Siz izin verir miydiniz

Bizim güvendiğimiz komşularımız var onların çocukları bana gelir benimkiler ona giderler ama bizim çocuklar ilkokul öğrencisi büyükler.3 yaş göndermek için küçük.Komşunun da sizin evde başına bir şey gelebilir. Bence komşunuzla anlaşın belli gün saatler çocukları dışarı çıkarın çocuk kendi yaşıtıyla takılmak istiyor haliyle.

3 yaş tek başına göndermek için çok erken. Henüz kendini tam ifade edemiyor ve doğruyu, yanlışı bilmiyor. Yanında eşlik edin ya da parka götürün enerjisini atsın. Çocuklar arkadaş evini sever, farklı bir evren gibi görür. Oyuncaklar, yiyecekler, farklı kurallar.

Evet çok doğru zaten anne aktif olmazsa çocuk böyle başkalarına sarıyor veya tv tablet telefona hepsi de tehlikeli olmaması gereken alışkanlıklar
8 aylık hamileyim son zamanlar aktifliğim kalmadı yoksahergün gezip oyunlar oynardık

O ister ona bakmayın o çocuk .
Siz komşunuzla telefonlaşın bi kaç kez kapısını calın gitmek istediğinde oda açmasın aaa bak evde yoklar gitmişler die işleyin çocuğunuza . bisüre sonra umudunu kesecektir

Çok haklısnız ama elimden geldiğince gezdiriyoruz. Günlerimiz oyun parkı,dışarıdaki park ve gönderdiğimiz oyun okulunda geçiyor ama kalan vakitlerde yine de oraya gitmek istiyor

8 aylık hamileyim son zamanlar aktifliğim kalmadı yoksahergün gezip oyunlar oynardık
Anladım ama dışarı çıkamıyorsa bile evde oturarak oynayın biraz . Çocuk gittiği yerde tacize uğrasa veya camdan aşağı düşse yememesi gereken Birşey yese liste uzayıp gider

Kreşe ya da oyun grubuna gönderin yaşı gelmiş komşuya güven olmaz

Asla göndermem. Ben, kızım bebekken (2yaş) pazara gidecektim. Karşı komşumun yetişkin kızının kucağına gitti ben de kalsın gelene kadar dedim bin pişman oldum. Hiçbir sorun olmadı ama ben pişman oldum. Şu an 4,5 yaşında bensiz asla bir yere gidemez. Çözüm yok hayır diyeceksin. 3 yaşında çocuğa da sözümüz geçmezse yandık yani

Kreşe ya da oyun grubuna gönderin yaşı gelmiş komşuya güven olmaz
Yazdığımı görmediniz herhalde zaten gidiyor kalan vakitlerde şu birkaç gündür sürekl gitmek istediğini söylüyor önceden böyle birşey yoktu

Çok küçükler.
Yoksa ben aileye güvendikten sonra gelme gitme işlerine karşı değilim, büyük avantaj hatta.

Gün uzun, öyle parktı etkinlikti gün bitmiyor arkadaşsız.
1 gün sizde, 1 gün onlarda oynasalar veya 1 saat orda, 1 saat sizde olsalar çocuklara da annelere de ne iyi olur.

Ama 5-6 yaştan önce olmaz bana göre.

Çocuğunuz onunla yaşıt veya yaşına yakın birlikte oynayacak arkadaş istiyor bana kalırsa. Siz parka, oyun alanlarına götürebilirsiniz tutturduğunda. Orada arkadaş edinip oynasın.
Ama ben de olsam çocuğumu tek başına komşuya bırakmam. Kaldı ki komşuyu da rahatsız etmem istemem her gün. Kadın söyleyemiyor olabilir ama mutlaka rahatsız oluyordur. Ağlasa da zırlasa da güzelce anlatacaksınız her gün gidemeyeceğini.

