• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Siz eve girerken ayakkabiyi antrede mi cikariyorsunuz ?

Siz eve girerken ayakkabiyi antrede mi cikariyorsunuz ?

• Ankete Katılan
    119
  • Anket Kapalı .
Ayakkabının evin dışında özellikle apartman içinde, kapı önünde, eşiğinde çıkarılması büyük bir görgüsüzlüktür. Aslında Türkiye'de genellikle evin dışında kapı eşiğinde çıkarılıyor hijyenik nedenlerle ama emin olun eve giren mikrobu asla engellemiyor. Emin olun ayakkabınızın altındaki mikrobun ve bakterinin bin katı zaten üzerinizdeki kıyafetlerde ve teninizde bulunuyor. Yine aynı şekilde rastgele bir sokak yüzeyi evimizde özenle temizlediğimiz mutfak tezgahından bakteri ve mikrop açısından daha temiz. Sadece biz görmüyoruz diye içimiz rahat. O yüzden alın kendinize uygun, yıkanabilir bir paspas, koyun antrenizin girişine. Ayakkabılarınızı evde çıkarın. Böylece psikolojik de olsa içiniz rahat olur en azından.
Sizce eve ayakkabiyla girilebilir mi ?

Sizce eve ayakkabiyla girilebilir mi ?
Hijyenik açıdan evet ama görsel olarak hayır. Şöyle açıklayayım. Elinize bir mikrop ölçer alıp sokağa çıkın ve ölçüm yapın. Daha sonra evinizin en temiz dediğiniz yerinde ölçüm yapın ve sonuçları karşılaştırın. Özellikle halı, mutfak tezgahı gibi bölümlerin sokaktan mikrop ve bakteri açısından daha beter olduğunu görürsünüz. Ama görsel olarak ayakkabının altına yapışan sakız, hayvan pisliği, çamur gibi faktörler elbette hoş değil. O yüzden evinize girin, evinizin içinde çıkarın ayakkabıyı, giyin ayağınıza ev terliği ve ayakkabınızı rahat rahat gezin. Ama ciddi anlamda kapı dışında ayakkabı çıkarmak, hele de o ayakkabıyı orada bırakmak görgü kuralları açısından en büyük ofsaytlardan biri.

Hijyenik açıdan evet ama görsel olarak hayır. Şöyle açıklayayım. Elinize bir mikrop ölçer alıp sokağa çıkın ve ölçüm yapın. Daha sonra evinizin en temiz dediğiniz yerinde ölçüm yapın ve sonuçları karşılaştırın. Özellikle halı, mutfak tezgahı gibi bölümlerin sokaktan mikrop ve bakteri açısından daha beter olduğunu görürsünüz. Ama görsel olarak ayakkabının altına yapışan sakız, hayvan pisliği, çamur gibi faktörler elbette hoş değil. O yüzden evinize girin, evinizin içinde çıkarın ayakkabıyı, giyin ayağınıza ev terliği ve ayakkabınızı rahat rahat gezin. Ama ciddi anlamda kapı dışında ayakkabı çıkarmak, hele de o ayakkabıyı orada bırakmak görgü kuralları açısından en büyük ofsaytlardan biri.
Vizim
Bizim apartmanda kapının yanına ayakkabilik koymuşlar

Kızlar mrb yeni evlendim sey biraz komik bir soru :) fakat sorcam evimizin antresinden girince direk karşında salon var Salondan diğer 3 oda açılıyor banyo mutfak wc kapi solunda esim bana böyle bir soru sordu Salona kadar ayaklarimizla girelim orda çıkaralım dedi sizce böyle yapsak çok kirli olur mu benimde hoşuma gitti yani Böyle bir yerden gelince ayakkabı çıkarma derdinden kurtulurum diye düşündüm Baba evinde gelince çoğu zaman ayakkabiyla haliya basıyordum annem kızardi Cevaplarinizi bekliyorum .
Disarida turlu pislik var, hayvan artiklarina basmissaniz ya, bence bir sure deneyin, hastalanmaya baslayinca kendiliginizden kapida cikarmaya baslarsiniz, usengeclikte son nokta, ayakkabi cikarmak bu kadar zor gelmemeli, insan boyle bir ugrastan bile yerinirse ileride uzerinize buyuk sorumluluklar yuklendiginde ona nasil bir pratik cozum bulursunuz bilemedim, sizin eviniz, sizin sagliginiz, hijyen onemli degilse uygulayin

