Evet kisitliyor insani. Zaten araliksiz devam edilemiyorki diyette bile illa kacirdigin zamanlar oluyor. Sporda oyle keske her gun yapilsa ama bu sira bende biraz saldim gibi.. bi kac haftaya toparlicam kendimi. Sen neler yapiyorsun? Ne zamandir yapiyorsun? Birde nasil sonuclar aldin?
Cok sagol canim diger hareketlerin nelerdi acaba popo için bi de bunlari yaparken üst bacağın da kalınlaştı mı?
o yumuşaklık yağ, yağ oranın düşmeden o gitmezzzselam bacilar hatunlar,
bir suredir sporla hasir nesirim..zayifim, kiloda sorun yok..boy 1,55 kilo 49-50 degisiyor. disardan bakildiginda gobek mobek yok...ama ben squat yaparak kalca dolgunlastirmak istiyorum. -ki bir suredir yapiyorum zaten. birde six pack icin calisiyorum...ama bir sorun varki..gerci sorun mu onuda bilmiyorum simdilik...six pack golgesi dustu sanki gobuse ama..disardaki o yumusaklik ne zaman sertlesir? yani sertlesecek dimi? karnimi kastigim zaman felaket bi skilik var, ama disindaki deride yok gibi..
bilenler aydinlatabilir mi beni?
Nasil dusurecez bunu? Benim sorunum beslenme sanirim.. ekmek hamur isi vazgecemiyorumo yumuşaklık yağ, yağ oranın düşmeden o gitmezzz
Benim hiperelastiklik vs. dolayisiyla kas oranim asiri dusuktu. Butun eklemlerim, kaburgalarima kadar yerinden ciktigi icin kas yapmaya karar verdim. Bunun icin de evde en temel formlarin gerektigi seyleri calistim ayna karisinda ki bir seyler oynamasin yerindensquat, plank ve bazi izometrik pozisyonlarin uzerinde durdum. Formumdan emin olunca ufak agirliklarla evde kol, sirt calismaya basladim. Once hareketi ogrenip sonra agirliklari ekleyince de sorun olmadi. Butun bu surec 3 hafta kadardi. Sonra bir anda guclenmeye basladim, guclendikce agirligi arttirdim. Bir donem her gun degisik bir sey yapabildim simdi 1 gun arayla intense olan seanslar yapiyorum ki kaslar dinlenebilsin.
Iki YouTube kanali var takip ettigim. En buyugu Jeff Cavaliere diye bir canavar abimiz. Adam kendi isinin ornegi ve bilimsel dille aciklama yapiyor. Onu izleyerek kas oranimi artirmanin yollarini ogrendim. Eger Ingilizce takip edebilirseniz tavsiye ederim.
Sonuclar soyle: ince ama yagli bir vucuttan ince ama kasli bir vucuda gecis yaptim. Tartida sayi yukseliyor, basta korkarken sonradan fark ettim ki tartiyla degil aynayla alakasi var. Popo coktu, hala daha var yolu ama ciddi sekillendi. Dedigim gibi hiperlestiklik oldugu icin cildim de biraz gec tepki veriyor. Ona ragmen ciddi degisim goruyorum. Karnim iyi yedigim donemlerde cok guzel duz, sacmaladigim anda yag tabakasi ele geciriyor. Her seans jeff abinin 7 dakikalik olumcul abs videosunu yapiyorum, cok guzel sonuc aliyorum. Bu son 2 haftadir olan bir sey, ama yine de gozle gorunur halde su an.
Bir donem yuzme de vardi haftada 3 gun, birakmak zorunda kaldim ama geri donecegim. Onun yardimi cok oldu, kardiyo baska turlu belki 5 dakika HIIT yapiyorum, pek hoslanmiyorum. Agirlik zaten duzgun yapildiginda butun etkileri alabildiginiz bir sey. Eger havuzda sadece eglenmeye gidecekseniz anlami yok, benimki 1 saat boyunca takim gibi koc ile yogun bir antrenmandi.
Ekleyeyim: baslamadan once 53 kiloydum, yag oranim 30 kas kilom dusuktu. 5 ayda %6 yag kaybettim ve 3 kilo kas kazandim.
Bu spor tuhaf birsey.. onceden spor yapmazken.. bel popo bariz arada kivrim vardi.. demekki diyorum gobegim varmis o zamanCok sagol canim diger hareketlerin nelerdi acaba popo için bi de bunlari yaparken üst bacağın da kalınlaştı mı?
diyetle ypman gerekiyor, biryandan da spor yapmalısın tabi, ikisini aynı anda yap karbonhifrat alma protein ağırlıklı beslen yağ oranın mutlaka düşer :)Nasil dusurecez bunu? Benim sorunum beslenme sanirim.. ekmek hamur isi vazgecemiyorum
Karbonhidratsiz yasamak cok zor benim icin: ( protein tozu icsem en hafif olanlardan? Gerci onlarada guvenemiyorimdiyetle ypman gerekiyor, biryandan da spor yapmalısın tabi, ikisini aynı anda yap karbonhifrat alma protein ağırlıklı beslen yağ oranın mutlaka düşer :)
Yuzde 70 i beslenme diyolar, bizde deli gibi spor yapalim:) meger kucuk bolumuyle ugrasiyormusum. Et tavuk yemek zulum gibi.. balik agzima surmuyorumSix pack mutfakta yapilir...Yani vücut yağ oranini düşürmen lazım. Kadınlarda baya zor oluyor.
Bende hic düzgün bir sixpack olmadı mesela...kaslar belirgin olduğu zamanlarda yağ oranım 20% altında oluyordu. Bu durumda hormon problemleri ve adet gecikmesi yapıyordu. Senenin 5 ayı kaslı diger aylarını normal geçiriyordum.
Şimdi komple normal geçiriyorum. Yağ oranim yaklaşık 23 -25%
Eğer cok istiyorsan ketojenik beslenmek zorundasin.
Yuzde 70 i beslenme diyolar, bizde deli gibi spor yapalim:) meger kucuk bolumuyle ugrasiyormusum. Et tavuk yemek zulum gibi.. balik agzima surmuyorum
Ben protein tozu yerine protein var tavsiye ederim daha lezzetli oluyor çikolata isteğini de bastırır