Bizim alt katta eltimler oturuyor kızımla yaşıt kızlari var, kızım da hergun gitmek istiyor ama rahatsız etmesin diye hergun olmaz diye açıklıyorum ki amcası ve kuzenleri, eltimin de kötü davrandığını düşünmüyorum ,güvendiğim bir ev gittiği zaman yemek falan da ye orda aynı şekilde onun kızları da bana gelir oynarlar yemek saati olduysa masaya gelirler yer içeriz ama hergun olmaz insanları biktirir, hele hele de komşu yollamam acikcasi, annemlerin oraya gidiyoruz komşunun kızları var annemin yillardir komşuları, ailecek oturduğumuz insanlar ama kızıma diyorum asla kimsenin evine gitmiyorsun onlar amcanlar değil, parkta oynarsınız diye

Hergün hergün olmaz bi şekilde ikna edeceksiniz, gerekirse ağlayacak. Benimkide 2,5 yaşında bazen bi tutturuyo sonrası ağlama krizi ama hayır dedim mi hayırdır ağlayabilirsin diyorum, yoksa parmağında döndürür bizi. İnsanın işi gücü olur kendi çocuğuna zor bakıyor bide komşu çocuğu emanet neden istesin, kadında rahatsızdır ama kendi çocuğuda oynuyor diye ses edemiyodur.
Benim gitmek istediği komşu çocukluk arkadaşlarım aynı zamanda düşünün ona rağmen her gün yollamam, bi gittiyse öbüründe onun çocuğunu alırım. Çok samimi olduğumuz halde böyle, bide klasik komşu olsa kesinlikle yollamam

ay lütfen engel olun. bir eve dadanan komsu cocugu kadar insani sinir eden cok az sey vardır. bizim bir komsu/akraba cocugu var. ben cocuklari severim normalde. bir aktivite yaptim cocuk eglensin diye beni oyun ablasi ilan ettiler resmen, her gun geldi cocuk. resmen "evde tv izleyecegine ablasinda oynasin" kafasindalardi. Boyle zamanda insanlari uyarmak o kadar zor ki. ona ragmen ailesine dedim "her gun cocukla oynamak istesem 27 yasindayim, kendiminkini dogururum" diye. gülüp geçtiler espri yaptim sandilar. bazen cocuk geldiğinde banyoya giriyordum gitsin diye, banyonun kapisinda tasa oturur beni beklerdi. bazen arkadasim varsa kapiyi kapatırdım gelmesin diye delikten bizi izlerdi. böyle bir dadanmislik.
en sonunda baktim ailesinden bana hayir yok, cocuk geldiginde kapida cocuga sordum "ne oldu xycim?" dedim. "misafirlige geldim" dedi, "her gün misafirlik olmaz" dedim geri yolladim.
neyse ki cocuk anladi gelisini azaltti ama ben de kendimi kötü hissettim. bir de yasiti sayilir yegenim gelince oynamaya çıkardı. zaten birkac ayda bir gelirler bir git yani - oynanacak sey olursa cagiririz.
ay sinir oldum yine hatirlayip.
bu çocuktan önce bir dadanan komsu cocugu daha vardi. ondan da cok zor kurtulmustum.
inan o kadin da yüzüne soyleyemese de gicik oluyordur. insan kendi çocuğuna zor bakiyor bir de evinde ikinci cocuk kim ister her gun her gun? sorumluluğu ayri , düğme yutar deterjan icerse, duserse camdan atlarsa suclu olman ayri vicdan azabi ayri..cocuk akli izledigi dizide cocuga yapilan dayak iskence sahnesinden (ki turk televizyonnda bundan cok ne var) etkilenip ona siddet gosterdigi hikayesini anlatmasi ayri...
hos sizin icin de çocuğunuzun orada gercekten siddete - istismara maruz kalmasi da ayri mesele.
neresinden tutsaniz elinizde kaliyor. kadini arayip parka giderken sizin de gelmek istediginizi soyleyin, kiziniza da " onlar disardaymis. parka gidince arayacaklar, parkta bulusuruz" diyin. boyle boyle kesin cocugun ayagini
Of bu benimde başıma çok geliyodu ya eli veriyosun kolunu kapıyolar😂😄 ben direk demiştim annesine nöbetten çıkıyorum uyuyorum göndermeyin diye arınamadım çünkü sabahtan akşama bizdeydi düşün o yüzden okuyunca çok güldüm senin yazını asshagag

