Z.hande sana bi kaç soru sormak istiyorum cevaplarsan gerçekten çok mutlu olcam.ben paylaşılan formülü denemek istiyorum yüzümde çok fazla sivilce yok(ama sinirlerimi bozmaya yetiyo ) alnımda da ufak ufak isilik gibi sivilceler var sıkamıyorum ve geçmiyorlar da..cildim pürüzsüz olsun istiyorum..ve sivilce lekelerim var..eczaneye bu karışımı hazırlatmaya gittim eczacı yanında bi de sivilce kremi hazırlayayım mı dedi..bu suyla kremi beraber kullanmamın bi sakıncası var mı acaba??çünkü hiçbirşey kullanmayın demişti paylaşan kişi..buarada birinden de bu suyun derinden temizlediğini ve derinin altındakileri sivilce olarak çıkarıp kökten temizlediğini duydum..gerçekten de önce sivilceler çoğalıp daha sonra mı geçecek??sende olduğu gibi bende de mi olur??.veee nekadar süre kullandın bu suyu..bilgilendirirsen çok sevincem çok uzun yazdım umarım sıkılmazsın okurken::):)şimdiden teşekkür edrm
merhaba hande,
ben de burda okuduklarıma dayanarak aile hekimine gittim(hiç bi işe yaramaz dedi kendisi ama güvenmedim:) yazdırdım yine de) neyse sonra eczacıya verdim reçeteyi, o da bu formülü hiç duymamış. yine de satın aldım. bi haftadır kullanıyorum. yüzümde bir değişme yok sivilceler hala duruyo. ama ilerde azalacağını umuyorum çünkü yüzümü sabunla yıkadıktan sonra silmeme rağmen,pamuk ile sildiğimde pamukta kahverengi kir çıkıyor. iyi temizliyor gibi görünüyor. ama yine de emin değilim geçirir mi tamamen. benim sorum şu; sivilcelerim seninki gibi değil sanırım. genelde sıkılabilir cinsten yani kırmızı irinli ve siyah nokta da çok var yüzümde. sence yine de işe yarar mı? eczanenin ve doktorumun bi fikri olmadığı için bilmiyorum; belki senin doktorun benimki gibi sivilce tiplerinde de işe yarar falan diye bahsetmiştir..
Z.hande sana bi kaç soru sormak istiyorum cevaplarsan gerçekten çok mutlu olcam.ben paylaşılan formülü denemek istiyorum yüzümde çok fazla sivilce yok(ama sinirlerimi bozmaya yetiyo ) alnımda da ufak ufak isilik gibi sivilceler var sıkamıyorum ve geçmiyorlar da..cildim pürüzsüz olsun istiyorum..ve sivilce lekelerim var..eczaneye bu karışımı hazırlatmaya gittim eczacı yanında bi de sivilce kremi hazırlayayım mı dedi..bu suyla kremi beraber kullanmamın bi sakıncası var mı acaba??çünkü hiçbirşey kullanmayın demişti paylaşan kişi..buarada birinden de bu suyun derinden temizlediğini ve derinin altındakileri sivilce olarak çıkarıp kökten temizlediğini duydum..gerçekten de önce sivilceler çoğalıp daha sonra mı geçecek??sende olduğu gibi bende de mi olur??.veee nekadar süre kullandın bu suyu..bilgilendirirsen çok sevincem çok uzun yazdım umarım sıkılmazsın okurken::):)şimdiden teşekkür edrm
yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum, sivilcelerim daha da yayıldı bu karışımla silince. acaba silmek yerine hafifçe mi sürmek gerekiyo nasıl uyguluyorsunuz? ben hiç bi faydasını göremedim
