Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

merhaba ben de 2. ayıma girdim.fissur bende de oluştu, çok sıkıntılı bir durum ya.duş alırken sızlıyor hatta.senin nasıl suan durumun, bunun için kullandığın ya da özel yaptığın bir şey var mı?
aynen ben de kendimi dayanmaya zorluyorum...

Ben ilk kantaron yagi ile gecirmistim. Dusa girip sicaga yakin ilik suyla temizleyip yag suruyordum. Ilk oldugunda gecti. Tuvalete cikmadim kendimi tuttum disarida kaldigim 1 haftada sonrasinda ciktigimda cok kan geldi tuvalet kagidina. Ondan beridir hem tuvalet sikligim azaldi hem de aci duyuyorum. Simdi cok su icmeye zorluyorum kendimi kabizlik icin. Sicak su cok iyi geliyor ve yara kremiyle kantaron yagi surmeye basladim 2 gundur. Az biraz daha iyiyim diyebilirim.

kızlar merhaba bende roaccutanne da 12.günündeyim 20mg ile başladım şimdilk bir değişiklik yok sadece yüzümde kuruma ve saçımda baya baya kepeklenme dışında. 2 gün önce adet oldum klasik olarak 3-4 tane sivilce çıkardı 2 tane çıktı ve ertesi günde hemen söndü sevindim yani:) umarım ilerleyen günlerde kusma da olmaz.

ben bu tür ilçalar kullanırken hangi güneş kremlerini kullandığınızı/hagisinden memnun kaldığınızı sormak istiyorum???
adanadayım malum hep güneşli.bir de haftasonu erciyesekayağa gideceğim kar soğuğu daha da kötü eder mi acaba cildimi*? daha fazla kurutur gibi geldi :S

Kızlar ben yarın birinci ayımı bitircem sizde ne zamanlar başladı sac dökülmesi bende suana kadar hic olmadı belli bir kullanımdan sonra mı başlıyor dökülmeye

merhaba ben 16 yaşındayım ve 3 aydır roaccutane kullanıyorum. kan degerlerimde trigliserit 330 çıktı ne yapmalıyım?
trigliserit'in ne olduğunu araştırdım önce,
Trigliserit yağ asidi ve gliserolün birleşmesiyle oluşan doğal yağlar olarak tanımlanabilir. Bitkisel ve hayvansal yağların ana bileşenidir.
Trigliserid; bitkisel ve hayvansal yağların ana bileşenidir.

Yağ ve yağ içeren tereyağı, margarin, mısır özü, canola yağı tamamıyla Trigliserit formatındadır.
Kişi yağlı yiyorsa ve alkolü fazla miktarda tüketiyorsa trigliseritin yüksek çıkma olasılığı çok yüksektir.
Trigliserid yüksekliği, kolesterolden farklı olarak yediğimiz et ve yağdan ziyade
şeker, patates, pirinç, nişasta, un gibi yiyeceklere, yani karbonhidrat grubuna bağlıdır.
Trigliserid seviyesindeki yükseklik, eğer genetik değil ise iyi bir diyetle birkaç günde normale dönebilir.
Trigliserid seviyesini ölçtürürken bir gece önce alkol almamış, ağır yemek ve tatlı yememiş olmak gerekir.
İşte yağ seviyenizi düşürmek için dikkat etmeniz gerekenler:

1-Karbonhidratlı yiyeceklerden, özellikle şekerden uzak durun.

Her türlü tatlıyı, şeker ihtiva eden içecekleri, başta kola olmak üzere gazlı içecekleri hatta meyve suyunu bile kesin.

2-Zayıflayın ve normal kilonuza inin.

3-Margarinden uzak durun, yemeklerinizde zeytinyağı veya soya yağı kullanın.

Keten tohumu yağı, kanola yağı, soya yağı, Trigliserid seviyesini düşürür.

4-Sebze ve meyve tüketiminizi artırın.

Patates, domates, havuç, pırasa, sarımsak, soğan, lahana, semizotu, brokoli, marul ve diğer yeşil yapraklı sebzeler tüketin.

5-Alkol alımınızı sınırlayın. Az miktarda alkol bile Trigliserid seviyesini yükseltebilir.

6-Her gün bir adet Omega-3 kapsülü alın.

7-Hazır bisküviler, patates cipsleri, patates kızartmalarına dokunmayın.

