• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
merhaba arkadaşlar ROACCUTANE kullanmaya başladım ilk ay 50 mg kullandım. ama bir seferde 3 hapı içtim
şimdi 60mg kullanıyorum. 3 hapı aynı anda alıyorum günde.

doktorumla k0nuşmadık bu konuyu acaba sabah 20 öğle 20 akşam 20 şeklindemi almalıyım bi anda 60mg almam faydasız yada zararlı oluyordur ?
Bi anda 60 mg almak sakıncalı olabilir sabah öğle akşam şeklinde alabilirsin. . Ben sabah 10 akşam 20 kullanıyorum..

Zaten yaz geldi güneş yakmaya basladi cildimi guneste durmamamiz lazim keske daha onceden baslasaydim diyorum :KK43:
Evet cnm haklisin.. benim sivilcelerim kasımda başladı. O zaman dedi doktor kullanalım die ben istemedim kremle antibiyotik le geçer sandım geçmedi. Doktoru dinleyip o zaman baslasaydim tedavi bitmişti:)) napalım gunest
benim hala yağlanmadı canım,2haftayı geçti ilaç biteli..Hiç bilmiyorum canım,saç derime kadar boya yapmadım ilaç süresince
Cnm boya yapanlar bişey olmadığını söylüyor. Doktor bana tahriş olabilir dedi. Bende ciddi mi olur dedim bu tahriş. Hayır kremle gecilebilecek bi tahriş olur dedi.. dip boyam geldi napayım yapmam lazım zaten oriel olmayacak sadece boya fazla bişey olmaz die ümit ediyorum. .

Evet cnm haklisin.. benim sivilcelerim kasımda başladı. O zaman dedi doktor kullanalım die ben istemedim kremle antibiyotik le geçer sandım geçmedi. Doktoru dinleyip o zaman baslasaydim tedavi bitmişti:)) napalım gunest

Cnm boya yapanlar bişey olmadığını söylüyor. Doktor bana tahriş olabilir dedi. Bende ciddi mi olur dedim bu tahriş. Hayır kremle gecilebilecek bi tahriş olur dedi.. dip boyam geldi napayım yapmam lazım zaten oriel olmayacak sadece boya fazla bişey olmaz die ümit ediyorum. .
Dip boyanı yap tabiiki.Ama sonrasında saçına iyi bak :) bakım yap,şımart onları..ancak öyle hasarsız atlatılıyor böyle işlemler..
Bir de kızlar ilacın bayıldığım yanı kuruluğun yanında bir kez şekil verdiğim saçlarımı 1 hafta yıkamasam şekli bozulmadan kullanabilecek durumda oluyor..bu sayede saçıma sadece haftada bir kez düzleştirici uyguluyorum ve kullanıyorum..Zarar bile görmüyor diyebilirim.Doktorum duş almamı önermişti ancak saçımı fazla yıkamamamı söylemişti yaşadığım dökülme ve saç derisi kaşıntısı yüzünden..Bu sayede hem kalıcı oluyor ve zaten yağlanmadığı için kirli durmuyor..

Dip boyanı yap tabiiki.Ama sonrasında saçına iyi bak :) bakım yap,şımart onları..ancak öyle hasarsız atlatılıyor böyle işlemler..
Bir de kızlar ilacın bayıldığım yanı kuruluğun yanında bir kez şekil verdiğim saçlarımı 1 hafta yıkamasam şekli bozulmadan kullanabilecek durumda oluyor..bu sayede saçıma sadece haftada bir kez düzleştirici uyguluyorum ve kullanıyorum..Zarar bile görmüyor diyebilirim.Doktorum duş almamı önermişti ancak saçımı fazla yıkamamamı söylemişti yaşadığım dökülme ve saç derisi kaşıntısı yüzünden..Bu sayede hem kalıcı oluyor ve zaten yağlanmadığı için kirli durmuyor..
Aynen bende maşa yaptigimda 3 gun gidiyo :D

Kızlar merhaba..Ben de aknegen kullandım ama 2 ay kullanıp bıraktım sonra 3 ay sonra gittim yine yazdırdım ve 1 ay kullandım hep tedaviyi böyle yarım bıraktım okuldan dolayı gidip yazdıramıyodum ama bu sefer ciddi bir şekilde başlamam lazım vallahı utanıyorum doktora gitmeye bune böyle hep yarın bırakmışsın diyecek bana haklı da :D

Kızlar merhaba..Ben de aknegen kullandım ama 2 ay kullanıp bıraktım sonra 3 ay sonra gittim yine yazdırdım ve 1 ay kullandım hep tedaviyi böyle yarım bıraktım okuldan dolayı gidip yazdıramıyodum ama bu sefer ciddi bir şekilde başlamam lazım vallahı utanıyorum doktora gitmeye bune böyle hep yarın bırakmışsın diyecek bana haklı da :KK70:
Neden bırakmıştın ?

