• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Siz eve girerken ayakkabiyi antrede mi cikariyorsunuz ?

Siz eve girerken ayakkabiyi antrede mi cikariyorsunuz ?

• Ankete Katılan
    119
  • Anket Kapalı .
Kızlar çok güldüm ya,
kokulu mok nedir nasil bir tabirdir Allah iyiliğinizi versin :KK70:
Ama öyle ya dışarsı nasıl pis bi sefer farkında olmadan moka basmışım otobüste diyorum bişey kokuyor nerden geliyor acaba diye oysaki ben basmışım benden geliyor ay Allahım o nasıl koku :kusmuk: ayakkabıyı atardım ucuz bişey olsaydı mecbur eldiverleri giyip domestosa yatırdım :olamaz::olamaz:

Demek ki ben üslubunuzdan bu sonucu çıkardım. Yanlış sonuç çıkardıysam kusura bakmayın ama yine usanmadan bir açıklama daha getireyim;
Mikrop ve bakteriler arasında insanlar arasında olduğu gibi din, dil, ırk ayrımı yok ne yazık ki. Elbette ki yoğurt gibi faydalı bakteriler de var ama mekan konusunda ne yazık ki ayrımcılık gözetmiyorlar. Şöyle ki klozet örneğimden yola çıkayım, bizim dışkı dediğimiz şey gıdaların posasından başka bir şey değildir temel itibariyle. Ve havaya maruz kaldıkları sürece mikrop ve bakteri üretirler. Hatta duymuşsunuzdur, idrar havayla temas etmediği sürece oldukça steril bir sıvıdır. Onu zararlı yapan havayla temasıdır. Aynı şekilde mutfaklarımızda da gıda kalıntıları ne yaparsak yapalım kalıyor ve havayla temas ederek bünyesinde mikrop ve bakteri oluşturuyor. Bu yaratıklar da "Ama ben mutfaktayım, dur zararlı olmayayım" demiyorlar. Hatta daha da ileri giderek şunu söyleyeyim, ne kadar yıkayıp paklayarak pişirsek de en temiz yemeklerde bile ne yazık ki eser miktarda dışkı kalıntısı bulunuyor. Bu hayatın bir gerçeği. Sadece biz görmüyoruz, görmediğimiz sürece de rahatsız olmuyoruz. Tuvaletler ve mutfaklardaki mikroplar arasındaki tek fark bizim psikolojik ön yargımız.
Eğitim hayatınızı nerede nasıl geçirdiniz bilmiyorum ama restorant, havuz ya da otel işleten bir yakınınız ya da buralarda denetim yapan bir yakınınız var ise rica edin PCE cihazını alıp evinizde ve diğer mekanlarda bir ölçüm yapsın. Sonucu da rica ediyorum buraya yazın. Ha bu kadar detaylı nasıl anlattığıma ve nasıl bu kadar kendimden emin olduğuma gelince, kardeşim son iki yıldır Princeton University (duymuşsunuzdur mutlaka adını, dünyanın en prestijli akademilerinden biridir) mikrobiyoloji alanında oldukça ünlü bir bilim adamının asistanlığını yapıyor. Dediğim gibi tüm bunlar bizim psikolojik ön yargılarımızla ilintili. Bizim pis diye tabir ettiğimiz çamur mesela ciddi ciddi yediğimiz pek çok gıdadan da, evimizin pek çok bölgesiden de daha steril. Ama kapımızın önü çamur olduğunda ufak çaplı sinir krizi yaşayan insanlarız.
Estagfirullah kusurluk bi durum yok. Butun bu soylediklerinizin aksini savunmuyorum bende. Ama gozgore gore tuvalette kullandigim terlikle mutfaga salona girmedigim gibi. Disarida dolandigim ayakkabiyla eve giremem.

Bi once ki yorum da da soyledim. Uzun uzun aciklamaniza gerek yoktu yordunuz kendinizi. Trt belgeselde bi program var. Titizlik konusunda takintili insanlarla temizlikten bir haber insanlarin evlerine gidiyorlar. Bakteri olcumu yapan cihazla mutfak tezgahlarinda olcum yapiyolar. 0 cikan olcum bile var. Yani mutfak tezgahimiz la disariyi kiyaslamanin (tabi evden eve degisir) mantiksiz oldugunu dusunuyorum. Temizlenmeyen yerle. Duzenli temizligi yapilan bir yerin ayni olabilecegine ihtimal vermiyorum. ( mikropsuzdur da demiyorum)
Tekrar soyluyorum. Icimize nasil siniyorsa oyle yapiyoruz zaten.