8-Trigliserit seviyeniz yeteri kadar düşmezse mantı, pilav, hamur işleri, börekler ve hatta ekmek tüketimini bile azaltmanız gerekebilir.

9-Günde yarım saatten fazla spor yapın.

10-Ceviz, badem, fındık tüketin.

11-Haftada en az iki kere levrek Somon balığı, ton balığı, uskumru tüketin.

12-Haftada 3-4 kere Soya fasulyesi, kuru fasulye, nohut, mısır, mısır unu tüketin.

13-Bulgur kolesterolün düşmesinde size yardımcı olabilecek en faydalı tahıldır

14-Meyve olarak tercihiniz turunçgiller portakal, greyfurt, Kiraz, çilek, elma, erik, limon olsun.

15-Diğer meyveleri kabuklu tüketin.

16-Değişik renkte mevsime uygun sebzeleri tercih edin

17-Makarna, pirinç ve ekmeği kepekli veya esmer ekmeği kesin.

18-Süt, peynir ve yoğurt tüketirken az yağlı olanlarını tüketin.

19-Çiğ sebzeleri serbest yiyerek kolesterolünüzü daha kolay düşürürsünüz.

20-Bira mayası tüketin.

21-Adaçayı, Ardıç, Ay Çiçeği, Buğday Çimi, Karabaş Otu, Kekik, Kuşdili, Nane, Çavdar tüketin.

ben de 2.ayıma yeni girdim, şimdi baktım trigliserit sonucuma ilk ay başalamadan önce 66 imiş.şimdi 54 e düşmüş.yaa benimkinde de bir tuhaflık yok mu çok düşük sanki.ideali 0-150 arasında olması imiş.199 un üstü sınırın üstüne çıkılmış oluyor.

gerçi benim kolestrol de ilk ay 165, ikinci ay 159 çıktı.
ben yediklerime dikkat ediyorum içinde a vitamini olan şeyleri yemiyorum, yağdan uzak duruyorum belki onun etkisi olabilir.

seninki çok yüksek geldi benimkiyle kıyaslayınca doktoruna danış bence.

güneş kremi ve nemlendirici kullanmıyor musun?niye geçmedi hala senin bu kızarıklık, doktorun ne diyor?
umarım en kısa zamanda gecer

benim burda doktorum bana bu ilaci yazmadi
iyi gelecegini söyledigi halde
burasi Almanya normal antibiyotik bile kolay kolay yazmazla
ben bunun icin Turkiyeye gittim ve orda basladim
ve su an evimdeyim Almanyada
doktor kontrolum yok yani
her turlu tehlikeyi göze alip doktorsuz kullaniyorum
Allah yardimcim olsun ne diyeyim

güneş kremi önerisi olllaaannn ???????????

Meraba benim kızım da roaccutane tedavisi görüyor bu süreçte Solante Acnes Tinted Spf 50 güneş kremini kullanmayı düşünüyor.Size de tavsiye edebilirim.Şu anda kullanmış olduğu solante pigmenta ama acnes tinted'ın roaccutane tedavisine daha uygun olduğunu düşünüyorum

kızlar göz kuruluğu için gözyası damlasını ne zamandan itibaren kullanmaya başladınız?benim doktor bana vermedi unuttu herhalde.suan 2.ayımdayım kullanmam gerekir mi?sabahları bazen kuruluk hissediyorum.

kızlar göz kuruluğu için gözyası damlasını ne zamandan itibaren kullanmaya başladınız?benim doktor bana vermedi unuttu herhalde.suan 2.ayımdayım kullanmam gerekir mi?sabahları bazen kuruluk hissediyorum.

Suni göz yaşı damlalarını devlet karşılamıyor yani bana eczacı öyle demişti ben kendim aldım. Gözlerinde kuruluk hissediyorsan gün içinde kullanmalısın bence.

Arkadaşlar size bişey daniscaktm. Bugun doktora gittim tahlillerim yapildi we roaccutana basladik gunluk 30mg. Benim sormak istedigim witamin kullaniyorum. ama etrafimda bu tedaviyi olanlar kullanamicami hatta kirmizi et fazla tuketmemem gerektiğimi söylüyolar açıkçası aklım karıştı böyle bişey varmi? Bide normal de saçlarım dökülüyo bu ilacın dahada dökebilceni bu yüzdende minoxcil önerdi doktor kullanap faydasını gören varmı yada siz neler kullandınız?

Yag bezelerindem nasil kurtuldun acaba??

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…