• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
ben roaccutane kullanmış biri olarak tecrübelerimi yazmak istedim
2012 kasımda yani geçen yıl bu zamanlar yüzüm kötü durumdaydı özellikle yanaklarımda çıkıyodu roac a başladım hatta erkek kardeşimle başladık. 6-8 ay kullandık ilk aylarda sivilce çıksa da sonra pırıl pırıl oldu yüzlerimiz. kardeşimin yüzü çok güzel durumda şuan ama maalesef ben aynı durumda değilim tam düzeliyor derken izlerim belirginleşiyor. cildimi tam çözmüş değilim zaten izlerle mücadele ederken tek tük sivilceler hala çıkıyor ve onlarda iz bırakabiliyor. bazı insanlarda çabuk gelişme gösterirken bazılarında geç gösteriyor bünye meselesi, umarım tez zamanda geçer sizlerde

Kızlar birşey sorucam ama alakalı mı alakasız mı emin olamadım. Aranızda batık problemi yaşayıp roacctane kullanarken batıkları çoğalan var mı? İlaçla alakalı olabilir mi?

merhabalar canım; evet benzer şey benimde başıma gelmişti onun sebebide şu batık zaten kurumuş ciltte olduğu için genelde ilaç döneminde kuruluğumuz arttığında batıklarımızda artıyor. Bunu ben şöyle çözüyordum banyo sırasında çok çok çok hafif kese yaparak ölü deriyi kaldırıyordum ve banyo sonrasıda bebe yağı veya acıbadem sütü ile cildimi nemlendiriyordum bana iyi gelmişti.

arkadaslar
roc 34. günümdeyim
bugunden itibaren tüm yüzüm soyulmaya basladi
ne kadar sürer bu soyulma
pul pul yüzümün her yani ve hala kipkirmizi

yüzünüzün kızarık olması normal bi hassaslık söz konusu sonuçta onu çok düşünüp dert etmeyin kendinize ama soyulma için benim 4.ayıma kadar devam etmişti tabi bu her birimizin cildinde farklı devam edebilir

En kisa zamanda kurtulurz insallah hepimizde yaa sabrim tukenmeye basladi ne olcaksa olsun artik elimi sol yanagima cene altina goturdgumde tek kelimeyle berbat cok moralim bozuluyo resmen sol yanagimin altinda 10 tane nohut buyuklugunde sivilce var.

Kizlaaaaaarrr yardim edin nolur bu sureci gecirmis olanlara soruyorum bu deri altindakiler kirmizilasti ne zaman uc vericek sol tarafimi sacimla kapatmaktan biktimm :(

hayıırr hayırr hayırrr sabır tükenmesii falan olmasıınn üzgünsurat ne konuşmuştuk =)) seni fazlasıyla iyi anlıyorum sana mı yazmıştım hatırlamıyorum ama benim bir sivilcem 5 ay falan deri altında iltihap toplayıp 5 ay sonra çıkmıştı. Yani pat diye uç vermeyebilirler yada bir süre verebilir birde illa uç vermesi gerekmez yani o deri altındada çıkmadan kaybolabilir benim öyle çok olmuştu.

merhabalar canım; evet benzer şey benimde başıma gelmişti onun sebebide şu batık zaten kurumuş ciltte olduğu için genelde ilaç döneminde kuruluğumuz arttığında batıklarımızda artıyor. Bunu ben şöyle çözüyordum banyo sırasında çok çok çok hafif kese yaparak ölü deriyi kaldırıyordum ve banyo sonrasıda bebe yağı veya acıbadem sütü ile cildimi nemlendiriyordum bana iyi gelmişti.

