Aile Planlaması Siz Hangi Korunma Yöntemleri İle Korunuyorsunuz?

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
arkadaşlar ben uzun zamandır doğum kontrol hapı kullanıyorum memnunum ama işi sebebiyle eşim genellikle şehir dışında mesela bu ayki ilacımdan 2 tane kaldı ama eşim hiç gelmedi bence boşuna ilaç kullanıyorum eşim prezervatifi kabul etmiyo, bende ria taktırayım dedim doktorum rahmin çok dar olmaz dedi ne kullanabilirim acabaCADIARZU

comdom herkese kondom diye bir şarkı vardı.bende ria istedim ama kist olduğu için olmaz dedi dr.
hap kullanmayıda istemiyorum.eşim korunuyor.hiçte sevmiiiimmm şu şeyi (comdom)ama napiiiimmm.
yoksa her yıl doğururum bidane.çok çabk kalıyorum ben.üstüme çeket atsa kapacam yaniiiiiii.

doğum kontrol hapı kullanıyordum ama tansiyon hastaları için çok zararlıymış ikiyıl sonra öğrendim tüplerimi bağlatmayı düşünüyorum...iki oğlum var Allah bağışlarsa ...onun için bence uygun ama tabiki enyakın zamanda bi aile planlaması uzmanıyla görüşcem.....

kıslar ben de yeni evliyim .. 3 ay kullandım ama yaklaşık 2 ay da kullanmıyorum myralon du adı .vala kime sorduysam ilaca karşı doktorlar hariç..anlamadım gitti yaa bi arkadaşım da kullandığı için baya sene bebeği olmadı ben Allah nasip ederse 1 sene sonra isityorum bi bebiş..ama eşim dee kondomu istemioo off ne yapmak lazım bu erkeklere yaa aslında ben de istemiom ama tak çıkar zor iş : aşı da hap gibi dedi dr hatta etkisi daha az demişti bana.off ne yapmak lazım

ARKADAŞLAR BANA BİR AKIL VERİN YA NAPIYIM BEN

Arkadaşlar benim bir sorum var.1 Yıl önce spiral taktırdım .Herşey yolunda .ama ben hamile kalmaktan korktuğum için son dönemlerde cinsellik sırasında eşimin dışarı boşalmasını istediğim için dışarı boşalıyor.Erkeklerden gelen zevk suyu spiral olmasına rağmen hamile bırakabilirmi.

arkadaslar bence kondoma pek güvenmemek lazım ki ben kondoma ragmen hamile kalmıs biriyim.su anda gercekten nasıl korunacagımı bilemiyorum yazılanları okuyorum iyice aklım karısmıs durumda.yan etkisi en az olan korunma yöntemi nedir ??

ben yasmin kullanıyorum ondan önce geri çekme yönteminden tutunda kondoma kadar denedim. kondom bende kuruluk yaptı çok canım yandı,doktora gittiğimde rah,m duvarının zedelendiğini söyledi.geri çekme yöntemini kullandım her ay hamilemiyim diye düşünmekten kafayı yiyodum az daha şimdi yasmin kullanıyorum umarım bi zararı olmaz

canım ben de geri çekilme yöntemiyle korundum ama dediğin gibi insanın psikolojisine zarar valla her ay acaba yanlışlıkla kaçtımı ben mi farketmedim hameile kalır mıyım diye düşünmekten mahvoldum özellikle de bu ay artık son ve kesin kararımı verdim spiral taktıracam eğer uygunsa bakalım sengözlerimebaksanab

bende yeni evliyim. eşim kondom kullanmıyor. ben yasmin kullanmaya başladım bu ay şimdilik bir yan etkisini görmedim. umarım böle gider tek sorun günde 5-6 tane sigara içiyorum.

geri çekilme yöntemi çok riskli arkadaşlar.bende doğum kontrol hapı kullanıyorum.burdakilerin yan etkilerini okuyunca kararsızlığa düştüm açıkcası,spiralde pek güvenli değil gibi geliyor.ağır kaldırınca falan kayma yapabiliyormuş oda bir endişe ya kaydıysa.kondomda da kuruluk olabiliyor.hapa yine devam ama yok mu başka bişiy yahuuuu

arkadaşlar merhaba..üzgünüm ki her yöntemin bir yan etkisi var..eğer kullanmaya uygunsanız yani şeker,kalp,yüksek tansiyon,varis,günde 1-2 sigaradan fazla içmiyorsanız,şiddetli baş ağrılarınız yoksa,sinir ilacı kullanmıyorsanız yaşınız 40 ı geçmemişse hap kullanabilirisiniz ki koruyuculuğu en yüksek olan yöntem.ama hergün almayı unutmamak kaydı ile.unuttuğunuz gün yumurtlama dönemine gelirse hamile kalabilirsinizzaten bir veya 2 hap unuttuysanız kullanıma biraz daha farklı devam ediyorsunuz. ria ya ya gelince adet düzensizliğiniz yoksa ve adet kanamalarınız çok yoğun değilse ve uzun bir süre korunmak istiyorsanız daha çok önerilen bir yöntem..ancak tabiki bundada risk var yerinden kayma yapabiliyor.bazı kadınlar kasık ve bel ağrısından şikayet ediyorlar ama rahat olanlarda var.kondom aslında güzel bir yöntem üstelik cinsel yolla bulaşan hastalıklardan koruyor ancak bayanlarda tahriş ve yanma hissi yapabildiği gibi erkekler tarafından da çok tercih edilmiyor..şöyle bir tehlikede var delinme yada yırtılma oluyor bunun için her ilişki sonrası kontrol gerekiyor.böyle bir durumla karşılaşılırsada hamile kalmamak için ilk 72 saatte ertesi günü hapı alınlamı..aylık iğneler genelde adet düzensizliği yapıyor yani ayda 2 defa görebildiğiniz gibi düzenlide görebiliyorsunuz..ancak bu yöntemi bırakınca hamileliğin geri dönüşü geçikiyor.3 aylıklar genelde emziren anneler için geçici bir süreliğine ve ilerki yaşlardaki bayanlara öneriliyor.adet görülmüyor bu kez bayanların bu konuda sıkıntıları oluyor ve yöntemi bırakınca gebeliğin geri dönüşü aylık iğneye göre daha uzun bayanlar bu durumdan çok şikayetçi.hiç çocuk istemeyen bayanlar tüpligasyon yaptırabiliyorlar ama ilginçtirki bu yöntemle dahi hamile kalanlar var..erkekler içinde vazektomi operasyonu var ancak bunu kabul etmiyorlar:)ohhh tabi bayan korunsun (ancak arkadaşlar hormon türü yöntem seçiyorsanız hap ,iğneler lütfen başta saydığım şeylere dikkat edin herkese uygun değil bu yöntemler..