turnpage doktorlar gerçekten çeşit çeşit. Ortak bir kanı yok hiçbirinde aynı bizim gibi :) kullanmaktan vazgeçme derim. Çünkü her şey gibi bu da zamanla etkisini gösteriyor. Ben çok fazla bastıra bastıra temizlemiyorum sadece kompres yapıyorum. Çünkü sürterek temizlersen sivilceleri patlatıp etrafına yayabilirsin. Tamamen geçirmesi eğer farklı bir alerjik problemin yoksa ve yediklerine dikkat ediyorsan olası elbette ki. Ama her cilt farklı. "Ben bu suyu kullandım tamam bebek gibi yüzüm artık" gibi bir şey yok malesef. Regl dönemi var bunun o korkunç çikolata istekleri var cipsler var yağlı yemekler var onlar oldukça zor kurtuluruz gibi geliyor bana :) Yani benim doktorum ilk gittiğimde işe yaramadı dediğimde dünyanın en ilginç şeyini duymuş gibi tepki vermişti.Hatta peki madem bari bir daha deneyeyim şansımı diye yine yazdırdım. Şu an şişenin dibini görmek üzereyim. Pazartesi yeniden yazdırıcam. Kendisi benim için harika bir tonik. Her cilt tip farklı tabi ama bence kullanmaya devam etmelisin :) Makyaj yapıyorsan zaten bir temizleyici kullanman şart. Güzelce temizleyip üzerine de bu suyu kullanırsan siyah noktalarından da kurtulacaksındır. Siyah nokta dediğimiz sonuçta yüzün tam anlamıyla temizlenememesinden kaynaklanıyor. Bir de doktor bana yüzünde kaldıktan bir kaç saat sonra yıka demişti. Çünkü kurutuyor gerçekten. Ben de bir kaç saat sonra yıkayıp nemlendiricimi sürüyorum. Sivilcelerden kurtulacaz diye erken yaşta kırışma çıkarmayalım bir de başımıza :)
kızlar ben anlamadım şimdi bazılarınız salisilik asit bazılarınız aseton kullanmışsınız.. hangisinden daha fazla yarar görüldü? ben şuan çok şükür sadece çenemde çıkan sivilcelerle uğraşıyorum. bir kaç tane de minicik çenemim altında boyun kısmımda var. asıl önemlisi leke problemim var. yüzüme duruluk getirse yeter lekelerde tamamen kaybolma olacağını sanmıyorum. doktora danışıp ona göre yazdırıcam hangisini yazdırayım ??
ilgin için çok teşekkür ederim:) ben yatmadan önce silip yatıyordum , sabah kalkınca nemlendirici sürüyordum. bu uygulama da işe yaramaz mı sence, uyguladıktan bikaç saat sonra illa yıkayayım mı yüzümü kırışma olmaması için?
(bu arada ben asetonlu değil, salisilik asitli olan karışımı kullanıyorum, asetonu yüzüme sürmek istememiştim..)
Kenzobaar biraz geç gördüm mesjını kusura bakmaBen bununla birlikte her türlü nemlendiriciyi de kullanmıyorum temizleme jelini de. Herhangi bir sorun yaratmadı bende. Ama dediğim gibi ben alkol oranını düşürtmüştüm biraz. Bende sivilcelenme yaptı ilk hafta ama ondan dolayı mı yediklerimden mi emin değilim. Yedikleriniz gerçekten çok önemli. Ben biliyorum ki çikolata yersem hiç bir su hiç bir krem hiç bir tedavi o sivilcenin çıkmasını engellemeyecek. Zaten artık ergenlikte değilseniz ve hala sivilceleriniz varsa ya abur cuburdandır ya da başka bir rahatsızlığınız vardır. Bu su benim için çok güzel bir tonik. Kullandıktan 1 saat sonra suyla yıkayıp nemlendiricimi sürüp yatıyorum. Tüm olayım bu. Ayrıca izler için de çok etkili gerçekten. Bir maddecassol kadar var :)
Bugün 3. Günüm ..sivilcelerim yok olmadı ama yüzüm biraz matlaştı daha iyi olduğunu düşünüyorum bazı ufak sivilcelerimi kuruttu lekeler üzernde henüz bi etkisini görmedim gelişmeleri burda paylaşacağım
asetonlusunu mu kullandın sen canım?
