ay lütfen engel olun. bir eve dadanan komsu cocugu kadar insani sinir eden cok az sey vardır. bizim bir komsu/akraba cocugu var. ben cocuklari severim normalde. bir aktivite yaptim cocuk eglensin diye beni oyun ablasi ilan ettiler resmen, her gun geldi cocuk. resmen "evde tv izleyecegine ablasinda oynasin" kafasindalardi. Boyle zamanda insanlari uyarmak o kadar zor ki. ona ragmen ailesine dedim "her gun cocukla oynamak istesem 27 yasindayim, kendiminkini dogururum" diye. gülüp geçtiler espri yaptim sandilar. bazen cocuk geldiğinde banyoya giriyordum gitsin diye, banyonun kapisinda tasa oturur beni beklerdi. bazen arkadasim varsa kapiyi kapatırdım gelmesin diye delikten bizi izlerdi. böyle bir dadanmislik.
en sonunda baktim ailesinden bana hayir yok, cocuk geldiginde kapida cocuga sordum "ne oldu xycim?" dedim. "misafirlige geldim" dedi, "her gün misafirlik olmaz" dedim geri yolladim.
neyse ki cocuk anladi gelisini azaltti ama ben de kendimi kötü hissettim. bir de yasiti sayilir yegenim gelince oynamaya çıkardı. zaten birkac ayda bir gelirler bir git yani - oynanacak sey olursa cagiririz.
ay sinir oldum yine hatirlayip.
bu çocuktan önce bir dadanan komsu cocugu daha vardi. ondan da cok zor kurtulmustum.
inan o kadin da yüzüne soyleyemese de gicik oluyordur. insan kendi çocuğuna zor bakiyor bir de evinde ikinci cocuk kim ister her gun her gun? sorumluluğu ayri , düğme yutar deterjan icerse, duserse camdan atlarsa suclu olman ayri vicdan azabi ayri..cocuk akli izledigi dizide cocuga yapilan dayak iskence sahnesinden (ki turk televizyonnda bundan cok ne var) etkilenip ona siddet gosterdigi hikayesini anlatmasi ayri...
hos sizin icin de çocuğunuzun orada gercekten siddete - istismara maruz kalmasi da ayri mesele.
neresinden tutsaniz elinizde kaliyor. kadini arayip parka giderken sizin de gelmek istediginizi soyleyin, kiziniza da " onlar disardaymis. parka gidince arayacaklar, parkta bulusuruz" diyin. boyle boyle kesin cocugun ayagini