- 18 Şubat 2022
- 2.134
- 3.526
- 48
- Konu Sahibi Cankiriklarim
-
Sanırım bu biraz da şeye bağlı. Üvey anne ya da üvey baba durumu varsa bekar ebeveynin yanı daha iyidir.İçimden geçenleri yazmışsınız. Neden velayet babada olunca tü kaka oluyor ki ? Babanın şartları daha iyiyse , iyi bir babaysa neden olmasın ? Amaç çocuğun yüksek yararını korumak değil mi ? Amaç annelik hislerini tatmin etmek mi çocuğun yararını mı gözetmek yoksa ?
Erkeklerin suçu daha yüksek olabilir ama bu her boşanmada erkek suçlu demek değildir. Boşanan insanlar karı koca olmayı becerememiş olabilirler ama anne baba olmayı başarmış olabilirler. Babalık ile kocalık çok bağımsız bir şey benim için o yüzden son cümleye katılmıyorum. Hatta çoğu buraya yazan kişi çok iyi bir baba ama karı kocalık bitti diyor. Çoklu faktörler barındırıyor kısaca. Ama sonuç olarak babaya velayet vermek linç edilecek bir unsur değil. Tüü kaka hiç değil.Sanırım bu biraz da şeye bağlı. Üvey anne ya da üvey baba durumu varsa bekar ebeveynin yanı daha iyidir.
Ayrıca boşanmalarda erkeklerin suçu daha yüksek ülkemizde. Bu suçların potansiyeli de büyük oluyor. Böyle bir adama da çocuk teslim edebilmek biraz risk barındırıyor. Zaten kadın çocuğunu teslim edebileceği erkekten kolayına ayrılmıyor.
Evet, o konuda linç tayfası ile uğraşmamak için yorumda bulunmadım ama ne yazık ki ülkede kadının ikinci planda olması bile bu zihniyetler yüzünden.Aynen
Diger konuda konu sahibi linc yedi resmen.
Ne vicdansizligi kaldi ne de annelikten anlamadigi.
Durduk yere sen benı baskılıyorsn dıyıp otele yerlesmez ınsan.Onu baskılayan baska bırsey yada bırı vardır bence.Ozur dılemeyın ,zorla tutamazsınız gıtmek ısteyenı,zaten kalsa bıle goreceksınız kı olmuyoır zorla guzellık.Olay tam başlıktaki gibi. Hayat benim icin normal akışındayken eşim bir süredir planladığı boşanma niyetini uygulamaya gecirmis durumda. Hic beklemiyordum ve boşanmak istemediğimi söylediğimde bir süredir planladıgını evliliğin başından beri cok mutsuz oldugunu onu hep baskıladıgımı, fikrine saygı göstermeyip hayır dediği şeylerde kavga cıkardıgımı, kücük seyleri büyüttüğümü, cocukların üzerne cok düsüp onu ihmal ettiğimi, cevresinin kendine bunu yapma bırak dışardan da hep mutsuz görünüyorsun dediğini söyledi. Bu arada 10 yıldır beraberiz 3,5 senesi flört 6,5 senesi evlilik ve biri 3 diğeri 2 yaşında iki cocuk… derdim şu ki benim boşanmayı istemediğimi toparlayalım diyip özürler dilediğimi görünce bana biraz zaman ver dedi. 1 haftadır ses seda yok ne cocukları sordu ne beni. Evden gitti otele yerleşti. Babası gelmiş otele görmeye. Ailesine de aramızdaki her kavgayı benim aleyhime anlatmış ve ailesi de boşanmamızdan yana sanırım cünkü arayan soran yok o taraftan da. Normalde kavga etsek bile ayaklarıma kapanan adam buz gibi bir sessizlikte. 1 saat sesimi duymadan yapamayan adam asla aramaz mecbur kalırsa annemle irtibata gecer halde. Ama bana zaman ver kafa dinleyelim dedi. Her gün aynı eziyete uyanıyorum yazdı mı aradı mı diye bakıp tüm gün bekliyorum. Sizce bu işin sonu ne olacak? Ben ne yapmalıyım?
Elbette öyle örnekler de var. Bende burada daha çok hem iyi koca hem iyi baba olamamış örnekler görüyorum sanki. Tabi ki sorun karı koca arasında olan boşanmalar da var. Ama diğer konu örnek gösterildiğinden değinmek istedim. Uygunsuz alkol tüketip eve gelmeyen adamdan boşanıp çocuğu ona bırakmak pek akıl karı gelmedi açıkçası.Erkeklerin suçu daha yüksek olabilir ama bu her boşanmada erkek suçlu demek değildir. Boşanan insanlar karı koca olmayı becerememiş olabilirler ama anne baba olmayı başarmış olabilirler. Babalık ile kocalık çok bağımsız bir şey benim için o yüzden son cümleye katılmıyorum. Hatta çoğu buraya yazan kişi çok iyi bir baba ama karı kocalık bitti diyor. Çoklu faktörler barındırıyor kısaca. Ama sonuç olarak babaya velayet vermek linç edilecek bir unsur değil. Tüü kaka hiç değil.
