• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Arkadaşlar Lütfen yardım edin
Ben roaccuten kullanıyorum daha kullanalı 3 gün oldu sadece çene bölgede sivilvem car 1 ay sonra kontrole gidicem doktor sivilcelerin kendiliğinden geçtiğini görür se ilacı keser.mi ben geçse. Bile kullanmak istiyorum lütfen cevap yazın :hasta:

Ben roaccuten kullanıyorum daha kullanalı 3 gün oldu sadece çene bölgede sivilvem car 1 ay sonra kontrole gidicem doktor sivilcelerin kendiliğinden geçtiğini görür se ilacı keser.mi ben geçse. Bile kullanmak istiyorum lütfen cevap yazın :hasta:
Hayır canım kesmemesi gerek çünkü vücudunun alması gereken bir doz var kilonla da ayarlıyor zaten bunu doktorun dört ila sekiz ay genelde sürüyor zaten tedavi kişiye göre de değişen kusma dönemi başlıyor ilk aydan sonra ama sende olacak diye birşey yok tabi dediğim gibi kişiden kişiye değişir belkide ilk ay sivilcen tamamen geçer ama dozu bitirmen gerek tabikide bu kısa bir süreç değil uzun bu yüzden sabır istiyor zahmetli zaten :)

Arkadaşlar bişey sorucam.
Bu hapı kullanırken evde kendisi laser yapanınız oldu mu hiç?
Normal de ağda da yasak diye biliyorum ama sormak istedim? Acil cevaplarınızı bekliyorum.:110:

Korkma bu ilaç sadece 1 aylık süreyle kullanılan bir ilaç değil canım. Sen terapi görüyorsun ve kötü sonuç olmadığı taktir de doktorun zaten devam ettiğini sana söyler.
Meselâ benim de öyle. Yüzümde öyle kusma dönemleri de geçirmedim. Sadece tek tük iki üç sivilce çıktı geri geçti. Bu son ayım nasipse inşaAllah:)

Merhaba , arkadaşlar ben üç gündür 10 mg lık aknetrent ilacını kullanıyorum yüzümde isilik tarzı sivilceler ve egzamam var gözeneklerimde çoğaldı doktorumda bu ilacı kullanmamı önerdi 10 mg olduğu için etki eder mi geçirir mi yan etkileri nasıl olur kullananlar varsa yardımcı olabilir mi ?

kızlar çıl-dı-rı-cam
lütfen bana yardım edin çok ama çok kararsızım. yüzümde bir sivilce çıkıp geçiyor ardından diğeri çıkıyor ve bu sivilceler hiçbir şekilde oynamadığım halde kırmızı leke bırakıyor! artık son çare bu ilacı kullanmaya başlayacağım galiba ama kafamda deli sorular var nolur beni aydınlatın.

kusma döneminden çok ama çok korkuyorum bu dönem ne zaman başlayıp ne zaman sönüyor ? ilaca şimdi başlasam 1 ay sonra mülakata girme gibi bir durumum var insanların karşısında sivilce patlaması yaşamış biçimde çıkmak istemiyorum. Çalışanlar makyaj yapabiliyor mu, makyajla sivilceler kamufle oluyor mu ? oldu ki şimdi bu ilaca başladım yaz dönemine sarktığımda çok zorluk yaşar mıyım? ve tabiiki tüyler meselesi jilet vurmak istemiyorum yüz için ip kullanıldığında çok kızarma oluyor mu ? birinden duydum bıyığını iple almış 2 gün kırmızı kalmış. nolur bana cevap verin o kadar kararsızımki çok korkuyorum bu ilaçtan. hele ki kusma döneminden

kızlar çıl-dı-rı-cam
lütfen bana yardım edin çok ama çok kararsızım. yüzümde bir sivilce çıkıp geçiyor ardından diğeri çıkıyor ve bu sivilceler hiçbir şekilde oynamadığım halde kırmızı leke bırakıyor! artık son çare bu ilacı kullanmaya başlayacağım galiba ama kafamda deli sorular var nolur beni aydınlatın.

kusma döneminden çok ama çok korkuyorum bu dönem ne zaman başlayıp ne zaman sönüyor ? ilaca şimdi başlasam 1 ay sonra mülakata girme gibi bir durumum var insanların karşısında sivilce patlaması yaşamış biçimde çıkmak istemiyorum. Çalışanlar makyaj yapabiliyor mu, makyajla sivilceler kamufle oluyor mu ? oldu ki şimdi bu ilaca başladım yaz dönemine sarktığımda çok zorluk yaşar mıyım? ve tabiiki tüyler meselesi jilet vurmak istemiyorum yüz için ip kullanıldığında çok kızarma oluyor mu ? birinden duydum bıyığını iple almış 2 gün kırmızı kalmış. nolur bana cevap verin o kadar kararsızımki çok korkuyorum bu ilaçtan. hele ki kusma döneminden

