• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
24 yaşımda bir anda musallat olan sivilceler için 1 yıl denemediğim kalmamıştı. Sonuçta azalmıştı ama tamamen yok olmamıştı. Ben de 5,5 ay oaccutane kullandım. Hayatımın en güzel dönemlerinden biriydi, cildim bebek gibi, saçlarım yağlanmıyor:1: 2,5-3 yıl geçti tedavim biteli, şanslıyım ki nüksetme gibi bir durum olmadı

Arkadaşlar benim kızım da 2 - 2,5 haftadır roaccutane tedavisi görüyor ama gözeneklerinde genişleme olduğundan bahsediyor.Yüzünde sivri bir cisim batırılmış gibi çok küçük delikler oluştuğunu söylüyor.Böyle bir şey mümkün mü ? Tedavinin ilerleyen dönemlerinde bu sorun ortadan kalkar mı sizce ?:50:

ortadan kalkacaktır ben 2 kez kullandım herhangi bir zararı yok.en son burnum kanamıştı ama kalıcı bir zarar vermiyor.

Arkadaşlar benim kızım da 2 - 2,5 haftadır roaccutane tedavisi görüyor ama gözeneklerinde genişleme olduğundan bahsediyor.Yüzünde sivri bir cisim batırılmış gibi çok küçük delikler oluştuğunu söylüyor.Böyle bir şey mümkün mü ? Tedavinin ilerleyen dönemlerinde bu sorun ortadan kalkar mı sizce ?:50:

Kiziniza biraz sabirli olmasini soyleyin.
O gozeneklerden siyah noktalar fiskiracak birinci ayin sonunda. ikinci ayin sonuna dogru da gozenekler kuculmeye basliyor..

bugün bende başlıyorum bu yorumları okuduktan sonra çok sevindim ama doktor kontrolü ile olmuycak çnkü işten izin almam problem oluyor o yüzden neler yapıp neler yapmamam konusunda bilgi almak istiyorum. arkadaşım da kullanmıştı çok önce kuruyan ve çatlayan dudaklarına vazelin kullanmştı yağı çok yoğun olduğu için belli olmuyordu pullanması. 10 mg kullanıcam çok yok çünkü 2 tane iltihaplı ve diğerleri de kırmızı küçk bi kaç tane siyah noktam çok ve cildimde gözeneklerm açılıo sivilce kuruyunca çok uzun bi zamanda leker kalıo pudra sürmessem çok rahatsız oluyorum . neler yenmemeli neler içilmemeli ? nelere dikkat etmem gerek ? yardım olur musunuz ?

45. günümdeyim. Sivilceler hala çıkıyor. İlk gittiğim doktor, spor yaptığım için düşük dozda kullanmam gerektiğini söylemişti. Tahlil sonuçlarını vermiştim ama oralı bile olmadı. 1-2 şeye baktı. Hemen yazdı. Ben de ilgisinden pek memnun olmadım ve doktorumu değiştim. Bu doktorum gerçekten çok ilgilendi. Tüm sonuçları tek tek inceledi ve yanlış başlamışsın dedi. Yüksek dozda başlayıp, ilerleyen aylarda dozu düşüreceğiz dedi. Düşük dozda başlanması ileride tekrar etme olasılığını arttıyormuş. (boy kilo oranım yüksek doza uygun olduğu için başlamasın dedi) 60mg ile başladım. Spor konusunda biraz kendini yorma, onun dışında bir şey olmaz dedi. Bol su içiyorum (12-15 bardak) Dudaklarım kuruyor ve çenem sürekli soyuluyor. Bunun dışında başka yan etkilerini görmedim. Sivilce çıkmasını normal, hatta olması gerektiğini düşünüyorum ve en önemlisi; ilaçları aynı saatte hatta aynı dakikada almayı özen gösteriyorum.

Sivilcesiz günler bizim olsun artık. :)

Kızlar merhaba
ben 6. ayımı bugün tamamlamış bulunuyorum ama tedavim şubata kadar uzayacak maalesef
19 yaşındayım ve 18 yaşıma kadar herkes cildime imrenerek bakardı ancak ne olduysa gecen sene başladı :( küçük küçük sivilceler bir de baktım yanaklarımın her yerinde. yanaklarım gozukmuyordu gunlerce agladıgımı ve arkadaslarımla 3 ay boyunca gorusmedigimi bilirim. tedavimin 4. ayında sivilcelerin yavas yavas gitmeye basladıgını farkettim. ancak bu aralar uykularım kaciyor cok sinirlerim bozuluyor cunku suratım kırmızı sivilce izleriyle kaplı ve kucuk kucuk çukurlar var. çukurları kırmızılıklardan dolayı ayırt edemiyorum tam belli olmuyor. bu kırmızılıklar ve minik cukurlar, izlerde tedavi bittikten sonra bir degisiklik oluyor mu ilerle me iyilesme oluyor mu lutfen yardım edin kızlar :(

benimde bugün 3.gün alnımda falan çıkmazdı siyah nokta vardı bugün kocaman iltihaplı bir sivilcem var sanırım ilaç etki etmeye başaladı . bende çok sivilce yok ama sivilce lekeleri gözeneler ve siyah noktalar var 10mg etki eder mi bana ? ben doktora gidemiyorum iş yerinde izin problemim var . yaptığınız bi diyet var mı kesinlikle yemeyin şunu bunu dedi mi doktor ?