Teşekkür ederim canım, keseyi hafif hafif yaparsam bir zararı olmaz evet. Aslında cildim pul pulda olmadı hiç ama ben kuruluğunu farketmiyor da olabilirim.

yüzünüzün kızarık olması normal bi hassaslık söz konusu sonuçta onu çok düşünüp dert etmeyin kendinize ama soyulma için benim 4.ayıma kadar devam etmişti tabi bu her birimizin cildinde farklı devam edebilir

mesela gecen cok soyuluyordu
sonra hafifledi simdide durdu
anlamadim
agzimin kenarlari en hassas nokta
hep yaniyor ve pul pul
sürekli avenin ürünü var yatistirici onu sürüyorum
yüzümde normalde sivilce yoktu
su bir iki haftadir cikmaya basladi
valla basladigimdan daha kötüyüm su an
ve moralimi ister istemez bozuyor

Merhaba bende roaccutan kullanıyorum 6. Ayımı doldurdum doktorum bir yıla tamamlamamız gerektiğini söylüyor günde 20 mg alıyorum 60 kiloyum. Aşırı derecede ağız ve burun kuruluğu yapıyor burnum için ilaç kullanmama rağmen geceleri rahat uyuyamıyorum birde bel ağrım var ama sonuçlarını görmeye başladıkça bunlara değer diyosun yüzümde hiç birley kalmadı çok güzel görünüyor

Arkadaşlar bi sorum olacak. Ben dereceli lens kullanıyorum ve gözyaşı damarlarımda biraz tıkanıklık var yani ışıkta filan sulanır. Bu ilaç göz kuruluğu yapıyormuş ya bi yerde okudum kesinlikle lens kullanmayın diye. Sizin bi bilginiz var mı. Bi de bnm alerjik bronşitim var tuttuğu zaman nefes darlığı boğaz kuruluğu çekiyorum bunu doktora bildirmem mi gerek yoksa sorun olmaz mı

Arkadaşlar bi sorum olacak. Ben dereceli lens kullanıyorum ve gözyaşı damarlarımda biraz tıkanıklık var yani ışıkta filan sulanır. Bu ilaç göz kuruluğu yapıyormuş ya bi yerde okudum kesinlikle lens kullanmayın diye. Sizin bi bilginiz var mı. Bi de bnm alerjik bronşitim var tuttuğu zaman nefes darlığı boğaz kuruluğu çekiyorum bunu doktora bildirmem mi gerek yoksa sorun olmaz mı

Bende lens kullanıyordum ama doktor ilaca başlarken göz kurulugundan dolayı kullanmamam gerektiğini üstüne basa basa belirtmişti. Ben ilk haftamda kullanmıştım ama sonra gözüme damla damlatsamda kuruluktan yapışıyordu gözlüğe geçtim tedavim bitene kadar da kullanmayacağım. Çünkü göze daha çok zarar verebiliri dikkatli olmak lazım

anlamadim
hep yaniyor ve pul pul

benimde bir ara cildim çok kuruyordu ama şimdi kuruluktan eser yok. Bende la rochenin ürününü kullanıyorum. kurumaması iyi birşey mi onu da bilmiyorum

benimde bir ara cildim çok kuruyordu ama şimdi kuruluktan eser yok. Bende la rochenin ürününü kullanıyorum. kurumaması iyi birşey mi onu da bilmiyorum

kurumasi soyulmasi lazim ama bilmiyorum bende :( kuru degil hic
hatta nemi falanda gayet iyi
ama bildigin kipkirmizi :(((

ben roaccutane kullanmış biri olarak tecrübelerimi yazmak istedim
2012 kasımda yani geçen yıl bu zamanlar yüzüm kötü durumdaydı özellikle yanaklarımda çıkıyodu roac a başladım hatta erkek kardeşimle başladık. 6-8 ay kullandık ilk aylarda sivilce çıksa da sonra pırıl pırıl oldu yüzlerimiz. kardeşimin yüzü çok güzel durumda şuan ama maalesef ben aynı durumda değilim tam düzeliyor derken izlerim belirginleşiyor. cildimi tam çözmüş değilim zaten izlerle mücadele ederken tek tük sivilceler hala çıkıyor ve onlarda iz bırakabiliyor. bazı insanlarda çabuk gelişme gösterirken bazılarında geç gösteriyor bünye meselesi, umarım tez zamanda geçer sizlerde