6 ay boyunca microgynon hap kullandım çok memnundum hiç bir yan etki görmedim...
adetlerim günü gününe düzenliydi...
adet olduğumda 3 günü aşmıyordu kanamam...
ama bende uzun süre kullanmaktan korktum nolur nolmaz dedim ve bıraktım..
şimdi kondom...
seviyorum ben kondomu yaa hem temizde...
ama geri çekilme yöntemini doğru bulmuyorum güvenemem ben içim içimi yer bütün ay aman hamilemiyim ay geciktimi aman napayım..
elimde gebelik testiyle dolaşır dururum ben pimpirikliyim birazcık.....
en iyisi kondom bana göre tabii...

.d.k. hapı kullanamıyorum reyno yüzünden ve sevmediğimden,diğer yöntemlerde olmaz.iğneyi uygun görüyodum,bir kaç kez de denedim.bazı duyumlar alınca bıraktım.şimdi tekrar araştırdım.iğnelerin etkisi ve yan etkileri d.k haplarıyla aynıymış.ama hergün kullanma,kanın pıhtılaşması yönünden daha avantajlıymış iğneler.hatta tüpleri bağlatmak kadar garantiliymiş.öyle belirgin bir yan etkisi yok.ama aylık iğneler 3 aylıklara göre daha iyi gözüküyo.sadece adet olmamayı avantaj sayan bayanlar için güzel birşey 3 aylık iğneler.(burda okuduğuma göre bazı kötü durumlar yaşanabiliyomuş 3 ay yumurtlamayı kesip kanama olmamasından) kilo alımıda d.k haplarının yaptığı kadarmış ama bu iştah açılımına bağlıymış,hormon bozuklığuna değil.çok da belirgin bir kilo artışı yok.bazı kullanılamayan özel durumlar var.bunun içinde başlamaya karar verilince doktor kontrolünden sonra olması tavsiye ediliyor. yani bunlar benim araştırıp okuduklarım,herbirinin birşeyi var benneyaptımki

bende emzirme dönemim bittikten sonra doğum kontrol hapı kulladım 3 ay kadar fakat bende acayip sinir yaptı ve kilo aldırdı sonra spiral taktırdım tabi gidip o masaya tekrar yatıp taktırmak bana çok zor geldi ama mecbur gittim ve 5 yıldır kullanıyorum kayma falan yapar diyolar ama zaten kayma yaptıgında ağrı hissediyosun rahminde illaki doktora gidiyosun bende kayma durumu falanda olmadı ben çok memnunun üstelik spirali çıkarttığında hamile kalma süren daha kısa

canım ya ben evli değilim bu konular hakkında pek bilgim yok ama komşumun başın ageleni anlatmak isterim
yan komşumuz 30 küsür yaşında 15 16 yaşlarında bi oğlu var
bu kadar sene soonra tekrar bebek istediler ve hamile kaldı..mayıs ayında doğum yaptı ama o hep doğumdan öncede tüplerimi mutlaka bağlatıcam diyordu eşinide ikna etmiş falan neyse eşinin imzasıyla falan doğumdan hemen sonra tüplerini bağladılar..
ama 2 gün sonra bebeğini kaybettisenağlama
hem bebeğini kaybetmenin verdiği üzüntü hem tüplerini bağlatmanın üzüntüsünü bi arada yaşadı bide üstüne eşi sen bağlatmasaydın yine çocuğumuz olurdu gibi laflar edince çok kötü oldu ya aylarca hep ağladı çok pişman oldu ama artık geri dönüşü yok...

senin yaşınıda bilmiyorum ama bence 40 lı yaşlardan önce bu uygulama yapılmamamlı ama yinede karar senin

6 ay gıbı bır sure reglımın de duzene gırmesı ıcın dogum kontrol hapı kullandım bırakalı 2 ay olucak gecen ay reglım tam zamanında geldı bakalım bu ay ne olucak..
artık esım korunuyor :lepi:

ben yasmin kullanıyordum 3 gğndğr çeşitli sebeplerden dolayı alamadım ilacı ve bugün ilişkiye girdik ama dışarı boşaldı eşim. hamile kalma riskim nee???

herkese merhaba ben erkek arkadaşımla ilişkiye girmek istiyorum fakat hamile kalmaktan korkuyorum sizce ne yapmalıyım ertesi gün hapları işe yarar mı ve nasıl temın edıldını bılıyormusunuz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…