Kızlar merhaba
ben 6. ayımı bugün tamamlamış bulunuyorum ama tedavim şubata kadar uzayacak maalesef
19 yaşındayım ve 18 yaşıma kadar herkes cildime imrenerek bakardı ancak ne olduysa gecen sene başladı :( küçük küçük sivilceler bir de baktım yanaklarımın her yerinde. yanaklarım gozukmuyordu gunlerce agladıgımı ve arkadaslarımla 3 ay boyunca gorusmedigimi bilirim. tedavimin 4. ayında sivilcelerin yavas yavas gitmeye basladıgını farkettim. ancak bu aralar uykularım kaciyor cok sinirlerim bozuluyor cunku suratım kırmızı sivilce izleriyle kaplı ve kucuk kucuk çukurlar var. çukurları kırmızılıklardan dolayı ayırt edemiyorum tam belli olmuyor. bu kırmızılıklar ve minik cukurlar, izlerde tedavi bittikten sonra bir degisiklik oluyor mu ilerle me iyilesme oluyor mu lutfen yardım edin kızlar :(

Canım sıkma kendini. Benim bir arkadşım vardı yüzü özellikle yanakları kırmızı iltihaplı sivilce doluydu sonra roacutane başladı 8ay kadar tedavi gördü varya kızın suratı kaymak ne sivilce izi kaldı ne başka bişey tanınamaz hale geldi taş gibi bi hatun şimdi eskiden çok çirkin gözüküo. Sabret canım muradına ericeksin :)

45. günümdeyim. Sivilceler hala çıkıyor. İlk gittiğim doktor, spor yaptığım için düşük dozda kullanmam gerektiğini söylemişti. Tahlil sonuçlarını vermiştim ama oralı bile olmadı. 1-2 şeye baktı. Hemen yazdı. Ben de ilgisinden pek memnun olmadım ve doktorumu değiştim. Bu doktorum gerçekten çok ilgilendi. Tüm sonuçları tek tek inceledi ve yanlış başlamışsın dedi. Yüksek dozda başlayıp, ilerleyen aylarda dozu düşüreceğiz dedi. Düşük dozda başlanması ileride tekrar etme olasılığını arttıyormuş. (boy kilo oranım yüksek doza uygun olduğu için başlamasın dedi) 60mg ile başladım. Spor konusunda biraz kendini yorma, onun dışında bir şey olmaz dedi. Bol su içiyorum (12-15 bardak) Dudaklarım kuruyor ve çenem sürekli soyuluyor. Bunun dışında başka yan etkilerini görmedim. Sivilce çıkmasını normal, hatta olması gerektiğini düşünüyorum ve en önemlisi; ilaçları aynı saatte hatta aynı dakikada almayı özen gösteriyorum.

Sivilcesiz günler bizim olsun artık. :)

Hadi inşallah :) :) :)

Kızlar bende 2. Ayımdayım 40mg kullanıyorum suana kadar cildimde kuruma falan olmadı sizce bu iyi birşey mi yoksa etkisini hala göstermediği anlamına mı geliyor

Kızlar bende 2. Ayımdayım 40mg kullanıyorum suana kadar cildimde kuruma falan olmadı sizce bu iyi birşey mi yoksa etkisini hala göstermediği anlamına mı geliyor

ben de 2.ayımdayım.benim cildim kurudu hatta nemlendirici kullanıyorum cildime ve dudağıma.ben de 40mg kullanıyorum.herkes de farklı etkileri oluyor sanırım

Bende 20 gündür kullanıyorum bu ilacı boyuma ve kiloma gore 20 mg ile başladım dudak kurulugu kulakta ve burnumda kuruluk olustu onun dışında başka bir yan etki göstermedi henüz. 18 yaşındayım ve sınav dönemim yüzünden sivilcelerim 3 hafta içinde birden patladı ve mosmor oldu yüzüm. Doktora gittiğimde kapıdan girer girmez ne oldu sana direk roaccutane dedi o derece kötüydü. Sizede yardımcı olacaksa burdan gelişmeleri yazarımmm :)

arkadaşlar şu an bunu okuyan sivilce sorunu olan roaccutane kullanmış arkadaşlar.lütfen kullanın be.ben buradaki bazı yorumları okumuştum ve neredeyse cesaret edemeyecektim ama ettim ve daha harika bir ilaç yok.bende hiç bir yan etkide yapmadı.belki sizin cilt tipinizde önce kusma dönemi olur ama buna bile değer.valla.sorunun kökten çözümü bu.
kardeşimin sivilceleri arttığında eline tutuşturacağım ilaç budur.psikolojik sorunların çok ender olduğunu belirteyim.prsödürde yazıyor zaten.
allah bu ilacı bulandan razı olsun.hergün bir buna birde lense şükrediyorum:1::1:

Back