benim 5.ayım tamam iyileşme var ama hiç istedğim sonucu alamadım mutsuzumpsikolojim desem aşırı bozuldu herşeye ağlıyorum psikolojik etkisini üstümde yeni göstermeye başladı bu zamana kadar iyiydi ayrıca elimi bi yüzümü kaşısam yara oluyor kızarıyor ve hala soyuluyor yüzümün görüntüsü çok kötü anlayacaığınız
kızlar merhaba,
ben de aranıza yeni katılıyorum. 27 yaşındayım senelerdir kurtulamadığım sivilcelerim yüzünden doktorumla birlikte roaccutane tedavisine başlama kararı aldık. oyle çok aşırı bir görüntü yok her zaman sivilceli de değilim ama olmuyo olmuyo oldu mu da tam oluyo. karma cildim var alnım ve çenemde çok fazlalar özellikle. sürekli bakım yapmak zorunda kalıyorum. bursada yaşıyorum burda yaşayanlar bilir, esteticare diye bi güzellik merkezi var cildime bi şeyler yaptırmak için mesuyt özcanla görüşmüştüm o da önce sivilcelerden kurtulmam için bi cildiye uzmanıyla görüşmemi ve roaccutane veya muadili bi ilacın iyi geleceğini söylemişti onun tavsiyesiyle karar verdim biraz da yoksa baya ürktüğüm bi ilaç bu.
testleri yaptırdım kolesterolüm 217 çıktı biraz düzensiz beslenmiştim, doktorum ciddi bi sey olmadığını yediklerime dikkat edersem düzeleceğini söyledi. 20 mg lık roaccutane yazdı her ay takip edecek bildiğiniz süreç. burada yazılanların hepsini okumadım ama bi sürü siteden bi sürü yorum okudum. çok memnun olanların yanı sıra hiç yan etki görmeyenler de olmuş. kişiye ve doza göre farklı yan etkiler gösteriyor anladığım kadarıyla, yani denemeden anlayamıycaz.
benim gibi 20 mg kullanıp aşırı yan etkilere maruz kalan oldu mu aranızda ?
benim 5.ayım tamam iyileşme var ama hiç istedğim sonucu alamadım mutsuzumpsikolojim desem aşırı bozuldu herşeye ağlıyorum psikolojik etkisini üstümde yeni göstermeye başladı bu zamana kadar iyiydi ayrıca elimi bi yüzümü kaşısam yara oluyor kızarıyor ve hala soyuluyor yüzümün görüntüsü çok kötü anlayacaığınız
Arkadaşlar, cildimdeki hatta bütün vücudumdaki sivilceler için bi kaç doktora gittim... İlk gittiğim doktor ikinci kontrolde bu ilacı önerdi ama bilindiği gibi çok fazla zararı var... İntahara kadar götürdüğü söyleniyo ama benim çevremde kullanan çok insan var hala yaşıyolar..
Neyse, ben kullanmayı reddedip başka doktorlara gittim ama tedavimin sonu hep bu ilaca çıkıyo..
Aranızda kullanan var mı? Öneren- önermeyen....
5. ayda yok denilecek kadar azalmış olması gerekiyo arkadaşım..bn 15 yaşında kullandım yüzümde boş yer yoktu sivilcelerdensonra bu ilaca başladım.. 6.ay kadar kullandım ve bitti yüzüm kaymak gibi oldu,cildimin tonu açıldı
madem etkisini görmüyorsun bi hormon tahlili mutlaka yaptır, bu ilaç ağır bi ilaç çünkü mutlaka hormonal bi bozuklukdan ötürü istediğin sonuç olmamıştır
doktorum iyi gittiğini 2 ay daha kullanmam gerekitğini söyledi tamam sivilceler baya azaldı ama hala 2- 3 tane var ve cildim çok kurudu ve kızarık bi ellesem yara oluyor bu ne zaman geçer acaba
Arkadaşlar benim çok önemmli bir sorunum var şuan tedavimin 3.ayındayım ilk ay 30mg kullandım 2. ve 3. ay 60mg kullandım yüzümde sivilce cıkmıyor artık dudaklarım, burnum ve gözlerim kurudu yüzüm pul pul dökülüyor bunların üstüne yüzüm kırmızı oldu insan içine çıkamıyorum eve hapsoldum hiçbir yere gitmek istemiyorum herkes yüzümün kızarıklıgını soruyor utandıgımı veya baska birsey mi oldugunu soruyorlar bıktım artk ne yapmam gerekiyor bu yüz kızarıklıgı olayına lütfen bi yardım edin yoksa depresyondan ölebilirm :26:
her ay düzenli test yaptırıyoruz ya karnımız açken mi test yaptırmak gerekiyor?
Kızlar ilaçlara hala başlayamadım vizeler geçince inşallah. Size bi sorum olacak doktor iki kutu yazmasına rağmen eczacım bana bir kutu verdi ilacı ilk ay bi tane verdi dedi. Sonuç olarak 15 gün içmiş olacam o şekilde doktora gidip tahlil vermemde bir sorun olmaz di mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?