• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Evet var.7 ay kullandım..gercekten müthiş derece azaldı hatta üniversitede bir kaç arkadaşımı önerimle hayata dahi bağladım suan her aynaya baktıklarında beni hatırladıklarını söylüyorlar..yalnız sıkıntılı bir dönemi var..ve sonrasında bazı kişilerde sivilce eskiye nazaran daha az devam ediyor..öncesinde ben sana yeni keşfettiğim ve kullandığım bir kür var inanılmaz bir sonuç aldım..istersen verebilirim..o ilacın riski fazla yinede tercih senin tabiki.şuan o kür sayesinde regli dönemindeki sivilcelerim dahi yok oldu:)

Evet var.7 ay kullandım..gercekten müthiş derece azaldı hatta üniversitede bir kaç arkadaşımı önerimle hayata dahi bağladım suan her aynaya baktıklarında beni hatırladıklarını söylüyorlar..yalnız sıkıntılı bir dönemi var..ve sonrasında bazı kişilerde sivilce eskiye nazaran daha az devam ediyor..öncesinde ben sana yeni keşfettiğim ve kullandığım bir kür var inanılmaz bir sonuç aldım..istersen verebilirim..o ilacın riski fazla yinede tercih senin tabiki.şuan o kür sayesinde regli dönemindeki sivilcelerim dahi yok oldu:)

merak ettim kürü

lavanta kürü dr.ibrahim adnan saçoğlu nun kürü bir bardak su kaynatıyorsun kaynadıktan sonra içine iki kaşık çay kaşığı lavanta atıyorsun..kısık ateşte 5dk kaynatıyorsun..6dk.kesinlikle olmayacak kaynadıkça bileşenleri değişiyor..sonra ılıyınca içiyorsun günde 1 kere içtim..bardak ölçümde bira bardağı olarak belirledim..beni rahatlattığı icin böyle sectim..mide içinde iyi geliyor..dr sitesinden de ulaşabilirsin.suyunu sivilce izlerine sürersen izlerde gidiyor..yüzüne buharından buhar banyosuda yapabilirisn mikropları kırıyor..sevgiler..

roacutannezede kaderdaslarim lavanta çayı karaciğeri tertemiz yapmaya birebir bu arada. yani ilaç kullanırken de icebiliriz ve hatta icmeliyiz. Karaciğer değerlerimiz cillop gibi olur ve öyle devam eder. lavantayi hatirlattigi için owlerg e sonsuz teşekkürler. :)))

kızlar size tavsiyem günde 4 adet ceviz yiyin kolestrolü dengede tutuyor, doktorum kolestrolün hiç yükselmemiş dedi.ceviz sevmeyenler fındık da yiyebilir ama 4 ya da 5 tane fazla abartmayın.bir de yağdan uzak durun.benim saçlarım dökülmedi belki güçlü oldugu için olabilir, banyo sonrası saçıma gliss in bakım ürününü kullanıyorum ama zaten önceden de kullanıyordum. ben de kusma olmadı, kişeye göre değişiyor demek ki bence moralinizi bozmayın azcık daha sabır ekleyin sabrınıza.cildinizi temiz tutun.ben her gün işe giderken pudra dahi sürmüyorum cildin nefes alması lazım.sadece göz kalemi kullanıyorum.dudak nemlendiricimi ihmal etmiyorum.yüzümü sabunla değil, yüz temizleme losyonuyla yıkıyorum.yüzüme sabahları yıkadıktan sonra nemlendirici kullanıyorum.nemlendiricinin üstüne de güneş kremini sürüyorum doktorum öyle yap dedi.kimse roaccutane kullandığımı fark etmedi bile ki 4.ayım bitmek üzere.
yüzümdeki sivilceleri hatırlıyorum da ne kadar mutsuzdum şimdi çok şükür diyorum.
SABIR VE CİLDİNE YEDİKLERİNE DİKKAT ETMEK en önemli iki faktör.
dayanamadığım tek şey çikolata.bu konuda da kendimle şöyle anlaştım, her gün küçük bir parça bitterli çikolatayı türk kahvesi içerken yiyorum.güzel haberler almak umuduyla...