iyi de eşiniz ve size göre sıkıntı yoksa bizi de alakadar etmez ki

ev sizin eviniz

ama ben şunu anlamadım hani evde ayakkabı ile gezelim deseniz anlarım da salon kapısına kadar gelip orada çıkaralım garip değil mi

salon kapısının önü ayakkabı olacak atlayıp mı içeri gireceksiniz mutfağa tuvalete gideceksiniz

dershane öğretmenimiz vardı kadının ayak kokusu takıntısı varmış evine herkesi ayakkabı ile alırmış tüpçüyü sucuyu tamirciyi biz gittik bizi

36 yaşındayım sadece onda gördüm

hizmetçisi olan villalarda bile çıkarttırdılar

Ama öyle ya dışarsı nasıl pis bi sefer farkında olmadan moka basmışım otobüste diyorum bişey kokuyor nerden geliyor acaba diye oysaki ben basmışım benden geliyor ay Allahım o nasıl koku :kusmuk: ayakkabıyı atardım ucuz bişey olsaydı mecbur eldiverleri giyip domestosa yatırdım :olamaz::olamaz:

Ihhş :olamaz:
Sanırım herkes hayatında en az bir kez bile olsa moka basıyor.

Biz de dışarıda çıkarırız ayakkabıları.
Antrede çıkarsan da onun pisliği, tozu toprağı vs. eve dağılır ister istemez. Antreyi silsen, o sildiğin bezi, viledayı filan başka yerde kullanamazsın da. En temizi dışarıda çıkarmak.

Ihhş :olamaz:
Sanırım herkes hayatında en az bir kez bile olsa moka basıyor.

Biz de dışarıda çıkarırız ayakkabıları.
Antrede çıkarsan da onun pisliği, tozu toprağı vs. eve dağılır ister istemez. Antreyi silsen, o sildiğin bezi, viledayı filan başka yerde kullanamazsın da. En temizi dışarıda çıkarmak.
Ama konu sahibinim fantezileri farklı anladığım kadarıyla :27:

Dizilerin bir kez daha bizi yansitmadigi belli oldu. Henuz ayakkabiyla eve giren yok oylamada. :D

Konu sahibi, ev sizin. Kocanizin ve sizin icinize siniyorsa istediginiz gibi takilin. Yalniz cocuklu biri gelirse halida oynamamasi, oturmamasi hususunda uyarin.

Karar
Dizilerin bir kez daha bizi yansitmadigi belli oldu. Henuz ayakkabiyla eve giren yok oylamada. :KK70:

Konu sahibi, ev sizin. Kocanizin ve sizin icinize siniyorsa istediginiz gibi takilin. Yalniz cocuklu biri gelirse halida oynamamasi, oturmamasi hususunda uyarin.
Kararimi verdim bir paspas koyacağım gelenler ayakkabılarını ona silerek girsin zaten camur gittikten sonra birsey olmaz esimlede konusup eve ayakkabiyla gireceğiz. Çokta hoş olur yatağa giderkende cikaririz orda Tamamdır kızlar yorumlar için teşekkürler ..

Karar

Kararimi verdim bir paspas koyacağım gelenler ayakkabılarını ona silerek girsin zaten camur gittikten sonra birsey olmaz esimlede konusup eve ayakkabiyla gireceğiz. Çokta hoş olur yatağa giderkende cikaririz orda Tamamdır kızlar yorumlar için teşekkürler ..

Hepsini anladım da mantar diye bir şey var ayaklarınız tüm gün ayakkabı içinde nasıl hava alacak ? Bir kere sağlıklı değil.

Kızlar bir sure sonra cikarir sonra tekrar giyerim benim bu konuda hoşuma giden tek sey eve geldikten sonra çıkarmadan girmek evde dolasmak sacma

Dışarıda çıkartıyorum tabiiki... Dışarıdaki pislikten eşinin haberi yok galiba!

Hayvan pisliği, insan tükürüğü, umumi wc leri kullananların ayakkabı altlarını düşün mesela :işsiz: iğrendim bak.

Kapı önünde de, evin içinde de ayakkabılık var, ikisine de koyarım.

Antrede çıkartıyoruz ama salonumuzdan falan bayağı uzaklıkta direk ayakkabılığa koyuyoruz salonun kapısına kadar gelme işini ilk defa duydum :işsiz:

Back
X