dudaklar için en iyisi hametan (mavi olanı), yüz için de biodermanınn photoderm max SPF50+ olanı. güneş kremi bu. hem nemlendiriyo hemde sivilce çıkarmıyo. güneşten de koruyo. daha ne olsun :) ben roc 3 sene önce kullanmıştım. bu kreme o zmn başladım. ve hala bırakamadm
benim bazen geçiyor gibi oluyor sonra bi bakıyorum yine aynı. sivilcelerde oyle aslında tam geçecek farkediliyor diyorum sonra yine çıkıyor, bi kızarıklıklar falan moral bozuyor işte.. tedavin bitti mi peki senin ?
Hamile kalma ihtimali olanlara zaten ilaçla birlikte doktor öneriyor doğum kontrol hapını :) Ben kontrol hapı kullanmadım ama adet geciktirici kullanmam gerekmişti, doktorumu arayıp sormuştum emin olamadığım için, "hiçbir sıkıntı olmaz, zaten hep kulanıyoruz" dedi. Ama sen yine de emin olmadığın hapı kullanma canım bence, ne olur ne olmaz
Bana doktor "dudak üstüne ağda yapmayın, yara olur" demişti. Zaten hep cımbız kullanıyordum, yine cımbız kullandım, sıkıntı olmadı.
Bu arada tuvalette zorlanma durumu için doktor bepanthen önerdi, "sorunu olmayanı kabız yapar, kabızı daha kabız yapar" diye bir özlü söz söyledi hattaGüneşten korunmam için de 50 faktörlü bioderma photoderm verdi, henüz pek güneşe çıkmadım, kullandığımda deneyimlerimi yazarım
teşekkürler cevapladığın için canm hametan kullanmaya devam ediyorum ben de .Ama inanır mısın ağlamamak için zor tutuyorum kendimi. Çenemde birkaç sivilce var iltihaplı bunlar kabuk bağladı ve çok acıyo.Konuşamıyorum resmen,gülerken de dudaklarım geriliyo,acıyor. Ben napıcam yaa moralim çok bozuk .Yüzüme özellikle çeneme bepanthol sürüyorum soyuluyo diye ama bi faydasını göremedim Ne kadar daha devam edicek okullar da açılıyo :S keşke başlamasaymışım :S
Bu sayfanın müdavimleri sürekli değişiyor. Eski müdavimlerden biriydim, ne var ne yok bir bakayım istedim.
Çevrenizdeki felaket tellallarına kulak asmayın kızlar, yok kısır olursun yok hamile kalırsan sakat doğar falan...(İlacı kullandığınız süre zarfından bahsetmiyorum-çok sonrası için de söyleyen çok) Ben 2012 mart ayında 5 aylık kullanımımı bitirdim, sonuç: o zamandan beri 0 sivilce.. Yanaklarım berbattı oysa. Cildim çok yağlıydı şimdi ise kuru bir cildim var, aradan 1 buçuk yıl geçmesine rağmen eskiye dönüş yaşamadım, nemlendiricisiz dökülüyor yüzüm hep. Sanırım kalıcı sorunum bu oldu. Mart ayında ilacım bitti, temmuzda hamile kaldım. Çok şükür çok ta sağlıklı bir bebeğim var şimdi. Rabbim onu korusun...
Yani ilaç kısırlık yapmadı, bu ilaç şöyleymiş, böyleymiş diyenlere '' he he'' deyin geçin. :)
ben aknetrent20 mg kullandım günde 1 tane 6 ay dudaklarım hep yaraydı ama olsun degdi ve sivilcelerim tamamen bitti iyiki içmişim kızlar ben hametan kullandım dudaklarıma yüzümede dove sabun kullandım .hametan cok iyi gelyodu halada kullanıyorum cilt tahrişlerimde onu.ilaç bitince doktora gittim tamam artık gerek yok dedi ve ısotrexin adlı kremi verdi sivilce cilt lekerine iyi gelyomus 2 yılda onu kullanacagım oda cok güzel tavsiye ederim
Ya ben anlamıyorum insanları, başkalarının kullandığı ilaca kadar neden karışırlar ki? İlaca ihtiyacım var, kullanmaya karar vermişim, doktorum da uygun görmüş, eee? İlacı kullanmasam sivilceler psikolojimi etkileyecek, makyaj yapmak zorunda kalacağım, türlü türlü kozmetik kullanacağım, bunlar daha mı iyi? Sinirlendiriyorlar beni
Kas ağrısı yaygın bir yan etki ama öyle aman aman olmuyor bildiğim kadarıyla. Ben de spor yaptığım için doktorum dikkat et demişti, fitness'ı biraz hafifletmiştim, bir sıkıntım olmadı.
Ağda aslında cilde göre değişiyor, ben yüz hariç yaptırmıştım, sorun olmadı ama vücudun çok kuruysa tahriş edebilir, dikkatli olmakta fayda var.
Leke tedavisine de ilaç tedavisi bittikten sonra başlanıyor demişti doktorum, bende gerek olmadı ama en iyisini yine doktorun bilir :))
soyle sorayim siyah noktalarim cok belirginlesti surekli elimi surttukce dokulduler ama yerleri delik delik kaldi suanda cok gozenekli ama siyah noktasiz bir cilt sahibi oldum. Bu tarz bişeyler yasamis miydin gözeneklerin durumu ne oluyor ilerleyen zamanda?
inşallah benimki de geçer.
Bende bayramdan dolayı 3 gün içemedim ama doktora sorduğumda bir problem olmayacağını belirtti.