Hoşgeldin aramıza!:)
Kusma konusuna değineyim. Evet bi çok kişi aynı durumdan korkuyor acaba cildimdüşünüyorum kötü olur mu diye. Bu durum herkes de farkl işliyor. Meselâ ben de hiç sivilce çıkmadı hap kullandığımdan bu yana. Sadece adetim gelince tatlıya aşırı yönelince iki üç tane çıktı o da beni hiç rahatsız etmedi.
Makyaj için bişey diyemicem çünkü çalışmıyorum.
Ben sürekli makineyle temizlendim bi sıkıntı veya sorun göremedim. Dediğim gibi her insanın vücudu bir değil.:)

kızlar çıl-dı-rı-cam

Bu işkenceye senelerce katlanacağına bir kaç ay katlan daha iyi seni en iyi bu konuda biz roacuttane kullananlar anlar arkadaşım :D ben kusma yaşadım ve iki ay sürdü ve yüzüm lekeden ibaret şuan ama ne olmuş yani kapatmak çok kolay :) şuan sivilce üretimi de durdu son ayımdayım en azından bir bahanesi oluyor insanın ilaç kullanıyorum ondan oldu diye inan hiçbirşey kaybetmezsin ben çalışıyorum fondötende sürdüm gelince dalin şampuanla da güzelce yıkadım hiçte bir şey olmadı çok şükür bu iş birazcık psikolojik olarak kendini hazırlamaktan ibaret bitince yüzünün harikalığını düşün :)

Arkadaşlar bişey sorucam.
Bu hapı kullanırken evde kendisi laser yapanınız oldu mu hiç?
Normal de ağda da yasak diye biliyorum ama sormak istedim? Acil cevaplarınızı bekliyorum.:110:
merhaba, bende 3 aydır kullanıyorum ilacı 3 aydırda lazer yaptırıyorum üstelik yüzümede yaptırıyorum vücudumada hiçbir sorunda çıkmadı. işinin ehli biri yaparsa sorun çıkmaz bence. benim tedavimi yapan cildiyeci yapıyor lazerimi. evde yapmanı tavsiye etmem sonuçta onunda dozu önemli ayarlayamayabilirsin

kızlar çıl-dı-rı-cam

ilacın kusma dönemi olduğunu burun kanaması olduğunu bu siteyi okuyana kadar bilmiyordum bile ben. bende hiç olmadı mesela ikiside bence korkmayın. sivilceli geçecek ömürdense 5 6 ay çile çekmek sonra rahat etmek daha mantıklı bence

kızlar çıl-dı-rı-cam

Benimde son çara başladığım ilaç. Yüzünü mineral bi fondötenle mesela mac ile kapatabilirsin. Benim doktorum bana ğazartesi iki carsamba bir cuma iki 20 mg verdi herkesden az ve haftanın üc günü alıyorum kısa biz kusma yasadım ve bitti suan suratım leke icinde oda kapanıyor. Doktorum sabah aksam da kullansan bu sekilde kullansan da aynı etki dedi. Önemli olan dozu tamamlamak. Ve inan hic yan etki yasamadım abartı. Dudaklarım hafif çatlıyor nemlendiriyorum geciyorum elimin üzerinnde egzama baslangıcları oluyor ama kremleri var bence endise etme ve kullanacaksan hemen basla yaz geldi cok sıkıntılı. Yüzümüde hicbir sekişde nemlendirmiyorum sabah aksam krem sürüyorum nadixa ve betnovice c krem. Cünkü yüzü sürekli nemlendirmek o yağa alıstırmak bile gözenekleri tıkar ve cildin alısmıs olur. Doktora git ve bu sekilde kullanımı sor . Cünkü sabah aksam cok tehlikeli yan etkiler olabilihor

