Sivri dilli kız

deretepe

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2014
787
544
73
Sivri dilli oldugumu soyluyorlar. Aslinda gayet iyi niyetliyim sadece dobra bi sekilde cat cat soyluyorum hatalarini insanlara. Ozellikle karsima cikan erkeler bunu soyluyor ve biliyorsunuz erkekler boyle kizlardan adeta korkuyor durustluge ne kadar onem verselerde.
Kendime dikkat ediyorum ama bu durum canimi sıktı o kadar mi kotu sey biraz keskin konusmak ?

Siz mutluysaniz sorun yok ama Dogru yer dogru zaman diye birsey var. Bazen dobralik yaptığını sanıp boşboğazlik yapanlarda var (karşıdakini kiracak sekildeyse) ve her dogru her yerde her zaman soylenmez. Biraz törpülemek lazim heleki dobra kiz degilde sivri dilli deniliyorsa

Kişiye göre değişir bazı erkekler kendilerin çok konuşan vede herseye çat çat cevap veren kızları itici bulabilir belki senin karşına çıkanlarda bınlardandır

Incitici ya da kaba degilim hakaret de etmem. Ama iyi laf sokarim.. hesap sorarim tutarsizliklari soylerim. Ve tavizsiz de bi kiz olunca gıcık kapiyorlar genelde

Yok asla bos konusma degil tavrim beni ilgilendirmeyen seylere karismam. Ama iliskide cizgileri olan gerektiginde tepki gosteren biriyim onu sa makul sekilde bana kalsa normalim aslinda ama ikidir keskinsin sivrisin denildi de.
Söyleminiz patavatsızlık seviyesine geliyorsa
"Evet" kötü..
-Her bildiğini söyleme, her söylediğini bil demişler..

Incitici ya da kaba degilim hakaret de etmem. Ama iyi laf sokarim.. hesap sorarim tutarsizliklari soylerim. Ve tavizsiz de bi kiz olunca gıcık kapiyorlar genelde
Dobra olmak laf sokmak değildir yalnız. Laf sokmak da incitici oluyor genellikle. Siz tatlı tatli laf sokuyorum sanıyorsunuz ya da. Hesap sormak da 3.sahislar olarak bize dusmuyor bunu da dusunursek bir daha gozden geçirin kendinizi o halde

Laf sokarak konusan insani asla cevremde tutmam.
Hele hele dobralik lafinin arkasina siginip insanlari inciten insanlarin yuzune bile bakmam.
Sizin anlamadiginiz sey, diger bircok insan sizde hata gormedigi ya da laf sokabilme yetenegine sahip olmadigi icin susmuyor. Sadece insanlari kirmayi sevmiyorlar. Bazilari, karsisindakini üzünce gozune uyku girmez; sizin gibilerse sadece uyku kacirir.
Bu yaptığınız karsidan durustluk olarak görülmüyor, kötü karakter olarak görülüyor.
Zamaninda durustluk adi altinda insanlari cok kirmis ve bunu gec fark etmis biri olarak yaziyorum. Keske beni de daha erken uyarmis olsalardi. Yapmayın. Kötü insan olarak algılanıyorsunuz.

Yok asla bos konusma degil tavrim beni ilgilendirmeyen seylere karismam. Ama iliskide cizgileri olan gerektiginde tepki gosteren biriyim onu sa makul sekilde bana kalsa normalim aslinda ama ikidir keskinsin sivrisin denildi de.
Belki de karşıdakine patavatsız geliyorsunuz..
Açık sözlülüğü patavatsızlıktan ayıran bir duruş sergileyin karşınızdakine..
Yani:
Çizgilerinizi bilmiyorsa, bildirin..

Üstteki arkadaş çok güzel anlatmış, laf sokmak marifet değil, hayatı sırf laf dalaşı yapmak sanan insanlar var ciddi ciddi varlar.
Azıcık siyaset yapmayı öğrenin bunun zararı olmadığı gibi hem size hem ilişkilerinize olumlu yansır.

Yine aklına gelen her şeyi çata çat, kıra döke söyleyip, kendini dobra, dürüst filan sanan biri daha. Sizin sıkı bir özeleştiri yapmanız lazım. Çok iyi laf sokarmışsınız ya hani, o zaman şunlara da cevap verin. Marifet mi laf sokmak? Gerekli mi? Kime ne faydası var? Sempatik mi? İtici itici davranışların adını dürüstlük, dobralık koymayın yani. Alakanız yok.

Sivri dilli olmak, dobra açıksözlü olmak adı altında kaba, duyarsız, konuşmayı bilmeyen, kendi süper doğru ama milletin hatalarını yüzüne vuran insanlar sadece erkekler değil toplum tarafından da dışlanır. Bence de dışlanmayı hakederler.

Yaş kaç?
20'li yaşlarımdan önce bende biraz bahsettiğiniz gibiydim.
Şimdi bazı durumlar aklıma geldiğinde utanıyorum maalesef.
Gereksiz yere insanları kırmaya yada hatalarını yüzüne vurmaya gerek Yok.
Haklı olmanız, dogruyu söylemeniz sizi iyi biri yapmıyor.
Şimdi tam tersi,
İlgilendirmeyen konulardan uzak dururum.
Kimseyi bir başkasının yanında rencide etmem,
Üslubumu laf sokma yada kalp kırma üzerine kurmam,
Hatta mümkünse insanların hatalarını örtmeye çalışırım.
Biraz gönlü geniş olmak, insanlara iyi niyetli yaklaşmak ve karşımızdakini kırmaktan korkmak önemli diye düşünüyorum...

Size benzeyen bir arkadaşım var. Çok güzel, zeki ve biraz suyuna gittiğinizde çok iyi bir arkadaş. Ama bırakın erkekleri -ki yaklaşık 5 yıldır hayatinda kimse yok ve bu insan evlenip anne olma hayalleri kuruyor- kız arkadaşları da konuşmaya çekinir. Ben de çok severim ama söyleyeceğim bir lafı kırk kere düşünür söyler söyledikten sonra yine düşünürüm. Biraz daha hassas ve dikkatli olmak gerekiyor. Hem sizin hem de karşınızdaki kişinin iyiliği için

Belki de karşıdakine patavatsız geliyorsunuz..
Açık sözlülüğü patavatsızlıktan ayıran bir duruş sergileyin karşınızdakine..
Yani:
Çizgilerinizi bilmiyorsa, bildirin..
Patavatsız değilim çok farklı şeyler.. söyleyeceğimi keskin net biraz da sert söylüyorum sanırım pot kirmakla gereksiz konuşmakla ilgisi yok.

Öyleyim demedim ki bu sizin varsayımına bana söylenen sadece biraz sivri dilli olduğum aynı zamanda da çok zarif olduğum çok daha fazla soylendi.. beni çok seven ısrarla ilgilenen de oldu durum dışlanma degil yani neyse

Her şeyin dozunda olması taraftarıyım. Dobralığın da dozu vardır elbet. Yersiz kalp kırıyor, insanları kendinizden uzaklaşırıyorsanız dikkat etmek gerek çok hoş bir durum değil gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…