İg kullanmasını mı yasakladınız neden gıdıp sızden gızlı acıyorEvet yasadık fake bir İnstagram hesabı acmıs ama ekli kimse yok bir kac fenomen o kadar. Bu arada kendi instagramı yoktur kullanmam derdi. Yakaladıgımda cok kızdım agır konustum hakaret ettim hatta ben o an bosanacagım senden dedim ama o zaten planlamıs ve bilincli öyle bir sey yapmıs sırf onu bırakayım diye
O konunun ilerisini gerisini pek bilmiyorum ben. Hani alkoliklik durumu falan. Ama dediğim gibi burada çocuk velayet baba dendiği zaman linç yiyor anne. Onu belirtmek belirtmek istedim sadece. Anladım yani sizi.Elbette öyle örnekler de var. Bende burada daha çok hem iyi koca hem iyi baba olamamış örnekler görüyorum sanki. Tabi ki sorun karı koca arasında olan boşanmalar da var. Ama diğer konu örnek gösterildiğinden değinmek istedim. Uygunsuz alkol tüketip eve gelmeyen adamdan boşanıp çocuğu ona bırakmak pek akıl karı gelmedi açıkçası.
Bu kadar kırıcı cümleler kullanan adamı sevdiğinizi mi söylüyorsunuz?Bence siz kocanızı değil onun size sağladığı hayatı seviyorsunuz.Evli olmayı seviyorsunuz siz.Kocanız büyük ihtimalle market alışverişinden tutun,şoförlük dahil,bütün dışarı işlerini yapıyordur.Siz de bu hayata alıştığınız için kendinize geçerli bir sebep bulmaya çalışıyorsunuz.Geri dönse bile size bu cümleleri kullanan,sizi istemediğini söyleyen bir adamla tekrar eskisi gibi olabilir misiniz?Haksızım ama onun kötü özelliği insanların yaralarını kaşımayı cok sever tartısırken. Mesela bana cocuklardan (büyük oğlum emmedi ) bir tartışmamız sırasında sen anne misin ki mama ile büyüdü cocuk demişliği var beni bu durumun en cok üzeceği sey oldugunu bilip oradan vurur. Başka bir tartışmada başka bir yaramdan. Mesela bana gelip boşanma konuşması yaprken (annem babam ayrı ben kücükken babam terketti annemle büyüdüm) ben şimdi anlıyorum baban ne kadar haklıymış dedi. Bu sefer sadece ağladım hic cevap vermedim…
Evet biliyorum zaten biliyordum da ama kararı bilmiyordum zaten martta cıkmıs gerekceli karar da o da henüz kimseye söyleyememiş. Ve eşim silahlı meslek grubunda.Konu sahibi esinizin gecirdigi sorusturmanin konusunu sebebini falan biliyor musunuz?
Soruşturmadan konu sahibinin yeni mi haberi olmuş?Adam da başındaki derdi anlatmamış, aylarca soruşturma geçirmiş konu sahibinin anca haberi olmuş. Ama konu başlığına da bakar mısın? Demek konu sahibi bunları boşanma nedeni olarak görmüyor, görmeyen çok kadın var ki aldatmaya falan bağlıyorlar. Halbuki bu tür evliliklerin bitmesinde aldatma başlangıç değil sonuçtur.
Adam aylarca saklamış onu anladım.Soruşturmadan konu sahibinin yeni mi haberi olmuş?
Haklı bulmuyorum ama kendince strese mi sokmak istemedi ki? Bir de sonucunda utanç verici, soyutlanıcı bir karar verilecek. Karısından da utanmış olabilir.Adam aylarca saklamış onu anladım.
Kimseye söylememesini anlarım ama size söylememesini anlayamamEvet biliyorum zaten biliyordum da ama kararı bilmiyordum zaten martta cıkmıs gerekceli karar da o da henüz kimseye söyleyememiş. Ve eşim silahlı meslek grubunda.
Adam aylarca saklamış onu anladım.
Bu yüzden bunalımda ve bunu size bağlama ihtimali büyük.İşte burda eşimin işteki sıkıntıları itici güç oldu. Cok büyük bir soruşturma geciriyor ihraç olma ihtimali yüzde 80-90. Ve tüm cevresi düştü değişti bir anda
O da olabilir ama çok sağlıklı iletişimleri var gibi de durmuyor.Haklı bulmuyorum ama kendince strese mi sokmak istemedi ki? Bir de sonucunda utanç verici, soyutlanıcı bir karar verilecek. Karısından da utanmış olabilir.
Evet her şeyin yolunda olmadığı kesin. Karşılıklı üzülmüş her ikisi de. Anan baban da böyleydi diyen adamı fazla önemsiyor. Kendisi de toplum içinde rezil edercesine sayıyormuş. Al birini vur ötekine.O da olabilir ama çok sağlıklı iletişimleri var gibi de durmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?