Arkadaslar ben acnegen kullandim bteli iki ay oldu . Harika sonuç aldim tek sivilce kalmadi ve ckmiyir hiç . Amaaaa malesef yüzümde tuylenme oldu bitince . Resmen favori bolgemde tuylenme oldu . Sivilce btti smdi de tylerle ugrasiyorum . Napcagimi blmiyorum . Bunu düşünüp kullanin derim ben . Sevgiler

Arkadaslar ben acnegen kullandim bteli iki ay oldu . Harika sonuç aldim tek sivilce kalmadi ve ckmiyir hiç . Amaaaa malesef yüzümde tuylenme oldu bitince . Resmen favori bolgemde tuylenme oldu . Sivilce btti smdi de tylerle ugrasiyorum . Napcagimi blmiyorum . Bunu düşünüp kullanin derim ben . Sevgiler

Valla sivilcelerle izleri geçsinde tüylerin çözümü kolay :))))

arkadaslar basliyorum roaaccutane tedavisine kacinci ayda gecmrye baslar sivilceler? ve 6 ay boyuncada dudagim kuru mu kalacak?

Benim ikinci ayda gecti hepsi . Yuzum deliler gbi kurudu . Anlatamam yani . Sac derim de kurudu hep dusa grmek zorundaydim yksa kepek gbi duruyrdu . Onun icin zeytinyagli şampuan kullandm daha ii oldu . Dudagini zaten sylemeym bile . Ben hic kullanmadm dktrun verdgi kremi . Hep ufak vazelinim vardi onu sryordum o daha kolaydi bana göre . Kollarin da soyulacak degisik kötü sekilde hazirlikli ol korkma . Bir deee son ayda gozlerim oyle kan canagina dndu ki anlatamam . Hassaslasiyr vücut o yzden galiba gozler en ufak seyde mikrop kapiyir.o yzden gzlerine dikkat et elini bile icine sokma bi sey olursa. Zaten gözyaşı kullanacaksn illaki . Bunlara hazrlikli ol. Bi de gzlerin git gide bozulacak .benm bozuldu uzagi gremiorum hala . Iki ay gecmesine ragmen. Baskaaa agda zaten yasak . Makine kullandim o yzden ben . Lazer felan yasak . Aklima baska gelmio .sorun varsa yazarim

arkadaslar basliyorum roaaccutane tedavisine kacinci ayda gecmrye baslar sivilceler? ve 6 ay boyuncada dudagim kuru mu kalacak?

Haa bi de doktoruna sor ben yapmadm sen yap bence . Hormonlari bozuyor bu ilac bazi insanlarda . Ona gore doktorun bi yandan da hormon tedavisi yapar belki blmiorum ama sor derim ben . Benm bozuk su anda hormonlarim killarla ugrasiom :))

Haa bi de doktoruna sor ben yapmadm sen yap bence . Hormonlari bozuyor bu ilac bazi insanlarda . Ona gore doktorun bi yandan da hormon tedavisi yapar belki blmiorum ama sor derim ben . Benm bozuk su anda hormonlarim killarla ugrasiom :))

yuzune bakilmayacak derecede mi kuruyor yavv korkutmayin beni:(( sosyal hayatimini etkilemesi:( kusma donemii oldu mu sende canim?

Herkese merhaba kızlar :3:

Bende 2 aydır aknetrent kullanıyorum.Doktorum başka bir ilaç vermişti ama sigorta aknetrent'i karşıladığı için doktoruma da danışarak onu kullanmaya başladım.
Benim 2.ayım neredeyse bitti sayılır yakında 3. ayıma geçicem ve tedavim 6 ay sürecek ama çok şükür bende hiç yan etkisi olmadı.Dudak kuruluğum bile çok düşük seviyede.
Cildimde gözle görülür bi şekilde ilerleme var.Benim yüzümde hiç sivilcem yoktu ama sırtımda ve omzumda çok fazla vardı.Şuan neredeyse tamamen geçti.Arada tek tük çıkıyor ama sadece kırmızı nokta şeklinde iltihaplı değil ve çabuk geçiyolar.
Sadece ilk ay siyah noktlarım resmen cildimden attı ama şuan öyle bir problemimde kalmadı.

