• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Kızlar selam ben yeni üyeyim. Geçen yıl bu aylarda roaccutane tedavim bitmişti yani 1 yıl oldu ÇOOOOOOK MEMNUNUM!!!
sırtımda yüzümde hiç sivilce kalmadı tek tük çıkıyor düzenli temizliyorum onlar da geçiyor. İnsallah boyle devam eder. Herkese tavsiye ederim zaten doktor kontrolunde kullanılıyor korkulacak hiç bir şey yok. Ben yıllarca boyle korkulardan dolayı kullanmadığıma sivilcelerimle gezdiğime yanıyorum suan :) Kullanırken aşamalarımı ayrıntılı anlatabilirim isterseniz tüm sorularınızı sorabilirsiniz :))
Cnm ilaç bitiminden ne kadar bi süre sonra yüz kizarikligi hassasiyet geçiyor. Bide sen kaç ay kullandin. .

8.ay ve çok düzelme var :) 4 Ayım kaldı :) sadece psikolojik olarak bazen ilcın beni zorladığını düşünüyorum o kadar bi de bi ara çok yorgunluk yaptı ama şuan iyiyim alıştım heralde :)
12 ay mı kullanicaksin çok fazlaymis recetesinde 6 ay yazıyor. . Neden bu kadar fazla

Arkadaşlar öncelikle herkese geçmiş olsun. 20 yaşındayım geçtiğimiz seneye kadar yüzümde sadece özel günlerimde çıkan sivilceler bir anda dayanılmaz oldu. Yüzümde o kadar çoğaldı ki artık dayanamıyodum sonra doktora gittim doktor bunun hastalık olduğunu söyledi gül hastalığıymış. Tedaviye başladım 4 ay boyunca kremlerle dışardan uygulama yaptım ama sonuç sıfır bir hafta geçiyosa 1 ay yüzüm yine aynı şekilde. Daha sonra bu hastalık doğru mu değil mi diye başka bir doktora gittim böyle bir şey olmadığını söyledi ve ilaçlara devam ettim bi 2 ay daha kullandım hiç bir sonuç alamadım tekrar gittiğimde roaccutane adında bi ilaçta tedaviye başladım 4 ay önce. İlaç ilk ayımda bütün değerlerimi yükseltti 30 mg kullanmama rağmen şeker, karaciğer, kolestrol değerlerim tavan yapmıştı ilacın etkilerini görmeye başladığım için bırakmak istemedim mg değerini düşürüp devam ettim 1 ay daha 20 mg ile tüm değerlerim düşmüştü. Şuan değişimin farkındayım ellerimin üstünde egzamaya benzer olaylar oluyo ama tamamen ilaca bağlıyorum. Dudaklarım içinde o şekilde. Ellerimde doktorun verdiği bi merhem uyguluyorum dudaklarımda da lipbalm. Şunu söylemem gerekiyo yüzünüzde çıkan sivilcelerle oynayıp patlatmaya çalışmamanız gerekiyo iz kalabilir. Bu ilaç yüzle beraber her yerinizi kurttuğu için iyi nemlendirmeniz gerekiyo aynı zamanda yüzünüzde oluşan kabukları yolmamaya çalışın. Ben okula gittiğim için yüzümde o şekilde kabuklarla gezmek istemiyodum bu yüzden nasıl geçer diye araştırmaya başladım doktorun verdiğin merhem pek etki etmedi. Bende araştırmam sonucunda penaten isimli bi krem buldum. Alman markalı olan bi krem. Aslında bi pişik kremi. Ben gece uyguladım (kullanırsanız eğer mutlaka gece kullanın güneşe çıkmayın sakın) sabah kalktım yüzümü yıkadım ve havluyla hafif duruladım yüzümdeki kabuklar tek tek havluya yapıştığını gördüm. Bilmiyorum bende böyle bir etki yaptı sizde nasıl yapar bilmiyorum. Umarım eskisi gibi güzel bi cilde kavuşuruz

Sudocrem,zdrave,isotrexin gibi kremler lekelere çok iyi geliyor.Tedavisi bitenlere öneriyorum..veya sivilcenizi sıktığınızda yara kalsın istemiyorsanız bir pişik kremi uygulayın üstüne..hemencecik geçiriveriyor. :)

