Siz izin verir miydiniz

Kamrhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2020
1.506
395
73
26
Hanımlar karşı komşumun da kızı var o kızın biraz küçük benim kızım 3 yaşında. Sürekli kızım onlara gidip oyun oynamak istiyor. Oynadıkları zaman güzel oynuyorlar annesi de kızıma iyi davranıyor kızımda orayı sevdiği için hergüm gitmek istiyor bu aralar birkaç gün çağırdılar gitti kızım oraya. Eve geleceği zaman da komşumun kızı da bize geldi ama ben bu şekilde sürekli gitmek istemesini anlamıyorum sabah uyanır uyanmaz gitmek istiyor güzellikle anlatıyorum ama kızıp ağlıyor kızım. Siz olsanız nasıl çözüm bulurdunuz

Hanımlar karşı komşumun da kızı var o kızın biraz küçük benim kızım 3 yaşında. Sürekli kızım onlara gidip oyun oynamak istiyor. Oynadıkları zaman güzel oynuyorlar annesi de kızıma iyi davranıyor kızımda orayı sevdiği için hergüm gitmek istiyor bu aralar birkaç gün çağırdılar gitti kızım oraya. Eve geleceği zaman da komşumun kızı da bize geldi ama ben bu şekilde sürekli gitmek istemesini anlamıyorum sabah uyanır uyanmaz gitmek istiyor güzellikle anlatıyorum ama kızıp ağlıyor kızım. Siz olsanız nasıl çözüm bulurdunuz
Aktivide bulun bence enerjisini atamadığı icin haliyle oyun oynamak istıyor parka götürün oyun parkına götürün hergün ve sürekli olmaz göndermek dogru degil

Komsulara 3 yasindaki kizimi yalnız yollamazdim.

Ben çocuğumu kimsenin evine yanlız yollamam kimseyi de o şekilde evime kabul etmem. Kendim evde oyalıyorum çocuğu oyun oynuyorum etkinlik Lego yemek yapıyoruz. Hava iyiyse yürüyüş park bisiklet scooter

Şu devirde dikkatli olmak lazım açıkçası ben şu şekilde yapardım. Komşuyla anlaşıp belli saatlerde parkta buluştururdum. Bol bol oynamaları için fırsat verirdim Ama ev buluşmalarına izin vermezdim.

Onun dışında sizde onunla evde oyunlar kurup oynayabilirsiniz, Dışarıda gezdirebilirsiniz. Uyku saati, hikaye saati derken zaten akşam olur. Yani biraz sizin aktif olmanız lazım annesi..

Şu devirde dikkatli olmak lazım açıkçası ben şu şekilde yapardım. Komşuyla anlaşıp belli saatlerde parkta buluştururdum. Bol bol oynamaları için fırsat verirdim Ama ev buluşmalarına izin vermezdim.

Onun dışında sizde onunla evde oyunlar kurup oynayabilirsiniz, Dışarıda gezdirebilirsiniz. Uyku saati, hikaye saati derken zaten akşam olur. Yani biraz sizin aktif olmanız lazım annesi..
Çok haklısnız ama elimden geldiğince gezdiriyoruz. Günlerimiz oyun parkı,dışarıdaki park ve gönderdiğimiz oyun okulunda geçiyor ama kalan vakitlerde yine de oraya gitmek istiyor

Çok haklısnız ama elimden geldiğince gezdiriyoruz. Günlerimiz oyun parkı,dışarıdaki park ve gönderdiğimiz oyun okulunda geçiyor ama kalan vakitlerde yine de oraya gitmek istiyor
Hayır o zaman gayette verimli geçiyor zamanı. İzin vermezdim eve de kimseyi almazdım. Yine evde bir şeyler yapın siz onunla oynayın, vakit geçirin.

Sizinle vakti nasıl geçiyor?

Arkadaşlar yazmış zaten devir kötü biliyorsunuz tek yollamayın derim. Herkes aynı olacak diye bir şey yok ama tedbirli olmakta fayda var. Benim kızlarım da komşuma gitmek istiyorlar ama işlerinin oldığunu söylüyorum, müsait değillermiş deyip geçiştiriyorum. Havalar güzel olunca parka çıkarıyorum, evde oynuyoruz, mutfakta kek vb yapıyoruz. Belediyenin tiyatro gösterileri oluyor oraya gidiyoruz 🥰

Bir de konu sahibi biz izin veriyoruz desek siz demi hemen çocuğu yollayacaksınız? Olacak iş mi..

Bakın Allah korusun her şey olabilir. Bu sadece güven olayı da değil.