hayıırr hayırr hayırrr sabır tükenmesii falan olmasıınn üzgünsurat ne konuşmuştuk =)) seni fazlasıyla iyi anlıyorum sana mı yazmıştım hatırlamıyorum ama benim bir sivilcem 5 ay falan deri altında iltihap toplayıp 5 ay sonra çıkmıştı. Yani pat diye uç vermeyebilirler yada bir süre verebilir birde illa uç vermesi gerekmez yani o deri altındada çıkmadan kaybolabilir benim öyle çok

Himmm anladim uc vermeden de kaybolabildigini duymamistim hic uc versin ya da vermesin biran once olsun boylede konusmak cok sacma aslinda kiziyorum kendime sonucta en az alti aylik surec bu ikinci ayda nolabilir ki dur bakalim sabret diyorum kendime de istee bi oyle bi böyle oluyo insan dayanicam tamam canim benmmm cok motive oluyorum senle konusunca ben :)

Teşekkür ederim canım, keseyi hafif hafif yaparsam bir zararı olmaz evet. Aslında cildim pul pulda olmadı hiç ama ben kuruluğunu farketmiyor da olabilirim.

benimde hiçbir zaman pul pul dökülmem olmamıştı yani ben hiç aşırı kuruluk falan çekmedim bi dudaklarım kururdu çatlama bile olmazdı bende o yüzden illa pullanma olacak yada şu ayım oldu şunun olması lazım olmadı yada erken oldu gibi şeylere takılmayın her birimiz farklı iklimlerde yaşayıp farklı şekilde besleniyoruz o yüzden herkesin dediğine çok takılma sen. suyunu içmeyi, cildini temizlemeyi , iyi beslenmeyi ihmal etme en iyisi onlar senin için...

anlamadim
hep yaniyor ve pul pul

ya şuan normal bunların hepsi canım çünkü ilaç etkisini etkin bir biçimde gösteriyor. az önce ki cevapda da belirttim yani tekdüze etkilerin olmasını beklemeyin zaman zaman değişir bunlar ve bende size yanmanızı yatıştırmak için vichy'nin Thermal Spa Water' ı öneririm benim en büyük dostumdu habire sıkardım yüzüme yazın ağustosta o antalya sıcaklarında...

canım işin doğrusu bu ciddi bir ilaç ve tedavi süreci olduğu için sıkıntın olan veya aklına takılan her şeyini doktoruna veya branş doktoruna bildirip bilgi al

hayıırr hayırr hayırrr sabır tükenmesii falan olmasıınn üzgünsurat ne konuşmuştuk =)) seni fazlasıyla iyi anlıyorum sana mı yazmıştım hatırlamıyorum ama benim bir sivilcem 5 ay falan deri altında iltihap toplayıp 5 ay sonra çıkmıştı. Yani pat diye uç vermeyebilirler yada bir süre verebilir birde illa uç vermesi gerekmez yani o deri altındada çıkmadan kaybolabilir benim öyle çok

Himmm anladim uc vermeden de kaybolabildigini duymamistim hic uc versin ya da vermesin biran once olsun boylede konusmak cok sacma aslinda kiziyorum kendime sonucta en az alti aylik surec bu ikinci ayda nolabilir ki dur bakalim sabret diyorum kendime de istee bi oyle bi böyle oluyo insan dayanicam tamam canim benmmm cok motive oluyorum senle konusunca ben :)

heh şöylee bu sihirli bir değnek değil ki pat diye uçsun kırmızılıklar lekeler izler =)) zaman lazım bakılınca ne zamanlar geçti buda geçecek canım benim emin ol benim geldiğim aşamayı hatırlaa =)) bir de zaman sayınca geçmez saymayı bırak boşver bende sayarken geçmezdi şimdi bilmiyorum bile ne kadar oldu =))
Dipnot: dilediğin zaman motive edilmek üzere burada biri var senin için =)

Back