Arkadaşlar, cildimdeki hatta bütün vücudumdaki sivilceler için bi kaç doktora gittim... İlk gittiğim doktor ikinci kontrolde bu ilacı önerdi ama bilindiği gibi çok fazla zararı var... İntahara kadar götürdüğü söyleniyo ama benim çevremde kullanan çok insan var hala yaşıyolar..
Neyse, ben kullanmayı reddedip başka doktorlara gittim ama tedavimin sonu hep bu ilaca çıkıyo..
Aranızda kullanan var mı? Öneren- önermeyen....
Selam...ben.bu ilaca yeni.basladim bugun tam 17.gunum...ole.cok sikinti olacagini.sanmiyorum sadece dudaklarim cok kurudu sinir edio insani :) yalniz benim.ellerimde kirmizi lekeler olustu bgun bide goguslerim acayip agrio buyuyo gibi :) bilen.varsa cevaplarsa sevinirim.ama bence denemelisin zaten ilk.basta test yapiliyo sikinti olmazsa basliyosun...

Selam...ben.bu ilaca yeni.basladim bugun tam 17.gunum...ole.cok sikinti olacagini.sanmiyorum sadece dudaklarim cok kurudu sinir edio insani :) yalniz benim.ellerimde kirmizi lekeler olustu bgun bide goguslerim acayip agrio buyuyo gibi :) bilen.varsa cevaplarsa sevinirim.ama bence denemelisin zaten ilk.basta test yapiliyo sikinti olmazsa basliyosun...
Kızlar intihar düşüncesi bende oldu ama ilaçtandır deyince biri geçiyo siz de böyle bi şey düşünürseniz bence bi yakınınıza söyleyin bende oldu çünkü cidden

Kırmızı noktalar ilaçtan bende de oldu çok fazla ama geçti 9.aydayım

Yüzümde sivilce kalmadı hiç leke de aşırı az kaldı ama şu zamansız gelen kırmızılık beni öldürcek bi bakıyorum pat kızarmışım :( :(

Ellerini nemlendir kuruluktan az su içmeden oluyor. Hergün düzenli nemlendirirsen kırmızı noktaciklar kayboluyor. . Ben öyle yapıyorum. .

Kızlar intihar düşüncesi bende oldu ama ilaçtandır deyince biri geçiyo siz de böyle bi şey düşünürseniz bence bi yakınınıza söyleyin bende oldu çünkü cidden

Kırmızı noktalar ilaçtan bende de oldu çok fazla ama geçti 9.aydayım

Yüzümde sivilce kalmadı hiç leke de aşırı az kaldı ama şu zamansız gelen kırmızılık beni öldürcek bi bakıyorum pat kızarmışım :KK43: :KK43:
Yüz kizarikligi sürekli oluyor mu ne gibi durumlarda oluyor.. Bide uzun mu sürüyor kizarikligin geçmesi? ?

Yüz kizarikligi sürekli oluyor mu ne gibi durumlarda oluyor.. Bide uzun mu sürüyor kizarikligin geçmesi? ?
Çok uzun sürmüyor ama hemen de geçmiyor. mesela çok yürüme fazla sıcak soğuk ya da heycanda falan oluyo
Saçlarımı kuruturken falan kafamı biraz öne arkaya atsam hemen kırmızı oluyo

Merhaba kizlar yarin insallah 36 ya gircem :)) benim sorunum şöyle bu yaşıma gelmeme rağmen halen geniş gözenekler,siyah noktalar,çenede ve yanak altında çıkan akneler bıktım usandım.
Bir dönem roaccutane kullandım ama 10 mg 6 ay dayanamadım dudak catlamasına ve bıraktım.düzelen cildim tabiki eski haline döndü.
Bugün bir estetisyen arkadaşımla konuşurken roaccutane kiloya göre ayarlanıp en az 5000 mg tamamlanması gerektigini söyledi şaşırdım.5000 mg geçmezse tekrar edermis.bilgilendirmek istedim bu konuda.
Gelelim bana 2.5yillik evliyim cocugum yok bazen keske olsa diyorum bazende aman hayirlisi diyorum.
Ilaca başlamak istiyorum ama çocuk düsüncesinden dolayı kafam karışıyor :))