Aynı şekilde benim ablamda kullanıyor.Benim gülük dozum 30mg ablamın 40mg.Ablamda dudak kuruluğu daha fazla oldu ve ellerinde egzama oluştu ama oda çok büyük problem değil çünkü doktorun verdiği kremler çok işe yaradı.
Bence cilt problemi olanlar mutlaka doktora gitsin ve kurtulsun.Burada okuduğum bazı şeylerin cidden abartıldığını düşüyorum (intihara sebeb oluyo,ölüme sebeb oluyo gibi)

Benim merak ettiğim tedavi sonunda acaba cilt problemleri tekrarlar mı ? Ben en çok bunu merak ediyorum :26:

yuzune bakilmayacak derecede mi kuruyor yavv korkutmayin beni:(( sosyal hayatimini etkilemesi:( kusma donemii oldu mu sende canim?

Kusma donemi ben de olmadi. Hapi kullanmadan once olan bi sivilcem vardi o acayiippp büyüdü tek ilk ay sonra ben oynaynca patladi ama icinden cok cok kan çıktı. Sakin oynama iz kaldi o bende.bu hapi kullanirken cikan sivilcelerle oynaynca iz kaliyir ve baya gtmiyir smdi krem kullabiyirum etkisini cok az gordum hala iz var ona göre elini sürme sakin. Evet baya kurudu benim senin de ayni mi olur blmem ama ben saclarimi toplayamiodum ozellikle favori bolgem daha cok kurudu. Sacimi toplaynca onlar kepek gbi kaliyirdu ben de sacimi hep saliyordum . Ama bi krem vardi hameten mi ne onu suruyordum aksmlari geciyordu cunku o krem cok yagli . Ama sacina smdiden basla zeytnyagli sampuan kullanmaya . Ayrica vucuduna en ufak bi sey carpsa bile kaniyor vücudun cok hassaslasacak ona gore dikkatli ol .uzmani oldum bu hapin :)

Bende 2 aydır aknetrent kullanıyorum.Doktorum başka bir ilaç vermişti ama sigorta aknetrent'i karşıladığı için doktoruma da danışarak onu kullanmaya başladım.
Benim 2.ayım neredeyse bitti sayılır yakında 3. ayıma geçicem ve tedavim 6 ay sürecek ama çok şükür bende hiç yan etkisi olmadı.Dudak kuruluğum bile çok düşük seviyede.
Cildimde gözle görülür bi şekilde ilerleme var.Benim yüzümde hiç sivilcem yoktu ama sırtımda ve omzumda çok fazla vardı.Şuan neredeyse tamamen geçti.Arada tek tük çıkıyor ama sadece kırmızı nokta şeklinde iltihaplı değil ve çabuk geçiyolar.
Sadece ilk ay siyah noktlarım resmen cildimden attı ama şuan öyle bir problemimde kalmadı.

Aynı şekilde benim ablamda kullanıyor.Benim gülük dozum 30mg ablamın 40mg.Ablamda dudak kuruluğu daha fazla oldu ve ellerinde egzama oluştu ama oda çok büyük problem değil çünkü doktorun verdiği kremler çok işe yaradı.
Bence cilt problemi olanlar mutlaka doktora gitsin ve kurtulsun.Burada okuduğum bazı şeylerin cidden abartıldığını düşüyorum (intihara sebeb oluyo,ölüme sebeb oluyo gibi)

Benim merak ettiğim tedavi sonunda acaba cilt problemleri tekrarlar mı ? Ben en çok bunu merak ediyorum :26:

Intihar felan yok ya uyduryrlar sadece cookkk zor donem geciriyirsun bu psikolojik degil ama . Bence svlcesi olan herkes kullansin . Ben 3 ay oldu nerdeyse biteli ve hala ckmadi .ciksa da ck kucuk cikip tekrr geciyir.benm smdilik tekrrlama yapmadi snra yapar mi blmiorum ama inşallah yapmaz :) snra tekrrlamaz bence

Arkadaşa aynen katılıyorum.Bende 4.ayın ortasındayım yan etkileri en düşük seviyede yaşadım onlarda ellerde egzama,burun kuruluğu ve dudak kuruluğu ama hepside en düşük seviyede hiç rahatsız edici derecede değil.Egzamalar dr un verdiği kremlerle hemen geçiyor.Dudaklara stick sürüyorum.Yani öyle dayanılmaz şeyler yaşamadım hiç.Bazıları öyle şeyler yazıyor ki ben bu yüzden yıllarca erteledim bu ilacı kullanmayı.Keşke ertelemeseymişim.Öyle ciltte kusma,intihar eğilimi v.s hiç hiç olmadı.