Bizim de komşu çocuğu var arkadaşı.Kizim 2.5 , komşu çocuğu 3.5 yaşında.Tek başına almam da göndermem de.Ama musaitsek birbirimizde kahve içiyoruz biz yağmurlu günlerde.Hava açık olursa da zaten parka gidiyoruz.Gelirlerse oynuyoruz.Gwlmezlerse başka arkadaş buluyoruz.Cocuklar arkadaş istiyor.Benim kızım öyle.Birinde güzel zaman geçirince hep ister.Siz de davet edin arada buluşun.Dengeli olsun

Sapığı var, akıl sağlığı yerinde olmayanı var, küçük çocuk tek başına gönderilir mi? Haberleri okumuyor musunuz? Su isteyen kızı öldürüp sandığa koydu komşu kadının birisi. Bir diğeri ne akla hizmet bilemiyorum fidye için kaçırıp sonra yine çocuğu öldürmüştü.

Pedofili zaten büyük tehlike öyle aileyi taniyorumla falan olmuyor, insanlar nasıl güvenebiliyor anlamıyorum.

Ne kadar dogru bilemiyorum cunku dandik bir haber sitesinde onume dusmustu soyle bir olay yasanmis;

7 yasindaki cocugunu anne yeni tasinan komsulariyla tanistirmis, birlikte cay kahve icmeye gidiyorlarmis, birkac gun sonra yeni komsu evdeki kucuk cocugunun dogum gunu var diye cagiriyor, anneside nasilsa tanidik ve komsu diye dusunup yolluyor, evde de cocuk gurultusu muzik sesi vs var hic suphelenmiyor.

1-2 saat geciyor, cocugunun yanina gitmek icin asagi iniyor ki ev bombos sadece muzik gurultusu ve cocugunun cesediyle karsilasiyor.

Ev hic kiralanmamis aslinda, komsu adi altındakilerde organ mafyasiymis.

Okuyunca cok etkilenmistim, boyle komsu gezmesine gondermemek lazim yapayalnizken, 3 yasindaki cocugun basina hersey gelebilir.

Ben parka cikardigimda cocuklarim oyuncakların arkasina dolansa dahi peslerinde geziyorum. Su hikayeyi anlatip hicbirinizin moralini bozmak istemezdim ama bir musibet bin nasihatten iyidir derler.

Bu memleket artik cocuklari kirk kat el olsa dahi koruyan guzel insanlarla dolu degil, firsat kollayan sere*sizlerle dolu.

Ön sayfadaki yorumlara aldanmayın. Ha komşunun evinde tv izliyor ya da çikolata yiyor olabilir onu bilemem ama bu yaşta çocuk için akran etkileşimi her şeydir bu bir gerçek. Çok faydali olduğu da bilimsel anlamda ispatlanmıştır yani. Evdeki oyuna oyuncağa doymuştur kızınız muhtemelen ve Ayşe’nin konuşan bebeğine bayılıyordur. Ben de bunları yaşadım ve komşumla karşılıklı gönderirdik çocukları, tanıyordum komşumu bilinçli biri olduğuna inanıyordum.

Ön sayfadaki yorumlara aldanmayın. Ha komşunun evinde tv izliyor ya da çikolata yiyor olabilir onu bilemem ama bu yaşta çocuk için akran etkileşimi her şeydir bu bir gerçek. Çok faydali olduğu da bilimsel anlamda ispatlanmıştır yani. Evdeki oyuna oyuncağa doymuştur kızınız muhtemelen ve Ayşe’nin konuşan bebeğine bayılıyordur. Ben de bunları yaşadım ve komşumla karşılıklı gönderirdik çocukları, tanıyordum komşumu bilinçli biri olduğuna inanıyordum.
Konu sahibi cocugu yalniz gonderiyor girl, yoksa kimse cocuk akranlariyla etkilesime girmesin demedi, yalniz gondermesi problem.

Back
X