• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivri dilli kız

Yine aklına gelen her şeyi çata çat, kıra döke söyleyip, kendini dobra, dürüst filan sanan biri daha. Sizin sıkı bir özeleştiri yapmanız lazım. Çok iyi laf sokarmışsınız ya hani, o zaman şunlara da cevap verin. Marifet mi laf sokmak? Gerekli mi? Kime ne faydası var? Sempatik mi? İtici itici davranışların adını dürüstlük, dobralık koymayın yani. Alakanız yok.
Valla şu kadarını söyleyeyim fikir soran birine tanımadığınız halde sizin kadar saldirmayacak kadar nazik ve sakin bir insanım patavatsizlik ile ise alakam yok aksine oturması kalkmasını bildiğim söylenir hep. Ama canım isterse evet iyi laf sokarım ve evet bazen çok gerekli. Yoksa ben öğrencileri tarafından çok sakin ve sabırlı diye tanımlanan bı ogretmenim

Sivri dilli insanlarla gecinemem,cesaretleri ile bunu daha ileri goturup saygi sınırını aşani cok gördum...Bir sonraki aşaması kibir ki bundan korkarim işte...

Üstteki arkadaş çok güzel anlatmış, laf sokmak marifet değil, hayatı sırf laf dalaşı yapmak sanan insanlar var ciddi ciddi varemr.
Azıcık siyaset yapmayı öğrenin bunun zararı olmadığı gibi hem size hem ilişkilerinize olumlu yansır.

Annemin bir arkadaşı vardı, onu hatırlattınız. Kadın 60 yaşına yakındı sanırım. "Ben şöyle laf sokarım, lafı şöyle gediğine oturturum, hemen lafı yapıştırırım" diye öyle övünüyordu ki, içimden üzülmüştüm, bunca yaşamış ama boş yaşamış hayatı laf sokmak zannediyor diye. Hani derler ya laf yetiştirmekten kendisini yetiştirememiş. :D

Yaş kaç?
20'li yaşlarımdan önce bende biraz bahsettiğiniz gibiydim.
Şimdi bazı durumlar aklıma geldiğinde utanıyorum maalesef.
Gereksiz yere insanları kırmaya yada hatalarını yüzüne vurmaya gerek Yok.
Haklı olmanız, dogruyu söylemeniz sizi iyi biri yapmıyor.
Şimdi tam tersi,
İlgilendirmeyen konulardan uzak dururum.
Kimseyi bir başkasının yanında rencide etmem,
Üslubumu laf sokma yada kalp kırma üzerine kurmam,
Hatta mümkünse insanların hatalarını örtmeye çalışırım.
Biraz gönlü geniş olmak, insanlara iyi niyetli yaklaşmak ve karşımızdakini kırmaktan korkmak önemli diye düşünüyorum...

Tebrikler. Ben de düşündüğümde eskiden kırdığım kalplere üzülüyorum şimdi. Keşke incinseydim ama yine de incitmeseydim.

Neyse konuyu burada sormak yanlış oldu.. envai çeşit insan var herkes kafasında canlanan kisi üzerinden yorum yapıyor oysa durum çok farklı. Zaten insanlar stres atmak için birilerine laf giydirmeye seviyor o yüzden de konu amacı dışına çıkıyor gibi. Konu kapanabilir sayın admin.

Neyse konuyu burada sormak yanlış oldu.. envai çeşit insan var herkes kafasında canlanan kisi üzerinden yorum yapıyor oysa durum çok farklı. Zaten insanlar stres atmak için birilerine laf giydirmeye seviyor o yüzden de konu amacı dışına çıkıyor gibi. Konu kapanabilir sayın admin.
Tamamen yanlış yerdesin. Burada kimse birbirine laf sokmaz, hiçbir konuda tartışma çıkmaz, boşa polemik yaratılmaz ve banlanan olmaz.

Konuya gelince cat cat laf sokmak yerine sessiz kalmak daha zordur. Arada dene. Belki de daha çok seversin.

Dobra olmak ayrı laf sokmak ayrı yalnız. Dobralık doğruları söylemek olur genelde sert de olunmaz o kadar doğruları der geçersin seni sevmeyen sevmez bu yüzden eğer yalanlar dinlemeyi seviyorsa.
Laf sokmak ise ayrı dediğim gibi. Laf sokarak dobra oldum sanıyorsun galiba ben böyle anladım.

peki konu açmanızın amacı neydi?

anlattığınız kadar yorum yapıyo burdakiler.

Pozitifligi herkes sever, laf sokmak insanlari irite eden bir davranis ve pasif agresif bir tepki. Neye kizdigini karsindakinin de duygulari olan bir canli oldugundan yola cikarak acikca anlatsan bu kadar tepki gormezsin. Bir seyi yikmak kolay, yaratmak zor. Bu nedenle insanlarla iliskilerin asgari merhaba-merhaba diyebilecek duzeyde olmali bence

Back
X