Kusma donemi ben de olmadi. Hapi kullanmadan once olan bi sivilcem vardi o acayiippp büyüdü tek ilk ay sonra ben oynaynca patladi ama icinden cok cok kan çıktı. Sakin oynama iz kaldi o bende.bu hapi kullanirken cikan sivilcelerle oynaynca iz kaliyir ve baya gtmiyir smdi krem kullabiyirum etkisini cok az gordum hala iz var ona göre elini sürme sakin. Evet baya kurudu benim senin de ayni mi olur blmem ama ben saclarimi toplayamiodum ozellikle favori bolgem daha cok kurudu. Sacimi toplaynca onlar kepek gbi kaliyirdu ben de sacimi hep saliyordum . Ama bi krem vardi hameten mi ne onu suruyordum aksmlari geciyordu cunku o krem cok yagli . Ama sacina smdiden basla zeytnyagli sampuan kullanmaya . Ayrica vucuduna en ufak bi sey carpsa bile kaniyor vücudun cok hassaslasacak ona gore dikkatli ol .uzmani oldum bu hapin :)

basladımmmm canım umarım düzelir :))) yardımlarınız için çok teesekkurlerrrr :1:

valla bacılarım ben bu ROACCUTANE ı 7 yıl kadar önce kullandım ki 16-17 yaşındaydım ve tedavide 1.5 yılın ADI VAR kesin çözüm demişti benim dr um o dönemde bu kadar araştırma falan yaygın olmadığından güvendim aldım yan etkilerine rağmen memnundum da ki o okul dönemindeki psikoloji millet size tuhaf tuhaf bakıyor sanki yeryüzüne yeni düşmüşün gb ve garip tavsiyeler kötü yorumlar hatta beni kaç kere hocalarım rencide etmiştii uuu ama ne oldu yine TEKRARLAMAYA başladı 1 tane sol tarafta yüzümün ortasına yerleşti şu ara kendi haline bıraktım Allah sonunu hayır etsin

biraz araştırdım ben bu ilacı avrupanın birçok yerinde yasak olarak biliniyor hatta 25 milyon dolar tazminat ödemiş roche kullanıcılarına o kadar yanii!!! ancak bizim doktorlar ısararla kullanmamızı öneriyor bu kadar çok (kansızlık-adet düzensizliği hormonal bozukluk vs vs vs) etkisi var madem de neden bu kadar ısrarla öneriliyor çözemedim ben ???tamam kan testine her ay bakılıyor da dozajı falan ona göre öneriliyor daa yeterli midir sizce bu kadar basit midir yani

CİDDEN çok geniş etkili iri,yoğun akneleriniz varsa kullanın yoksa olabilecek her şeyi deneyin derim ben görüyorum toplumda yüzünde doğru dürüst bir şey yok o ilacı verdi diye kullanıyorlar bence Herkes kullanmamalı
TAVSİYEDİR...