Neden bırakmıştın ?
Ya Bende yan etkisi sadece dudaklarım biraz çatladı ve çok susatıyodu başka bir etkisi olmadı ben fırsat bulamadım gidip yazdırmaya okuduğum yerdeki hastanede cildiye yoktu hep başka ilçeye gitmem gerekiyodu ondan.Acaba ben gitsem tekrardan başlatır mı doktor tedaviye sence?

kızlaarr bu cumartesi doktora gidiyorum ve belki de son ayım olacak. 5. ay bitiyor. doktor 6-8 ay arası demişti. iki aydır yeni sivilcem de çıkmıyordu. ama geçen hafta yurt dışına gittim ve hem hava değişimi hem de biraz içince bikaç tane küçük sivilce çıktı. korkuyorum şimdi :( yaz da geliyor. tedavi iyice zorlaşacak. güneşe çıktığım an güneş kremi de sürdüğüm halde yüzüm sızlıyor. inşallah son ayın olur da bi daha kullanmam. şans dileyin bana.

Ya Bende yan etkisi sadece dudaklarım biraz çatladı ve çok susatıyodu başka bir etkisi olmadı ben fırsat bulamadım gidip yazdırmaya okuduğum yerdeki hastanede cildiye yoktu hep başka ilçeye gitmem gerekiyodu ondan.Acaba ben gitsem tekrardan başlatır mı doktor tedaviye sence?
Bence kan tahlili yaptirip eger sonuclarin iyiyse kullandirabilir

2ay bitti artik saclarim kuru yuzum kuru oyle cikmiyo artik sivilce ici dolu kirmizi ama izleri kalmis 5ayim var onde umarim iyi olur

Kızlar selam ben yeni üyeyim. Geçen yıl bu aylarda roaccutane tedavim bitmişti yani 1 yıl oldu ÇOOOOOOK MEMNUNUM!!!
sırtımda yüzümde hiç sivilce kalmadı tek tük çıkıyor düzenli temizliyorum onlar da geçiyor. İnsallah boyle devam eder. Herkese tavsiye ederim zaten doktor kontrolunde kullanılıyor korkulacak hiç bir şey yok. Ben yıllarca boyle korkulardan dolayı kullanmadığıma sivilcelerimle gezdiğime yanıyorum suan :) Kullanırken aşamalarımı ayrıntılı anlatabilirim isterseniz tüm sorularınızı sorabilirsiniz :))

merhaba arkadaşlar ilk defa yorum bırakıyorum. yardımcı olabileceğinizi umut ediyorum :( roaccutane kullanımımda 2. ayımı bitiriyorum ama son iki haftadır diş etlerim kanamaya sızlamaya çok kötü koku yapmaya başladı normalde hiç kanama olmazdı dişimde ilk defa böyle şeyler yaşıyorum acaba ilaçtanmıdır yoksa farklı bir nedemi var mıdır ? bilen veya benim gibi diş eti sorunu yaşayan oldumu ? ilacı bırakmakta istemiyorum etkileirnden memnun kaldım çünkü :(

merhaba arkadaşlar ilk defa yorum bırakıyorum. yardımcı olabileceğinizi umut ediyorum :KK43: roaccutane kullanımımda 2. ayımı bitiriyorum ama son iki haftadır diş etlerim kanamaya sızlamaya çok kötü koku yapmaya başladı normalde hiç kanama olmazdı dişimde ilk defa böyle şeyler yaşıyorum acaba ilaçtanmıdır yoksa farklı bir nedemi var mıdır ? bilen veya benim gibi diş eti sorunu yaşayan oldumu ? ilacı bırakmakta istemiyorum etkileirnden memnun kaldım çünkü :KK43:
Ilaçtan olduğunu düşünmüyorum reçeteye tekrsr bak böyle bi etkisi var mı diye. Doktora git sor bence söyle böyle bir şey olduğunu için rahat etmezse ilacı hemen bırakma ben 8 aydır kullanıyoeum böyle bi şey olmadı.geçmiş olsun

teşekkür ederim bana mesajla biraz ayrıntılı anlatır mısın canım sen kullandın mı? kac tl ye aldın vs..
Evet canım ben kullandım 1 ay ve kırmızı izler tamamen gexti tabi biraz yeri olan yer belli ama hic önemli degil :)) svr cicapel yaz cnm netten goreceksin eczanelerde var.. Ben Fransa'da kalıyorum burda bu marka COOk ise yarıyor

8.ay ve çok düzelme var :) 4 Ayım kaldı :) sadece psikolojik olarak bazen ilcın beni zorladığını düşünüyorum o kadar bi de bi ara çok yorgunluk yaptı ama şuan iyiyim alıştım heralde :)
Uuuu 8 mi :) sende benim gibi dusuk dozda kullaniyosun sanirim :) kac mg ?hangi ilac?

Back