Benimde son çara başladığım ilaç. Yüzünü mineral bi fondötenle mesela mac ile kapatabilirsin. Benim doktorum bana ğazartesi iki carsamba bir cuma iki 20 mg verdi herkesden az ve haftanın üc günü alıyorum kısa biz kusma yasadım ve bitti suan suratım leke icinde oda kapanıyor. Doktorum sabah aksam da kullansan bu sekilde kullansan da aynı etki dedi. Önemli olan dozu tamamlamak. Ve inan hic yan etki yasamadım abartı. Dudaklarım hafif çatlıyor nemlendiriyorum geciyorum elimin üzerinnde egzama baslangıcları oluyor ama kremleri var bence endise etme ve kullanacaksan hemen basla yaz geldi cok sıkıntılı. Yüzümüde hicbir sekişde nemlendirmiyorum sabah aksam krem sürüyorum nadixa ve betnovice c krem. Cünkü yüzü sürekli nemlendirmek o yağa alıstırmak bile gözenekleri tıkar ve cildin alısmıs olur. Doktora git ve bu sekilde kullanımı sor . Cünkü sabah aksam cok tehlikeli yan etkiler olabilihor
Nasıl yani doktorun haftanın belirli günleri vermiş sabah akşam la kullanımı aynı diyorsun fark yok aynı etkiyi veriyor onemli olan dozu almak diyorsun altına da sabah akşam çok tehlikeli yan etkileri olabilir diyorsun arkadasım :) o kişiden kişiye değişir ben sabah akşam içiyorum son yirmi gunum kaldı çok şukurde hiçbir tehlikeli yan etkisini görmedim

merhaba, bende 3 aydır kullanıyorum ilacı 3 aydırda lazer yaptırıyorum üstelik yüzümede yaptırıyorum vücudumada hiçbir sorunda çıkmadı. işinin ehli biri yaparsa sorun çıkmaz bence. benim tedavimi yapan cildiyeci yapıyor lazerimi. evde yapmanı tavsiye etmem sonuçta onunda dozu önemli ayarlayamayabilirsin

Teşekkür ederim, sanırım artık laser yapamam en azından bu son ay'ım hapım bitiyor. Bide yolculuk var. Dişimi az daha sıkmam gerekecek. Bi kaç ay sonra nasip ise başlarım lasere. :)

Arkadaşlar öncelikle ilacı bırakmak istemiyorum.5.ayimdayim ve karacigerimin olduğu yerde ağrı var bunu 4.ayimin sonunda da yaşamıştım korkup ilacı 2 gun kullanmadım ve ağrı geçmişti.lutfen yardımcı olun.doktoruma bu durumu anlattım ama pek ciddiye almadı.baska bölüme git dedi.ilactan olduğunu sanmıyorum dedi.ama ben vücudumu tanıyorum ilaçtan kaynaklandığını düşünüyorum.burada genellikle aynı problemlerden bahsedilmiş.boyle bir sorun yaşayan var mı acaba.

Arkadaşlar öncelikle ilacı bırakmak istemiyorum.5.ayimdayim ve karacigerimin olduğu yerde ağrı var bunu 4.ayimin sonunda da yaşamıştım korkup ilacı 2 gun kullanmadım ve ağrı geçmişti.lutfen yardımcı olun.doktoruma bu durumu anlattım ama pek ciddiye almadı.baska bölüme git dedi.ilactan olduğunu sanmıyorum dedi.ama ben vücudumu tanıyorum ilaçtan kaynaklandığını düşünüyorum.burada genellikle aynı problemlerden bahsedilmiş.boyle bir sorun yaşayan var mı acaba.

Merhaba, ben şükür hiç bir sıkıntı yaşamadım. Yeterli şekilde su içmediğim için de olabilir diye düşünüyorum?!

Doktora gitmeme daha iki hafta var ilaca bu kadar süre ara da vermek istemiyorum.internete baktım hicbir şey bulamadım.sonuna yaklaşmışken yarim bırakmak istemiyorum.yuzumde hicbir şey kalmadı ama tamamlamak istiyorum

Doktora gitmeme daha iki hafta var ilaca bu kadar süre ara da vermek istemiyorum.internete baktım hicbir şey bulamadım.sonuna yaklaşmışken yarim bırakmak istemiyorum.yuzumde hicbir şey kalmadı ama tamamlamak istiyorum

O iki hafta daha dayan bakalım ama suyu da bi o kadar fazla iç. Zaten bu hapın sebebi karaciğerde ki fazla yağı dışarı atması. dediğim gibi yeterli şekilde su içmediysen ondan da olmuştur.

yanıtlarınız için teşekkür ederim. kan tahlili sonuçlarım iyi çıkarsa ilk ay 20 mg ile başlayacağım. sizce bu başlangıç için iyi mi ? siz kaç mg ile başladınız? ikinci ayda dozumu yükselteceğini söyledi. doz yükselince sivilcelerde de bir artış olmaz değil mi çok tırsıyorum :)

2.haftamdayım ben ilk haftadan itibaren hafif bir kusma yaşadım ve hala devam ediyor ama çok rahatsız edecek bir kusma değil. Günde 3lt su içmeye özen gösteriyorum. Günlük makyaj yapmıyorum ama özel günlerde bitkisel içerikli fondotenlee gayet iyi idare ediyor

Back