Merhabalar,

sirf bu basligi takip edebilmek icin foruma üye oldum.
Ben aralik ayinda Aknenormin kullanmaya basladim. 20 mg aliyorum günde.
Neredeyse üc ay gecti ama pek bir düzelme farketmiyorum. Doktorum tedavi sürecini alti ay diye belirlemisti ama saniyorum ki daha uzun sürecek. Bunun bir önemi yok esasen cünkü ben ergenlik döneminden beri akneyle ugrasiyorum. Doktorum kullanilabilecek ne varsa verdi ama hicbir sey fayda etmedi. Benim aknem sirtimdaydi, yüzümde de tabi sivilceler cikiyordu ama sirtim berbat bir haldeydi. Inanin nasil oldu bilmiyorum ama sirtimdaki akneden kurtuldum. Ama yüzümdekiler bir türlü gitmek bilmedi özellikle regl olmadan bir hafta önce, regl oldugum hafta icerisinde cok kötü bir hal aliyordu yüzüm. kadin dogum haplari kullandim ama biraktigimda tekrar geliyordu. kesin cözüm istiyordum. Doktorumu degistirdim ve ben konusunu acmadan kendisi Aknenormin'i tavsiye etti.
Bendeki yan etkilerinden bahsedeyim: ilk aylarda depresyon gibi bir sey yasadim, cok karamsardim. sürekli uyumak istiyordum sabah zor kalkiyordum ve genelde saat 18 civari uykum geliyordu (ben baya gec yatan bir insanim oysa). gözlerimi acik tutmakta zorluk cekiyordum. bu depresyon halinden kurtuldum, fazla da sürmedi acikcasi, uyuma istegi de ortadan kalkti. ben zaten kuru dudaklara sahibim, o kadar da kurutmadi ilac. almanyada yasadigimdan alman forumlarini okuyordum daha fazla bilgi edinmek icin. dudaklara 5 dakikada bir dudak kremi kullanmak gerektigi yaziyordu. ben kurulugunu hissettigimde nemlendiriyorum sadece. cildimi hic kurutmadi. bundan bir kac gün önce yanaklarimda kuruluk baslamisti, yüz kremi sürdüm iki gün gecti. yüzüm eskiden cok cabuk yaglanirdi, o mesela gitti. cildim yaglanmiyor ama kurumadi da. daha önce sac dökülme problemim vardi, hatta ilaci kullanirken azaldi gibi sac dökülmesi. tek sorun saclarin kurumasi. hani abartilcak sekilde degil ama sac kremi sürmeden dustan cikmiyorum mesela. kur falan yapmiyorum cünkü üsengecim. bir ara ellerim kurumaya basladi, kuruluk böyle kirmizi benek seklindeydi. arkadas tavsiyesi eczaneden bir el kremi kullandim, bir kac güne ondan da kurtuldum. tedaviye baslamadan önce tirnaklarim kiriliyordu, haplari aldiktan sonra daha da kötü oldu. namaz kildigim icin oje süremiyorum. ama bu sorun sanirim benim hassas tirnaklara sahip olmamdan kaynaklaniyor. baska bir kullanicinin yorumuna göre saclarini ve tirnaklarini güclendirmis. benim en büyük sorunum gözlerimin kurulugu oldu. ona da doktor tavsiyesi damlalar kullandim. Allahima bin sükür su an hicbir yan etki yok. bu yazdigim yan etkilerin hicbiri uzun sürmedi. Bunlari böyle detayli anlatmamin nedeni herkesin bünyesi farkli. Bazilari ikinci haftasinda bir iyilesme görüyor bazilari 5 ay sonra ve yan etkilerde herkeste farkli.
benim tavsiyem bir iki sivilcesi olanlar kullanmasin, o kadar hafife alinacak bir ilac degil cünkü. doktor kontrolünde gerceklesmesi de cok önemli. her seyi deneyipte aknesinden kurtulamayanlara kesinlikle denemelerini öneririm. tedavi bittiginde buraya gelip gelismeleri yazacagim. cünkü bu haplari almaktan hep kactim ben, doktor önerdiginde bile iki gün agladim yan etkilerinden korktugum icin ama bir yandan da tek carem oldugunu biliyordum. benim kadar caresiz olan insanlar ilacin yan etkilerini okuyup korkmasinlar. her sey denemekten gecer.
bir de kullandigim kremleri yazayim buraya, bulabilirseniz denemek isteyebilirsiniz: yüzüm icin sabahlari Avene Cleanance kremini kullaniyorum (internette Avenenin Clean Ac kremi öneriliyor bu tedavide, satin aldim o kremi fakat sunu farkettim benim cildim kuru olmadigi icin krem yagli geldi; yani kuruluk gibi bir sorunu olmayanlar bu kremi kullanmasin), sabah aksam yine Aveneden Cleanance jelini kullaniyorum. dudaklar icin carmex veya blistex med plus öneririm. gözleriyle sorun yasayanlara Artelac Splash MDO ve son olarak eller icin mükemmel olan Excipial Repair veya Repair Sensitive öneririm.

isotretinoin kullanan herkese bol sans diliyorum, kan tahlilleriniz iyi oldugu sürece sabirla devam edin.
umarim hepimiz akneden kurtuluruz.

Back