Allah uzak etsin pandemi zamanı bir Öğretmen çift online ders vermek için 5 yaşlarındaki çocuklarını kendilerini engellemesin diye komşuya göndermişlerdi. O çocuğa ne oldu biliyor musunuz? O evin balkonundan düştü.. Anne baba adeta yıkıldı. O yüzden her şeyi düşünmek lazım.

ay lütfen engel olun. bir eve dadanan komsu cocugu kadar insani sinir eden cok az sey vardır. bizim bir komsu/akraba cocugu var. ben cocuklari severim normalde. bir aktivite yaptim cocuk eglensin diye beni oyun ablasi ilan ettiler resmen, her gun geldi cocuk. resmen "evde tv izleyecegine ablasinda oynasin" kafasindalardi. Boyle zamanda insanlari uyarmak o kadar zor ki. ona ragmen ailesine dedim "her gun cocukla oynamak istesem 27 yasindayim, kendiminkini dogururum" diye. gülüp geçtiler espri yaptim sandilar. bazen cocuk geldiğinde banyoya giriyordum gitsin diye, banyonun kapisinda tasa oturur beni beklerdi. bazen arkadasim varsa kapiyi kapatırdım gelmesin diye delikten bizi izlerdi. böyle bir dadanmislik.
en sonunda baktim ailesinden bana hayir yok, cocuk geldiginde kapida cocuga sordum "ne oldu xycim?" dedim. "misafirlige geldim" dedi, "her gün misafirlik olmaz" dedim geri yolladim.
neyse ki cocuk anladi gelisini azaltti ama ben de kendimi kötü hissettim. bir de yasiti sayilir yegenim gelince oynamaya çıkardı. zaten birkac ayda bir gelirler bir git yani - oynanacak sey olursa cagiririz.
ay sinir oldum yine hatirlayip.
bu çocuktan önce bir dadanan komsu cocugu daha vardi. ondan da cok zor kurtulmustum.
inan o kadin da yüzüne soyleyemese de gicik oluyordur. insan kendi çocuğuna zor bakiyor bir de evinde ikinci cocuk kim ister her gun her gun? sorumluluğu ayri , düğme yutar deterjan icerse, duserse camdan atlarsa suclu olman ayri vicdan azabi ayri..cocuk akli izledigi dizide cocuga yapilan dayak iskence sahnesinden (ki turk televizyonnda bundan cok ne var) etkilenip ona siddet gosterdigi hikayesini anlatmasi ayri...
hos sizin icin de çocuğunuzun orada gercekten siddete - istismara maruz kalmasi da ayri mesele.
neresinden tutsaniz elinizde kaliyor. kadini arayip parka giderken sizin de gelmek istediginizi soyleyin, kiziniza da " onlar disardaymis. parka gidince arayacaklar, parkta bulusuruz" diyin. boyle boyle kesin cocugun ayagini

Bu kadar oyun ve aktiviteye rağmen neden illa orası? Sizin vermediğiniz bişeyler (yiyecek gibi) veriliyor olabilir. Almadığınız bir oyuncakla oynuyor olabilir. Bilemedim oyun grubuna da götürüyorsunuz yaşıtlarıyla da vakit geçiriyor. Bence normal de evde izin vermediğiniz bişeyi orda yapabiliyor bu yüzden gitmek istiyor gibi geldi. Çocuğumu bende komşuya yollamazdım bu arada mutlaka bende yanında olurdum.

Benim kizimda 3 yasinda asla tek basina gondermem. Arkadaşlarının annelerinin numaralari var. Parka cikarken birbirimize yaziyoruz, parkta buluşuyoruz. Bunun haricinde kimsenin cocugunuda eve almam basina bisey gelse(kucukler cok hareketli oluyor) omur boyu vicdan azabi çekerim hemde sorumluluk almak istemem. Bence komsunuzla konusun, çocukları beraber parka götürün

Ya siz anlattığınız kadar çok aktivite yapmıyorsunuz ya da komşunuz sizin izin vermediğiniz bir şeyleri yemesine/yapmasına izin veriyor.

Yani üç yaşındaki çocuğu ne cesaretle gönderiyorsunuz? Komşunuzu çok iyi tanısanız bile bunun kaza belası var.

Bir kez izin vermeseydiniz çocuk bunu yapabileceğini düşünmezdi zaten. Ya anneler birlikte görüşün ya hiç göndermeyin.

Evet çok doğru zaten anne aktif olmazsa çocuk böyle başkalarına sarıyor veya tv tablet telefona hepsi de tehlikeli olmaması gereken alışkanlıklar

Benim de aynı yaşlarda kızım var kesinlikle tek başına göndermem aglasada gönderemem, arada kadını çaya kahveye davet ederim öylece çocuklarda oynar

Back
X