Bu formülü paylaşan arkadaşa çok teşekkür ediyorum
bugün kullanmaya başlayalı 3 gün oldu ,bazı arkadaşlar sivilceleri patlatıp yaydığını yazmışlar fakat formülün içerisinde alkol var alkol mikrobu sabitler ,gerçekten işe yarıyor,cildimin üzerindeki ölü deriyi peeling yapmadan soymaya yardımcı oluyor içindeki gül suyu da cildimin nemini kaybetmesini engelliyor ,bir kaç gündür daha parlak bir cilde sahibim :) Ve eğer ilgilenen arkadaşlar olursa onbeş günde bir kerede yumurta akı maskesi yapmalarını öneririm protein de cildi yenilemeye yardımcı oluyor ,bir yumurta akını yüze sürdükten sonra üzerini kalın bir peçete ile kapatıp (göz ve ağız çevresi hariç) 20 dk beklemeniz yetiyor sonra yüzünüzden soyun yıkayın ve nemlendirici uygulayın hem maske hem peeling (siyah nokta problemi olanlar için birebir) :) Sadede gelirsek teşekkürler Tuliş :)
Yıllar önce,üniversite birde iken,yani ergenlik dönemimde falan da değilken,ağır sivilce sorunu yaşadım..Hayatımı karartmıştı artık..sokağa,okula gitmek istemiyordum.Bir cilt doktoru,(sonra rahmetli oldu,Allah rahmet etsin) gelmişti babamın çalıştığı kurumun polikliniğine..Babam bir de ona götüreyim seni dedi..umutsuzca gittim..Doktor bir tertip yazdı ve bunu eczaneye yaptır,dedi.Yanında da bir antibiyotik verdi..MAKSıPOR 500 TABLET..
Bu suyu pamuğa alıp,sabah ve akşam yüzünü bununla bastıra bastıra temizleyeceksin ve bunun dışında ne sabun,ne su kullanmayacaksın dedi...
Yaptırdım..ama içinde aseton vardı ve kullanmaya korkuyordum..öylece bir ay ellemeden banyo dolabında beklettim..
Ama sonunda pes ettim ve ne olursa olsun artık deyip,kullandım.Antibiyotiği de o gün almaya başladım..cumaydı,hiç unutmuyorum..
Pazartesi okula gittiğimde,yüzümdeki mor lekeler,sivilce kabukları dökülmüştü ve pürüz yoktu.Herkes şaşırdı..
Sonra ben bunu tam iki yıl ,cilt toniği olarak kullandım.Zaten ilk iki haftada tamamen geçtiler ve toplamda iki kutu maksipor bitirdim.Ama ne olur ne olmaz diye bu tonikten vaz geçemedim.Pek çok arkadaşım da sonradan benden formülü alldı...o kadar çok yaptırdım ki artık ezberimde..
Resorchine >>>>>8gr
Alkol/Aseton(aâ) >>>>125gr
Eau de rose >>>>>100 gr (u.s.ext)= (Bu ekstra kalitede gül suyu demektir)
Bunu olduğu gibi kopyalayıp eczacıya verin,o anlar..Ama yine de hatırlatmamı yapayım,alkol ve aseton eşit miktarda ikisi de 125 er gr.olacak..
ınşallah kullanıp faydasını görenler olursa,buraya yazarlar...
Eczacılar,size,şunun yerine şunu koyalım,bunun yerine bunu koyalım derlerse ve siz de kabul ederseniz,farklı bir formül kullanmış olacaksınız ve sonra da bu formülü birebir yaptırmış gibi lütfen bu topiğin altından,kullandım da yaramadı şeklinde yorumlarda bulunmayın.Kullandığınız formül,verdiğim formül değil çünkü.
Asit koyalım,şunu koyalım,bunu koyalım diyen eczacılara itibar etmeyin.Aseton'dan korkmayın,cildi mahvetseydi,parmak uçlarımız şu an vahim durumda olurdu.Sadece asetonu bile bir miktar pamuğa döküp yüzünüzde deneyebilirsiniz.Hiç bir zararı olmayacağını görünce,formülden korkmanıza gerek olmadığını anlayacaksınız.Bunları neden yazıyorum,çünkü eczacıların çoğu,formülden vazgeçirmeye uğraşıyorlar ama korkmayın,Avni Bakkal adını nette araştırın.Doktor reçetesidir bu,uydurma formül değil.
Ayrıca,aile hekiminize reçetelendirebilirseniz,sadece katkı payı ödersiniz.
Evet canm asetonlu olanı kullanıyorum..tulişin de dediği gibi su ve sabun tarzı temizleyiciler makyaj kullanmıyorum..bugn 4. Gün biraz iyileşme oldu bakalım nolcak
Mrb ..ölü deriyi soyuyo demişsin ama benim cildimde bi kuruma ve soyulma yapmadı..acaba ilerki zamanlarda mı olcak?