• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siyah Çamaşırlardaki Lekeler :(

Daphne85

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2010
5.358
294
363
İstanbul
Merhaba Kızlar,
Henüz evleneli 1 ay oldu.Bekarken çamaşır yıkamakla falan hiç uğraşmadım.Benim sorunum şu siyah çamaşırlarımı her zamanki gibi yıkadım ama bu sefer beyaz beyaz tüy gibi bir şeyler yapışmış üzerine 2 kere deterjansız yıkadım sadece suyla bir kerede az deterjanla yıkadım yine geçmedi.Nasıl geçeceği konusunda fikri olan var mı?

Merhaba Kızlar,
Henüz evleneli 1 ay oldu.Bekarken çamaşır yıkamakla falan hiç uğraşmadım.Benim sorunum şu siyah çamaşırlarımı her zamanki gibi yıkadım ama bu sefer beyaz beyaz tüy gibi bir şeyler yapışmış üzerine 2 kere deterjansız yıkadım sadece suyla bir kerede az deterjanla yıkadım yine geçmedi.Nasıl geçeceği konusunda fikri olan var mı?

Bende birinci ayımı doldurucam nerdeyse siyah çamaşırlarını perwol siyahlar için olanından kullanıyorum sıvı deterjan olduğundan leke bırakmıyor renkleride kaçmıyor tavsiye ederim

Canım o tüy gibi dediğin şeyler belki peçete falan olabilir.Suya girince parçalanıyo ya.Islakken çıkmaz üzerinden kuruyınca silkele o zaman büyük çoğunluğu gider.

Canım o tüy gibi dediğin şeyler belki peçete falan olabilir.Suya girince parçalanıyo ya.Islakken çıkmaz üzerinden kuruyınca silkele o zaman büyük çoğunluğu gider.

Canım banada öyle geldi ama kurudular silkeledim çıkmadı...Ne yapacapım ben bilemiyorum.Eşim devlet memuru ve kumaş pantolonları ve koyu renkli gömlekleri çok kötü oldu...

arkadaşın dediği gbi peçete mendil falan yıkanmıştır cepte kurut sora azcık fırçala geçer gidr bende bi kez paspas vardı minik onu tıkmıştım amanınn hepsii tüyy olduu annnem kurnaz hemen anladıı sen bunlarla paspasmı attın dieee pecetede beyaz beyaz kalıntı yapar dahada yıkama kururtt ıslandıkça yapışır

Canım banada öyle geldi ama kurudular silkeledim çıkmadı...Ne yapacapım ben bilemiyorum.Eşim devlet memuru ve kumaş pantolonları ve koyu renkli gömlekleri çok kötü oldu...

canım nemliyken hiç bir şey yapamazsın.
önce kurumasını bekle.
sonra tüy toplayıcı yapışkan rulolar var (ondan bulamazsan koli bandı da olur), o bantlarla bütün çamaşırları temizle.

daha sonra da sıvı deterjan kullan.
ne beyaz çamaşırlar pembe veya mavi çıktı zamanında bir bilsen.
hepimiz geçtik bu yollardan.

Son düzenleme:
Ben sıvı çamaşır deterjanları çıktığından beri sıvı kullanıoyrum çok memnunum. birdefasında eşimin eşofman altında cepte peçete kalmıştı dediğin gibi ıslakken tek tek bütün çamaşırların üstünden ayıklamıştık. kuruyunca ayıklamak daha kolay olmuştu ama sonra hiç kalmadı.

Bendeimde başıma geliyor hala üstelik 5 yıllık evliyim :)))
Bırak kurusun sonra tekrar yıka. Peçete kaçmış olabilirmi çamaşırlarla arasına veya cepte birşey kalmış olabilirmi benim başıma sık sık geliyor :))

yanında yıkadığın tüylübişey den olabilir deterjanla yıka ama ilave durulama yapki deterjan kalıntısıda kalmasın

of of aynen ben de bu konuda muzdaribim ve çok acil tavsiyelere ihtiyacım var, bazı arkadaşlar tavsiyelerde bulunmuşlar fakat benim sorunum şöyle;evliliğimin birinci yılı bitti hala aynı dert hala aynı dert, siyah çamaşırlarımda leke olmadığı zaman yok arkadaşlar ya, ve neler kullanmadım ki, sıvı deterjan kullandım bitene kadar, durum aynı malesef.:(dedim pervoll alayım ama aynı şey oldu arkadaşlar ve benimki kağıt mendil falanda değil:(su zerreciği gibi beyaz beyaz oluyor ve diğer yıkamalarda deterjan koymasam bile aynı sorun oluyor ve o beyazcıklar gitmiyor malesef, bütün siyahlarım takım elbiselerimiz mahvolmuşdurumda, bi de devlet memuruyuz:(berbat durumda kısacası çamaşırlar.
Benim sorum şu arkadaşlar anladığım kadarıyla bunun çözümü yok ancak ben artık makineden kaynaklandığını düşünüyorum, çünkü kafayı yemek üzereyim ya:(yakında elimde yıkıycam ama o beyazlıklar yine gitmiycek biliyorum:(

siyahları ayrı yıkamak gerekiyor.başka renkli çamaşır karıştırmayınca olmuyor tüy toplama.

Back