Kızlar selam ben yeni üyeyim. Geçen yıl bu aylarda roaccutane tedavim bitmişti yani 1 yıl oldu ÇOOOOOOK MEMNUNUM!!!
sırtımda yüzümde hiç sivilce kalmadı tek tük çıkıyor düzenli temizliyorum onlar da geçiyor. İnsallah boyle devam eder. Herkese tavsiye ederim zaten doktor kontrolunde kullanılıyor korkulacak hiç bir şey yok. Ben yıllarca boyle korkulardan dolayı kullanmadığıma sivilcelerimle gezdiğime yanıyorum suan :) Kullanırken aşamalarımı ayrıntılı anlatabilirim isterseniz tüm sorularınızı sorabilirsiniz :))
Merhaba ben de geçen yıl 6 ay Roacuttane kullandım mayıs ayında tedavim bitti . Çok güzel oldu hiç sivilcem kalmadı fakat bu ara yüzümün ve sırt bölgemin yağlanmaya başladığını fark ettim ince ince de sivilceler çıkıyor yüzümde tek tük. Tekrar eski sivilceli halime dönmek istemiyorum ya. Nasıl bir cilt temizleme yöntemi kullanmalıyım acaba ? :/

Merhaba ben de geçen yıl 6 ay Roacuttane kullandım mayıs ayında tedavim bitti . Çok güzel oldu hiç sivilcem kalmadı fakat bu ara yüzümün ve sırt bölgemin yağlanmaya başladığını fark ettim ince ince de sivilceler çıkıyor yüzümde tek tük. Tekrar eski sivilceli halime dönmek istemiyorum ya. Nasıl bir cilt temizleme yöntemi kullanmalıyım acaba ? :/
La roche posay in yuz temizleme jelini kullanabilirsiniz ben zoretanin kullaniyorum hala yuzumu o jelle temizliyorum cok memnunum .

Kızlar merhaba, ben zoretanin kullanıyorum. 3.ayım bitti 4.ayıma başladım. Sıcaktan dolayı yanaklarım kızarıdı zaten normalde de yanardı , kızarırdı yüzüm. Bugün sebamedin 50 faktör olan güneş kremini kullanmaya başladım. Sürdüm dışarı çıkığ eve geldim ama sanki daha çok kızarmış yanmış gibi hissediyorum kendimi. Bu durum kremi kullanamaya devam ettikçe düzelir mi? :( yoksa sürekli böyle yanıyormuş gibi mi dolaşıcam :(

Kızlar merhaba, ben zoretanin kullanıyorum. 3.ayım bitti 4.ayıma başladım. Sıcaktan dolayı yanaklarım kızarıdı zaten normalde de yanardı , kızarırdı yüzüm. Bugün sebamedin 50 faktör olan güneş kremini kullanmaya başladım. Sürdüm dışarı çıkığ eve geldim ama sanki daha çok kızarmış yanmış gibi hissediyorum kendimi. Bu durum kremi kullanamaya devam ettikçe düzelir mi? :KK43: yoksa sürekli böyle yanıyormuş gibi mi dolaşıcam :KK43:
O kremi cok oneriyolar sizde niye boyle oldu ki :/

O kremi cok oneriyolar sizde niye boyle oldu ki :/

Hiçbir fikrim yok bildiğin patlıcan gibi olmuştum, şimdi daha iyiyim , 2 kez aralıklı saatlerle sürdüm, acayip de korktum çünkü çok kızarmıştım.. Dediğim gibi biraz daha yatıştı yüzüm inşaallah böyle devam etmez :(

yine ben ve isyanlarım:( Suanki yüzümün özeti sadece 1 aktif sivilce onun dışında eski sivilcelerimin oldugu yerlerde kırmızı lekeler var cok üzülüyorum gercekten bu ilac herkese etki ediyor bana niye etmedi cidden cok mutsuzum:( Kac ay oldu ve hala cirkin bir yüzle geziyorum napıcam bilemiyorum

Back