Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
e pekı aklıma takıldı sımdı bnmde cıldım yaglı bnde kullanıcaktm gozeneklerımı daha acmasn :S
Yok be hayatım,gözeneklerini niye açsın,yukarıdaki arkadaşın takıldığı konu olan hassas cilt sorunu için ben ona dikkatlı ol diye yazdım,zaten sivilceli cildin gözenekleri normal ciltlere göre biraz daha açık oluyor.Eee,bu da zaten sivilceli ciltler için hazırlanan bir tonik,gözenekler aşırı akne birikmesinden dolayı açılır diye konuşmuştu bir cildiyeci zamanında.Demek ki akneyi geçirmek üzere sürülen bir şey gözenekleri açmaz,tam tersine akneyi boşaltarak gözeneğe yardımcı olur.
bugün aldım ve sürdüm pamuk kapkara oldu resmen oysaki sabah sabunlamıştım nerden çıktı bukadar kir bea! bu kir gözenekler kapar tabi. nefes al gözeneklerimmmmm!!!!
butter sende ankaradaymışsın.kzılayda karakoyunlu eczanesinde yaptırdım demişsin.bildiğin gibi kızılayda tonlarca eczane var.bu karakoyunlu hangi caddede acaba.ayrıca lekeleri,sivilce izlerini geçirdimi benim sivilceden çok leke sorunum var.tabi sivilcede var ama bi şekilde sivilceden kurtuluyorum lekelerden kurtulduğum olmadı bugüne kadar
HANIMLAR,SİVİLCE İÇİN FORUMDA ÇOK KONU VAR AMA BENİM VERECEĞİM KONU,TOPİKLER ARASINDA KAYNAYIP GİTMESİN DEDİM..BELKİ İHTİYACI OLABİLECEK KİŞİLERİN DİKKATİNİ ÇEKER DİYE..
Yıllar önce,üniversite birde iken,yani ergenlik dönemimde falan da değilken,ağır sivilce sorunu yaşadım..Hayatımı karartmıştı artık..sokağa,okula gitmek istemiyordum.Bir cilt doktoru,(sonra rahmetli oldu,Allah rahmet etsin) gelmişti babamın çalıştığı kurumun polikliniğine..Babam bir de ona götüreyim seni dedi..umutsuzca gittim..Doktor bir tertip yazdı ve bunu eczaneye yaptır,dedi.Yanında da bir antibiyotik verdi..MAKSİPOR TABLET..
Bu suyu pamuğa alıp,sabah ve akşam yüzünü bununla bastıra bastıra temizleyeceksin ve bunun dışında ne sabun,ne su kullanmayacaksın dedi...
Yaptırdım..ama içinde aseton vardı ve kullanmaya korkuyordum..öylece bir ay ellemeden banyo dolabında beklettim..
Ama sonunda pes ettim ve ne olursa olsun artık deyip,kullandım.Antibiyotiği de o gün almaya başladım..cumaydı,hiç unutmuyorum..
Pazartesi okula gittiğimde,yüzümdeki mor lekeler,sivilce kabukları dökülmüştü ve pürüz yoktu.Herkes şaşırdı..
Sonra ben bunu tam iki yıl ,cilt toniği olarak kullandım.Zaten ilk iki haftada tamamen geçtiler ve toplamda iki kutu maksipor bitirdim.Ama ne olur ne olmaz diye bu tonikten vaz geçemedim.Pek çok arkadaşım da sonradan benden formülü alldı...o kadar çok yaptırdım ki artık ezberimde..
Resorchine>>>>>8gr
Alkol/Aseton>>>>125gr(aâ)
Eau de rose>>>>>100 gr (u.s.ext)
Bunu olduğu gibi kopyalayıp eczacıya verin,o anlar..Ama yine de hatırlatmamı yapayım,alkol ve aseton eşit miktarda ikisi de 125 er gr.olacak..
İnşallah kullanıp faydasını görenler olursa,buraya yazarlar..
tulişcim cnm çok saol verdiğin bu formül için.bayağı bi etkisi oluyor sanırım ki kullananlar çok memnun bende denicem ne yalan söleyim.ama cnm duşa girdiğimde istemesekte cilde sabun şampuan geliyo.benim aklımada bu takıldı ondanda bişey olurmu aceba inan aklıma çok takıldı.cnm cevabını bekliyorum.6
Hep söylüyorum hep söylüyorum asıl madddenin yerine bazı eczaneler nedense hastayı düşünmeden onun muadilini veya benzerini koyuyorlar,ya da ölçüye dikkat etmiyorlar.Bari siz eczane seçerken dikkatli olun.Banada Bbir Uzman Buna Benzer Bir Icerik Hazirlatmisti Sivilcelerim Için..sanirim Eczane Yanlişmi Hazirladi 3 Günün Sonunda Yüzümün Sağ Tarafi Kizardi Ve Soyuldu Kizariklik Oldu Hemen Doktora Gittim..nasil Yandi Dedi( Ve Hemen Antibiyotik Felan Başlandi..düzeldi..sonunda..böyle Karişimlarda Bence En önemlisi Cok Dikkatli Hazirlanmasi..
Bu soruyu da defalarca cevapladım,keşke siz de üşenmeden yazılanları okusaydınız.Formülü güvenilir bir eczaneye götürün eşşek değilse formülün yanındaki aâ işaretinin ikisinden de eşit miktarda olacağını anlar.Siz buna kafa yormayın.cesaretim yok..daha alıp kullanmaya..ama içindeki maddeler nedeniyle iyi gelir..eczanenin doğru hazırlıyacağını bilsem yeniden başvururdum..bide alkol ve aseton karısımımı 125 gr..yoksa alkol 125.aseton 125gr mı..ne kadar korkmusum dimi..
kesinlıkle katılıyorum eczane hastayı düşünmeden oranı dogru dürüst hazırlamıyor..benım magdurlugum ondan oldu..pigling tarzında bir solusyon dimi tuliş
uzman doktorun bır cevabı:..
yaz aylarında olmamız nedeniyle bir çok meslektaşımızın izinli olması , diğerlerininde yoğun işleri nedeniyle sorulan sorulara cevap vermek gecikebiliyor...
kısaca konu hakkında bilgi verecek olursak ;
...Ayrıca ; Rahmetli Dermatolog Avni Bakkal’ın yıllar öncesinden hastalarına verdiği bir reçeteden bahsedeyim.. Bunu kullanıp faydasını görmeyen yok gibi neredeyse.
İçeriği şöyledir :
Resorcine : 8gr
Alkol/Aseton: 125 gr
Eau de Rose: 100 gr (u.s. ext)
bu reçetede bulunan :
1)Resorcine maddesi ; Beyaz billuri bir maddedir.Yakıcı lezzeti vardır.1 kg su ve 1 kg alkolde ayrıca ether, gliserin ve benzende çözünür....Kloroformda çözünmez....haricen psoriasis, akne, sebore, egzema ve diğer deri hastalıklarında kullanılır. ancak geniş satıhlara tatbik edilmemelidir.
2) Alkol/Aseton ise eritici olarak kullanılan maddelerdir.
3) Eau de Rose maddesi ise , bildiğimiz gül suyudur.. akneler üzerinde şifalı etkisi bulunmaktadır. 1000 kg. Rosa damascena taze çiçekleri, kafi miktar su ile hareket edilen çiçek miktarına eşit distila alınına kadar distillenir. Terkibinde % 0.4 esans ihtiva eder.