Tedaviye destek amaçlı bugün la roche posayın kurutucu sivilce tedavisi görenler için ürettiği nemlendiricisinden sipariş ettim. Aranızda kullanan var mı?
Birde bana doktor nadixa krem yazmıştı bunu kullananız var mı ?
Benim yuzumun heryerinde kirmizi iz var sivilce yok 35. Gunumdeyim sol yanagimdan 3-4 tane buyuk sivilce cikti onlarda kurudu ama daha tamamen gitmedi onlar degilde bu yuzumdeki kizarikligin gidicegini sanmiyorum ya gidermi sizce
Ben de yarın 2.ayıma başlayacağım. 2 ve 3. hafta saçlarım ilk defa kepeklendi hatta derileri kalktı kaşındı vs pul pul döküldü çok korktum ama kısa sürdü..Pantenin nem terapili olanını aldım malum kuruyor saçlar. Baya iyi geldi saçlarımın kuru görüntüsü gitti..Kepek de ondan mı gitti yoksa kısa süreli miydi bilmiyorum..
Bir de kızlar benim ilacım c.tesi bitti yani pazar ve bugün de doktor olmadığından 2 gün içemedim. Bir sorun olur mu :S Kan verdim yarın ilacı yazdıracağım..
gidiyor canım merak etme ben birazdan -üzgünsurat- kullanıcısı için kendi resmimi koyacağım ben bile cildimin geldiği hali görünce şaşırdım süreci bu şekilde takip etmemiştim.
gidiyor canım merak etme ben birazdan -üzgünsurat- kullanıcısı için kendi resmimi koyacağım ben bile cildimin geldiği hali görünce şaşırdım süreci bu şekilde takip etmemiştim.
Cok mutlu olurum resimlerinni atabilirsen canim gercekten hem kiyaslama yapabilirim hem de asiri motive olurum :)
sana özelden yüzümün resmini atabilirim
2 yildir böyleyim
psk artik cok kötü
ben resmimi ekledim kontrol et istersen canım yüksek ihtimal çok benziyoruzdur. Ben birden öyle olmuştum ve çok direndim kullanmamak için gereksiz safsatalar yüzünden ama şimdi iyiki kullanmışım hatta geç bile kalmışım diyorum kendi kendime. ve evet benimde acayip alevlenmişti yüzüm resimde fark edersin zaten normal yani 3. aydan sonra rahatlar cildin en azından benim öyle olmuştu.
ben resmimi ekledim kontrol et istersen canım yüksek ihtimal çok benziyoruzdur. Ben birden öyle olmuştum ve çok direndim kullanmamak için gereksiz safsatalar yüzünden ama şimdi iyiki kullanmışım hatta geç bile kalmışım diyorum kendi kendime. ve evet benimde acayip alevlenmişti yüzüm resimde fark edersin zaten normal yani 3. aydan sonra rahatlar cildin en azından benim öyle olmuştu.
az önce resim cektim yeni
özelden atmaya calisacagim
resmi görünce yine moralim bozuldu
canım korkmakda çok haklısın ben o kadar iyi anlayabilirim ki seni benim bu ilaç döneminde başıma gelmeyen kalmadı=)) yani siyah nokta konusunda hiçbir bilgim yok çünkü benim zaten pek yoktu siyah noktam ama benzer şikayet arkadaşımda vardı o tedaviye başlamadan önce genel bir cilt bakımı yaptırmıştı bütün siyah noktalarını temizletip öyle başlamıştı ve tedavi sürecinde gözenekleri sıkılaşıp siyah noktaları da gitmişti. Sen bu konuyu doktoruna danışabilirsin ama sakın ha sakın sıkıp veya yanlış bir şekilde onlarla uğraşma çünkü bu süreçte cildimiz çok hassaslaşıyor biliyorsun yara gibi kalmasın cildinde. Ben sana cildini düzenli olarak her gece yatmadan temizlemeni öneririm ve gözenek sıkılaştırıcı bir ürünle deneyebilirsin. benim dışa vurması 2. ve 3. ayda olmuştu ama cildimin temiz gözükmesi anca 5. ayımda oldu benim gerçekten çok lekeliydi cildim lekeli diyorum çünkü sivilce demek haksızlık olur=D istersen sana özelden nerden nereye geldiğim gösteren bir iki resim atabilirim motive edebilir seni=)) umarım işine yaramıştır aklına her ne takılırsa seve seve yardımcı olurum.
tabikii özelden denedim yalnız olmadı canım ve izninle yazının devamında genel olarak arkadaşlara yazacağım =))
Bu genel bir uyarı arkadaşlar bu tedavi sürecinde SU İÇMEYİ ne olur ihmal etmeyin bu cildiniz ve saç derinizin nemsiz kalıp pullanmasına neden oluyor ben gece bile su şişesiyle uyurum ondan sanırım ne kafa derim soyuldu ne de cildim aman aman soyulmadı yazın bile daha çok soyulurdu. Bununda nedeninin çok çok su içmem ve TABİKİ yüzümü iyi nemlendirmem olduğunu söylemişti doktorum yani olay sadece su içmekde değil ama bu genelde çok ihmal edilir...=)
ilk resim başlamadan önceki halim ikincisi ilk ayımın sonunda üçüncü resimde 4. ayımın içinde çekildi son resimde tedavimin sonlarına doğru olan bir resmim umarım yardımcı olmuşumdur hepinize iyi akşamlar...
Eki Görüntüle 836201 Eki Görüntüle 836203 Eki Görüntüle 836202 Eki Görüntüle 836200
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?