler o olmadı ben de bir başla ilana başvurdum 6 yıl orada çalıştım

o dönemki networklerim sayesinde.
bir arkadaş grubum vardı, sağolsunlar severlerdi beni ve bi süredi iş aradığımı biliyorlardı.
başka bir arkadaşları da ayrılan elemanı yerine birini arıyormuş. bu arada kurumsal bir firma bahsettiğim yer.
dolayısıyla cv'm elden gitti. arkadaşları kendi müdürüne de elde iletti.
IK ve GM ile görüşme süreçlerim elbette oldu. yaklaşık 2,5 ay sürdü ama işi kaptım.

demek istediğim hali hazırda iş hayatında olan hatta mümkünse birkaç yıldır iş hayatında olan arkadaşlarınız varsa görüşün mutlaka.

Mezun olduktan sonra 3 ay iş bulamadım. Genel anlamda lojistik düşünüyordum, uluslararası nakliyat filan gibi.. Ama iş bulma siteleri karşıma çok bilindik bir firmanın lojistik departmanına bağlı bir iş ilanı çıkardı. Başvurdum.

Mülakatlar vs.. işi aldım. Sene 2007.. departmanda 4 yıllık üni mezunu ve yabancu dil bilen tek kişi benim.. maaşım 690,00 TL. Hiç aklımda olmayan bir iş. Sevdim ama. Canla başla da çalıştım. 6 ay sonra şefime kızdım, çantamı topladım, çıktım ve bir daha gitmedim.

Aradan geçti 3 ay. İş yok..KPSS filan başvurdum. Sınav haftasında,5 günde 7 görüşmeye çağırıldım. Hepsi olumlu geçti. Benim aklıma bana en düşük maaş veren yattı :))) Onu kabul ettim, KPSS girmedim. Sene 2008. Maaşım 900TL.

O zaman beni işe alan müdürümle 2 yıla yakın çalıştık. Sonra o başka firmaya gitti, 6 ay sonra ben de yanına gittim. Yeni firmada da 1 seneye yakın çalıştık. Dedi ki, miumao bu böyle olmayacak. Gel kendi şirketimizi kuralım ama maaşlı çalıştırmam seni. Ortağım olacaksın, kabul mü? Dedim kabul. Sadece bu konuşmadan 2 ay sonra şirketimizi kurduk, Çin'e gittik. Bağlantıları hallettik, istifamızı verip ofisimize geçtik.

Hala beraberiz. Takılırım bazen gençliğimi yedin diye. 35 yaşındayım, 13 yıldır beraber çalışıyoruz :)

Back
X