Neyyy :deli::deli: ay dışarının pisliğinden haberiniz varmı :kusmuk: kapının ödünde çıkarıyorum ve altını kontrol ediyorum pisliğe falan basmışmıyım diye ayakkabılığa koyuyorum :KK51:
Ay bana çok pis geldi kusura bakmayın :kusmuk:
Böyle küçümser haller edalar hiç hoş değil. Böyle yapan çok kisi var. Ayrıca bunu yapanlar çoğu jilet gibi giyinip işten eve arabasıyla gidip ayağı beton harici bi yere basmayanlar. Ayrica evde bi bebek yoksa düşünülebilecek bi fikir bence çünkü sonucta salonda yerlere ne elimiz ne ağzımız değiyor

Sizinde hoşunuza gidiyor değil mi stilleto ile evde gezmek ?

Evet ben severim tabi ama dediğim gibi dışarıda giydiğim ayakkabıyı evde giymem altını silip bile giymem yani.Eşimle romantik bir gece planladıysak veya misafirim varsa bazen de tamamen zevk için giyerim evde ayakkabı. Sürekli olması imkansız çünkü zaten bütün gün topuklu ile adliye koridorlarını turluyorum :)

bizim antrede ayakkabi dolabi var kapida ayakkabilarimizi cikarip sonra onlari alip dolaba koyariz bence en dogrusu kapida cikarmakdir

Asla ayakkabiyla girmem şu an düşündükçe midem bulandi o ayakkabilarla dişarida lavaboya gidiliyo direk kapida çikarin zor mu ki bu sorun oluyo..

Evet ben severim tabi ama dediğim gibi dışarıda giydiğim ayakkabıyı evde giymem altını silip bile giymem yani.Eşimle romantik bir gece planladıysak veya misafirim varsa bazen de tamamen zevk için giyerim evde ayakkabı. Sürekli olması imkansız çünkü zaten bütün gün topuklu ile adliye koridorlarını turluyorum :)
Misafirleriniz geldikleriyle mi giriyor ? Yoksa ev ayakkabısı mi Bide şöyle soracağım Hic geldiği ayakkabıyla girmek isteyen misafiriniz oldu mu ?? :eğlence:

Misafirleriniz geldikleriyle mi giriyor ? Yoksa ev ayakkabısı mi Bide şöyle soracağım Hic geldiği ayakkabıyla girmek isteyen misafiriniz oldu mu ?? :eğlence:

Çevremdeki kişiler yanlarında ev ayakkabısı getirir genelde. Şimdiye kadar hic dışarda giydiği ayakkabı ile girmek isteyen olmadı.

Dısarda çıkariyoruz.
Sizin için sorun yoksa öyle gezin.
Ama ben hoşlanmıyorum ayakkabı ile içeri girilmesinden

Çevremdeki kişiler yanlarında ev ayakkabısı getirir genelde. Şimdiye kadar hic dışarda giydiği ayakkabı ile girmek isteyen olmadı.
Annemin bir arkadaşı geldiği ayakkabiyla girmek istemişti annem de onu kirmamak için Öyle almıştı o kadına çok gıcık kapmistim bide inadına yapar gibi surekli tuvalete girip durmustu

Komple odalarda ayakkabılarla dolaşın ne gerek var ayakkabıları çıkartıyorsunuz:işsiz::işsiz:

Tuvaletlere ve bir sürüpis yere girip çıkıyorsunuz dışarıda ve o ayakkabılarla içeri girmek istiyorsunuz.. igrencliginden rahatsız olmuyorsaniz çıkarmayın tabi..

Ben kapının eşiğine bile basmam ayakkabılarla hatta kapı önündeki paspasa bile basmam kenarda cikartir paspasa basar coraplarimi çıkarır öyle girerim.

Back
X